- 10 Aralık 2011
- 1.077
- 1.503
- 333
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #40.281
Kızlar biz hala uyuyamadık emerken uyuyoruz ama yatağına koyunca çığlık çığlığa bir ağlama başlıyor ve susmuyor. iki gündür böyleyiz var mı bu durumu yaşayan kolik böyle birşey mi? Kafayı yemek üzereyim.
Bizim 5. Günde düştü doktorumuz hiçbirşey önermedi. Su ile temas etmesin yeterli dedi. Kızımda da çok geç düşmüştü merak etme canım birkaç güne düşer bence.Kızlar merhaba. Fazla okuyamadım malum vakit az artık. Benim kızım bugün 8 günlük oldu göbeği düşmedi daha. Doktor göbek icin ekstra bir ilac temizleme falan onermedi. Sizde durum nedir?
Kullandığınız birşey var mı?
İnşallah canım.Aynı durumdayım eşimle birbirimize kızıyoruz artık sinirlerimiz bozuldu.6. Ve 7.günlerde bizde aynısını yasadik. Geçen gece oturup ağladım yapamiyorum ben diye. Ama bu gece iyiyiz neyseki. Insallah tüm bebekler hep mutlu ve sağlıklı olur
Değeri 6.5 çıktı atlatmaya çalışacağız canım.. hepimize bol sütlü stresleri günler olsun inşallah :)İnşallah sarılık olmadan atlatırsın.Bol bol sütün olsun ve emsin yavrucuğun canım.
Benim bebiş ilk gün o şekildeydi canım ikinci gün gaz çıkarmadan sonda yine çığlığı basarsa emzikle tanıştırayım dedim . O şekilde biraz aldanmaya başladıKızlar biz hala uyuyamadık emerken uyuyoruz ama yatağına koyunca çığlık çığlığa bir ağlama başlıyor ve susmuyor. iki gündür böyleyiz var mı bu durumu yaşayan kolik böyle birşey mi? Kafayı yemek üzereyim.
Sapikliktan degildir cnm bebek durmayinca emip rahatliyor ve uyuyor. Ayni seyi odyolog banada dedi sandalyeyi ters cevirdi kendiside zaten arka taraftaydi gogsumu kapatarak emzirdim gercektende uyuyakaldi ve testi yapabildi.Canim hic korkma agladigi icin olmamistir benimde aglamaya baskadi testi yapan kisi boyle yapamam dedi bence adam birazda sapikti bana diyorki istersen sen emzir ben testi yapayim gerek yok dedim biberonu var dedim biberonu verdik testi yapti eve geldigimizde esime adam bana bebegi emzir dedi dedim esim cildirdi niye orda bana demedin diye e ben zaten esimin tepkisini bildigim icin demedim
Bol bol hurma ye cnm sut yapar.Tamam canım soğanla zeytinyağını deneyeyim. Humanayı doğumdan sonra eşime aldırmıştım hala içiyorum. Komposto, tahin pekmez, malt içeceği hepsini yiyip içiyorum şuana kadar pek işe yarayan olmadı bakalım senin tavsiyelerini deneyeyim bir de. Saol canım inşallah işe yarar.
Tamam haklisin bebek durucak ama adam tam onumde ben onun yaninda asla emziremem sandalyesini ters cevirirse nasil olucak cunku bebek kucagimdayken yapicak bilmiyorum canim adam pek iyi niyetli gelmedi banaSapikliktan degildir cnm bebek durmayinca emip rahatliyor ve uyuyor. Ayni seyi odyolog banada dedi sandalyeyi ters cevirdi kendiside zaten arka taraftaydi gogsumu kapatarak emzirdim gercektende uyuyakaldi ve testi yapabildi.
Benim göğüslerimin ucu büyük hep büyüktü yani bekarkende çocuk ucunu anca tutuyor yani kahverengi kısma gelemez benimde hemen çatladı üstelik göğüs hassasiyetimde çok zentinyağı kantaron falan denedim hafifletti hiç inanmazdım ama göğüslerimin etrafına kendi sütümü sürüyorum inanılmaz iyi geldi tavsiye ederimbaby me nin kremini almıştım canım onu sürüyorum kanamalar geçti de hala 1 damla süt yok. mama veriyorum malesef. soğan suyunu yarın deneyeyim çiğ soğan mı canım?
Canım ben 1.5 litre kaynamış suya yaklaşık olarak yarım avuç kadar kuru üzüm 6-7 hurma kabuk tarçın karanfil koyup 8-10 dk kaynatıyorum kapatınca 1-2 tatlı kaşığı rezene tohumunu hafif ezip içine ilave ediyorum 10 dk demleyip süzüyorum 2 süte ve gaza faydalıymış bende iyi geldiKızlar benim bebeğim de kolik maalesef bir sürü şey yapıyorum çok bi etkisi yok. Geceleri 5-10 dakikalık uykuları sabaha dek ayaktayım. Çok uykusuz ve yorgunum kucakta ve memede uyuyor yerine koyunca bas bas ağlıyor. Diblenemedipimden sütüm de artmıyor. Bugün ilk ay kontrol olduk sağlık ocağında ve aşı olduk. 1 ayda 900 gram almış, 5 cm boyu uzamış ve 2 cm baş büyümüş. Büyüyecekler inşallah . Doğum yapan herkesi tebrik ediyorum. Pek giremiyorum malum. Sevgiler herkese.
2-3 defa uyanmak çok değil 2-3 saatte bir emzirmek gerekiyor zaten buyüzden uykusuzluk hep tavan canımÇoğu kişi doğum yapmış. Ilk önce doğum yapanlara geçmiş olsun diliyorum. Miniklerimizle musmustlu günler yaşayalım inşaallah. Benim bebeğim geceleri pek uyumuyor. 2 3 defa kalkıyoruz ve en az yarım saat kesin ayaktayım. Çok uykuzusum çoook ama annelik ışte yine de hamd olsun bugünlere. Sizin uykular nasıl hanimlar
Sen emzirirken mi yapicakti anlamadim oyle olmaz zaten de ben emzirdikten sonra uyuyor ya oyle demistir diye dusundumTamam haklisin bebek durucak ama adam tam onumde ben onun yaninda asla emziremem sandalyesini ters cevirirse nasil olucak cunku bebek kucagimdayken yapicak bilmiyorum canim adam pek iyi niyetli gelmedi bana
Evet çok kirleniyor mesela benim bez sıkıntım var her bez değiştirmede tam takım üst değiştiriyorum sırtına kadar çiş çıkıyorKızlar, benim henüz doğumuma var soru sormak için geldim.Bebeğime çok fazla kıyafet almadım hemen büyüyorlar diye.Toplam 5 tane takım kıyafeti var. Üstü çok kirleniyor mu bebeklerin? Sizce daha fazla kıyafet alsam mı?
Al benden de o kadar..Bizim de uykumuz pek yok. 15 dakika emiyor. Kalanı sağıp biberonla veriyorum 30ml ancak çıkıyor. Zaten tam dolu halde sağınc 60ml oluyor. Emzik de tutuyor ama emzkle uyumuyor sürekli bi homurdanma halindememe verince hemen memede uyuyor. Hem memede uyumaya alışmasın istiyorum hem daha doğalı kaç gün oldu diye üzülüyorum.
Fiziken çok değil ama ruhen çok zorlanıyorum sürekli gözlerim dolu dolu. Eşimle tonlarca planımız vardı şimdi konuşamıyoruz bile. Ben perişan, göğüsler yara, saç baş dağılmış, sürekli pijamalı, kiloları verememiş halde geziyorum. Kendimden bunaldım oturup karşılıklı bir çay bile içemedik
Evet canim ben emzirirken yapicakti zaten biberonuda bebek emerken yapti islemiSen emzirirken mi yapicakti anlamadim oyle olmaz zaten de ben emzirdikten sonra uyuyor ya oyle demistir diye dusundum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?