- 21 Mayıs 2018
- 1.169
- 4.162
- 133
- 38
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #40.401
Benim gebelik şekeri vardı biraz diyet yaptım bıraktım sonra akışına bir problemde yaşamadım şekerden dolayı, kaç çıkmıştı şekeriniz??Kizlar yardımınıza ihtiyacım var. Benim gebelik sekeri sorunum var, bi aralar diyet yapmama rağmen sürekli yüksek çıkıyor. Asiri tereddütlerim var. Seker sorunu yasayip sağlıklı doğum yapan bebekleri sağlıklı olan arkadaslar var mi veya ne gibj bir sorunla karşılaştınız. Doguma daha 2 ay var. Artık sinirlerim çok bozuluyor şeker yüzünden bebeğime birsey olacak diye
Kvden bir melekmis gerçekten kiymetini bil.Senin adina çok sevindim. Böyle kvler duyunca çok mutlu oluyorum. Umarım bende senin gibi bir deneyim yaşarım. Gerci benimki illa safa yatıp kıyaslayacak birsey söyleyecek nir laf bulur canimi sıkacakHatırlarsanız annem belini incitti doğumdan sonra yanımda olamayacak diye yazmıştım ve çok üzgündüm . Siz beni teselli etmiştiniz.
Çoğunuzun dediği gibi su akar yolunu bulur. Öylede oldu hastanede yanımda 2 gece eşim ve ablam kaldı. Eve gelince kayinvalidem geldi. Sağolsun 8 gündür bizde. Buarada annem iyileşti bugün annem gelecek kv gidecek.
Çoğunuzun aksine güzel bir tecrübe yaşadım kv ile. Ayda bir görüştüğümüz mesafeli bir ilişkimiz vardı ama 1 haftadır birlikte yatıyoruz
Bebek her ağladığında kalkıyor bebeği bana veriyor altını değiştiriyor geri yerine koyuyor. Dikişlerim yüzünden eğilmiyim diye. Yemek temizlik falan hep onda. Kahvaltıyı erken yapiyim diye odaya kadar getiriyor. Emzirirken sürekli su komposto falan getiriyor. Bukadar iyi bir deneyim olacağını tahmin etmemiştim. Yanı demem o ki sakın kendinizi üzüp çaresiz sanmayın. Ben çok ağladım tek kaldım ne yapcam diye hiç aklımda olmayan oldu. Herşey hallolur yeter ki bebekve sız sağlıklı olun.
Hem ben hem bebeğim d3 kullanıyoruz. Bizimde sarılık sıkıntımız vardı sürekli emzirdim uykudan uyandırmak zor oldu göğüslerim yaraydı zaten ama değdi en son yapılan tahlilde 7 ye düşmüştü daha da düşmüştür sanırım. Bi gece ışıkta uyuduk güneş çıkınca perdeleri çekip önüne yatırdım. Aç kalmaması için mama da veriyorum çok şükür memeyi reddetmedi. İlacı ışık, tok olması ve sık banyoKızlar bebeğim 6 günlük.Bugün hem benim hem bebeğin kontrolü vardı.bebegin sarılık değeri 13 çıktı. Referans aralığındada en yüksek 12 ydi.pazartesi bi daha çağırdı. Bi de d3 vitamini verdi. Sizede verdi mi bebeğinize?bana da çatlaklar için contractubex diye bi jel verdi.
Ay sizin adınıza sevindim. Umarım bende yasamam bir sorun ama bu aralar icim hic rahat değil.24.haftada148 çıkmıştı. 28e kadar dengelemistim güzel gidiyordu.Bu aralar birşey oldu sanki olcumleimin çoğu 150 üstü çıkıyor. O kadar dikkat etmeme ragmen. 2 gün önce 177yi bile gördüm bu sabah aclik 110 çıktı tokluğu olcmeye korkar oldum.Benim gebelik şekeri vardı biraz diyet yaptım bıraktım sonra akışına bir problemde yaşamadım şekerden dolayı, kaç çıkmıştı şekeriniz??
Benimde öyle oldu şeker ölçme cihazı aldım drun isteği üzerine ölçüyorum yüksek çıkıyor, şekerli şeyler tüketmemeye özen gösterdim çayımı önce şekersiz içtim sonra dayanamayıp iki kaşıkken bir kaşıkla içtim şekerden uzak durdukça modum düştü halsizlik stres bir ay sonra bıraktım dyeti canım ne istediyse yedim abartmadan amaAy sizin adınıza sevindim. Umarım bende yasamam bir sorun ama bu aralar icim hic rahat değil.24.haftada148 çıkmıştı. 28e kadar dengelemistim güzel gidiyordu.Bu aralar birşey oldu sanki olcumleimin çoğu 150 üstü çıkıyor. O kadar dikkat etmeme ragmen. 2 gün önce 177yi bile gördüm bu sabah aclik 110 çıktı tokluğu olcmeye korkar oldum.
Canim esinle birlikte bakin bebise baginiz kuvvetlenir esinle daha yakin olup uzak kalmazsiniz devamli sarilin opun birbirinizi insan esini ozluyor bu donemde olabildigince yakin olmaya calis bu sana iyi gelecektir.Bizde henüz olmadı ama sanki bebekle ben başka br hayat yaşıyoruz, eşim bizden başka bir hayat yaşıyor gibi. Her gün bir posta ağlıyorum bakalım ne zaman kendime gelicem...
Sanslisin cnm masallah insan tabi yaninda destek birini istiyor. Ben ne ilk dogumumda nede bunda yanimda kimse olmadi 5 gun annem zor durdu kv. Ile zaten aramiz iyi değil gelmez gelsin de istemem. Yalniz hallediyorum her isi sezeryan oldum 1 haftada is guc yemek yapmaya basladim 1 tanede kizim var ama Allah guc kuvvet veriyor sukur hic rahatsiz olmadimHatırlarsanız annem belini incitti doğumdan sonra yanımda olamayacak diye yazmıştım ve çok üzgündüm . Siz beni teselli etmiştiniz.
Çoğunuzun dediği gibi su akar yolunu bulur. Öylede oldu hastanede yanımda 2 gece eşim ve ablam kaldı. Eve gelince kayinvalidem geldi. Sağolsun 8 gündür bizde. Buarada annem iyileşti bugün annem gelecek kv gidecek.
Çoğunuzun aksine güzel bir tecrübe yaşadım kv ile. Ayda bir görüştüğümüz mesafeli bir ilişkimiz vardı ama 1 haftadır birlikte yatıyoruz
Bebek her ağladığında kalkıyor bebeği bana veriyor altını değiştiriyor geri yerine koyuyor. Dikişlerim yüzünden eğilmiyim diye. Yemek temizlik falan hep onda. Kahvaltıyı erken yapiyim diye odaya kadar getiriyor. Emzirirken sürekli su komposto falan getiriyor. Bukadar iyi bir deneyim olacağını tahmin etmemiştim. Yanı demem o ki sakın kendinizi üzüp çaresiz sanmayın. Ben çok ağladım tek kaldım ne yapcam diye hiç aklımda olmayan oldu. Herşey hallolur yeter ki bebekve sız sağlıklı olun.
Ayaklarını suya tutup altini acabilirsin. En son buna uyanmisti benimkiKızlar yardımınıza ihtiyacım var. Salı günüüü bebeğime kavuştum şükürler olsun. Bekleyen herkese kolay doğumlar inşallah. Bebeğim meme ucum sert ve küçük diye ememedi ilk gün hastanedeki hemşireler bunu normal buldu ve cocugun sarılıgı basladı bunun üzerine doktor da mama takviyesi istedi ve benimde sütü sağıp kaşıkla vermemi istedi. Ama uyandıramıuorum bebeği bir türlü. En son saat 10 da mama yedi ve sütümü sağdığım halde hala daha uyandıramadım ne yapabilirim uyanması için?
Ben ilk üç gün bebegin besigine bile gidemedim. Bebegimi annem yanima koydu oyle emzirdim. Bir yandan yemegimi yedirdiler surekli bir seyler yedim agzim hic bos durmadi. Sakat filan kaldim sandim yalniz sagdan sola donemiyordum. Kati gidalar yemedim kabiz olmamak icin her wc ssonrasi iyice kurulandiktan sonra gazli beze batikon surdum ve sari sari kantaron yagi surdum ustune uac kurutma makinasiyla dusuk devirde 25-30 cm mesafeden sicak kuruttum 4-5.gun normal ayaga kalktim 6-7de oturdum. Simdi 3 hafta oldu dikisler tamamen dusmedi ama gayet rahat evin tum isleriyle ilgilenebiliyorumBirde normal doğum dikişleri ne zaman geçiyo ortalama. Ben ne zaman oturabilcem? Kanamam da çok
Nohut gaz yapmaz mi? Gaz korkusundan hicbir sey yiyemiyorum resmen bulgur yogurtla besleniyorum semizotu dere otu salatasi filanArkadaşlar süt yapan bikaç yiyecek paylaşcam ihtiyacı olan alsın
Karışık çerez bol karışımlı ama yemekten 1saat sonra otur ya çay yada meyve suyuyla bir kase bitir gelmezse süt bana ne derseniz deyin
Evinizde mutlaka olsun.
Sonra hurma çok besleyici bir meyve,
Pekmez,nohutlu bulgur pilavı sütünüz taşsın fışkırsın istiyorsanızbulgur lepesi patatesli sebzeli felan,
Pirinç pilavı ve makarna yedikten sonra süt gelmesini beklemeyin süt yapmayan yiyecekler bunlar,birde sürekli rezene çayı içip bebeğin kilo almasını beklemeyin sonuçta su alt tarafı,etle aranız iyiyse en verimli süt etle olur kilo alması hızlanır bebeğin.
En son kekik çayı içmenizi öneririm bebeğinizin gazı sancıları için hem size hem bebeğinize cok faydası olacak, bolllllllllll sütlü ağrısız gazsız sancısız günler dilerim hepinize...
Seker hamilelikten öncede yoktu zaten hayatımda canım. Ekmek desen 1 dilimdir kahvaltida o da tam tahilli. Yemeklerin yanına bile pilav makarna yanmayan biriyim misafir gelmedikçe. Protein sebze ağırlıklı besleniyorum. Hatta meyveyi bile azalttım. Ama böyle yüksek çıktığı için bunlarida azar azar sık sık yemeye başladım. Bende bosvermek isterim ama eşim yanimda degil kv yanındayım birsey olursa eşim dikkat etmedin diye bana kizar bu sefer. Stres kaynaklı mi diyorum bazen de aceba. Dr da dikkat etmezsen solunum yetmezliğinden ölüme kadar riskleri olduğunu söyledi o yüzden hic relaks olamıyorum da. Ama senin gibi sağlıklı doğum gerceklestiren arkadaşların desteğine ihtiyacim var galibaBenimde öyle oldu şeker ölçme cihazı aldım drun isteği üzerine ölçüyorum yüksek çıkıyor, şekerli şeyler tüketmemeye özen gösterdim çayımı önce şekersiz içtim sonra dayanamayıp iki kaşıkken bir kaşıkla içtim şekerden uzak durdukça modum düştü halsizlik stres bir ay sonra bıraktım dyeti canım ne istediyse yedim abartmadan amasonra şeker cihazının yüzüne bakmadm yüksek çıktıkça stres olacaksın yediğine içtiğine dikkat et boşver cihazı derim geçmiş olsun sağlıkla al kucağına minnoşu inşallah..
Herkesin klasik söyledigi bir söz vardır ; annelik içgüdüsel babalık ise öğrenilen bir şeydir diye... Eşine bebeğin gazını çıkarma görevini verebilirsin. Babaların yegane görevi :) ev islerini bahane edip bebegi kucağına bırak ve biraz vakit gecirmelerini iste. Biz babayla tummy time yapıyoruz yani bebegin babasının göğsünde yatıyor bir süre. Gözetimli bbir sekilde karın üstüne yatması bebegin başını daha kolay tutmasına ve kol kaslarının gelismesine katkı sağlıyor hem gazı varsa karına baskıdan rahatlıyor. Yani eşin de aranıza katılacaktır zamanla biraz destekBizde henüz olmadı ama sanki bebekle ben başka br hayat yaşıyoruz, eşim bizden başka bir hayat yaşıyor gibi. Her gün bir posta ağlıyorum bakalım ne zaman kendime gelicem...
Evet canim kortizon ilaci aliyorum aldiktan 8saat sonra ancak emzirme sansim oluyorIlaç kullandığın için mi emziremiyorsun canım?
Nohut baklagiller gaz yapar evet ayrica doktorum bulgurda gaz yapar demisti bana. Soylede bisey var kisiden kisiyede degisiyo bakarsin sen de nohut gaz yapmiyodur onu yedikten sonra bebisi gozlemleyerek anlarsin.Nohut gaz yapmaz mi? Gaz korkusundan hicbir sey yiyemiyorum resmen bulgur yogurtla besleniyorum semizotu dere otu salatasi filan
2 aylikken olacakKalça ultrasonu yaptıranlar kaçıncı gün yaptirdiniz?
Arkadaşlar gece uyku yok bizde devamlı gaz sancısı yaşıyor bebeğim Gece 11 de uyanıyor ve sabah 7 de uyuyor devamlı ağlıyor geceleri gündüz ise melekler gibi uyuyor sıkıntı yok. Var mı böyle olan ne yapıyorsunuz çıldırmak üzereyim.Gaz için ne yapıyorsunuz?
Kalça ultrasonu yaptıranlar kaçıncı gün yaptirdiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?