- 21 Mayıs 2018
- 1.169
- 4.162
- 133
- 38
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #40.461
Çok güzel bir doğum hikayem oldu bu sefer elhamdülillah 15 20 dakikada bebegime kavustum,nste beklediğim kısım hariç güzeldi yaniSeker hamilelikten öncede yoktu zaten hayatımda canım. Ekmek desen 1 dilimdir kahvaltida o da tam tahilli. Yemeklerin yanına bile pilav makarna yanmayan biriyim misafir gelmedikçe. Protein sebze ağırlıklı besleniyorum. Hatta meyveyi bile azalttım. Ama böyle yüksek çıktığı için bunlarida azar azar sık sık yemeye başladım. Bende bosvermek isterim ama eşim yanimda degil kv yanındayım birsey olursa eşim dikkat etmedin diye bana kizar bu sefer. Stres kaynaklı mi diyorum bazen de aceba. Dr da dikkat etmezsen solunum yetmezliğinden ölüme kadar riskleri olduğunu söyledi o yüzden hic relaks olamıyorum da. Ama senin gibi sağlıklı doğum gerceklestiren arkadaşların desteğine ihtiyacim var galiba
Biz isteyerek yaptık hatta bi süre olmayınca uğraştık ona rağmen bazen senin gibi oluyorum ilk haftalar çok çok zordu. Hem dikişlerim fazla oturamıyorum hem göğüslerim kanayacak kadar yara hem bebeğim doymuyordu. bu hafta uyku düzenimiz oturdu gibi sütüm de arttı göğüs yarası için lanolin ve zeytinyağı kullandım. Duşta kalma sürem de arttı :) uyuduğu zaman eşimle sohbet edebilir olduk.Onlar çok uzun süre kalamayacak. 1 ay bitince herkes evine gidecek. Grçen gün süt sağıp bbıraktım bir tur attık iyi geldi ama eve gelince yine aynı. Bilemiyorum çocuk istemeyen bir çift olarak neden böyle bir hataya düştük. İnşallah geçer her şey. Eşimi özlüyorum, eski keyifli hayatımı özlüyorum, akşam çay demleyip tv kkarşısında çekirdek yemeyi bile özlüyorum.
Antibiyotik dikişler için önemli canım bende kullandım kan ilacını hala kullanıyorum doğumdan sonra 9 A düşmüştü değerim. Ağrı kesici bi gün kullandım bıraktım. Dikişlerim içinde batikon sürüyorum normal doğum yaptım buaradaKızlar doğumdan sonra doktorlarınız hangi ilaçları verdi size .. bana antibiyotik , kan ilacı , calciday ve ağrı kesici vermiş . Hala kullanmadım . Antibiyotik süre geçmezmi acaba endişeliyim
Bana da antibiyotik, demir hapı ve ağrı kesici vermiş doktorum.Kızlar doğumdan sonra doktorlarınız hangi ilaçları verdi size .. bana antibiyotik , kan ilacı , calciday ve ağrı kesici vermiş . Hala kullanmadım . Antibiyotik süre geçmezmi acaba endişeliyim
Ben de çok mama vermek istemedim 20 günde 400 gram alabilmişti oğlum doktor mamayi arttır dedi 4 günde 200 gram almış sıpa. Pazartesi oturup ağladım sütüm az diye. Doktor öyle demedi çok zayıf olduğu için yoruluyor enerji kaybediyor dedi ama sanki sütüm de çok olsa o yorulmadan çekerdi ya da ben sağıp desteklerdim. Ama olmuyor maalesef. Ben de önce emziriyorum sonra mama veriyorum 33 günlük olduk avent biberonla veriyorum mamayi. bazen mamanin ardına emmek istiyor hala. inşallah emmekten vazgeçmezmamayi degistirebilirsiniz.cunku hastane ile anlasmalilar.biz de ayni durumu yasadik.bize de ayni markayi onermislerdi tabii acemilikten panikten almistik.daha sonra diger markalari denedik.simdi farkli bir marka kullaniyorum keci sutlu.oglum 1 yasinda ve yan etkisini gormedik.doktor onu soyledi diye o markayi kullanmaniz gerekmiyor.evet benim de sutum cok azdi ne yapsam olmadi.lutfen kendinizi suclu hissetmeyin.ben bu yuzden depresyona bile girdim.mama vermek istemedim ama o kadar kilo verdi ki oglum hastaneye yatiracaklardi.keske butun annelerin sutu olsa ama olmayinca olmuyor.biz hep tek delikli biberon kullandik.oglum hic memeyi birakmadi cok sukur.1 kasik bile olsa midesine anne sutu gidiyor.
Ne olursa olsun sen sıkma canını. Zaman geçer herşey unutulur sen uzuldugunle kalırsın. Güzel zamanların tadını çıkar.Kvden bir melekmis gerçekten kiymetini bil.Senin adina çok sevindim. Böyle kvler duyunca çok mutlu oluyorum. Umarım bende senin gibi bir deneyim yaşarım. Gerci benimki illa safa yatıp kıyaslayacak birsey söyleyecek nir laf bulur canimi sıkacak
Maşallah canım sana allah daha fazla güç versin.Sanslisin cnm masallah insan tabi yaninda destek birini istiyor. Ben ne ilk dogumumda nede bunda yanimda kimse olmadi 5 gun annem zor durdu kv. Ile zaten aramiz iyi değil gelmez gelsin de istemem. Yalniz hallediyorum her isi sezeryan oldum 1 haftada is guc yemek yapmaya basladim 1 tanede kizim var ama Allah guc kuvvet veriyor sukur hic rahatsiz olmadim
1.ay kontrolünde demişti doktorKalça ultrasonu yaptıranlar kaçıncı gün yaptirdiniz?
Ben eşime bile vermek istemedim ki çok sakar biridir Allah korusunKayinvalidelerinize iyi dayaniyorsunuz kizlar Allah size sabir versin.Okudukca ben sinirleniyorum.Benimki iyidir zararsizdir zaten yilda bir jez anca gorusuyoruz benden 1000km uzakta☺Ama zararsiz olmasina ragmen su lohusa donemindenmidir nedir bebegi asla kucagina alsin istemedim daha dogrusu bi baskasi kucagina aldigi zaman cocugu bana geliyorlar parcalayasim geliyor.Normal bir durum degil sanirim bir tek esim alsin baskasi almasin istiyorum
Aynen bende rahatlıyorum.hatta az önce patladım eşime anneni götür dedim.ya beni geriyor ölüden diriden dertten kederden bahsediyo bide iyice geriliyorum.bende bebeğime kimse dıkunmasın istiyorum.ben bile kıyamıyorum 3 gün sonra anca yanağından öptüm.ki az önce patladım ortalğı karıştırdım bağırdım ağladım çıldırdım kimseyi istemiyorum dedim.kimsedi gelmesin evime dedim.çünkü gerçekten çıldırcem ya.inanın korkuyorumsütüm kesilcek diye.allahım sabır versin bizlere.dayanma gücü versin.çağırma gülüm kimseyi dediğin gibi sanki kese yapacak halimiz yokya.kendi tarafından kimsen yokmu.valla ben şahsen bir iki güne kadar ilk banyosunu yapacağım annem gece geliyor işte valla gece 3 te olsa ilk banyosunu anneme yaptırcam.Ya görümcem cok yikamak istiyodu cocugu geçen onun için cagirdim yikasin diye kv bi ton laf etti evde bi suru isi vardi senin icin geldi evdeki isleri yetismedi diye bende oyle olunca dun yikarken cagirmadim bu sefer yok ben oda isisini iyi ayarlayamamisim yok iyi yikayamamisim (sanki kese atcaz cocuga) daha bi suru laf. Ben artik delirme noktasindayim yardim istesem suç istemesem gene suc kadın gunluk sinirini bende atiyo galiba ama ben bi patlicam en son esimi falan gözüm gormicek o olcak bu arada kendi ben yikayamam ben bakamam diyip oturup tv izliyo ben bunlari yaparken anca konusuyo oturdugu yerden kendi yapsa anlicam yine kizmasini ama oda yok of çok doldum valla çocuk oldugundan beri burasi iyi geliyo burda yazip rahatliyorum yine biraz :)
Canım benimde sütüm çok az. Bugün 10gun oldu çoğalmadi hala. Önce emiyor baktım doymadı o zaman 30luk mama veriyorum. Mamadan sonra uyumak için tekrar emiyor memede uyuya kalıyor sonra. Chicconun biberonu var bendede. Emzikte emsin istiyorum ama almıyor onu. Aventin emziğini almıştım. Şimdi hafta sonu başka marka alicam.Ben de çok mama vermek istemedim 20 günde 400 gram alabilmişti oğlum doktor mamayi arttır dedi 4 günde 200 gram almış sıpa. Pazartesi oturup ağladım sütüm az diye. Doktor öyle demedi çok zayıf olduğu için yoruluyor enerji kaybediyor dedi ama sanki sütüm de çok olsa o yorulmadan çekerdi ya da ben sağıp desteklerdim. Ama olmuyor maalesef. Ben de önce emziriyorum sonra mama veriyorum 33 günlük olduk avent biberonla veriyorum mamayi. bazen mamanin ardına emmek istiyor hala. inşallah emmekten vazgeçmez
Çok zor oluyor emzirmek yani hiç bırakmıyor bazen ama yine de emzik yerine emmesi daha iyi diye düşünüyorum canım. Sütümüzü aldığı kadar artık sağlığı için. mama da kalori kilo.Canım benimde sütüm çok az. Bugün 10gun oldu çoğalmadi hala. Önce emiyor baktım doymadı o zaman 30luk mama veriyorum. Mamadan sonra uyumak için tekrar emiyor memede uyuya kalıyor sonra. Chicconun biberonu var bendede. Emzikte emsin istiyorum ama almıyor onu. Aventin emziğini almıştım. Şimdi hafta sonu başka marka alicam.
Canım kendi sütünden sürünce de sönüyor, banyo da iyi geliyor.Bebegimin yuzu kirmizi ısılık gibi olmus cok uzuldum arastirdim olurmus oyle. Banyo yaparken mustela sampuani yuze de uygulayan var mi ben bugun sursem biraz kurutur belki diye dusundum de.
Hiç bilmiyorum ki. Doktor söylemediKac dikisin var canım
Hadi hayırlısı ile gelsin inşallah kuzum :)Kızlar sonunda benim kızım da geliyor. Suyu azalmış hiç açılmam olmadığı için suni sancı vermek istemiyorum dedi doktor. Yarın 7 de yatışım yapılacak Allah’ın izniyle. Dua edin bize
Bu işler çok zor yaa. Ne yapacağımı bilemiyorum ve daha 3 gün oldu kızım doğalı33 gündür bebeğimle aynı odada yatıyorum o da tek yatiyor. ilk günlerde o da salonda uyumaya çalıştı ama sonradan yine yatak odasina döndü. Önceleri sessizdi oğlum ama gece ve sabah hef uyanmada alt değiştirmede kıyamet koparıyor, o da sese uyanıp geliyor. Kırk gün olunca yatak odasına geçmeyi düşünüyorum bebeği de yanımıza alacağım. Ama eşimin işe gideceği günlerde onu salon a göndereyim ya da biz şimdiki odaya dönecegiz . Bakalım nasıl olacak.
Evett aynı bizz. Dizine yatmadan televizyon izlemem. Ben böyle olacağını düşünmemiştim. Bu kadar zorlanacağımı bilmiyodum çok koyuyo şimdi. Eczaneye bile gitmesine dayanamıyom. Lohusalık beni nu yönde etkilicek demek ki. Bizde 15 aylık evliyiz daha. Yanımda olmasına doyamıyom. Lavaboya gidince bile özler mesaj atarım. Bu günleri nasıl atlatcaz hiç bilemiyom. Daha bugün sarılabildim kızım uyuyunca. Bide haziranda askere gidecek. O 21 gün nasıl geçer şimdiden delirmek üzereyimKendimi görüyorum sende Eminim ben de böyle olucam. Bebek olunca çok özlücez birbirimizi diye 1 aydır kapı dışarı çıkmıyoruz anneme bile gitmiyorum her saniye yanında olmak istiyorum. Çok korkuyorum eşimle arama soğukluk girer diye.2,5 yıllık evliyiz bir akşam bile ayrı koltuklarda tv izlemişliğimiz yoktur. Bakalım kızım gelince neler olcak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?