- 21 Kasım 2012
- 521
- 472
- 103
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #40.041
OyyyyKızlar süt sağma makinesini Doğum yapmadan almak doğru değil hiç kullanmayanlar da boşuna almışız diyenler de var. Ama sizinle bir bilgi paylaşacağım. Arkadaşım doğumuna daha 1 ay vardı başladı rezeneler maltlar içmeye. Bir Doğum yaptı gerçekten gözümle gördüm durduğu yerde göğsünden sütler fışkıra fışkıra akıyordu . Bebek küçük emiyo ama tabiki ikinci memeye geçmeyi bırak birini tam boşaltamadan doyuyo. Bu sefer göğüsler dolu boşalmadığı için birikti içerde . Ateşler içinde yanıyordu kız Doğumun 3. Günü gittiğimde beyinsiz kayınvalidesi daha 3 günlük lohusa evden çıkmaz diye hasteneye gitmesine izin vermemiş. Hastaneye giderse ilaç verirlermiş ilaçtan dolayı emziremezmiş çocuk aç mı kalsınmış. annem bi gördü kızı kıyameti kopardı hangi devirdeyiz diye kızı zorla apar topar hastaneye götürdük. Ve sonuç iki göğsü De iltihap yapmış iki göğsünün De süt bezlerini ameliyatla tamamen aldılar. Bebek şu an mamayla besleniyor kız asla süt üretemeyecek bundan sonra. Süt sağma Makinesi olsa biri bu fazla sütü sağman gerekiyor diye akıl verse fazla sütü sağacaktı şu an bebeğini emziryor olacaktı. Tabi en büyük suç beyinsiz kayınvalidede. İlk gün gitse hastane sağ sütünü derdi zaten
Son haftalarda uyunmuyo kiNıye uyumuyorsunuz bu saatte :)
Canım gözün aydın hayırlı olsun kavuştun demek meleğineKızlar herkese selamlar dualarınız için ayrıca teşekkür ederim . Rabbim bebeğini bekleyen herkese hayırlı ve tez vakitte nasip etsin . Üç de suyun gelmişti . Sancım yoktu . Açıklı ise saat altıda başladı. Altı cm e kadar açıklık seviyesine gelene kadar normal seyrini izledik sürecin. Son bir saat suni sancı alarak 12 de normal doğum gerçekleştirdik çok şükür . Kızım ve ben şükürler olsun iyiyiz. Darısı hepinize inşallaj dualarımdasınız . Emişme sürecindeyiz kızlar bizden şimdilik bu kadar :) hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum
çok teşekkür ederim canım sarısı sizlere inşallahCanım gözün aydın hayırlı olsun kavuştun demek meleğineallahım sağlık sıhhat nasip etsin bol sütlü gazsız günler naaip etsin. İnşallah tez zamanda ayaklanırsın.
Daha hiç yazmadı canımçok teşekkür ederim canım sarısı sizlere inşallahSezerbusra21 doğum yaptı mı okuyamadım yazıları merak ettim :)
Bize de üfürüm var dediler. Zorla da olsa kardiyoloji den sıra alabildim. Haftaya gideceğiz İnşaAllah. Bizimki için alet olmadan da çok net duyuluyor dediler. Farklı sıkıntı olmasından korkuyorumBiz rutin kontrol için pediatrik kardiyolojiye gittik. Eko çekildi. Her bebek doğduğunda kalbinde delik olurmuş. Anne karnında o delikten beslenirmiş. Zamanla da kapanırmış. Şimdilik bir sorun yok 2-3 yaşında tekrar kontrole gelin dedi doktor. Sizin de öyledir muhtemelen endişelenme canm.
Ben almadım canım gerek de olmadı çok şükür. İhtiyaç halinde aldırırım eşime diye düşündüm. Bir iki gün göğsüm çok sertleşti. Çocuk da hepsini bitiremiyor göğüs boşalmıyordu. Makine alıp çekelim dedim. O ara hastanede kaldık sarılıktan. Elimle boşalttım. Eve gelince de küçük havluyu ısıttık koyduk. Hemen yumuşadı çocuk içti çok şükür. Almaya gerek kalmadı. Şimdi rahat içiyor. Sertleşme olursa havlu basıyoruz.Hastanede oluyormuş orda ihtiyacın olmaz ama çıkınca olur eşine aldırırsın dedi bana da. Ama ben ne aldıracağımı bilmiyorum ki. Elektrikli bide manuel varmış ne ayrımı oluyor ki acaba??
Rezene denedin mi canım. Bir iki sefer bizim de çok sancımız oldu. Şimdi rezene veriyorum bir iki kaşık. Bazen de ılık şerbet. Yumuşatıyor çocuğu rahatlatıyor. Hem sabah hem Gece yatmadan önce veriyorum. Uyurken bile Kendi kendine çıkarıyor gazını maşaAllah yavrumaCnm İnan her yöntemi denedim hatta dr sormadan gaz ilacı aldım bugün verdim ama yok bu saat oldu hala 2 dk uyuyor sonra yine ağlayıp uyanıyor meme istiyor tek korkum meme verirken uyuyup kalmam olursa naparım
Hayırlı haberler alırız inşallah :)Daha hiç yazmadı canım
Rezene de denedim anasun verdim yok banamısın demiyor ya gündüz kendi çıkarıyor ama gece çıkaramıyor anlamış değilim dkiyor beni sabaha kadar başında hatta dün belki açtır ondan ağlıyor diye mama yaptım 40 cc verdim 10 cc yemedi bile düşün açlıktan da değilBize de üfürüm var dediler. Zorla da olsa kardiyoloji den sıra alabildim. Haftaya gideceğiz İnşaAllah. Bizimki için alet olmadan da çok net duyuluyor dediler. Farklı sıkıntı olmasından korkuyorum
Ben almadım canım gerek de olmadı çok şükür. İhtiyaç halinde aldırırım eşime diye düşündüm. Bir iki gün göğsüm çok sertleşti. Çocuk da hepsini bitiremiyor göğüs boşalmıyordu. Makine alıp çekelim dedim. O ara hastanede kaldık sarılıktan. Elimle boşalttım. Eve gelince de küçük havluyu ısıttık koyduk. Hemen yumuşadı çocuk içti çok şükür. Almaya gerek kalmadı. Şimdi rahat içiyor. Sertleşme olursa havlu basıyoruz.
Rezene denedin mi canım. Bir iki sefer bizim de çok sancımız oldu. Şimdi rezene veriyorum bir iki kaşık. Bazen de ılık şerbet. Yumuşatıyor çocuğu rahatlatıyor. Hem sabah hem Gece yatmadan önce veriyorum. Uyurken bile Kendi kendine çıkarıyor gazını maşaAllah yavruma
Son haftalarda uyunmuyo kistres, daralma, nefes alamama, kendini dinleme, tuvalet mesaisi derken uyku kalmıyo hep birşeyler araştırıyoruz zaten benimki şimdiden kıpır kıpır geceleri yatırmıyo
belli olmaz belki uyuyan bir bebeğin olur inşallahBugunleri ararsin yat uyu diyorum kendime uyku gelmiyor ki hic)
Aynen yaaNormalde yatakta telle oynayınca kızar eşim yazık benim uyuyamadığımı biliyo gitmiyimbbaşka odaya dıye ses çıkartmıyor. Gecede camı açıyorum onun üstüne de yorganı bastırıyorum bende pikeyle atletle yatıyorum anca öyle duruyorum yatak odasında. Sabah 7 de geri kalkıyorum kahvaltı felan uyku yine YÖK. Rezeneyle azıcık papatya demliyorum hergün ama pek faydasını görmüyorum. Önceden olsa uykusuzluktan bayılır uyku borçlarımı gecede gündüzde kesinlikle öderdim ama şimdi istesemde uyuyamıyorum
Amin inşallahHayırlı haberler alırız inşallah :)
Allah kolaylik versin cnm sanci aciklik bisey varmiydi propes olunca noluyoHanımlar yatisimi yaptırdım. Propesli normal doğum yaptıralım dedi doktorum. Bana dua edin sağ salım prensesime kavuşayım. ❤
canım az açıklığın varsa sezaryende önce suni sancıyla normal doğum dene derim.cumartesi sezaryen oldum hala ağrılarım var doğrulamıyorum 2. sezaryenim bunda çok zorlandım .Biz de bir türlü normal doğum sürecine giremedik çok az acıklık var dedi ama sancı hiçbirsey yok beklersek ocağı bile bulurmuş ve patlamak üzereyim artık suyu fln cok bolmuş gelmeye niyeti de yok hareketlerde coğaldı kilo alımı devam ediyor durmasının artık anlamı yok gelişimi iyi cuma sezeryan yapalım dedi üç güne kendi gelir mi dersiniz napiim ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?