2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Canim hic korkma agladigi icin olmamistir benimde aglamaya baskadi testi yapan kisi boyle yapamam dedi bence adam birazda sapikti bana diyorki istersen sen emzir ben testi yapayim gerek yok dedim biberonu var dedim biberonu verdik testi yapti eve geldigimizde esime adam bana bebegi emzir dedi dedim esim cildirdi niye orda bana demedin diye e ben zaten esimin tepkisini bildigim icin demedim

Aramıza hoşgeldin canım. İlk bacaklarını kasarak kaka yapamayarak başladı 10 günlük falandı o zamansan beri uyuduğu yok geceleri nadir bi iki gece uyudu normal. Mama kabızlık yaptı 50 ml su vermeye başladık doktorumuzun tavsiyesi ile bir de biogio diye damla kullanıyoruz, acı elma yağı ile masaj yapıyorum ve manaya zeytin yağ ekliyorum bi iki damla, ayrıca rezene ve kimyon tohumu çayı veriyorum bi tatlı kaşığı. Ve ıhlamur umarım işe yarar durum aynı ben de zombi gibiyim maaile bana seferber oldu hayat durdu gibi umarım tez vakitte normale dönerler. Gündüz full uyuyor bugün ikindi kaldırdım uyutmadım şu an uyuyor şükür ben de süt sağıyorum.
Sütü az olan arkadaşlar bana doktorun metpamit başlattı yan etkisi süt yapıyormuş bilgisi olan çar mı?

Hep vermiyorum zaten uykuya geçerken veriyorum sonra atıyor uyuyunca :)

İşitme testi bebek uyurken yapılmıyor mu zaten ağlarken nasıl test yapmış. Biz de ilkinde geçemedik. Banyodan 2 gün sonraydı, su kaçmıştır en az 4 gün olsun arada dedi. Kokuttuk biz de çocuğu yıkamadık ikincide geçti. Ben hiç stres yapmadım ama ani yüksek sese tepki veriyordu çünkü sen de rahat ol irkilme varsa sıkıntı yoktur Allah un izniyle

Kızlar kızım sarılık oldu , sürekli uyuyor emzirmekte zorlanıyorum .. sarılık uyku yapıyor mu ? Çok zor uyandırıyorum

Kızlar kızım sarılık oldu , sürekli uyuyor emzirmekte zorlanıyorum .. sarılık uyku yapıyor mu ? Çok zor uyandırıyorum
Canım sarılık sürekli uyku yapıyor evet bizde geçirdik çok yükselmişti ne yaparsak yapalım uyanmıyordu. Şekerli su ve kaynamış ılıtılmış su diye arama yaparsan sarılık olmasın diye yapanlar var ben denemedim sma pişman oldum.

Anlattıklarının aynısını yaşıyoruz dr söylemeyi unuttum dr mu dedi sana kolik diye ?öfff ya kolik buysa çok zor uykusuzluk ya

Kızlar salı günü kontrole diye gittim 4 gibi acil sezeryana alındım. Bebişimiz kaka yapmış 38+6 da 4120 gram olarak doğdu. Yarım saat önce ultrasonda 3720 olarak ölçülmüştü. 24 saat kalıp çıkış yaptık.
Bu arada sezeryan sonrası berbat geçti gazımı hemen çıkardım ama ağrı sancı bir de spinal+epidural olduğundan baş ağrısı bir tuttu hala geçmiyor. Ne kahveler ne bitter çikolatalar yedim fayda etmedi. Acilde serum yedim şimdi biraz daha iyi.
Sütüm gelmedi akşam olduğundan emzirme eğitmeni de yoktu emzirmeyi bilmediğimden hep ucunu verdim galiba kanadı yara oldu. Pompa aldık 3-5 damla geldi ondan da. Hala sütüm yok. Bu kahverengi yerin hepsini verin olayını da anlamadım hala bizim bebek açmıyo çok ağzını giren kısım da ucu oluyo canımdan can gidiyo 3-5 dk boş boş emcek diye. Kısacası ameliyat yeri+ anestezi ağrıları+ göğüs yaraları uykusuzluk derken ben bittim

Hayırlı olsun bebişin ben de sezeryan oldum ana genel anestezi ile oldum o nedenle baş ağrısı filan yaşamadım geçer inş meme ucu ise benim de hemen gelmedi Doğum yaptığım gün sopan suyunu sıkıp sürmüştüm ucuna sonrada lansinoh krem ve kantaron yağ sürmeye devam ettim çok şükür kanamadı yara da olmadı ama çatladı dediğin gibi bütün o kahverengi kısmı kavrayamıyor ilk zamanlar şimdi alıyor ama senin de öyle olacak krem filan sür göğsüne iyi gelir istersen soğan suyunu da dene derim bir çok kişide işe yaradı evet yine çatlıyor ama en azından yara olmuyor ben hala verirken içim gidiyor kolay değil anne olmak

baby me nin kremini almıştım canım onu sürüyorum kanamalar geçti de hala 1 damla süt yok. mama veriyorum malesef. soğan suyunu yarın deneyeyim çiğ soğan mı canım?

baby me nin kremini almıştım canım onu sürüyorum kanamalar geçti de hala 1 damla süt yok. mama veriyorum malesef. soğan suyunu yarın deneyeyim çiğ soğan mı canım?
Varsa zeytin yağı da sür kapat evet çiğ soğanın suyunu sür iç kısmını da üstüne koy bir iki saat beklet zaten iç kısmı kalkan gibi dursun soğan kokarım diye düşünme bırak senin sağlığından Önemli değil zeytin yağını sürekli sür çok iyi gelecek göreceksin arada havalandır da göğüs ucunu ben öyle yaptım çok faydasını sütün gelir merak etme bol bol emzirmeye çalış bana her saat başı yarım saat demişti dr verdikçe sütün geliyor ben tahin pekmez ye bol bol humana çayını aldım ben sen de dene istersen

Tamam canım soğanla zeytinyağını deneyeyim. Humanayı doğumdan sonra eşime aldırmıştım hala içiyorum. Komposto, tahin pekmez, malt içeceği hepsini yiyip içiyorum şuana kadar pek işe yarayan olmadı bakalım senin tavsiyelerini deneyeyim bir de. Saol canım inşallah işe yarar.

İnş cnm ama bol bol emzir ki gelsin sütün benim 4 gün gelmedi sabırla bekledim stresten gelmemişti stres yapma sen de benim yanımda ki kalan kişi de sürekli mama verdiği için bebek emmek istemiyordu beni çok savaştım emsin diye sen de asla pes etme benim bir damla bile yoktu 2 gün boyunca sadece ezirdim hiç birşey yapmadan işe yaradı inş senin de yarar şimdi bizim başka sıkıntılarımız oldu sanırım kolik oldu bebeğim günlerdir uyumuyor gece bu gece de sürekli ağladı resmen 2 saat ağladı şimdide uyuyor güya ama saniye de bir kalkıyor

Oyy kıyamam inşallah düzelir canım için gidiyodur ağladıkça. Bizim maşallah ne bulsa emmeye çalışıyor meme mama ayrımı yapmıyor. Mama yese bile emmek istiyor.

Ben de kararsızım o şekilde bir çözüm çok mantılı gelmedi ama insan acaba diyor ( bugün emmeye savaşacağım eğermolmazsa son çare belki denerim canım :)

Çocuk doktoru testten önce emzir uyut dedi emzirme odasında yarım saat durdum bebek uykuya geçince yaptırdım

Kızlar biz hala uyuyamadık emerken uyuyoruz ama yatağına koyunca çığlık çığlığa bir ağlama başlıyor ve susmuyor. iki gündür böyleyiz var mı bu durumu yaşayan kolik böyle birşey mi? Kafayı yemek üzereyim.

Kızlar merhaba. Fazla okuyamadım malum vakit az artık. Benim kızım bugün 8 günlük oldu göbeği düşmedi daha. Doktor göbek icin ekstra bir ilac temizleme falan onermedi. Sizde durum nedir?
Kullandığınız birşey var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…