- 26 Kasım 2017
- 3.445
- 2.911
- 133
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #39.421
Amin canım Rabbim size de sağlıkla kavuşmak nasip etsin inşallah. Bi doktor bana böyle gerilik yaşayan bebekler dışardaki yaşama daha çabuk adapte oluyor demişti gerçekten de öyle oldu biz de karnımda 1 ay kilo almayan oğlum 10. gün doğum kilosunu geçmişti. inşallah senin bebiş de güçlü olacak inan.Teşekkür ederim canım. Maşallaj allah bağışlasın darısı bize olsun ozaman. Çok endişeleniyorum bu konuda saol yazdıgın için :)
Ya ben emziğe karsı degilim cünku bi kaç aya çalısmaya baslicam bu sefer evde ddvamlı meme aramasın. Benim kızdıgım zaten çocugumun gözleri bantli sıkıntıda benden ayri emmesi yasak acil yattıgımiz için evden sagma makinesi gelene kadar mecbur 1 kerelik mama verdik sagdigim sütü biberonla verdik bunlar zaten onun icin travma yani bide emziğe gerek duymadım. Bide sanki benden uzaklastiriyolar gibi geldi. Hemşireler aglayinca iste kv gitmis cok agliyo falan demis kucagima verdiler görümcem almaya calisiyo cocugu sevcekmis ya sevilcek yermi orasi ertesi gun gel sev. Ben cocugu vermeyince gittiler tekrardan hemsireye alin bunu yatirin diyolar. Normalde tek göğsümden 60 cc süt cikarken gece sutüm kesildi. Mecbur 1 kere daha mama verdik hiç gelmedi sütüm. Daha yeni yeni tekrardan geliyo. Butün sinirlerim alt üst oldu.Sakın taviz verme canım aynı şeyi yaşamışız resmen nedir bu mama emzik sevdasi anlamıyorum. yeni doğan bebek her istediğini emerek yapiyor, sadece açlık için değil uyumak için de gaz için de bazen sadece annesine yakın olmak için de emer 9 ay aynı bedendeydik sonuçta.
25 günlük olduk görümcem bebeğimi severken şunu diyor Anne seni aç mi birakiyor mama vermiyor mu diye. emzik alalım dedi, dedim benim göğüslerim ona emzik gerek yok.
Hiç canini sıkma eşini de umursama, bebeklerimiz bizim ve onlar için en iyisini en çok biz isteriz. Hiç kimse de karışamaz bu konuda.
Eşim de başta aç bu falan diyordu biraz okudu ve beni saatlerce emdiğini gördü artık o da cevap veriyor aç değil diyor, veya gazından dolayı emmek istiyor diyor. 2 gün önce annesine bak anne nasıl emiyor dedi, geldi başıma bakim emebiliyor mu ki dedi. Baktı gördü nasıl emdiğini.
Valla boğasim geldi. Zaten kv geldigindede tepkiliydi yuzüme bile bakmadi heralde eşim getirrken bayagi bi doldurup getirdi. Sonradan benim halimi görünce pisman oldu esim ama is isten gecti. Artik sanki cocuk ikimizin degilde sadece benimmis gibi geliyo ona bile vermek istemiyorumE ebruebrulii canm ben anlamyrm zaten moralin bozk brde ustune gelyrlar allahım bolelerini akl fikir eylede bizden uzak dursunlar yarabbim bende sinrlendm cocgn rahatsz hastanedesb kotusun esnn dedgne bak bu esler nye bu kadr anlayassz cnm vallahi ben cok sinrlendm
Ya gorsen zamaninda gorumcemin cocuguda yatmis sariliktan degerler ayni cikti. Ama sanki onunki ölcekmiste bizimki sapasaglam keyfi yatirmisim gibi davrandilar. Eşimde onlarda cekti biliyo ne oldugunu tribinde. Ama her cocugun huyu suyu farkli kendi cocugumu en iyi ben tanirim ne kadar yer ne yapar ben bilirim o yuzden esimin yuzune bakasim gelmedi dün. Su an pisman ama is isten gectiAnlamıyorum bu eşleri bu süreçlerde özellikle mi böyle öküz oluyorlar. Benim eşim annesi ablası her kim olursa öyle bir tavır takınacak olsa benden önce verir cevabını annesi burda ondan iyi mi bilcen karışmayın kıza der susturur gibi geliyo. Ama siz böyle söyledikçe biri anlayışsız ikisi anlayışsız hepsi mi böyle diyorum benimki de yapcak böyle şeyler herhalde. Zaten lohusasın hassassın bi de üstüne böyle tavırlar nasıl olur ya. Sen hayır istemiyorum dediğin halde nasıl verebilir emziği değil sesimi yükseltmek onu orda paralamak isterim. Allahım hepimizin yardımcısı olsun çok zor bi süreç
Amin sagol. Ya normalde cok fazla olan sutum kesildi gece stresten süt yok gelmiyo. Yavrum emzigi basta almadi zaten süte bulayip tutturmuslar bi defa. Sut bitince atmis. Sonra tekrardan süt verdik baktim son damlasini agzinda tutuyo emzik verince o sutle kendini kandiriyo. O halde görünce aldım fırlattim zaten emzigiBana da aynısını yaptılar. Doğumdan sonra eve çıktık ikinci üçüncü gün sarı sarı olmaya başladı çocuk. Sarışın bebek olduğu için normal her bebekte olur zaten vs diyerek götürmediler hastaneye. Kontrole bir gittik değer uçmuş. Yattık bir gece. O kadar stresli üzüntülü bir durum ki kv ve görümcenin yaptıkları hiç hoş değil. Hem lohusalık hem bebeğin hastalığı psikoloji yi alt üst ediyor zaten. Bir de onların hareketleri seni iyice darlamıştır çok çok l iyi anlıyorum seni. Rabbim evlatlarımıza sağlık yakınlarımıza da anlayış versin.
Ayni sekilde benim de oyle canim ben de silikon ucla emziriyorum tuttugu zamanlar.. yoksa hic almiyor zaten. Insallah benim kizim da tutar kolayca artik.
Ben de silikon ucla emziriyorum tutarsa canm ama artik hic almamaya basladi insallah duzelir
Ben şimdiden konuşuyorum eşimle büyükler dışardan böyle böyle diyebilir müdahale etmeye çalışabilir ben onun annesiyim sen babasısın evet tecrübeleri var ama sadece Öneride bulunabilirler ben hayır dediysem bitmiştir ve sen de Benim arkamda duracaksın zaten lohusa psikolojisi berbat bişey bi de elalemle uğraşamam diyorum tabiki öyle olcak sen beni tanımıyomusun izin verir miyim karışmalarına diyo şimdilik bakalım o gün gelince nasıl olcak. Canım sen sakın taviz verme bence. Şimdi bi izin verirsen müdahale etmelerine önünü alamazsın kabullencekler er ya da geç sen o çocuğun annesinin diğer herkes susup oturmak zorunda senden iyi bilemezler. Ya burda neler okuyoruz ya keşke sütüm olsa da emzirsem diyen kv var ya allahım ölcem. Aptal sütün olsa ben izin vercek miyim bakalım seni emmesine diye düşünen yok. Sanki kendi doğurduYa gorsen zamaninda gorumcemin cocuguda yatmis sariliktan degerler ayni cikti. Ama sanki onunki ölcekmiste bizimki sapasaglam keyfi yatirmisim gibi davrandilar. Eşimde onlarda cekti biliyo ne oldugunu tribinde. Ama her cocugun huyu suyu farkli kendi cocugumu en iyi ben tanirim ne kadar yer ne yapar ben bilirim o yuzden esimin yuzune bakasim gelmedi dün. Su an pisman ama is isten gecti
Hayırlı olsun bebeğin canım,Allah analı babalı büyütsün inşallahKızlar bende doğurdum hamdolsun.... Bu arada yazdıklarım için hakkınızı helal edin baya kızmış herkes amaç burda korkutmak elbette değil ama daha ince düşünememişiz demekki yoksa banane evde yalnız kalan kalmayan sadece duyduklarımızı gördüklerimizi paylaşıyoruz tekrar özür dilerim hiç kimsenin hakkına girmek istemem
Ya sorma zaten kv esime demiski lohusalik diye bisey yokmus tamamen ilgi istedigim icin yapiyomusum falan bide görsen lohusa gibide davranmadim hic yatmadim cocuguma kendim baktim annem sagolsun butun gun evin temizligini yapiyo kendi misafir oldugu jalde misafirleri agirliyo kv benden daha lohusa oturuyo butun gun aliniyo trip atiyo. Esimde dedi o zaman kiz lohusaligi sana kaptirmasaydi dediginde hakli olabilirdin diye. Ya tamam seversin torunun ama saniyoki ben dusunmuyorum sadece kendi dusunuyo cocugu. Daha dogum yapali 10 gun oluyo bir gun kizim nasilsin demedi daha bana hayirli olsun bile demediBen şimdiden konuşuyorum eşimle büyükler dışardan böyle böyle diyebilir müdahale etmeye çalışabilir ben onun annesiyim sen babasısın evet tecrübeleri var ama sadece Öneride bulunabilirler ben hayır dediysem bitmiştir ve sen de Benim arkamda duracaksın zaten lohusa psikolojisi berbat bişey bi de elalemle uğraşamam diyorum tabiki öyle olcak sen beni tanımıyomusun izin verir miyim karışmalarına diyo şimdilik bakalım o gün gelince nasıl olcak. Canım sen sakın taviz verme bence. Şimdi bi izin verirsen müdahale etmelerine önünü alamazsın kabullencekler er ya da geç sen o çocuğun annesinin diğer herkes susup oturmak zorunda senden iyi bilemezler. Ya burda neler okuyoruz ya keşke sütüm olsa da emzirsem diyen kv var ya allahım ölcem. Aptal sütün olsa ben izin vercek miyim bakalım seni emmesine diye düşünen yok. Sanki kendi doğurdu
Ozel deterjanlari var biberon temizleyici diye onla yikayip kaynatmistim ben. Ama bebis olunca soyle bi sudan gecirip takiyorum mecburen zamanim yokKizlar göğüs kalkanı kullananlar nasil sterilize ettiniz? Hastane çantama ne sekilde koysam acaba?
Kaynar suya atayim diyorum bende temizleyici yok su an. Sonra da buzdolabı poşetine koysam sıkıntı olur mu acabaOzel deterjanlari var biberon temizleyici diye onla yikayip kaynatmistim ben. Ama bebis olunca soyle bi sudan gecirip takiyorum mecburen zamanim yok
Yok cnm sikinti olmaz bende buzdolabi posetine koyuyorum.Kaynar suya atayim diyorum bende temizleyici yok su an. Sonra da buzdolabı poşetine koysam sıkıntı olur mu acaba
Nasıl anneler bunlar ben anlamıyorum sen de bir ananın evladısın yazık günah ya. Allah yanına bırakmasın etikleriniYa sorma zaten kv esime demiski lohusalik diye bisey yokmus tamamen ilgi istedigim icin yapiyomusum falan bide görsen lohusa gibide davranmadim hic yatmadim cocuguma kendim baktim annem sagolsun butun gun evin temizligini yapiyo kendi misafir oldugu jalde misafirleri agirliyo kv benden daha lohusa oturuyo butun gun aliniyo trip atiyo. Esimde dedi o zaman kiz lohusaligi sana kaptirmasaydi dediginde hakli olabilirdin diye. Ya tamam seversin torunun ama saniyoki ben dusunmuyorum sadece kendi dusunuyo cocugu. Daha dogum yapali 10 gun oluyo bir gun kizim nasilsin demedi daha bana hayirli olsun bile demedi
Sağol canım evimde olsaydim kurutma makinem vardi ilk ay kv yanında olacağımızdan burda kurutma sıkıntı olacak.suan 10 takımımız var bizimde en iyisi mi bir kaç takım daha alayım ne olur ne olmazBenim 3 veya 4 kez değiştirdiğim günler oldu ama şimdi azaldı. Altini degistirirken ıslak mendili sıcak suya koyuyorum soğuk olunca çiş salabiliyor hemen :) bence en az 10 takimi olmalı, 2 günde her şeyi kirlendiği oldu bende. Tabi kış olduğu için kurutma sorun zaten ben hemen kalorifer peteklerine koyuyorum kiyafetlerinden çabuk kurusun diye.
Ya neler neler hastaneden geldik sözde bebegin dolabini düzenlemisler gelen kiyafetler vardi bem büyük olanlari ayirmistim onlar buyuk diye yikamadan kaldirdim. Onlari kafalarina göre acip koymuslar dolaba simdi hangisi yikandi hangisi yikanmadi bilemedim mecbur hepsini atcam makineye. Laf söylesem evini topladik nankorluk yaptin olcak. Yani cocuk olunca herkes kendini cok guzel belli etti. Hepsinden nefret ettimNasıl anneler bunlar ben anlamıyorum sen de bir ananın evladısın yazık günah ya. Allah yanına bırakmasın etiklerini
Ay kesin ben de böyle olcamKızlar bugün tam 40+0 olduk. Muayenede hiç açıklık yok sancı yok bebek hala kanala girmemiş keyfi yerinde öyle yatıyor. Doktor tabiki 41 e kadar bekliycez dedi 2 günde bir çağırıyor. 41+1 e kadar gelmezse kendiliğinden o zaman suni vericem daha da beklemek taraftarı değilim dedi. Muayene esnasında biraz bastırdı dogumu uyarmak için ama hcbr etki yok bekliycez bakalım ne zaman gelecek bizim kız. Yürümekten belim çıktı eğil kalk bacak kası yaptım duş almaktannda derim eskidi ama gram etkisi yok hiçbir şeyinbir de idrar tahlili istedi biraz ödem olmuş ama 40 haftada da olacak o kadar önlem olsun dedi bakalım beklemedeyiz.
Sözde hayır işledi. Bi sor demi yaparken. Kızım burda böyle kıyafetler var yerleştirivereyimmi de. Ama yok illa bildiğini okucakYa neler neler hastaneden geldik sözde bebegin dolabini düzenlemisler gelen kiyafetler vardi bem büyük olanlari ayirmistim onlar buyuk diye yikamadan kaldirdim. Onlari kafalarina göre acip koymuslar dolaba simdi hangisi yikandi hangisi yikanmadi bilemedim mecbur hepsini atcam makineye. Laf söylesem evini topladik nankorluk yaptin olcak. Yani cocuk olunca herkes kendini cok guzel belli etti. Hepsinden nefret ettim
Yok kendide biliyo soyledim buyukleri buraya koyuyorum yikamadim karismasin diye. Söylemesem neyse sirf kotuluk yapmak icin yaniSözde hayır işledi. Bi sor demi yaparken. Kızım burda böyle kıyafetler var yerleştirivereyimmi de. Ama yok illa bildiğini okucak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?