2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Çok merak ettik seni inşallah herşey yoluna girer sağ Salim yavruna kavuşmuşsun ya gerisi gelir canım sütünüz bol olsun inşallah annesi :)

Kizlar herkese iyi geceler. Bende 5 aralikta spinal anestezi ile evladimi kucagima aldim. Cok sukur sagligi sihhati yerinde. Dogum yapanlara saglik yapacaklarada saglikla evlatlarina kavusmalarini diliyorum.
Bende gogus yaralarindan ve yanmasindan cok cekiyorum yazamadim ama hep okuyorum. Krem bi ise yaramadi.ayva cekirdegi yazmissiniz o da bende fayda etmedi. Zeytinyagida olmadi. En son careyi karbonatli su ve bepanthene kremde buldum. Denemediyseniz tawsiye ederim. Bide cok aciyan gogsumu bugun sabahtan beri vermedim makinayla sagdim onu ve devamli karbonatli su yaptim.

Benim kaynana da çok merakliydi mama vermeye hatta dedi ki 2 ay izni var sonra çalışacak hastanede doğum yaptığım ilk gün dedi hatta, yoo dedim hazirana kadar işe gitmeyecem kaldı öyle. 5.günü oğlum emmeyi başardı sütüm de geliyordu ama çocuk çekiyor ama ne cekiyor bilmiyoruz dedi eltisine telefonda. ben de odada duyuyorum. görümcem her geldiğinde sütün var mi deyip durdu. lohusalık halimde etmedikleri kalmadı nerdeyse. Ama Allah a havale ettim ikisini de. dikişlerimin acisi varken bebegimi bana yıkattılar bilerek. Bana da demiyorlar sen yikayacaksin ne bileyim ablamlarda.hep kaynanalari ammem yıkadi ilk 1 ay. ben ters taraftaydim ogluma görümcem hadi annesi yıka oğlunu dedi. o an hiçbir şey söyleyemedim çünkü bebek çıplak ben şok. o gün nasıl acim oldu dikişlerde.
Hala küs kaynanam. Ben de tavir aldım. Arada eşim stres oldu ama ben asla unutmam dedim. O da büyütme dese de sonuçta benim yaptığım bir şey yoktu...
Neyse...

Bu arada doğum yapan kızlar Rabbim sağlıkla huzurla analı babalı büyütsün bebeklerinizi inşallah. ben bebekten ev işinden fırsat bulamıyorum bakmaya.

Haydaa kuzum bi sen vardın kayınvalidesiyle iyi olan seninki de mi küstü. Artık iyice alışmışsındır bebekli hayata. Ben hala beklemedeyim :))

Haydaa kuzum bi sen vardın kayınvalidesiyle iyi olan seninki de mi küstü. Artık iyice alışmışsındır bebekli hayata. Ben hala beklemedeyim :))
valla canım sanki kendi lohusaydi alındı dediğim birkaç şeye. 12 saat uzaktan ailem geliyor ben 6 günlük lohusa halimde kalktım yemek yaptım eşimle. eski kocası ile eşi gelecegi zaman bile yemek yapan kadın benim ablam annem geleceği zaman hiçbir şey yapmadı.

Kızlar bütün mesajları okudum hemen hemen. Aslında hazır konu kapanmışken tekrar hatırlatmamak adına yazmayayım diye de düşündüm ama Özür dilemek istedim.çok korkanlar olmuş gerçekten böyle hissettirmek istemezdim çok çok üzüldüm. Aslında genelde ince düşünceli biriyimdir ama öküzlüğüm tutmuş gerçekten şöyle bi yorumları okudum da anası babası olmayan başka bir şehirde yaşayan vs Kişiler de olabilir hiç onları düşünmeden sanki herkes keyfiyeten yalnız kalmayı tercih ediyormuş gibi muamele yaptım. Sorum kv ile kalmak istemeyip biriyle kalma şansı olup da yalnız kalmayı tercih edenlereydi aslında zaten ama mecburiyetten tek başına kalacak olanlar da okuyor bunları sonuçta. Hiç düşünmeden yazıverdim. Amacım size bu konuyu tekrar hatırlatıp korkutmak asla değil sadece özür dilemek. Hakkınızı helal edin gerçekten korkanlar üzülenlerden çok çok çok özür dilerim . Rabbim hepimizi korusun inşallah.

Gerçekten lohusa Psikolojisne girmiş sanki hayret. Hiç öyle davranmıyodu anlatıyodun. Şimdi nasılsınız peki

Kizlar uyanik olan var mi bilmiyorum bana yardim edin. Sabah 8de sezeryana gireyecegim ancak aksam 7den beri atesler icindeyim . Bogazim.yaniyor atesim 38leri gördü cok sukur bebegim hareket halindeydi hep ama nasil olacak bu haldr alir mi beni doktor acaba kendimi hic iyi hissetmiyorum suan atesim 37.5. Benim icin dua edin lutfen düşsün sabaha birseyim kalmasin

Canım geçmiş olsun. Bütün doktorlar hamilelikte parol içilebileceğini söylüyor. En azından ateşini biraz düşürür. Doğuma engel bi durum var mı onu hiç bilmiyorum

Gerçekten lohusa Psikolojisne girmiş sanki hayret. Hiç öyle davranmıyodu anlatıyodun. Şimdi nasılsınız peki
Hala tepkiliyiz maalesef. Ama o benim ücretsiz izne ayrılmama taktı hissediyorum. Ben de hastanedeyken ahdettim oğlum emmese mama alsa sadece yine de 6 ay bırakmayacağım dedim kendime.
alındığı şeyler de sunlar, ilk gun biberonla mama verildi kendi verdi hemen yatirdu bebeği dedim anne gazını çıkarmak gerek, bizim zamanda verip yatırırdık dedi. sonra baktım biberonla bebeğe mama verirken sürekli ağzının içine itip çıkartıyor dedim anne yoruluyordur bekle o çeker bi şekilde yani ağzındaki meme ya da biberon çekilmez benim bildiğim, yana çevirerek çıkartırız biberonu ben böyle öğrendim, buna da alınmış.
En son da evime geldi 3. gündü. Ben dikişlerden eğilemiyorum diye çocuğun altini konsolun üstünde degistiriyorum, alt açma bezini serdim duruyordu. Onu alip toplamış ben de dedim ki anne onu niye kaldırdın her değiştirmede açıp toplayamam ağrım var zaten. başladı kendisi de ben dağınıklığa gelemiyorum falan, sonra da benim yeleğimi çocuğun park yatağına fırlattı sevmiyorum dağınıklığı dedi. Hiç seslenmedim.
Bunun üzerine 1 saat sonra çocuğu anakucağına koyup hastaneye gideceğiz, hangi battaniyeyle sarsak falan ayarlayamadık o anda ben de anne bunu üzerine örtelim, diğeri ince onu da rüzgar dan korusun diye kapatırız dedim vay sen misin bunu diyen, ne haliniz varsa görün ben karışmıyorum deyip evden çıktı gitti. Allahtan eşim de yanımızdayken oldu olay benim söyleyiş tarzımı falan gördü yani.
Lohusa olan bendim ama benden başka herkes bir şeye alındı, eşimle hiç yapmadığımız şekilde bağırdık birbirimize kavga ettik çocuk kucağımda ağladım, sütüm kesilecek diye korktum...
Ben kin tutmam konuşurum falan ama gözümde değeri samimiyeti kalmadı maalesef. Kendi olumsuz bir şey diyeceği zaman ben senin annenim alınma deyip söyler . Ben kötü hiçbir şey demediğim halde bunları yaptı.

Banada en iyi sütümle ovmak geldi benimki kabuk bağlamıştı yumuşatti o kadar acimiyor dene istersen

Ayy ne kadar benziyolar bizdede durum aynı ama seninki en azından küsup gitmiş benimki alınıyo gitcek gibi yapiyo tam kapidan cikarken geri dönüyo.

Kızlar saat 4te kasik ağrısı ile uyandım. Sanki adet olacak gibi bir ağrı. Ayni zamanda büyük tuvaletim var sanki. Belki 10 kere yaşadım şimdiye kadar aynı sancıyı. Arada geçiyor 10-15 dakika sonra başlıyor. Cuma sabah sezeryanim var korkuyorum erken gelirse diye. Simdi dusa girdim temizlendim. Oturdum tırnaklarımi falan kesiyorum. Güya yarin maniküre gidecektim. Insallah yalancı sancidir bunlar.

Canım karbonatlı suyu sürdüğünde emzirmeden önce yıkıyor musun göğsünü? Birde ortalama bi bardak suya ne kadar karbonat atıyosun . Pamukcuk olmasınıda engellşyormus karbonat

kizlar kakasini 2 gundur yapmiyor demistimmya simdi yapti ama koyu yesil cıvık ve cok kokuluydu.
nirmaldir dimi ya ? insalah sariya doner artik
siyah kakadan ilk kez yesil kakaya gecis yaptik.
bugun 6.gunumuz bebisle.
Cok normal birkac gune sariya donecek.Karnina dairesel hareketlerle gun icinde nasaj yapin ben yapiyorum cok rahatliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…