2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Sütü arttırmak için de kullanıyolar sanırım canım, miktarı da ölçüyolar. Evde veya hastanede ihtiyaç olursa ben eşime aldırırım, gösterdim eklektrikli lansinoh ve avent al diye. Şimdiden almıcam. Belki booll boooll sütümüz olur akar giderr

Bende almamıstim ama dogumdan sonra sütüm cok geldi ememedi bebek tikanmaya baslayimca gece nobetci eczaneden aldirdim esime acilen ama manuel almistim 50 liralik aleti 140 tlye aldi eczaneden olunca bayagi kaziklandik

Hastanede oluyormuş orda ihtiyacın olmaz ama çıkınca olur eşine aldırırsın dedi bana da. Ama ben ne aldıracağımı bilmiyorum ki. Elektrikli bide manuel varmış ne ayrımı oluyor ki acaba??

Kızlar süt sağma makinesini Doğum yapmadan almak doğru değil hiç kullanmayanlar da boşuna almışız diyenler de var. Ama sizinle bir bilgi paylaşacağım. Arkadaşım doğumuna daha 1 ay vardı başladı rezeneler maltlar içmeye. Bir Doğum yaptı gerçekten gözümle gördüm durduğu yerde göğsünden sütler fışkıra fışkıra akıyordu . Bebek küçük emiyo ama tabiki ikinci memeye geçmeyi bırak birini tam boşaltamadan doyuyo. Bu sefer göğüsler dolu boşalmadığı için birikti içerde . Ateşler içinde yanıyordu kız Doğumun 3. Günü gittiğimde beyinsiz kayınvalidesi daha 3 günlük lohusa evden çıkmaz diye hasteneye gitmesine izin vermemiş. Hastaneye giderse ilaç verirlermiş ilaçtan dolayı emziremezmiş çocuk aç mı kalsınmış. annem bi gördü kızı kıyameti kopardı hangi devirdeyiz diye kızı zorla apar topar hastaneye götürdük. Ve sonuç iki göğsü De iltihap yapmış iki göğsünün De süt bezlerini ameliyatla tamamen aldılar. Bebek şu an mamayla besleniyor kız asla süt üretemeyecek bundan sonra. Süt sağma Makinesi olsa biri bu fazla sütü sağman gerekiyor diye akıl verse fazla sütü sağacaktı şu an bebeğini emziryor olacaktı. Tabi en büyük suç beyinsiz kayınvalidede. İlk gün gitse hastane sağ sütünü derdi zaten

Hastanede oluyormuş orda ihtiyacın olmaz ama çıkınca olur eşine aldırırsın dedi bana da. Ama ben ne aldıracağımı bilmiyorum ki. Elektrikli bide manuel varmış ne ayrımı oluyor ki acaba??
Canım çok fazla sağlam gerekirse elektrikli daha iyi olur. Manuel olan biraz yorucu ama günde 1-2 kez az bişey sağma durumun olcaksa ve göğsünde yara olmazsa manuel de iş görüyor. Elektrikli olanlar manuel e göre daha göğsü acıtmadan pompalıyor

ya kizlar bana bi akil verin bebeğim az kilo almış 25 günde 500 gram, çok fazla emiyordu bebeğim doktor yoruluyordur enerji kaybediyor en fazla 20 dk emzir dedi peki ben mememden nasıl çekeceğim çekersem güvensizlik hisseder mi, mama takviyesini artıracağız zaten.
bir de yarım saat emdi, üstüne ben 20 cc sağdım her iki memeyi emdikten sonra kısa süreli manuel pompa ile sağdım. emzirmeden 20 dk.sonra o 20 cc yi de verdim. Ama hala sakinleşmedi, eşim de aç dedi kalktım 30 cc mama verdim. yok yine emmek istedi yani doymuş olması lazım.
uykusu vardı aslında biraz emzireyim dedim bunun üzerine uykuya daldi ama eşim yeter çıkart ağzından dedi rahatsız ederek çıkardım bi şekilde yatirdim yerine ama 5 dk sonra tekrar emmek istedi.
böyle olunca ağladım. çünkü eşim emzirdin ondan oldu dedi. kendimi suçlu hissettim ne yapacağım i şaşırdım. neyse tekrar emzirdim 10 dk emdi ve uykuya daldi bıraktı emmeyi.
Ablam emzir dakika tutma ne zaman bırakırsa yarım saat veya 1 saat sonrasında üstüne mama ver dedi .
Ben ne yapayim şimdi kızlar

Canım ben de eğitime gittiğimde bebek ne sıklıkla emzirilir diye sormuşlardı bize herkes 2 saatte bir üç saatte bir diye cevap verdi. Doktor dedi hiç biriniz bilemediniz. Emmek isteyen çocuk her istediği an emzirilir. 15 dk bir mi emmek istiyor 15 dk da bir emzirceksin dedi. Ama yorulup daha çok enerji kaybetme durumu da var diyosun bilemedim o yüzden

Canım çok sıkıldı kuzum ya, benim içime sinen de istediği kadar emsindi ama cidden aşırı emiyor bırakmıyor böyle olunca da yoruluyor yavrum. Şimdi yine emsin diyorum ardına mama alacak nasılsa .

Canım çok sıkıldı kuzum ya, benim içime sinen de istediği kadar emsindi ama cidden aşırı emiyor bırakmıyor böyle olunca da yoruluyor yavrum. Şimdi yine emsin diyorum ardına mama alacak nasılsa .
İlk aylar böyle maalesef canım bocalamayla geçiyor herkesin öyledir kendini kötü hissetme bebeğini tanıcaksın zamanla geçecek bunlar. Hepimiz yaşıcaz aynı şeyleri

İlk aylar böyle maalesef canım bocalamayla geçiyor herkesin öyledir kendini kötü hissetme bebeğini tanıcaksın zamanla geçecek bunlar. Hepimiz yaşıcaz aynı şeyleri
inşallah geçer canım. Ama gerçekten anne olmak çok başka bir şeymiş yüreğim dayanamıyor biraz ağlamasına ve sebebi bulup ona göre çözümü yapmak istiyorum .

inşallah geçer canım. Ama gerçekten anne olmak çok başka bir şeymiş yüreğim dayanamıyor biraz ağlamasına ve sebebi bulup ona göre çözümü yapmak istiyorum .
Az kaldı canım bir ay sonra her şey düzelecek en zor zamanları atlattın. Darısı başıma bi doğursam :)

Emzir canım bebek istediği sürece. Emmekten enerji mi kaybedilir. Eşine de söyle strese girdikçe sütüm azalır strese sokma beni de. Benim eşim de beni deli ediyor da ordan biliyorum
Bir de göğsün tamamen boşalana kadar emzir. Eğer tam boşalmadan doyarsa sonraki emzirmede yine o göğsünden başla. Bebeğe kilo aldıracak asıl süt sonda çünkü.

Canım senin durum gaz belirtisine benziyor gaz çıkarma yöntemleri var dene istersen. Memeye rağmen huysuzlanıyorsa gazdır bence
Cnm İnan her yöntemi denedim hatta dr sormadan gaz ilacı aldım bugün verdim ama yok bu saat oldu hala 2 dk uyuyor sonra yine ağlayıp uyanıyor meme istiyor tek korkum meme verirken uyuyup kalmam olursa naparım

Cnm bütün yazıları okuduysan hepimizin sıkıntısı bu memeyi fazla İstemesi hemen uyuması sonra tekrar sonra tekrar ayni şey dr sordum uyku için emmek istiyor emzik gibi kullanmak istiyor dedi aslında doğru ağzına verdiğim gibi dalıyor bırakınca bir daha uyanıyor az kilo almış olması sıkıntı değil mama ve meme veriyorsan hemen alır merak etme ve eşine söyle karışmasın sana strese girer sütün daha azalır bıraksın senden daha iyi bilemez kimse bebeğini bu babası bile olsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…