2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Bize de k vitamini ikinci doz verdiler. Eczanede yoktu yarın yaptırcaz İnşaAllah. Pansuman vs diyen olmadı. Saf zeytinyağı sürüyorum arada ama çok kan var bizimkinde ya bir de üfürüm varmış kalbimizde kardiyoloji ye gideceğiz sıra alamıyorum. Kulağını dayasanız o şekilde bile duyulur dedi doktor çok canım sıkıldı. İnşaAllah masum üfürüktür :’(

Bana da aynısını yaptılar. Doğumdan sonra eve çıktık ikinci üçüncü gün sarı sarı olmaya başladı çocuk. Sarışın bebek olduğu için normal her bebekte olur zaten vs diyerek götürmediler hastaneye. Kontrole bir gittik değer uçmuş. Yattık bir gece. O kadar stresli üzüntülü bir durum ki kv ve görümcenin yaptıkları hiç hoş değil. Hem lohusalık hem bebeğin hastalığı psikoloji yi alt üst ediyor zaten. Bir de onların hareketleri seni iyice darlamıştır çok çok l iyi anlıyorum seni. Rabbim evlatlarımıza sağlık yakınlarımıza da anlayış versin.

Kızlar doğurmak istiyorum artık gün geçtikçe kilosu da artıyor normal Doğumu engellemesinden korkuyorum. Pazartesi randevum var doktor haşa Doğum başlamamış olursa suni sancı deneriz dedi. Hiç açılma sancı bişeycik olmadan suni sancı ne yapabilir ki başlatır mı Doğumu. Yoksa hiç riske atmadan sezeryan mı istemeliyim

Benim doktorum açılma olmazsa suni sancı işe yaramaz demişti. Bence sen açılmayı artırıcı hareketler yap bol bol. Çömelme yürüyüş pilates topunun üzerinde zıpla. Pilates topu çooookk işe yarıyor. Ben hastaneye de götürdüm açılmayı nasıl kolaylaştırdı canlı yaşadım. Rabbim yardımcın olsun daha vaktin var stres yapma bebek etkilenir. Gün içinde çok hareketli aktif ol

Anlamıyorum bu eşleri bu süreçlerde özellikle mi böyle öküz oluyorlar. Benim eşim annesi ablası her kim olursa öyle bir tavır takınacak olsa benden önce verir cevabını annesi burda ondan iyi mi bilcen karışmayın kıza der susturur gibi geliyo. Ama siz böyle söyledikçe biri anlayışsız ikisi anlayışsız hepsi mi böyle diyorum benimki de yapcak böyle şeyler herhalde. Zaten lohusasın hassassın bi de üstüne böyle tavırlar nasıl olur ya. Sen hayır istemiyorum dediğin halde nasıl verebilir emziği değil sesimi yükseltmek onu orda paralamak isterim. Allahım hepimizin yardımcısı olsun çok zor bi süreç

Bol bol yürüyüş yapmaya çalışıyorum. Dışarıdayken suyumun gelmesinden korkuyorum biraz da. Korkmak değil de utanma duygusu ya da telaşa kapılır mıyım endişesi var içimde sanırım. Düşünsene sokakta yürürken suyumun geldiğini . Pilates topum yok arkadaşımın var yarın istiyim en iyisi canım sağol

Suyun gelmesi 10 kişide bir oluyormuş canım genelde hastanede doğuma yakın ebeler patlatıyor. Sen yürüyüşe çıkarken çantana bebek bezi koy bir iki tane. Ola ki öyle durum oldu hemen müsait bir yerde bezini koyarsın. Pilates hem açılmayı kolaylaştırıyor hem de kasları çalıştırıyor. Üstünde zıplarsan açılma olur. İleri geri sağ sol daireler yaparsan kasları çalıştırır Allah ın izniyle dikişlerin az olur. Özelde yapacaksan hemşirelerden perine masajı isteyebilirsin. Hem o anda çok rahatlatıyor hem de esnekliği artırıyor bölgedeki. Ben demeden kendisi yapmıştı çok faydasını hissettim

Benimkiler de yapıyolar video paylaşıyor ebeler doğumhanede genelde perine masajı yapıyolar. Pazar gününe kadar müddet verdim kendime doğurcam diye. Bakalım nasıl olcak

KıZlar bebeğim kaç gündür çok hareketli değildi ama bir iki saattir ve şuan hala inanılmaz hareketli birde ben artık dönerken kalkerken inanılmaz zorlanıyorum kalçam da çok ağrıyor kramp giriyor sanki bide bir hafta da biraz şiştim sanki pazartesi sezeryan olcam ama yaklaştıkça daha da zorluyor hayırlısıyla kucağıma alsaydım bebişi

Saf zeytinyağını kim önerdi ? Asidik iyi gelmeyebilir .
Doktor önerdiyse baska tabi .
İnsallah masumdur canım genelde bütün cocuklarda oluyo teşhisi nasıl koydular

E ebruebrulii canm ben anlamyrm zaten moralin bozk brde ustune gelyrlar allahım bolelerini akl fikir eylede bizden uzak dursunlar yarabbim bende sinrlendm cocgn rahatsz hastanedesb kotusun esnn dedgne bak bu esler nye bu kadr anlayassz cnm vallahi ben cok sinrlendm

Aynı durumdayız pazartesi günüde benim kontrolüm var.39 haftadayım ama önde çıkıyor.3600 kg.pazartesi günü karar verecek sanırım bana suni sancı verecek.nst sancım çıkmıyor ama müthiş geceleri belim ve karın ağrılarım oluyor.nedeninide bilmiyorum.bekliyorum sabırla.suyumun ve sancımın gelmesini.

Ama işte açılma yoksa boşuna suni sancı yediğinle kalırsın diyorlar ben de bilemedim ki. 36 ya kadar erken gelmesin diye yalvarıyorduk şimdi de gel diye yalvarıyoruz:)) sağlıkla bi alsak kucağımıza

Çok sağol canım inşallah Benim bebeğim emer ama emmezse ilk yapıcağım şey bu. İyi ki paylaştın
rica ederim cnm insallah emer de hic ugrasmana gerek kalmaz.merak etme 2 gun ugrasinca emiyorlar.
bi yazi okudum.bebekleri biz memeyi tutamiyo saniyormusuz ama oysaki bebek once memeyi koklar yalanir oyle tutarmis.cidden hep oyle oluyor direk tutmuyor.ve zaten ceneleri gelismemis oldugu icin tutamiyorlar.merak etme sen 2 saatte bir emzirince geliyor.
bir de elinle sıkınca memeyi gelmiyor süt.ama bebek emdikce emdikce süt geliyor.hele o sari su cok cok onemli.sütten onemli.sen sakin kimseyi dinleme o sari sütü alabildigi kadar alsin.sarilik varsa kan sekeri dusuyorsa vs.o zmn mama takviyesi yaparsin.
ve solunumuna dikkat et bebisin cok hizli nefes alip veriyosa ve inlemesi varsa bunu kesinlikle bildir cnm.ben normal saniyordum ama bebegim cok hizli nefes alip veriyormus annem fark etmisti.megerse kan sekeri dusmus acliktan mama vermek zorunda kalmistik biz de.tabi kv abartti dayadi mamayi bu seferde bebegim kustu hep.ilk acemilik cok zor oluyo.yoksa kafamda saat basi emzirmek ve ilk gun 1 2 kasik mama vermek vardi.alisana kadar.

Cnm herkes kendi nasil isterse oyle yikiyo. Aslinda en guzeli hergun yikamak evin sicaksa ama degilse haftada 2 yada 3 yika 1 az gelir
tmm cnm 2 iyi o zmn ya bizim bi odamiz sıcak oluyo orda yatiyoruz oturuyoruz bebekten sonra.yatak odasina gecmedik.her gun yikamam o yuzden cnm.

Kızlar bende doğurdum hamdolsun.... Bu arada yazdıklarım için hakkınızı helal edin baya kızmış herkes amaç burda korkutmak elbette değil ama daha ince düşünememişiz demekki yoksa banane evde yalnız kalan kalmayan sadece duyduklarımızı gördüklerimizi paylaşıyoruz tekrar özür dilerim hiç kimsenin hakkına girmek istemem

Kizlar birsey sormak istiyorum bebekleri olan annisler günde kaç kez kiyafet degistiriyorsunuz. Bebek için toplam kac parca kiyafet alınmalı ilk 3 ay icin
Benim 3 veya 4 kez değiştirdiğim günler oldu ama şimdi azaldı. Altini degistirirken ıslak mendili sıcak suya koyuyorum soğuk olunca çiş salabiliyor hemen :) bence en az 10 takimi olmalı, 2 günde her şeyi kirlendiği oldu bende. Tabi kış olduğu için kurutma sorun zaten ben hemen kalorifer peteklerine koyuyorum kiyafetlerinden çabuk kurusun diye.

Sakın taviz verme canım aynı şeyi yaşamışız resmen nedir bu mama emzik sevdasi anlamıyorum. yeni doğan bebek her istediğini emerek yapiyor, sadece açlık için değil uyumak için de gaz için de bazen sadece annesine yakın olmak için de emer 9 ay aynı bedendeydik sonuçta.
25 günlük olduk görümcem bebeğimi severken şunu diyor Anne seni aç mi birakiyor mama vermiyor mu diye. emzik alalım dedi, dedim benim göğüslerim ona emzik gerek yok.
Hiç canini sıkma eşini de umursama, bebeklerimiz bizim ve onlar için en iyisini en çok biz isteriz. Hiç kimse de karışamaz bu konuda.
Eşim de başta aç bu falan diyordu biraz okudu ve beni saatlerce emdiğini gördü artık o da cevap veriyor aç değil diyor, veya gazından dolayı emmek istiyor diyor. 2 gün önce annesine bak anne nasıl emiyor dedi, geldi başıma bakim emebiliyor mu ki dedi. Baktı gördü nasıl emdiğini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…