- 10 Ocak 2018
- 939
- 552
- 53
- 34
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #40.441
Çabuk atlatır minnoşlarımız inşallaj :)Amin canım :) Bizim 20 idi değer. 15 in üstü sıkıntı yaratıyor.
2 aylıkken yapılacak canmKalça ultrasonu yaptıranlar kaçıncı gün yaptirdiniz?
mamayi degistirebilirsiniz.cunku hastane ile anlasmalilar.biz de ayni durumu yasadik.bize de ayni markayi onermislerdi tabii acemilikten panikten almistik.daha sonra diger markalari denedik.simdi farkli bir marka kullaniyorum keci sutlu.oglum 1 yasinda ve yan etkisini gormedik.doktor onu soyledi diye o markayi kullanmaniz gerekmiyor.evet benim de sutum cok azdi ne yapsam olmadi.lutfen kendinizi suclu hissetmeyin.ben bu yuzden depresyona bile girdim.mama vermek istemedim ama o kadar kilo verdi ki oglum hastaneye yatiracaklardi.keske butun annelerin sutu olsa ama olmayinca olmuyor.biz hep tek delikli biberon kullandik.oglum hic memeyi birakmadi cok sukur.1 kasik bile olsa midesine anne sutu gidiyor.kizlar kaynanam olacak kadin sutumu azalttigi icin mama vermeye baslamak zorunda kaldim.bebegim 2 gundur kaka yaomiyor demistimya burda doktora gittik doktor mama takviyesi yap sutun yetmiyor dedi kilo vermis minigim.biberonla ver dedi.e dedim ya memeyi birakirsa...bebeginin kilo almasi daha onemli simdi yoksa yogun bakima girer dedi.cooook agladim hastanede.kendimi o kadar yetersiz eksik bebegini aç birakan cani anne gibi hissettim.lavman yapildi bebegime.4.gun kakasini yapti.
dun 2 kere yapti.bugun daha 1 kere yapti.
gunde 4 kez falan 30 cc lik aptamil ver dedi.yarin kontrolumuz var.insallah kilo almistir.cok uzuluyorum sutumun yetmedigine.gercekten herseyi de yapiyorum.dereotu anne caylari rezene anason arpa malt cayi humana anne cayi falan.ama sadece suyu cok icemiyorum.suyun tadi hala aci geliyor.bebegim icin iciyorum ama 3 litteyi bulmuyor.1 2 litre arasi iciyorum.
sut olayinin sadece stresle alakali oldugunu dusunuyorum artik.cunku bu kadar yiyip icmemesine ragmen bazilarinin sutu masallah fiskiye gibi oluyor.ama benim damla damla.emzirememek cok kotu bi duyguymus.ama birakmadim tabi.hals emziriyorum.acken once bi emiyor.sag gogsumu almiyor deliriyor sinirleniyor 5 fk orayla ugrasiyoruz sonra hemen sol memeyi veriyorum.orayi emiyor ama yetmiyormus megersem.sonra da kalkip mama yapiyorum.hic vermek istemedigim bi markaydi aptamil.doktor onerdi diye aldim.doktorlar niye boyle mamalari oneriyor anlamiyorum.hani ilk 6 ay sadece anne sutuydu hani biberonla vermemeliydik.cok korktum biberonla mama verince meme reddi yasicaz diye ama simdilik yasamadik bakalim.15 gunluk olduk insallah da yasamayiz kizlar ya.
Kıyamam yaa , o ses nasıl çıkıyor bende anlamıyorumEmzik falan kar etmiyor canım çığlık çığlığa ağlıyor o ağladıkça ben ağlıyorum
Normal doğum dikişlerine ekstra biley yapıyor musunuz canım Batikonla temizleme gibi3. haftamda cok rahat oturuyordum.banyo wc isi de eskiye donmustu.
temizlemistim ama uzun sure degildi sanirim 10 gun kadar.gecen yil dogum yaptigim icin net hatirlamiyorum kac gun oldugunu.tuvaletten sonra hep banyoya girdim temizligi orada yaptim ve kuru kalmasina dikkat ettim.cok sukur bir sorun olmamisti.Normal doğum dikişlerine ekstra biley yapıyor musunuz canım Batikonla temizleme gibi
Hem ıkınıyor hem ağlıyor kendinden geçiyor resmen..Devamlı böyle mi olacak düşüncesi geriyor beniKıyamam yaa , o ses nasıl çıkıyor bende anlamıyorum
Onlar çok uzun süre kalamayacak. 1 ay bitince herkes evine gidecek. Grçen gün süt sağıp bbıraktım bir tur attık iyi geldi ama eve gelince yine aynı. Bilemiyorum çocuk istemeyen bir çift olarak neden böyle bir hataya düştük. İnşallah geçer her şey. Eşimi özlüyorum, eski keyifli hayatımı özlüyorum, akşam çay demleyip tv kkarşısında çekirdek yemeyi bile özlüyorum.Koalina bir saatligine de olsa bebegi emzirdikten sonra birakabileceginiz anne ya da kv varsa esinizle disarda bir kahve icmek iyi gelebilir.yine emzirdikten sonra eskisi gibi banyoda daha uzun kalmak bebegi babaya emanet edip.bu gunler zor evet cok zor yeni ve bilmedigimiz hayat.ben de kendimi sudan cikmis balik gibi hissetmistim dogumdan sonra.ama inanin gececek.bu durumu cogu anne yasiyor.3 ay sonra size tepki verecek gulmeye baslayacak.6 ay sonra iyice hareketlenecek.belki de 1 yasindayken siz de benim gibi tebessum edeceksiniz.zor gunlerdi ama gecti gitti bebegim yanimda saglikli diyeceksiniz.ve bu zor uykusuz gunler hatirlanmiyor bile.
Yemin ediyorum anlıyorum seni kesin çoğumuz bu durumdayız.kendilerinin kayınvelideleri bu kadar karıştımı acaba.eskiler herkes kendi bakarmış jyle kayınvalide falan bakma yokmuşAlinmasi kirilmasi umrumda degil ama söylememize ragmen yine geliyor biseyim yok benim abartmayin diye. Allah korusun hastalansa 1 gece basinda beklemeyecek defolup gitcek agliycak benim moralimi bozcak anca. Benimde öyle ilk bebegim kendim bakinca kimseden yardim istemeyince catlıyo. Çunku ona göre çocuk gak dese görümceme sormam lazim nedenini. O yuzden devamli ac bu cocuk usudu bu cocuk vs vs. Ama kendi hasta gasta geliyo eger bebegim hastalansa kendini hakli cikarir senin yuzunden oldu der
Bana 1 aylıkken yaptır dedi doktorlar hatta 3 farklı doktorKalça ultrasonu yaptıranlar kaçıncı gün yaptirdiniz?
Ya gülüm ben sana şunu diyim doğum yapmışım ilk defa hayetımda ameliyat oluyorum sezeryan ve zorlu geçti iri bebek olduğu için.sezeryandan çokmış insana cenazemiz var yok genç biri öldü çenesi parçalanmış diye bana konişuyor.ben canımın derdine düştüm ya.neler yaşadım neler kahrettim vallaya hatta hastaneden ç4kar çıkmaz .valla eşime boşanma davası açacaktım.ne bu böyle ya ..gerçekten canım yanıyor.sütüm gidip gidip geliyor üzantüden.annem gönderiyor hala yemeklerimi gecede ben bakıyorum bebeğe kendi horul horul uyuyor.adı yanımda kalmak oldu.ölüyorum sinirdenTutmaz tabi. Ben de eşim kalsın yanimda dedim yarım saat başımızı yedi hayir o eve gidecek uyusun dinlensin.. Sanki kocam doğurdu yani. Kendi kaldı sonra da başıma kalkıyorlar yok yaptı etti sanki ben yapsın kalsın yapmak zorunda demişim gibi.
O zamanlarda gelecek yine canım ama bu şekilde durumu kabullenmemiş oluyorsun, kendine tekrarlayarak iyice durum zorlaşır senin için. Bebeğinlede çol güzel keyifli bir aile olacaksınız daha güzel anılarınız zamanlarınız olacak emin olOnlar çok uzun süre kalamayacak. 1 ay bitince herkes evine gidecek. Grçen gün süt sağıp bbıraktım bir tur attık iyi geldi ama eve gelince yine aynı. Bilemiyorum çocuk istemeyen bir çift olarak neden böyle bir hataya düştük. İnşallah geçer her şey. Eşimi özlüyorum, eski keyifli hayatımı özlüyorum, akşam çay demleyip tv kkarşısında çekirdek yemeyi bile özlüyorum.
Ya görümcem cok yikamak istiyodu cocugu geçen onun için cagirdim yikasin diye kv bi ton laf etti evde bi suru isi vardi senin icin geldi evdeki isleri yetismedi diye bende oyle olunca dun yikarken cagirmadim bu sefer yok ben oda isisini iyi ayarlayamamisim yok iyi yikayamamisim (sanki kese atcaz cocuga) daha bi suru laf. Ben artik delirme noktasindayim yardim istesem suç istemesem gene suc kadın gunluk sinirini bende atiyo galiba ama ben bi patlicam en son esimi falan gözüm gormicek o olcak bu arada kendi ben yikayamam ben bakamam diyip oturup tv izliyo ben bunlari yaparken anca konusuyo oturdugu yerden kendi yapsa anlicam yine kizmasini ama oda yok of çok doldum valla çocuk oldugundan beri burasi iyi geliyo burda yazip rahatliyorum yine biraz :)Yemin ediyorum anlıyorum seni kesin çoğumuz bu durumdayız.kendilerinin kayınvelideleri bu kadar karıştımı acaba.eskiler herkes kendi bakarmış jyle kayınvalide falan bakma yokmuş
Temizlemek ten kastın nasıl canım. Benli dokunamıyırum canım yanıyor . Peçeteye batikonlu su damlatıyorum o şekilde bi kaç sürmeye çalışıyorum . O bile zor oluyor . Kanama bölgesi olduğu için kuru kalmasında zorlanıyorumtemizlemistim ama uzun sure degildi sanirim 10 gun kadar.gecen yil dogum yaptigim icin net hatirlamiyorum kac gun oldugunu.tuvaletten sonra hep banyoya girdim temizligi orada yaptim ve kuru kalmasina dikkat ettim.cok sukur bir sorun olmamisti.
Senin de mi ilk bebek canım, dilinden anlamak zor bebeklerin gerçekten. Hasta olacak diye korkuyorum Bu şekilde bile zorlandığını hissediyorumHem ıkınıyor hem ağlıyor kendinden geçiyor resmen..Devamlı böyle mi olacak düşüncesi geriyor beni
Evet gaz yapıyor meselâ bir tek bumu? Fasulye,mercimek,sarımsak,sogan,brokoli,karnabahar,lahana,yumurta,hazmı zor olduğu için et,süt,vs vsNohut gaz yapmaz mi? Gaz korkusundan hicbir sey yiyemiyorum resmen bulgur yogurtla besleniyorum semizotu dere otu salatasi filan
Antibiyotik hemen kullaniliyor cnm bana hastanede baslandi igne seklinde eve cikinca hap olarak aldim bitti. Demir ilaci kullaniyorumKızlar doğumdan sonra doktorlarınız hangi ilaçları verdi size .. bana antibiyotik , kan ilacı , calciday ve ağrı kesici vermiş . Hala kullanmadım . Antibiyotik süre geçmezmi acaba endişeliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?