- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #39.321
Insallah bizim de duser. Mama verince seni de emmeye devam etti demek insallah benim kizim da emmeyi birakmaz. Ama su an sagligi onemli mama vericem ben de. Tesekkurler cevap icin canm.
10 gün icin gayet güzel cnm, anneler herşeyi abartır zaten takılmaBen de Ardesendeyim.
İyi mi diyorsun annem çok kızdı bana bakamadın bebege yenidogan kilosunda bile degil diye
Canim 10 dakika emmek yetmez. Sen birakma gogsunden uyusada kaldirma benimki uyuyo 5 dakika sonra tekrar emmeye baslio. Gogsumde kaliyo 1 saat bazen 1.5 saat. Ama goguslerim aciyo arada dayanamadigimda mama veriyorum. Bugun sabah 7.30 da basladi emmeye bu saate kadar nerdeyse gogsumde uyudu. Bi yarim saat yataginda yatti bide banyo yaptirdik simdi mama verdik. Bide gece veriyorum bir kere artik dayanamadigimda. Doktoruda zaten kilosu az arada ver dedi. Sen memeye daha fazla zorlaKizlar bana akil verin lutfen sariligimiz 12 cikti cumartesi arttiysa yatis vereceklermis korkuyorum. Sutum var ama cok zor aliyo kizim ve 10 dk yetmiyo demekki. Mama da verme dedi ama nasil doyacak bu bebek sariliktan nasil kurtulucaz o zaman?
Sutumu sagip veriyorum bugun biberona alismasindan da korkuyorum ama bi tek boyle tam icti sutumu ne yapicam..
Her 2 saatte bir ne kadar emmeli veya gunde ne kadar mama almali?
Gunde kac cc mama veriyorsunuz verenler? hangi marka vs bana birsey deyin ne yapsam
Zcanim gunese tut o da cok iyi geliyormusC
Bizim 20 ye çıkmıştı değerimiz ili gün fototerapi aldık o kadar çok araştırdım ki ne yapsam diye eskiler bebeğe sarılıktan korusun diye şekerli su veya kaynatılmış soğumuş su verirmiş söa sadece iki kaşık kadar bende hastaneden çıkar çıkmaz yaptım ve düşüşe geçmiş bugün doktorlar karşı evet buna ama Öneri olsun en azından canım.
Mama verdim aöa geri çıkarıyordu hep sütüm de azdı değer yüksek olunca yatış yaptık mecburen.Oyle mi valla kim ne dese yapacak durumdayim cok korktum gercekten. Peki mama verdin mi sen canm bu donemde?
Onu da yapıyorum canım inşallah tekrar yükselmez iki gün ayrı kalmak bebeğimden çok zor geldi.Zcanim gunese tut o da cok iyi geliyormus
Su an icin iyi bir problem yok kaybedebilir ama pazartesi geldiginde kaybinin olmamasi lazim dedi.3300 doğdu 1 hafta sonunda 3190 saglik ocağı 3290 gr da hastane ölçtü doktor da sağlık ocağı da gayet güzel gidiyor dedi, doğum kilosunun %10 unu kaybediyorlarmış ilk günler. Sizin de çok kaybı yok aslında niye mama takviyesinden bahsetti ki?
Rezene iciyorum canim dun basladim zaten ama kayinvalidem durmuyor surekli bir seyler pesinde.Canım rezaneyi öneririm. Bide mama versede başlama hemen emzirdikçe çoğalıyor süt aç tok daya ağzına :) iki saati beklemeden. Benim sütümde hemen gelmedi ama söylemedik söyledek hemen mama getiriyorlar. Bizimde 80 gr kaybımız oldu.
Ben de tam tersi cok bunaldim kahinvalidem var, cok da yardimci ama ben cok rahat edemiyorum sanki.Benim her gün bir kaç saat annem geliyor, hiç yalnız kalmak istemiyorum. Size de oluyor mu böyle? şu 40 ımız bir çıkaydı.
Canım kızımın 16 çıktı doktor sınırda bol bol emzirmeye çalış gerekirse mama ver dedi hiç korkutmadı 17 ye kadar normal dedi geçer dedi şırıngayla mama sıktım ağzına uyandırmaya çalışıp emzirdim kontrole bile götürmedim kendim anladım azaldığını sarınınKizlar bana akil verin lutfen sariligimiz 12 cikti cumartesi arttiysa yatis vereceklermis korkuyorum. Sutum var ama cok zor aliyo kizim ve 10 dk yetmiyo demekki. Mama da verme dedi ama nasil doyacak bu bebek sariliktan nasil kurtulucaz o zaman?
Sutumu sagip veriyorum bugun biberona alismasindan da korkuyorum ama bi tek boyle tam icti sutumu ne yapicam..
Gunde kac cc mama veriyorsunuz verenler? hangi marka vs bana birsey deyin ne yapsam
Canim ben sana yenidogan yogun bakim unitesi doc.dr.un soyledigini aktariyim fikir olsun. Biz kan sekeri dusmesinden 2 gun yattik tabi sarilikta oldu degerimiz 11di. Hic onemli degil bu deger 16 17ler olmadigi surece dusecek dedi. Bu arada 2 yada 3 saatte bir emzir dedi. Doydugunu cisli bezlerinden anliycaksin dedi. Doymuyosa sutunu sag biberonla takviye ver dedi senin bebegin kac haftaliksa o kadar cc vericeksin internette yaziyodur zaten. Mama vermene anne sutu varsa kesinlikle gerek yokmus .sen atiyorum 50cc mama versende anne sutu versende ayni sey. Sakin biberona alisir diye korkma hem seni emip hem biberon verirsen asla memeyi unutmazmis uzun sure emzirmezsen unutulabiliniyomus. Eger sutun varsa mutlaka sag ve biberonla ver cnm mama vermen cok gereksiz olur.Kizlar bana akil verin lutfen sariligimiz 12 cikti cumartesi arttiysa yatis vereceklermis korkuyorum. Sutum var ama cok zor aliyo kizim ve 10 dk yetmiyo demekki. Mama da verme dedi ama nasil doyacak bu bebek sariliktan nasil kurtulucaz o zaman?
Biberon verme sakın birdaha emmez seni memeni güzel vakumlayamaz biberondaki kolaylığa alışır ben mamayı şırıngayla verdim bol bol emzirdim sağdığın sütüde şırıngayla ver benim kızım 3 saatte bir 50 cc içiyordu 1 haftalıkken şimdi artık sadece beni emiyor oyüzden bilmiyorum nekadar içtiğiniKizlar bana akil verin lutfen sariligimiz 12 cikti cumartesi arttiysa yatis vereceklermis korkuyorum. Sutum var ama cok zor aliyo kizim ve 10 dk yetmiyo demekki. Mama da verme dedi ama nasil doyacak bu bebek sariliktan nasil kurtulucaz o zaman?
Emzirme destek sistemi adı canımCanım bir arkadaşımız buraya bir video eklemişti Doğum yaptığımda öyle bir durum olursa ben biberondan mamadan önce onu uygulucam. Sütünü sağıyosun biberonun içine.eczanelerde ince bir hortum satılıyor o hortumun bir ucunu biberonun içine bırakıyorsun bir ucunu meme ucuna getiriyorsun bebiş memeni emerken hortumdan gelen sütü içiyor. Hem biberon vermemiş oluyorsun hem emzirmeden o duygusal bağdan ikiniz De mahrum kalmamış oluyosunuz hem de mama yerine anne sütü alıyor çocuk. O videoyu kim ekledi acaba @tinyrose du galiba
Ben hastanede ilk gün hemşirelerin mama vermesine izin verdim şırıngayla içiriyorlardı öğrendim orda evde devam ettim ikinci gün taburcu olurkende mama istedim verdiler bence gerektiğinde verilmeli ama sütün sağınca çıkıyorsa anne sütü en iyisi tabikiCok saol canim ya iyice kafam gitti ne yapsam bilemedim. Herkes konusuyor bir de emzir emzir ben de sutum varken emsin istiyorum ama almiyo ne yapayim 10 dk en cok. Biberona alismasin diye cocugumu sarilik mi edeyim..
Peki hangi mamayi kullaniyosun canim sen?
Benim doktorum günde 2 kez 30 cc mama takviyesi vermişti. Ben uygulamadım sütüm yettiği için eğer az geldiğini yetmediğini düşünüyorsanız 30 cc günde 2 kez verebilirsiniz.Ben asla karsi degilim mamaya doktor verme deyince sasirdim nasil doyacak atlatacak bebegim o zaman diyekeske verseydi de bilseydim ne kadar kullanacagimi vs. yasayan arkadaslar varsa fikir verirler belki
benim kızım da kısım doğmuştu 40i çıkana kadar her gün yıkadık hicbir sey de olmadi çok şükür.su büyütür derler bizde 40 çıkana kadar yıkanırKızlar bebişlerinizi kaç günde bir yıkıyorsunuz ben haftada iki kere yıkıyorum annem kızıyor kış günü bir kez yeter hasta olur diyor oğlum yazın doğmuştu hergün yıkardım isilik olurdu şimdi napsam bilemedim
cok sagol cnm bizimki de yesilden hafif acilmaya basladi cok sukur.
bugun de altini degistirirken fark ettim.gobek bagi dusmeye baslamis ama cok korktum altini degistirene kadar kopcak diye.hafif kanamis.kanamasi beni urkuttu.bekliyoruz bakalim.doktor solusyon vermisti kulak copuyle hafif sildim.
Cok saol canim ya iyice kafam gitti ne yapsam bilemedim. Herkes konusuyor bir de emzir emzir ben de sutum varken emsin istiyorum ama almiyo ne yapayim 10 dk en cok. Biberona alismasin diye cocugumu sarilik mi edeyim..
Peki hangi mamayi kullaniyosun canim sen?
Ya ne guzel cok sevindim simdi bizim de duser insallah. Peki 1 gunde ne kadar siklikla ne kadar olcude mama verdin canim? Mesela 2 saatte bir emzirip arkasindan mama mi verdinCanım kızımın 16 çıktı doktor sınırda bol bol emzirmeye çalış gerekirse mama ver dedi hiç korkutmadı 17 ye kadar normal dedi geçer dedi şırıngayla mama sıktım ağzına uyandırmaya çalışıp emzirdim kontrole bile götürmedim kendim anladım azaldığını sarının
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?