- 15 Aralık 2018
- 3.231
- 2.669
- 83
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #39.941
Canım bebeğinin baş kemik göbek gelişimi yazıyoKızlar ben bu ultrason kâğıtlarından hiç anlamıyorum neler yazıyor burda bilen var mı
Gelişimi 38+4 lük gözüküyoKızlar ben bu ultrason kâğıtlarından hiç anlamıyorum neler yazıyor burda bilen var mı
Oğlum ağlayınca altını açardım sussun diye üstüne battaniye atardım gidip yemek yapardım bayılırdı altı açık durmaya kızımda tam tersi Doğdu doğalı alt değiştirmek korkunç geliyor katıla katıla ağlıyor ıslak mendille temizliyorum kucağıma alıp susturuyorum sonra geri yatırıp krem sürüp bezliyorum tekrar kucağıma alıp susturuyorum sonra giydiriyorum normalde hiç ağlamaz aynı senin oğlan gibi yani ne olacak bilmiyorum
Aynı durum benim bebeğimde de var. Altını açınca ağlamaktan morarıyor resmen arada kaldırıyorum mecburen. Islak mendilden hiç hoşlanmıyor sanırım ondan olabilir
Topuktan kan aldıkları için ilk zamanlar her alti açıldığında topuğuna birsey batacak diye agliyorlarmis. Dr da ondan gülmüştür. 20 gün sonra falan nornale doner
Biz de aynıyız yaben banyo tasına sıcak su yapıyorum ıslak mendilleri hem yıkamış hem ısıtmış oluyorum. Havlu ısıtıp bacaklarına koyuyorum. Tam bir işkence oluyor alt değiştirmesi. Çok nadir sessiz duruyor. Bir de bezi açınca işiyoruz tüm üst değiştirme işi oluyor. Daha da bir kıyametler kopuyor.
@butterfly54
ruhum_mavi
@sezson
@Minik bebis
Tamamen ayni ddurumdayiz ve cildiricam inanilmaz stres oluyorum her alt degistirmede. 10 kere degisiyorsam 8inde kesin kiyamet kopuyor. Badisinin citcitlarini kapatinca susuyor :))))
Ben de altına kısa kollu çıtçıtlı body üzerine ayaklı penye tulum giydiriyorum. Tulumun içine 1 adet çorap giydiriyorum. Üzerine de penye battaniye sarıyorum. Şapka ve eldiveni ilk haftadan sonra bıraktık biz. Çok kalın giyinmeye alıştırmamak lazım.Kızlar oğlum yazın doğmuştu bunda bocaladım biraz ev sıcak çokta anormal sıcak değil terliyoruz yoksa siz nasıl giydiriyorsunuz bebişleri benim kızımın içinde birtane yarım kol badi üstünde uzun kol badi ayağında çorap onun üstünde ayaklı penye alt en üstte te böyle penye bir tulum var ayağından pandufu hiç çıkarmıyorum yoksa soğuk oluyor hep kucağıma alırken de yelek giydiriyorum çok mu ince ya Yatıncada battaniyeye sarıyorum
Ben de duymamıştım . Pilates topunu Doğuma hazırlık esnasında kullanıyoruz daha çok dedi. Hastaneye yatış yapılıyor ya açıklık falan oluyo o zaman zıplanıyomuşOlsun kuzum bebeğin normal doğacak durumdabuna çok şükür az kaldı kavuşcaz  demek pilates topunda zıplamak kordon dolanmasına sebep oluyomuş hiç duymamıştım
Aaa evet . 2 haftaydı geriden gelişi . Sonra gittiğimizde tamam düzelmiş demişti. Çok ağladım üzüldüm diye söylemedi herhalde hala geriden geldiğini.Gelişimi 38+4 lük gözüküyo
Hıı bende başlayayım diyodum hiç yapmıyim o zamanBen de duymamıştım . Pilates topunu Doğuma hazırlık esnasında kullanıyoruz daha çok dedi. Hastaneye yatış yapılıyor ya açıklık falan oluyo o zaman zıplanıyomuş
Aminn canım inşallahh sen günün dolmadan doğuracaksın ben diyorum sen boşuna stres yapıyorsunYaaaa sen de mi :) hepten sona kaldım iyi mihadi hayırlı olsun bakalım inşallah sağlıkla bir avazda normal doğurursun canım
Amin. Suni yi denediniz mi yoksa direkt sezeryan mı? Cünkü kiminle konuşsam boşuna suni yi çekme diyor da açıklık falan yokkenBende 40+4 de sezeryanla doğum yaptım canım Allah yardımcın olsun :)
Kuzum allaha şükür iyiki maşallah gelişimi. Kafaya takılacak bişey yok. Bizimki 2-3 hafta geriden geliyoAaa evet . 2 haftaydı geriden gelişi . Sonra gittiğimizde tamam düzelmiş demişti. Çok ağladım üzüldüm diye söylemedi herhalde hala geriden geldiğini.
İnŞallahh canımmİnşallah gönlünden geçen doğumu hayırlısıyla yaparsınallahım kolaylık versin, sağ salim kavuşursunuz inşallah meleğinize bol sütlü günler sizin olsun
Canım bizimki de bana çekerse gününü geçirir.utandırdı valla  normal çok istiyorum ama hiç açılmam yok. Sezaryene alınmakta istemiyorum o yüzden elimden ne gelirse yapıyorum;yürüyüş, merdiven inip çıkma, bol duş, hurma yemek,adaçayı içmek falan. Yavaş yavaş alıştırmaya çalışıyorum kendimide sezaryen olabilirim diye. Annemde bendeyken iki gün sancı çekmiş açılma olmamış ikinci gün sonunda normal doğurmuş. sen nasıl planlıyosun
Canım son haftalarda ölçümleri doğru yapamıyorlarmış başı aşağıda ve yerleri daraldı diye. Kaldı ki haftası da yine cok geride değil benim mesela 4 haftadır 37. Haftada gözüküuor hiç kilo almıyor. Bebeğinin kilosu çok iyi o yüzden hiç sorun etme bir şeyi stres yapma. Saglıklı bebeğin önemli olan o.Aaa evet . 2 haftaydı geriden gelişi . Sonra gittiğimizde tamam düzelmiş demişti. Çok ağladım üzüldüm diye söylemedi herhalde hala geriden geldiğini.
Bende senin gibi giydiriyorum hatta cogu zaman corapta giydirmiyorum doktor tek kat kiyafet ustune battaniye yeterli olur normal sicakliktaki eve demisti. Pelus battaniyede kesinlikle ortme atesini yukseltirsin dedi. Bencede cok sicak iyi olmazBen de altına kısa kollu çıtçıtlı body üzerine ayaklı penye tulum giydiriyorum. Tulumun içine 1 adet çorap giydiriyorum. Üzerine de penye battaniye sarıyorum. Şapka ve eldiveni ilk haftadan sonra bıraktık biz. Çok kalın giyinmeye alıştırmamak lazım.
Canım benimde kasılmalar sancıya döndü hiç geçmiyo açılmam hiç yok. Çookk yürüyorum hurma çok yiyorum senin gibi duşta sık sık alıyom adaçayı içiyorum ama açılmıyo. İlişki dediler onu da zorla yaptık sancıyı başlattı ama açılmıyo. Son haftalarda çok kilo almıyo yapıarsın inşallah normal doğumu. Allahım hayırlısını verir illaki. Dua edelim. Ahududu yaprağı çayı da iyi geliyomuş ben daha bulamadım. Adaçayı çok sancı getiriyo. Yada bana öyle oldu. Günü geçse de bekle bence. Bende beklicem sürekli kontrole gitcem. Sezaryen olacak olursa da allahım hemen ayaklanmayı nasip etsin. İnşallah zorlanmazsınBende normal istiyorum sezeryan olursa bana bakacak kimsem yok. Ben hurma yiyorum hergün duş alıyorum sadece bide Evin içinde yürüyorum başka da bişey yapmıyorum. Ama kasılma çok bende işte. Çok hareket edince alt tarafım çok acıyor göbeğim yırtılacakta aşağıya düşecek gibi sanki yürürken. Dün o kadar çok kasılmış ki bugün karnımın içi acıyor resmen.Ayaklarımın altı çok acıyor. Bizimkine de 38 haftaya girdiğimde 3400 artı eksi 500 gram olabilir dedi. Gününü beklerde de sezeryana kalırsam vay halime artık.
Kaç kilo aldın canımBende normal istiyorum sezeryan olursa bana bakacak kimsem yok. Ben hurma yiyorum hergün duş alıyorum sadece bide Evin içinde yürüyorum başka da bişey yapmıyorum. Ama kasılma çok bende işte. Çok hareket edince alt tarafım çok acıyor göbeğim yırtılacakta aşağıya düşecek gibi sanki yürürken. Dün o kadar çok kasılmış ki bugün karnımın içi acıyor resmen.Ayaklarımın altı çok acıyor. Bizimkine de 38 haftaya girdiğimde 3400 artı eksi 500 gram olabilir dedi. Gününü beklerde de sezeryana kalırsam vay halime artık.
Kendini cok kotu hissedersen anestezi uzm dr sorup uyutalimmi diyor bende oyle oldu doktorum gerek yok korkmuyor dedi bende ilk girerken cok korkuyordum masaya yatinca tum korkum gecti.ameliyathane personeli cok rahatlatiyor insani merak etme.Kafayi yemistim bende spinali arastirmaktan ama gercekten cok rahat bir dogum sekli.45 dk suruyor ama zaman nasil geciyor gercekten hic anlamiyorsun.Birde benim uyusuklugum gecmeye baslarken gogus bolgemde oyle tatli bir kasinma oldu ki sanirim herkeste oluyormus.Allah sana hayirli dogumlar nasip etsin kafana takilan birsey varsa cevaplarim.Daha once yasayan birinden iyi seyler duymak istiyor insan zaman yaklasinca.İnşallah bende senin gibi birşey hissetmem ilk dogumum spinal+genel anestezi oldu o yuzden hiç bilmiyorum bu dogumdan çok korkuyorum agrı olmasa bile hiçbirşey hissetmek istemiyorum gerçekten çok panik biriyim kesin beni uyuturlar
Ayni sekildeyiz ilk zamanlar daha fenaydi simdi biraz biraz alismaya basladiYa bu bebekler altını açınca neden ağlar bilgisi olan var mı? Benim bebeğim normalde hiç ağlayan bir bebek değil ama altını açtığım anda öyle bir ağlıyor ki nefesi kesilecek sanıyorum. Altını kapattığım anda susuyor. Gece gündüz aynı şekilde. Kafayı yicem. Doktorumuza sordum güldü geçti cevap vermedi.
Kuzum allaha şükür iyiki maşallah gelişimi. Kafaya takılacak bişey yok. Bizimki 2-3 hafta geriden geliyo
Yok zaten şu an hiç takmıyorum Allah’a şükür kilosu iyi 3 ü geçtikten sonra sorun yok . Çok sağolun. Bi De hayırlısıyla kavuşabilsek :)Canım son haftalarda ölçümleri doğru yapamıyorlarmış başı aşağıda ve yerleri daraldı diye. Kaldı ki haftası da yine cok geride değil benim mesela 4 haftadır 37. Haftada gözüküuor hiç kilo almıyor. Bebeğinin kilosu çok iyi o yüzden hiç sorun etme bir şeyi stres yapma. Saglıklı bebeğin önemli olan o.
Ya bu bebekler altını açınca neden ağlar bilgisi olan var mı? Benim bebeğim normalde hiç ağlayan bir bebek değil ama altını açtığım anda öyle bir ağlıyor ki nefesi kesilecek sanıyorum. Altını kapattığım anda susuyor. Gece gündüz aynı şekilde. Kafayı yicem. Doktorumuza sordum güldü geçti cevap vermedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?