- 17 Ocak 2018
- 4.776
- 8.370
- 88
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #40.021
Lansinoh’tan çok memnunum.Kızlar şu süt sağma makinelerinin hangisi iyi bi tavsiye verin bana
Sütü arttırmak için de kullanıyolar sanırım canım, miktarı da ölçüyolar. Evde veya hastanede ihtiyaç olursa ben eşime aldırırım, gösterdim eklektrikli lansinoh ve avent al diye. Şimdiden almıcam. Belki booll boooll sütümüz olur akar giderrBende almadım gerek varmı bilmiyorum doktora sordum oda hastaneden çıkınca lazım olabilir dedi. Ama ne için lazım olacak? Bu alet sadece sütü gelmeyenler yada meme ucu çıkmayanlar için değil mi ? Ben yanlış mı biliyorum.
Bende almamıstim ama dogumdan sonra sütüm cok geldi ememedi bebek tikanmaya baslayimca gece nobetci eczaneden aldirdim esime acilen ama manuel almistim 50 liralik aleti 140 tlye aldi eczaneden olunca bayagi kaziklandikBende almadım gerek varmı bilmiyorum doktora sordum oda hastaneden çıkınca lazım olabilir dedi. Ama ne için lazım olacak? Bu alet sadece sütü gelmeyenler yada meme ucu çıkmayanlar için değil mi ? Ben yanlış mı biliyorum.
Sütü arttırmak için de kullanıyolar sanırım canım, miktarı da ölçüyolar. Evde veya hastanede ihtiyaç olursa ben eşime aldırırım, gösterdim eklektrikli lansinoh ve avent al diye. Şimdiden almıcam. Belki booll boooll sütümüz olur akar giderr
Canım çok fazla sağlam gerekirse elektrikli daha iyi olur. Manuel olan biraz yorucu ama günde 1-2 kez az bişey sağma durumun olcaksa ve göğsünde yara olmazsa manuel de iş görüyor. Elektrikli olanlar manuel e göre daha göğsü acıtmadan pompalıyorHastanede oluyormuş orda ihtiyacın olmaz ama çıkınca olur eşine aldırırsın dedi bana da. Ama ben ne aldıracağımı bilmiyorum ki. Elektrikli bide manuel varmış ne ayrımı oluyor ki acaba??
Canım ben de eğitime gittiğimde bebek ne sıklıkla emzirilir diye sormuşlardı bize herkes 2 saatte bir üç saatte bir diye cevap verdi. Doktor dedi hiç biriniz bilemediniz. Emmek isteyen çocuk her istediği an emzirilir. 15 dk bir mi emmek istiyor 15 dk da bir emzirceksin dedi. Ama yorulup daha çok enerji kaybetme durumu da var diyosun bilemedim o yüzdenya kizlar bana bi akil verin bebeğim az kilo almış 25 günde 500 gram, çok fazla emiyordu bebeğim doktor yoruluyordur enerji kaybediyor en fazla 20 dk emzir dedi peki ben mememden nasıl çekeceğimçekersem güvensizlik hisseder mi, mama takviyesini artıracağız zaten.
bir de yarım saat emdi, üstüne ben 20 cc sağdım her iki memeyi emdikten sonra kısa süreli manuel pompa ile sağdım. emzirmeden 20 dk.sonra o 20 cc yi de verdim. Ama hala sakinleşmedi, eşim de aç dedi kalktım 30 cc mama verdim. yok yine emmek istedi yani doymuş olması lazım.
uykusu vardı aslında biraz emzireyim dedim bunun üzerine uykuya daldi ama eşim yeter çıkart ağzından dedi rahatsız ederek çıkardım bi şekilde yatirdim yerine ama 5 dk sonra tekrar emmek istedi.
böyle olunca ağladım. çünkü eşim emzirdin ondan oldu dedi. kendimi suçlu hissettim ne yapacağım i şaşırdım. neyse tekrar emzirdim 10 dk emdi ve uykuya daldi bıraktı emmeyi.
Ablam emzir dakika tutma ne zaman bırakırsa yarım saat veya 1 saat sonrasında üstüne mama ver dedi .
Ben ne yapayim şimdi kızlar
Canım çok sıkıldı kuzum ya, benim içime sinen de istediği kadar emsindi ama cidden aşırı emiyor bırakmıyor böyle olunca da yoruluyor yavrum. Şimdi yine emsin diyorum ardına mama alacak nasılsa .Canım ben de eğitime gittiğimde bebek ne sıklıkla emzirilir diye sormuşlardı bize herkes 2 saatte bir üç saatte bir diye cevap verdi. Doktor dedi hiç biriniz bilemediniz. Emmek isteyen çocuk her istediği an emzirilir. 15 dk bir mi emmek istiyor 15 dk da bir emzirceksin dedi. Ama yorulup daha çok enerji kaybetme durumu da var diyosun bilemedim o yüzden
İlk aylar böyle maalesef canım bocalamayla geçiyor herkesin öyledir kendini kötü hissetme bebeğini tanıcaksın zamanla geçecek bunlar. Hepimiz yaşıcaz aynı şeyleriCanım çok sıkıldı kuzum ya, benim içime sinen de istediği kadar emsindi ama cidden aşırı emiyor bırakmıyor böyle olunca da yoruluyor yavrum. Şimdi yine emsin diyorum ardına mama alacak nasılsa .
inşallah geçer canım. Ama gerçekten anne olmak çok başka bir şeymiş yüreğim dayanamıyor biraz ağlamasına ve sebebi bulup ona göre çözümü yapmak istiyorum .İlk aylar böyle maalesef canım bocalamayla geçiyor herkesin öyledir kendini kötü hissetme bebeğini tanıcaksın zamanla geçecek bunlar. Hepimiz yaşıcaz aynı şeyleri
Az kaldı canım bir ay sonra her şey düzelecek en zor zamanları atlattın. Darısı başıma bi doğursam :)inşallah geçer canım. Ama gerçekten anne olmak çok başka bir şeymiş yüreğim dayanamıyor biraz ağlamasına ve sebebi bulup ona göre çözümü yapmak istiyorum .
Emzir canım bebek istediği sürece. Emmekten enerji mi kaybedilir. Eşine de söyle strese girdikçe sütüm azalır strese sokma beni de. Benim eşim de beni deli ediyor da ordan biliyorumya kizlar bana bi akil verin bebeğim az kilo almış 25 günde 500 gram, çok fazla emiyordu bebeğim doktor yoruluyordur enerji kaybediyor en fazla 20 dk emzir dedi peki ben mememden nasıl çekeceğimçekersem güvensizlik hisseder mi, mama takviyesini artıracağız zaten.
bir de yarım saat emdi, üstüne ben 20 cc sağdım her iki memeyi emdikten sonra kısa süreli manuel pompa ile sağdım. emzirmeden 20 dk.sonra o 20 cc yi de verdim. Ama hala sakinleşmedi, eşim de aç dedi kalktım 30 cc mama verdim. yok yine emmek istedi yani doymuş olması lazım.
uykusu vardı aslında biraz emzireyim dedim bunun üzerine uykuya daldi ama eşim yeter çıkart ağzından dedi rahatsız ederek çıkardım bi şekilde yatirdim yerine ama 5 dk sonra tekrar emmek istedi.
böyle olunca ağladım. çünkü eşim emzirdin ondan oldu dedi. kendimi suçlu hissettim ne yapacağım i şaşırdım. neyse tekrar emzirdim 10 dk emdi ve uykuya daldi bıraktı emmeyi.
Ablam emzir dakika tutma ne zaman bırakırsa yarım saat veya 1 saat sonrasında üstüne mama ver dedi .
Rabbim hayırlısıyla kavuştursun kuzum, inşallah :)Az kaldı canım bir ay sonra her şey düzelecek en zor zamanları atlattın. Darısı başıma bi doğursam :)
Demek ki bebeğim beni seviyor :)ama artık uykusuzluktan ayağı kalkınca başım dönüyor napalım bekleyecez düzelmesiniBizim buralarda gündüz uyuyan bebek anneyi gece uyuyan bebek babayı severmiş derler :)
Cnm İnan her yöntemi denedim hatta dr sormadan gaz ilacı aldım bugün verdim ama yok bu saat oldu hala 2 dk uyuyor sonra yine ağlayıp uyanıyor meme istiyor tek korkum meme verirken uyuyup kalmam olursa naparımCanım senin durum gaz belirtisine benziyor gaz çıkarma yöntemleri var dene istersen. Memeye rağmen huysuzlanıyorsa gazdır bence
Cnm bütün yazıları okuduysan hepimizin sıkıntısı bu memeyi fazla İstemesi hemen uyuması sonra tekrar sonra tekrar ayni şey dr sordum uyku için emmek istiyor emzik gibi kullanmak istiyor dedi aslında doğru ağzına verdiğim gibi dalıyor bırakınca bir daha uyanıyor az kilo almış olması sıkıntı değil mama ve meme veriyorsan hemen alır merak etme ve eşine söyle karışmasın sana strese girer sütün daha azalır bıraksın senden daha iyi bilemez kimse bebeğini bu babası bile olsaya kizlar bana bi akil verin bebeğim az kilo almış 25 günde 500 gram, çok fazla emiyordu bebeğim doktor yoruluyordur enerji kaybediyor en fazla 20 dk emzir dedi peki ben mememden nasıl çekeceğimçekersem güvensizlik hisseder mi, mama takviyesini artıracağız zaten.
Cnm bizede derlerdi uyuyun şimdinin tadını çıkarın diye ama son ay uyumak ne mümkün istesende uyuyamazsınBugunleri ararsin yat uyu diyorum kendime uyku gelmiyor ki hic)
Canım elektrikli daha kolay yorulmadan oluyo ve hızlı sağıyo diye biliyorumHastanede oluyormuş orda ihtiyacın olmaz ama çıkınca olur eşine aldırırsın dedi bana da. Ama ben ne aldıracağımı bilmiyorum ki. Elektrikli bide manuel varmış ne ayrımı oluyor ki acaba??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?