- 26 Kasım 2017
- 3.445
- 2.911
- 133
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #39.301
5 günde 1 yıkadık şimdiye kadar. Ben de havalardan tedirgin oluyorum. Hasta olmasını da hiç istemiyorumKızlar bebişlerinizi kaç günde bir yıkıyorsunuz ben haftada iki kere yıkıyorum annem kızıyor kış günü bir kez yeter hasta olur diyor oğlum yazın doğmuştu hergün yıkardım isilik olurdu şimdi napsam bilemedim
bizim bugun 7.gun oldu altini degistirirken fark ettim hafif kopmaya baslamis ama kanama da olmus.ben mi kanasina neden oldum acaba gazini cikarirken emzirirken falan diye uzuluyorum.Bize hicbir sey vermedi. Kendiliginden dusecek dedi 4. Gun dustu. Hatta cok korktum dustugu gun ben dusurdum sandm cok sukur problem olmadi
Sarilik olmasindansa mama almasi daha iyi degil mi? Bilemiyorum tabi...benim bebegim de ilk gun cok zor emdi agladi ben zaten bitkin ve perisan halde kipirdayamiyordum. Hemsire mama yapti verdi. Pek emmedi mamayi da ama ac mi kalsin cocuk. Simdi 13 gunluk olduk duzenimiz biraz daha oturdu cok sukurKizlar bana akil verin lutfen sariligimiz 12 cikti cumartesi arttiysa yatis vereceklermis korkuyorum. Sutum var ama cok zor aliyo kizim ve 10 dk yetmiyo demekki. Mama da verme dedi ama nasil doyacak bu bebek sariliktan nasil kurtulucaz o zaman?
Sutumu sagip veriyorum bugun biberona alismasindan da korkuyorum ama bi tek boyle tam icti sutumu ne yapicam..
Her 2 saatte bir ne kadar emmeli veya gunde ne kadar mama almali?
Gunde kac cc mama veriyorsunuz verenler? hangi marka vs bana birsey deyin ne yapsam
Bizim de 5.gun sarilik baslamis atlattiniz mi siz ne yaptiniz? Artarsa yatis olcakmis bizimBizim 5. Gün başladı sarılık. Canım emdikçe gelecek hatta rahatsız bile olacaksın
Bizim 20 ye çıkmıştı değerimiz ili gün fototerapi aldık o kadar çok araştırdım ki ne yapsam diye eskiler bebeğe sarılıktan korusun diye şekerli su veya kaynatılmış soğumuş su verirmiş söa sadece iki kaşık kadar bende hastaneden çıkar çıkmaz yaptım ve düşüşe geçmiş bugün doktorlar karşı evet buna ama Öneri olsun en azından canım.Kizlar bana akil verin lutfen sariligimiz 12 cikti cumartesi arttiysa yatis vereceklermis korkuyorum. Sutum var ama cok zor aliyo kizim ve 10 dk yetmiyo demekki. Mama da verme dedi ama nasil doyacak bu bebek sariliktan nasil kurtulucaz o zaman?
Sutumu sagip veriyorum bugun biberona alismasindan da korkuyorum ama bi tek boyle tam icti sutumu ne yapicam..
Gunde kac cc mama veriyorsunuz verenler? hangi marka vs bana birsey deyin ne yapsam
Benimki de dusunce hafif kan vardi orda dedigin gibi ben kopardim sandim aglamaya basladim. Sonra annem geldi kapanmis dusmus işte ne ağlıyorsun dedi. Biraz kan olmasi normalmis sordum ben doktora. Aktif kanama olmamasi lazim tabikibizim bugun 7.gun oldu altini degistirirken fark ettim hafif kopmaya baslamis ama kanama da olmus.ben mi kanasina neden oldum acaba gazini cikarirken emzirirken falan diye uzuluyorum.
doktor bize fısfıs verdi cilt temizleyiciymis.onunla hafif sildim.gobek bagi dustukten sonra da her gun sil dedi.
doktor da gobek baginin dusmesini bekleme yika dedi bana ama yine de yikamadim bi kere sildim vucudunu
Canım bir arkadaşımız buraya bir video eklemişti Doğum yaptığımda öyle bir durum olursa ben biberondan mamadan önce onu uygulucam. Sütünü sağıyosun biberonun içine.eczanelerde ince bir hortum satılıyor o hortumun bir ucunu biberonun içine bırakıyorsun bir ucunu meme ucuna getiriyorsun bebiş memeni emerken hortumdan gelen sütü içiyor. Hem biberon vermemiş oluyorsun hem emzirmeden o duygusal bağdan ikiniz De mahrum kalmamış oluyosunuz hem de mama yerine anne sütü alıyor çocuk. O videoyu kim ekledi acabaKizlar bana akil verin lutfen sariligimiz 12 cikti cumartesi arttiysa yatis vereceklermis korkuyorum. Sutum var ama cok zor aliyo kizim ve 10 dk yetmiyo demekki. Mama da verme dedi ama nasil doyacak bu bebek sariliktan nasil kurtulucaz o zaman?
Ben asla karsi degilim mamaya doktor verme deyince sasirdim nasil doyacak atlatacak bebegim o zaman diyeSarilik olmasindansa mama almasi daha iyi degil mi? Bilemiyorum tabi...benim bebegim de ilk gun cok zor emdi agladi ben zaten bitkin ve perisan halde kipirdayamiyordum. Hemsire mama yapti verdi. Pek emmedi mamayi da ama ac mi kalsin cocuk. Simdi 13 gunluk olduk duzenimiz biraz daha oturdu cok sukur
Oyle mi valla kim ne dese yapacak durumdayim cok korktum gercekten. Peki mama verdin mi sen canm bu donemde?C
Bizim 20 ye çıkmıştı değerimiz ili gün fototerapi aldık o kadar çok araştırdım ki ne yapsam diye eskiler bebeğe sarılıktan korusun diye şekerli su veya kaynatılmış soğumuş su verirmiş söa sadece iki kaşık kadar bende hastaneden çıkar çıkmaz yaptım ve düşüşe geçmiş bugün doktorlar karşı evet buna ama Öneri olsun en azından canım.
Evet gormustum sanirim o videoyu. Simdi cumartesiyi atlatayim istiyorum canm sonra ben de onu denerim belki. Cumartesi deger dussun deCanım bir arkadaşımız buraya bir video eklemişti Doğum yaptığımda öyle bir durum olursa ben biberondan mamadan önce onu uygulucam. Sütünü sağıyosun biberonun içine.eczanelerde ince bir hortum satılıyor o hortumun bir ucunu biberonun içine bırakıyorsun bir ucunu meme ucuna getiriyorsun bebiş memeni emerken hortumdan gelen sütü içiyor. Hem biberon vermemiş oluyorsun hem emzirmeden o duygusal bağdan ikiniz De mahrum kalmamış oluyosunuz hem de mama yerine anne sütü alıyor çocuk. O videoyu kim ekledi acabatinyrose du galiba
Biz de iki kasik ssekerli su verdik. Cok agliyordu sutum yoktu. Sarilik degerine bakmadi doktor gerek yok dedi. Saglik ocagi da gerek yok sari sorunmuyor dediOyle mi valla kim ne dese yapacak durumdayim cok korktum gercekten. Peki mama verdin mi sen canm bu donemde?
Doktorumuz her gün yıkamamız gerektiğini söyledi. Ama ben 2 günde bir yıkıyorum.Kızlar bebişlerinizi kaç günde bir yıkıyorsunuz ben haftada iki kere yıkıyorum annem kızıyor kış günü bir kez yeter hasta olur diyor oğlum yazın doğmuştu hergün yıkardım isilik olurdu şimdi napsam bilemedim
Kizlar bana akil verin lutfen sariligimiz 12 cikti cumartesi arttiysa yatis vereceklermis korkuyorum. Sutum var ama cok zor aliyo kizim ve 10 dk yetmiyo demekki. Mama da verme dedi ama nasil doyacak bu bebek sariliktan nasil kurtulucaz o zaman?
İlk 3 hafta 2 saatte bir 20-30 cc arası süt sağıp verdim. Sütümün yetmediği yerde aynı miktarda mama verdim. Sarılık olmadı. Sen de sağ sütünü yetmezse mama ver canm. Aralarda da emzirirsin memeyi unutmamış olur.Kizlar bana akil verin lutfen sariligimiz 12 cikti cumartesi arttiysa yatis vereceklermis korkuyorum. Sutum var ama cok zor aliyo kizim ve 10 dk yetmiyo demekki. Mama da verme dedi ama nasil doyacak bu bebek sariliktan nasil kurtulucaz o zaman?
Cok saol canim ya iyice kafam gitti ne yapsam bilemedim. Herkes konusuyor bir de emzir emzir ben de sutum varken emsin istiyorum ama almiyo ne yapayim 10 dk en cok. Biberona alismasin diye cocugumu sarilik mi edeyim..İlk 3 hafta 2 saatte bir 20-30 cc arası süt sağıp verdim. Sütümün yetmediği yerde aynı miktarda mama verdim. Sarılık olmadı. Sen de sağ sütünü yetmezse mama ver canm. Aralarda da emzirirsin memeyi unutmamış olur.
Insallah bizim de duser. Mama verince seni de emmeye devam etti demek insallah benim kizim da emmeyi birakmaz. Ama su an sagligi onemli mama vericem ben de. Tesekkurler cevap icin canm.Valla canım ben emzirdim hem mama verdüm 5 günlükken bizimki 11 di yatış falan demedi 17 ye kadar gelirse sıkıntoymış gönlünü ferah tut yükselmez yükselecek olsa ilk günler fırlıyor zaten bütün bebişlerde öyle bir degerler çıkıyor ilk günler yükselir zaten 10 güne kadar ne sarılık ne bişey kalıyor
Canım biberon yerine çay kaşığı ile verebilirsin. bir de 2 saati bekleme emzirmek için. Takviye için kendi sütünü sağıp verirsen sütün de artar. Ne kadar çok uyarılırsa o kadar süt uretimi artarmış. biz 25 günlük olduk, hep 30 cc mama veriyordum ama hep önce sagip verdim ardına mama veriyordum böyle olunca mama hep yarım kaldı. daha sonra aralarda verdim ama günde maksumum 6 kez vermisimdir. şimdi günde 2 ye düşürdüm. sürekli emziriyorum ama.Kizlar bana akil verin lutfen sariligimiz 12 cikti cumartesi arttiysa yatis vereceklermis korkuyorum. Sutum var ama cok zor aliyo kizim ve 10 dk yetmiyo demekki. Mama da verme dedi ama nasil doyacak bu bebek sariliktan nasil kurtulucaz o zaman?
Gobegi dustugunden beri hergun yikiyoruzKızlar bebişlerinizi kaç günde bir yıkıyorsunuz ben haftada iki kere yıkıyorum annem kızıyor kış günü bir kez yeter hasta olur diyor oğlum yazın doğmuştu hergün yıkardım isilik olurdu şimdi napsam bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?