- 25 Aralık 2017
- 922
- 569
- 103
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #40.521
Yemin ediyorum çıldırmamak elde değil.ya bu insanlar niye böyle ya.ya zaten ihtiyaç halinde yada yardım isteyeceğimiz zaman arar çağırırız bide misafir çağırmakta ne .valla ben gibi yapacaksın.ben az önce ağladım sızledım.dediğimi yaptırdım.mecburdum sütüm kesiliyor arada .bebeğim için her yol mübağ .Insallah stressiz bol sutlu gunlerimiz olur. Bende kalabaliktan cok bunaliyorum. Annemle kardesim zaten sehir disindan geldiler 2-3gune gitcekler kv hergun sabah 8 gece 1 burda bide kendi oturuyo annem yemek yapinca görümcemleri cagiriyo hergun onlara yemek veriyoruz. Ben lohusayim dusunup yemek ypcaklarina tam tersi annemle ben onlara hizmet ediyoruz. Geliyolar yemek istiyolar kahve istiyolar çay istiyolar. Hamileyken o kadar yardimci olan görümcem simdi şunu yap bunu yap emir veriyor. Telefonda ariyo komsulari gelin sizi cagiriyo diyor benim adima konusuyor halbuki ben kalabaliktan sıkıldım. Ev zaten küçük her odada insan dolu bunaldım artık. Gece zaten uykusuz kaliyorum gündüz uyumaya çalisiyorum ondada ben uyumiyim diye elinden geleni yapiyor. Uyuyan cocugu alip getiriyor acikmis bu emzir diye uyandiriyor misafir olmassada. Bu kadar düşüncesiz olmalari dahada çok kızdırıyor beni. Görümcemin Çocuklar oksürüyo kendi hasta çağırdıgı misafirler saatlerce oturuyo, bari kendi evine çağır oda yok.bebegime bisey olcak diye ödüm kopuyo. Vermeyince kucaklarina cocugumu onlardan kiskaniyo oluyorum
Aynen tek sorun bu olsun.ben aşı ve diş zamanlarını şimdiden düşünür oldum daha zorlu bi süreç.allahım annelik çok zor bi okadar muhteşem bi okadar kutsal...rabbim olmayan herkeze tatdırsın bu duyguyuAynen çıkarsa bile tekrar emdiği veya mama içtiği için bir daha gaz oluyor ne yazikki bizde uğraşıyoruz ne zormuş bu gaz derdi rabbim sağlık versin yabrularımıza tek sorun gaz olsun biz onu bir şekilde çıkartırız
Sagma makinasindA mi gordun damla damla geldigini elle sikınca zaten damlayarak gelir de.Kizlar bisey sorucam. Benim sutum damla damla geliyor. Sutu boyle kil gibi fiskirarak varmi?
Evet sagma makinasinda damla damla gelio. Elimle skincada oyle.bazen bi gogsumu emerken digeri akiyo kendi kendine o zamanda damla. Zaten cok sutumde yok. Yetmio bebegime arada mama vermek zorunda kalıyorum.annemler bizim sutumuz kil gibi fuskirirdi dio. Sizde durumlar nasılSagma makinasindA mi gordun damla damla geldigini elle sikınca zaten damlayarak gelir de.
Canm gittik işitme testi için doktor dedi ki prematüre doğan bebeklerde normal işitme testi sağlıklı sonuç vermez abr denilen bir test yaptırmanız gerekir dedi. Biz de onun için randevu aldık bakalım. Siz de güzel haberler alırsınız inşallah.ruhum_mavi işitme testi yaptiracaktın bugün sanirim ne oldu? Bizim de perşembe günü olacak.
Benim fışkırarak geliyor. 2-3 delikten birden fışkırıyor. Ama kısa sürede tamamen boşalıyor. 2 saatte bir 30-40 cc anca sağabiliyorum. Bebeğim 60 cc yiyor. Dolayısıyla mama da veriyorum.Kizlar bisey sorucam. Benim sutum damla damla geliyor. Sutu boyle kil gibi fiskirarak varmi?
cnm nohut kuru fasulye mercimek aman aman sakin yeme ve gazli icecekler sakin icme cnm.en azindan ilk 3 ayini cikar ondan sonra bebegin durumuna gore yer icersin.Nohut gaz yapmaz mi? Gaz korkusundan hicbir sey yiyemiyorum resmen bulgur yogurtla besleniyorum semizotu dere otu salatasi filan
Benim 16.gunum bugun. Gerci sezeryandan sonra anca acilir diolar ama anlamadim. Yetmio sutum cocuk aglamaktan perisan oluyo. Mecbur emzirdikten sonra mamada veriyorum. InsAllah acilir hepimizinkide
Bende sagip baktim anca o kadar geliyor benimde. Peki ozel bisey yiyor yada iciyormusun sut icin tavsiye edebilecegin birsey varmi? Cok korkuyorum biberona alisir meme reddeder diyeBenim fışkırarak geliyor. 2-3 delikten birden fışkırıyor. Ama kısa sürede tamamen boşalıyor. 2 saatte bir 30-40 cc anca sağabiliyorum. Bebeğim 60 cc yiyor. Dolayısıyla mama da veriyorum.
Benimki tamamini bosaltamiyo memenin. Biraz emdikten sonra uyuyakaliyo, kalani ben sagip biberonla veriyorum 30-40 ml ancak cikiyor bazen daha az. Yine de surekli bir meme istegi. Artik doydugunu dusununce de emzik veriyorum memede uyumaya alisti maalesef.Benim 16.gunum bugun. Gerci sezeryandan sonra anca acilir diolar ama anlamadim. Yetmio sutum cocuk aglamaktan perisan oluyo. Mecbur emzirdikten sonra mamada veriyorum. InsAllah acilir hepimizinkide
Niye sezeryan cnm ne zman belli olduKendi kendimi strese soktum. O kadar şartlandırmıştım ki kendimi normale. O yüzden hep kötü tarafları geliyo aklıma
Öyle haklısın ki benim sütüm aşırı olmasa da iyiydi ama öyle çok moralim bozuktu ki sütüm azalmaya başladı eşime diyorum sizin yüzünüzden oldu he he diyip dalga geçiyor bugün baktım olacak gibi değil elle sağmaya başladım ama sol göğsüm den iki damla geldi sağdan da çok az geldi inş tamamen kesilmez çok üzülürüm öyle olursa ahhh bu insanların içine vicdan versin rabbim ne uğraşırlar lohusa kadınlarla senin için iyi olmuş iyi ki gitmişsin dr ben de haftaya gidecem kilosunu da ölçmek istiyorum birde burnu tıkanıyor hırıltısı var ve gece hiç uyumuyor ya sanırım kolik bebeğim onu da soracam yavrularımız iyi olsun başka birşey istemeyizkizlar tavsiyeleriniz icin cok sagolun tek tek alintilayamadim malum bebisle hayat artik daha hizli ve acele
bugun kontrole gittik.profa gittim.basima gelenleri anlattim acildeki doktorun bana soylediklerini.
bana mamadan yana olmadigini acildeki doktorlarin hep mama ver dediklerini soyledi.ve hic bi doktor biberonla mama ver diyemez daha 15 gunluk bebege dedi.sen sakin verme biberob dedi.ben anne memesine yakin olan chicco biberon almistim tek delikliydi benimki de.hem mama verip hem emziriyordum.ama o acildeki lanet doktor yuzunden.yoksa sadece emziriyordum.doktor sakin biberon verme simdi tutsa da ilerde emmesi azalacak sutun de kesilebilir dedi.sen diren sonuna kadar dedi.ve o doktoru da sikayet et dedi.gittim bashekime sikayet ettim uyaricaklarmis onu.
kilo kaybi olmus yogun bakima alinacak kadar dedi bana o doktor dedim.bana oyle bisey yok.biz yeni doganlarda kiloya ilk 1 ay sonunda bakiyoruz eger 500 gr azalma olmussa o zmn sutun yetmiyo deyip mama takviyesi yapmasini soyluuoruz dedi.
yalniz bebegim 2 kere 3 kere emiyor ama hala ona ragmen meme ariyor agziyla kan sekeri dusmez dimi dedim.2 3 damla anne sutu kan sekeri icin yeterli dedi.
sutunu sağ ver dedi.benim sagilacak kadar sutum yok malesef ve damla damla geliyor benim sutum dedim.daha ne olsun gayet iyi o articak dedi
peki yine kakasini yapamazsa dedim.anne sutu alan bebekler 4 5 gun kaka yapmazlar zaten dedi.
kizlar o kadar psikolojimi duzeltti ki anlatamam bayildim doktora.Allah razi olsun ondan.insallah 1.ayimizdan sonra kilo alimimiz olur da mama takviyesine gerek kalmaz tekrardan.hemej mamayi kestim bugun cok sukur
akdigim lansinoh elektrikli sut pompasi benim hic isime yaramadi hic sutumu getirmedi.ama bugun gogus ucum da olmadigi icin weebaby nin 15 tlik gogus ucu cikaricisini aldim elle pompalayarak cikariyor.hem gogus ucumu cikardi.hem de damla damla sutum geldi bebegime kasikla verdim.kesinlikle süt psikolojiyle alakali hersey faso fiso
tabi doktor bol su ic dedi.artik acı macı dinlemiyorum iciyorum.insallah suyu tez zmnda eskisi gibi severek icebilirim ya hamilelikten kaldi bu sudan soğuma durumu.ama iciyorum bugunden itibaren sıkı tutuyorum artik.zira anne sutunun buyuk bolumu su zaten.tavsiyeleriniz icin de cok cok tesekkur ederim kizlar ama bazilarina sut yapan seyler bana yapmadi.bence her sey yenilmeli icilmeli gsz yapicilar haric.ve bol su bol emzirme...hala yerimizde sayiyoruz bakalim ama insallah bugunden sonra articak.kendime guvenim geldi doktorun sayesinde.zira bebegimi ac biraktim diye kendimi kotu annelikle sucladim durdum.ve kv nin de hakli cikmadi da cabası olmustu.
ve yarim saatte bir 1 saatte bir emzir dedi doktor.zaten bebegime mama vermedigim zmnlar het saat basi uyanirdi emzirirdim.neyse ki meme reddi yasamadan biraktik mamayi.
sadece disari ciktigim zmnlar mama hazirlicam cantama koyucam kizlar ya.yoksa benimki hic durmuyor cigligi basiyor.emzirsem de durmuyor.cok aglayinca da korkuyorum göbegi duscek diye.
benim gibi uzulenlere moral olsun kizlar.insallah sutumuz dolup dolup tasicak amiiiinnn
bu arada bebislerinize burun damlamasi kullanmiyosaniz tez zmnda baslayin doktorunuzdan isteyin derim.bize doktor verdi her gun kullanabilirmisiz gunde 3 4 kere falan.bebegimin burnu tikali degil ama kullanmaliymisiz yine de kis ayinda oldugumuz icin
ve d vitaminine de 3.haftadan sonra baslicakmisiz 1 haftamiz kaldi insallah.
H haticeci0606 cnm kv kac gundue gelmiyor bana küsmuş oh iyi kussun umrum degil.lohusa bi kadina hem sutun yok gogus ucun yok diyip canımı sıkıp bi de bana küsüyor yüzsüz.isime gelir aman küssün keske hic gelmese.esim de hic yanimda durmuyor.iyi ki annem gelmis.yoksa beni delirtirdi bunlar.ama malesef yari kirkimiz cikinca gidicek annem.senin adina da sevindim cnm hemencik gitmis kv n insallah bi daha gelmez.
Yok canım ikinci ama kızım emer uyur altını ıslatır geri uyurduSenin de mi ilk bebek canım, dilinden anlamak zor bebeklerin gerçekten. Hasta olacak diye korkuyorum Bu şekilde bile zorlandığını hissediyorum
Cnm bizimki dogdugundan beri kusuyor ama kusmanin cesidi onemli fiskirarak mi kustu eger oyleyse gotur ama sizinti seklinde agzindan cikartiyosa normal.Kızlar kızım akşam 18:30 da dolu dolu kustu sonra 22:00 de tekrar çok kustu çok korktuk hiç başına gelen oldumu az kusmadı ama çay bardağı dolar yani nerden geldi okadar kusmuk anlamadım napsam bilemiyorum gözüme uyku gelmiyor üzüntüden inşallah 3. Kez kusmaz yoksa hastaneye götürcez ya
Canım çok mu besleniyor acaba fazlasını çıkarıyor muhtemelen bizde de oluyor gazdan dolayı mide kabul etmiyor.Kızlar kızım akşam 18:30 da dolu dolu kustu sonra 22:00 de tekrar çok kustu çok korktuk hiç başına gelen oldumu az kusmadı ama çay bardağı dolar yani nerden geldi okadar kusmuk anlamadım napsam bilemiyorum gözüme uyku gelmiyor üzüntüden inşallah 3. Kez kusmaz yoksa hastaneye götürcez ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?