- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #39.061
Çok merak ettik seni inşallah herşey yoluna girer sağ Salim yavruna kavuşmuşsun ya gerisi gelir canım sütünüz bol olsun inşallah annesi :)kizlar 6 sinda spinal anesteziyle dogum yaptim kusura bakmayin hic ama hic vaktim yok.arayan soranlarla bile konusamaya mecalim yok kizlar.
emzirmeyle ugrasiyorum sutum gelsin diye yemedigim icmedigim sey yok.
Allah ima sukurler olsun bulanti reflü kalmadi.
spinal anestezinin etkisimi desek uykusuzluk mu desem bas agrik bitmedi gitti.kulaklarim ugulduyor
goguslerim hep yara.
kizlar gogus yarasi icin ayva cekirdegini sulandirip bekletip jel kivamina donsturdum her emzirmeden sonra surup bi de strec film yapiyorum.kizlar cok faydaini gordum strec film olmasa asla emziremezdim.siddetle tavsiye ederim.
tek tek alintilayamadim kizlar bebekle alisma evresi icindeyiz cok zor ama herseye degermis bu kuzular kizlar
Allah bebislerimizi bize bagislasin insallah kizlartabi bu arada lohusaligi dibine kadar yasiyorum gogis agrilari yaralari bas agrilari sirt agrilari dikislerin sizlamasi falan ben ben degilim kizlar
Harika hem Mevlüt’te De giydirirsin fiyatı ne acabaEki Görüntüle 2214110 Eki Görüntüle 2214110 Kızlar nasl 40 cktgnda gorumcemn dugunu var o zaman bole birsey alim diyorum :))
Cnm mevlut yapamcm ben sormadm bir dogsa kizim alcamda iste dogamadi hanfendi:)Harika hem Mevlüt’te De giydirirsin fiyatı ne acaba
Benim kaynana da çok merakliydi mama vermeye hatta dedi ki 2 ay izni var sonra çalışacak hastanede doğum yaptığım ilk gün dedi hatta, yoo dedim hazirana kadar işe gitmeyecem kaldı öyle. 5.günü oğlum emmeyi başardı sütüm de geliyordu ama çocuk çekiyor ama ne cekiyor bilmiyoruz dedi eltisine telefonda. ben de odada duyuyorum. görümcem her geldiğinde sütün var mi deyip durdu. lohusalık halimde etmedikleri kalmadı nerdeyse. Ama Allah a havale ettim ikisini de. dikişlerimin acisi varken bebegimi bana yıkattılar bilerek. Bana da demiyorlar sen yikayacaksin ne bileyim ablamlarda.hep kaynanalari ammem yıkadi ilk 1 ay. ben ters taraftaydim ogluma görümcem hadi annesi yıka oğlunu dedi. o an hiçbir şey söyleyemedim çünkü bebek çıplak ben şok. o gün nasıl acim oldu dikişlerde.cnm bizimki siyah kakadan en son hafif kahveye donmustu ama cok az kaka yapmisti en son acaba dedim belki yine mi kahve gelicek birden sari geliyomu oyle ? yavas yavas rengi sariya donecek diye bikiyordum bende
sadece ilk iki gun hastanede mama verdik onu da istemeye istemeye kaynanam yuzunden verdim zaten.sık sık emzirmeye calistim alissin diye sutum yoktu gelsin diye ugrasiyordum.kafamda her saat basi emzirmek ve kan sekeri dusmesin diye de ardindan 2 3 yemek kasigi mama vermek vardi.ama manyak kaynanam Allah onu bildigi gibi yapsin dikislerimden de rahat hareket edemedigim icin dayadi mamayi bebegime.cocuk ah ıh diye sanci cekti resmen.o mama verin 5 6 kasik diyen hemsireleri de Allah bildigi gibi yapsin.nefret ettim hepsinden.mamayi verdik bebegim 3 saat uyuyo uyumamasi lazik sut vermem icin ne yapsam uyanmiyo mama doyuruyo saniyo salak kari.halbuki sisiriyo sadece.aç aç gogus ucun yok diyip diyip durdu surekli.
baktim bu boyle olmicak bi yandan acemiyim kafam karisti iyoce.sutum yok nasil emzircem hemsire gelip gostermiyo.2.gun bi kac hemsireyi rahatszi ettim israr ettim illa gosterin bebegim tutmuyo memeyi diye.tutsa gelecek sut ama yok olmuyo bi turlu zaten bi de yara da oldu.gosterdi neyse ki ogrendim annemden yardim aldim o tuttu ben emzirmeye calistim kaynana sutun yok sutun yok demelrre devam etti.ben de emin olamiyordum doyduguna hemsireler mama verin dedigi icin.en son bi hemsire geldi dedik sutum yok ama bakin su geliyo drdim.o da sut o ver sen o ilk sari su cok onemli doyar dedi.benim de kalbim kanaat etti.cunku mama veriyoruz kusuyo ve hemencik sisiyo ve uyanmiyo bi turlu.
iste 2.guk geceye dogru baktik kaynanan dayiyoy mamayi cektim aldim elindem yeter artik kusuyo dedim kustu bana pislik defolsun gitsin küssun simdi karisamiyo oh olsun.sen kimsin bebegimin rizkini elimden aliyosun.tutmus bana kucags alistirma diyo.ben de alissin ilerde nasilsa kucaga gelmicek diyorum.manyak benden kiskaniyo sanirim bebegimi.
ya lohusalik dogumdan agrilardan daha da zor valla.
benimki gibi manyak bi kv varsa verin ayari defolsun gitsin.
2 gundur gelmiyo oh iyi oldu.kp de pesine getiriyo ben de aciyorum memisleri emziriyorum ne utaniyorum ne sıkıliyorum getirmeseydi napiyim.sogukta gidip oda degisteremem.sevmelik yasta bebek degilki zatem emiyo uyuyo agliyo.
ay valla doldum
Haydaa kuzum bi sen vardın kayınvalidesiyle iyi olan seninki de mi küstü. Artık iyice alışmışsındır bebekli hayata. Ben hala beklemedeyim :))Benim kaynana da çok merakliydi mama vermeye hatta dedi ki 2 ay izni var sonra çalışacak hastanede doğum yaptığım ilk gün dedi hatta, yoo dedim hazirana kadar işe gitmeyecem kaldı öyle. 5.günü oğlum emmeyi başardı sütüm de geliyordu ama çocuk çekiyor ama ne cekiyor bilmiyoruz dedi eltisine telefonda. ben de odada duyuyorum. görümcem her geldiğinde sütün var mi deyip durdu. lohusalık halimde etmedikleri kalmadı nerdeyse. Ama Allah a havale ettim ikisini de. dikişlerimin acisi varken bebegimi bana yıkattılar bilerek. Bana da demiyorlar sen yikayacaksin ne bileyim ablamlarda.hep kaynanalari ammem yıkadi ilk 1 ay. ben ters taraftaydim ogluma görümcem hadi annesi yıka oğlunu dedi. o an hiçbir şey söyleyemedim çünkü bebek çıplak ben şok. o gün nasıl acim oldu dikişlerde.
Hala küs kaynanam. Ben de tavir aldım. Arada eşim stres oldu ama ben asla unutmam dedim. O da büyütme dese de sonuçta benim yaptığım bir şey yoktu...
Neyse...
valla canım sanki kendi lohusaydi alındı dediğim birkaç şeye. 12 saat uzaktan ailem geliyor ben 6 günlük lohusa halimde kalktım yemek yaptım eşimle. eski kocası ile eşi gelecegi zaman bile yemek yapan kadın benim ablam annem geleceği zaman hiçbir şey yapmadı.Haydaa kuzum bi sen vardın kayınvalidesiyle iyi olan seninki de mi küstü. Artık iyice alışmışsındır bebekli hayata. Ben hala beklemedeyim :))
Gerçekten lohusa Psikolojisne girmiş sanki hayret. Hiç öyle davranmıyodu anlatıyodun. Şimdi nasılsınız pekivalla canım sanki kendi lohusaydi alındı dediğim birkaç şeye. 12 saat uzaktan ailem geliyor ben 6 günlük lohusa halimde kalktım yemek yaptım eşimle. eski kocası ile eşi gelecegi zaman bile yemek yapan kadın benim ablam annem geleceği zaman hiçbir şey yapmadı.
Canım geçmiş olsun. Bütün doktorlar hamilelikte parol içilebileceğini söylüyor. En azından ateşini biraz düşürür. Doğuma engel bi durum var mı onu hiç bilmiyorumKizlar uyanik olan var mi bilmiyorum bana yardim edin. Sabah 8de sezeryana gireyecegim ancak aksam 7den beri atesler icindeyim . Bogazim.yaniyor atesim 38leri gördü cok sukur bebegim hareket halindeydi hep ama nasil olacak bu haldr alir mi beni doktor acaba kendimi hic iyi hissetmiyorum suan atesim 37.5. Benim icin dua edin lutfen düşsün sabaha birseyim kalmasin
Hala tepkiliyiz maalesef. Ama o benim ücretsiz izne ayrılmama taktı hissediyorum. Ben de hastanedeyken ahdettim oğlum emmese mama alsa sadece yine de 6 ay bırakmayacağım dedim kendime.Gerçekten lohusa Psikolojisne girmiş sanki hayret. Hiç öyle davranmıyodu anlatıyodun. Şimdi nasılsınız peki
Banada en iyi sütümle ovmak geldi benimki kabuk bağlamıştı yumuşatti o kadar acimiyor dene istersenKizlar herkese iyi geceler. Bende 5 aralikta spinal anestezi ile evladimi kucagima aldim. Cok sukur sagligi sihhati yerinde. Dogum yapanlara saglik yapacaklarada saglikla evlatlarina kavusmalarini diliyorum.
Bende gogus yaralarindan ve yanmasindan cok cekiyorum yazamadim ama hep okuyorum. Krem bi ise yaramadi.ayva cekirdegi yazmissiniz o da bende fayda etmedi. Zeytinyagida olmadi. En son careyi karbonatli su ve bepanthene kremde buldum. Denemediyseniz tawsiye ederim. Bide cok aciyan gogsumu bugun sabahtan beri vermedim makinayla sagdim onu ve devamli karbonatli su yaptim.
Ayy ne kadar benziyolar bizdede durum aynı ama seninki en azından küsup gitmiş benimki alınıyo gitcek gibi yapiyo tam kapidan cikarken geri dönüyo.Hala tepkiliyiz maalesef. Ama o benim ücretsiz izne ayrılmama taktı hissediyorum. Ben de hastanedeyken ahdettim oğlum emmese mama alsa sadece yine de 6 ay bırakmayacağım dedim kendime.
alındığı şeyler de sunlar, ilk gun biberonla mama verildi kendi verdi hemen yatirdu bebeği dedim anne gazını çıkarmak gerek, bizim zamanda verip yatırırdık dedi. sonra baktım biberonla bebeğe mama verirken sürekli ağzının içine itip çıkartıyor dedim anne yoruluyordur bekle o çeker bi şekilde yani ağzındaki meme ya da biberon çekilmez benim bildiğim, yana çevirerek çıkartırız biberonu ben böyle öğrendim, buna da alınmış.
En son da evime geldi 3. gündü. Ben dikişlerden eğilemiyorum diye çocuğun altini konsolun üstünde degistiriyorum, alt açma bezini serdim duruyordu. Onu alip toplamış ben de dedim ki anne onu niye kaldırdın her değiştirmede açıp toplayamam ağrım var zaten. başladı kendisi de ben dağınıklığa gelemiyorum falan, sonra da benim yeleğimi çocuğun park yatağına fırlattı sevmiyorum dağınıklığı dedi. Hiç seslenmedim.
Bunun üzerine 1 saat sonra çocuğu anakucağına koyup hastaneye gideceğiz, hangi battaniyeyle sarsak falan ayarlayamadık o anda ben de anne bunu üzerine örtelim, diğeri ince onu da rüzgar dan korusun diye kapatırız dedim vay sen misin bunu diyen, ne haliniz varsa görün ben karışmıyorum deyip evden çıktı gitti. Allahtan eşim de yanımızdayken oldu olay benim söyleyiş tarzımı falan gördü yani.
Lohusa olan bendim ama benden başka herkes bir şeye alındı, eşimle hiç yapmadığımız şekilde bağırdık birbirimize kavga ettik çocuk kucağımda ağladım, sütüm kesilecek diye korktum...
Ben kin tutmam konuşurum falan ama gözümde değeri samimiyeti kalmadı maalesef. Kendi olumsuz bir şey diyeceği zaman ben senin annenim alınma deyip söyler . Ben kötü hiçbir şey demediğim halde bunları yaptı.
Kizlar herkese iyi geceler. Bende 5 aralikta spinal anestezi ile evladimi kucagima aldim. Cok sukur sagligi sihhati yerinde. Dogum yapanlara saglik yapacaklarada saglikla evlatlarina kavusmalarini diliyorum.
Bende gogus yaralarindan ve yanmasindan cok cekiyorum yazamadim ama hep okuyorum. Krem bi ise yaramadi.ayva cekirdegi yazmissiniz o da bende fayda etmedi. Zeytinyagida olmadi. En son careyi karbonatli su ve bepanthene kremde buldum. Denemediyseniz tawsiye ederim. Bide cok aciyan gogsumu bugun sabahtan beri vermedim makinayla sagdim onu ve devamli karbonatli su yaptim.
Ilk 4 5 gun simsiyah yapti sonra 2gun yesil sonrasinda hep altinsarisi renginde yapmaya basladi.Zaten en saglikli sekli o renk olnasiymis anne sutu aliyorsa dr oyle dedi.ne zmn dondu cnm
ben de yavas yavas donuyo saniyordum
bizimki de 5 kere siyah kaka yapti da simdi bekliyorum bakalim.
Cok normal birkac gune sariya donecek.Karnina dairesel hareketlerle gun icinde nasaj yapin ben yapiyorum cok rahatliyorkizlar kakasini 2 gundur yapmiyor demistimmya simdi yapti ama koyu yesil cıvık ve cok kokuluydu.
nirmaldir dimi ya ? insalah sariya doner artik
siyah kakadan ilk kez yesil kakaya gecis yaptik.
bugun 6.gunumuz bebisle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?