- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #39.341
Tesekkur ederim canim sutum var ama yeter mi bilmiyorum. Sagip vereyim dedim 2 saatte bir 30-40 cc civari cikti yeter mi acaba:/ Kizim 6 gunluk daha.Canim ben sana yenidogan yogun bakim unitesi doc.dr.un soyledigini aktariyim fikir olsun. Biz kan sekeri dusmesinden 2 gun yattik tabi sarilikta oldu degerimiz 11di. Hic onemli degil bu deger 16 17ler olmadigi surece dusecek dedi. Bu arada 2 yada 3 saatte bir emzir dedi. Doydugunu cisli bezlerinden anliycaksin dedi. Doymuyosa sutunu sag biberonla takviye ver dedi senin bebegin kac haftaliksa o kadar cc vericeksin internette yaziyodur zaten. Mama vermene anne sutu varsa kesinlikle gerek yokmus .sen atiyorum 50cc mama versende anne sutu versende ayni sey. Sakin biberona alisir diye korkma hem seni emip hem biberon verirsen asla memeyi unutmazmis uzun sure emzirmezsen unutulabiliniyomus. Eger sutun varsa mutlaka sag ve biberonla ver cnm mama vermen cok gereksiz olur.
Canım günde iki kez 30 cc verdim sabah 30 cc hazırlıyordum iki saatin içinde bitirtiyordum akşam yine 30 cc aralarda zorla uyandırıp emziriyordum okadar uyuyorduki bir saatim uyandırmayla geçiyordu bir saat te göğsümde emerek uyuyordu sırt ağrısından öldüm 5 gündür daha düzene girdik 13 günlük ağlayınca emziriyorum. Artık doktor 5 saate kadar uyusun normal uyandırma dediYa ne guzel cok sevindim simdi bizim de duser insallah. Peki 1 gunde ne kadar siklikla ne kadar olcude mama verdin canim? Mesela 2 saatte bir emzirip arkasindan mama mi verdin
Ilk once emzirceksin canim ardindan sutunu vericeksin sanirim 45 50 cc sen bi internetten bak yinede kac cc vermelisin. allahin izniyle hicde bisey olmaz biberonada alismaz yeterki seni emsin ama. Yok illa icin rahat etmezse siringayla ver sutun varsa mamaya gerek yok unutma anne sutunden daha kiymetli bir sey yokTesekkur ederim canim sutum var ama yeter mi bilmiyorum. Sagip vereyim dedim 2 saatte bir 30-40 cc civari cikti yeter mi acaba:/ Kizim 6 gunluk daha.
Canm benimki prematüre doğduğu için 2500 gram olana kadar aptamilin prematüre sıvı mamasını kullandık. 2500’ü geçince aptamil 1 numaraya başladım. Toz olanı da var sıvı olanı da var. Sıvı olan geceleri çok rahat oluyor. Direkt biberona koyup veriyorum. Toz olanı gündüzleri kullanıyorum kaynatılıp soğutulmuş suyla yapıyorum. Her iki mamayı da oda sıcaklığında veriyorum ısıtmıyorum. Bu şekilde alıştırdım, sürekli su ısıtmak zor olur diye.Cok saol canim ya iyice kafam gitti ne yapsam bilemedim. Herkes konusuyor bir de emzir emzir ben de sutum varken emsin istiyorum ama almiyo ne yapayim 10 dk en cok. Biberona alismasin diye cocugumu sarilik mi edeyim..
Peki hangi mamayi kullaniyosun canim sen?
benim öyleydi canım 32den sonra kilo almamıştı, 36da doğdu oğlum 2190 gram 46 cm. küveze girmedi çok şükür Rabbim e sağlıklı şu anda daKızlar merhaba. Çogunuz bebeğine kavuşmuş hepinize sağlıkla büytmek nasip olsun inşallah :) ben birşey sormak istiyorum size . Çok takip edemiyorum burayı ama belki bileniniz vardır. Bebeğin karın çevresinde gerilik olan varmı yda doğum yapan anneler sizlerin bi bilgisi yada başına gelen varmı acaba ?
Simdi mama vermeyi denedim ben de bir turlu uyandiramiyorum.. uzun sure ugrastim. Beni hic emmeyecek gibi sanki:/Canm benimki prematüre doğduğu için 2500 gram olana kadar aptamilin prematüre sıvı mamasını kullandık. 2500’ü geçince aptamil 1 numaraya başladım. Toz olanı da var sıvı olanı da var. Sıvı olan geceleri çok rahat oluyor. Direkt biberona koyup veriyorum. Toz olanı gündüzleri kullanıyorum kaynatılıp soğutulmuş suyla yapıyorum. Her iki mamayı da oda sıcaklığında veriyorum ısıtmıyorum. Bu şekilde alıştırdım, sürekli su ısıtmak zor olur diye.
Ah emse soyle zorlamadanIlk once emzirceksin canim ardindan sutunu vericeksin sanirim 45 50 cc sen bi internetten bak yinede kac cc vermelisin. allahin izniyle hicde bisey olmaz biberonada alismaz yeterki seni emsin ama. Yok illa icin rahat etmezse siringayla ver sutun varsa mamaya gerek yok unutma anne sutunden daha kiymetli bir sey yok
canım mamadan önce hep göğsünde tut emmese bile. sonra sütünü sağ ver ardına mama ver bence. ben öyle yaptım şimdi oğlum uzunca emiyor. hatta biberonla mama verdikten sonra bile emmek istiyor göğsüm e tutup emziriyorum yineSimdi mama vermeyi denedim ben de bir turlu uyandiramiyorum.. uzun sure ugrastim zorla biberonla mama verdim. Beni hic emmeyecek gibi sanki:/
Benim kizim da o kadar zor uyaniyorki hatta uyanmiyor neredeyse.. memeyi tutsun diye de bir dunya ugrasiyorum.. insallah zamanla saol canmCanım günde iki kez 30 cc verdim sabah 30 cc hazırlıyordum iki saatin içinde bitirtiyordum akşam yine 30 cc aralarda zorla uyandırıp emziriyordum okadar uyuyorduki bir saatim uyandırmayla geçiyordu bir saat te göğsümde emerek uyuyordu sırt ağrısından öldüm 5 gündür daha düzene girdik 13 günlük ağlayınca emziriyorum. Artık doktor 5 saate kadar uyusun normal uyandırma dedi
Canım 33. Haftadayken bebek 31 haftalıktı 2 hafta geriden geliyordu. Çok iyi beslenmedim o dönem canım ne isterse onu yiyodum. Doktor beslenmeye bağlı olabilir şu 1 hafta dikkat et tekrar gel dedi. Yumurta muz süt et pekmez ceviz kaşar yedim 1 hafta boyunca. Bazen günde 3 tane muz yediğim oluyodu. 1 hafta sonra gittiğimde haftasıyla uyumluydu. Gerilik bazen kordondaki kan akışının iyi olmamasından bazen besinsizlikten kaynaklanıyorKızlar merhaba. Çogunuz bebeğine kavuşmuş hepinize sağlıkla büytmek nasip olsun inşallah :) ben birşey sormak istiyorum size . Çok takip edemiyorum burayı ama belki bileniniz vardır. Bebeğin karın çevresinde gerilik olan varmı yda doğum yapan anneler sizlerin bi bilgisi yada başına gelen varmı acaba ?
Evet oyle yapayim ben de saol canm. Gogsumu tutmayinca uzuluyorum nasil tutturucam bilmiyorumcanım mamadan önce hep göğsünde tut emmese bile. sonra sütünü sağ ver ardına mama ver bence. ben öyle yaptım şimdi oğlum uzunca emiyor. hatta biberonla mama verdikten sonra bile emmek istiyor göğsüm e tutup emziriyorum yine
Canim bir de ne kadar anne sutu uzerine ne kadar mama verdin sen?canım mamadan önce hep göğsünde tut emmese bile. sonra sütünü sağ ver ardına mama ver bence. ben öyle yaptım şimdi oğlum uzunca emiyor. hatta biberonla mama verdikten sonra bile emmek istiyor göğsüm e tutup emziriyorum yine
Evet benim memeyi almasi icin ugrasmam lazim ya isin ozu orda bizim icin ama nasil:/ bulucam bir yolunu tesekkurlerCanim 10 dakika emmek yetmez. Sen birakma gogsunden uyusada kaldirma benimki uyuyo 5 dakika sonra tekrar emmeye baslio. Gogsumde kaliyo 1 saat bazen 1.5 saat. Ama goguslerim aciyo arada dayanamadigimda mama veriyorum. Bugun sabah 7.30 da basladi emmeye bu saate kadar nerdeyse gogsumde uyudu. Bi yarim saat yataginda yatti bide banyo yaptirdik simdi mama verdik. Bide gece veriyorum bir kere artik dayanamadigimda. Doktoruda zaten kilosu az arada ver dedi. Sen memeye daha fazla zorla
Bebiş kaç günlük canım? Bizim de ilk 10 gunumuz zorla uyandırmakla geçti yarım saat ugrasıyodum allaha sukur düzene girdi . Komple üstünü soyup gıdıklıyomus gibi yapıyoduk burnunu sıkıyoduk topuklarını cimcikliyoduk ayak parmaklarının bittiği yerleri sıkıyoduk sinir ucları ordaymıs irkiliyolarmıs böyle böyle yarım saat ugrasıyoduk anca uyanıyodu gerçekten çok zorduBenim kizim da o kadar zor uyaniyorki hatta uyanmiyor neredeyse.. memeyi tutsun diye de bir dunya ugrasiyorum.. insallah zamanla saol canm
İlk zamanlar benimki de uyanmıyordu. Zamanla beslenme saati geldiğinde kendisi uyanıp mızırdanmaya başladı. Ayrıca başlarda benimki de ememiyordu birkaç hafta sonra düzgünce emmeye başladı. Zamanla düzene girecek annesi, kendini üzme lütfen.Simdi mama vermeyi denedim ben de bir turlu uyandiramiyorum.. uzun sure ugrastim. Beni hic emmeyecek gibi sanki:/
Oyle mi gercekten ya insallah oyle olur bizim de canm cok uzuluyorum sutum varken tutamayinca, bir de sarilik cikinca.. gececek insallahhİlk zamanlar benimki de uyanmıyordu. Zamanla beslenme saati geldiğinde kendisi uyanıp mızırdanmaya başladı. Ayrıca başlarda benimki de ememiyordu birkaç hafta sonra düzgünce emmeye başladı. Zamanla düzene girecek annesi, kendini üzme lütfen.
Ilk gunden beri sutum vardi fakat bebek ememedi sarilik olacakti ben dr browns biberon almistim gaz onleyici ve cekimi zor bir biberon o sayede sutu sagip sagip verdim.Su an 23 gunluk hem biberon emiyor hem yalanci meme hemde beni rahatlikla emiyor.Yani biberona alisip beni birakmadi.Kizlar bana akil verin lutfen sariligimiz 12 cikti cumartesi arttiysa yatis vereceklermis korkuyorum. Sutum var ama cok zor aliyo kizim ve 10 dk yetmiyo demekki. Mama da verme dedi ama nasil doyacak bu bebek sariliktan nasil kurtulucaz o zaman?
Sutumu sagip veriyorum bugun biberona alismasindan da korkuyorum ama bi tek boyle tam icti sutumu ne yapicam..
Her 2 saatte bir ne kadar emmeli veya gunde ne kadar mama almali?
Gunde kac cc mama veriyorsunuz verenler? hangi marka vs bana birsey deyin ne yapsam
6 gunluk canm aynen oyuncak bebek gibi heryerini elliyoruz uyansin diye. Zamanla duzelir insallah ya gogsumu tutsa bi..Bebiş kaç günlük canım? Bizim de ilk 10 gunumuz zorla uyandırmakla geçti yarım saat ugrasıyodum allaha sukur düzene girdi . Komple üstünü soyup gıdıklıyomus gibi yapıyoduk burnunu sıkıyoduk topuklarını cimcikliyoduk ayak parmaklarının bittiği yerleri sıkıyoduk sinir ucları ordaymıs irkiliyolarmıs böyle böyle yarım saat ugrasıyoduk anca uyanıyodu gerçekten çok zordu
Cnm aynı durumu yaşadım benim bebeğin 12.59 çıkmıştı değeri dr çok yüksek değil ama takip edecez demişti benim sütüm gelmemişti ve mama vermiştim 30 cc biberonla verdim sonra meme reddi başlayınca kaşıkla vermeye başlamıştım ve bir haftada baya azaldı sarılığı hala var gibi aka çok az kaldı biz bu şekilde atlattık ama bildiğim kadarıyla 16 çıkarsa yatış yapılıyor cnm sırf para için yatırmasınlar dikkat et değerin çok yüksek değil bu şekilde yaparsan geçer inş merak etme ben de çok korkmuştum ama şükür azaldıKizlar bana akil verin lutfen sariligimiz 12 cikti cumartesi arttiysa yatis vereceklermis korkuyorum. Sutum var ama cok zor aliyo kizim ve 10 dk yetmiyo demekki. Mama da verme dedi ama nasil doyacak bu bebek sariliktan nasil kurtulucaz o zaman?
Sutumu sagip veriyorum bugun biberona alismasindan da korkuyorum ama bi tek boyle tam icti sutumu ne yapicam..
Her 2 saatte bir ne kadar emmeli veya gunde ne kadar mama almali?
Gunde kac cc mama veriyorsunuz verenler? hangi marka vs bana birsey deyin ne yapsam
Ya ne guzel peki ne kadar sure sonra seni emebilmeye basladi? Dr browns bende de var onunla vereyim ben deIlk gunden beri sutum vardi fakat bebek ememedi sarilik olacakti ben dr browns biberon almistim gaz onleyici ve cekimi zor bir biberon o sayede sutu sagip sagip verdim.Su an 23 gunluk hem biberon emiyor hem yalanci meme hemde beni rahatlikla emiyor.Yani biberona alisip beni birakmadi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?