- 31 Temmuz 2016
- 1.220
- 1.009
- 133
- 35
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #40.641
Sen ayaga kalkabiliyorsan benden bin kat iyisin bence. Dedigim gibi ben sakatlandim sandim artik. Cok sukur geçiyorCanım ben ilk günden beri kalkabiliyorum bebeğime kendim bakmaya kimseye muhtaç olmamaya çalışıyorum ama yatarak emzirmek zor oluyo göğs ucum yara oluyo. Dikişe bişey olacak çok acıuo iyileşme süresi uzamasın diye oturamıyorum da. Bayağı sıkıntılı geçiyo.inşallah senin gibi 6-7 de oturabilirim
Bulgur süt yapiyor diye biliyorum bir tek onu yiyorum gonul rahatligiyla ama bilemiyorum. Nohut fasulye herkse gaz yapiyordur hazmi zor baklagiller. Ne yiyecegiz artik gazsin bebisi olanlar yazsalar menu olustursakNohut baklagiller gaz yapar evet ayrica doktorum bulgurda gaz yapar demisti bana. Soylede bisey var kisiden kisiyede degisiyo bakarsin sen de nohut gaz yapmiyodur onu yedikten sonra bebisi gozlemleyerek anlarsin.
Emmesinde sıkıntı yok ozaman maşallah doktora sor yada sağlık ocağına benimde ilk mememi almamıştı hemşireler damağını öyle kontrol ermişti ben emzirememişim ama biberonu neden almıyor acabaParmağı emiyo kuzum. Ama biberon ve memeyi almıyo
10 almıştım 6 s gitti. 4 kaldı bende de ama hiçbir pantolonum olmuyor maalesef. Kalanın da hepsi bacaklarımda ve kalçamda sanki.Kızlar hamileyken kaç kilo aldınız ve dogumdan sonra ne kadar verdiniz ben 14 kilo almistim 11 kilosu gitmiş bugün tartildim. Hamile olduğumu öğrendiğimde aslında mide bulantim ve istahim kapanmıştı o yuzden eski kiloma donmusum. Ama kiyafetlerim biraz dar oluyor
Doktor bana bulgur gaz yapar deyince hic yapip yemedim. Protein agirlikli beslen dedi bende eti daha cok yiyorum. Sebze olarak ispanak pirasa aldim ama gaz yapar mi bilmiyorum. Patates taze fasulye gaz yapmaz heralde buzluga fasulye atmistim. Bezelyede gaz yapar diye okumustum. Bol kimyon atiyorum emin olamadiklarima.Bulgur süt yapiyor diye biliyorum bir tek onu yiyorum gonul rahatligiyla ama bilemiyorum. Nohut fasulye herkse gaz yapiyordur hazmi zor baklagiller. Ne yiyecegiz artik gazsin bebisi olanlar yazsalar menu olustursak
Aaa iyiymiş ozaman onu bilmiyordum teşekkürlerHipotiroide topuk kanı testinden bakılıyor zaten.
15 günlük olunca başladık. Wellcare marka kullanıyoruz. Zeytinyağlı.
Oh iyi bari acil şifalar dilerim canımÖzeldeyim kuzum. Doğumumu yaptıran ebeyi buldum o geldi yardımcı oldu sağolsun 10 dakika da olsa emdi kuzucum. Doktorda yatış yapınca geldi başka gelmedi
Ben herşeyi yiyorum ayrımsız nohut fasulyeyi akşamdan ıslatıp sabahına kaynatırken bir iki kaşık kimyonla kaynatıp yemeği öyle yapıyorum ama bunun yanında kendim rezeneli çay yapıyorum içine hurma üzüm tarçın karanfil ekleyerek ayaklarımı sıcak tutuyorum çorapsız terliksiz durmuyorum şimdiye kadar hiç gazımız olmadı inşallah böyle devam ederDoktor bana bulgur gaz yapar deyince hic yapip yemedim. Protein agirlikli beslen dedi bende eti daha cok yiyorum. Sebze olarak ispanak pirasa aldim ama gaz yapar mi bilmiyorum. Patates taze fasulye gaz yapmaz heralde buzluga fasulye atmistim. Bezelyede gaz yapar diye okumustum. Bol kimyon atiyorum emin olamadiklarima.
Almıyor canım. İlk zaman aldı ama şimdi asla almıyor onu napcam bilmiyorumCanım göğüs ucu koruyucuyla emzirsene.Benimde göğüs ucum yok onunla emziriyorum.
5 canım bugün.salı günü doğum yaptımKaç günlüksünüz canım?
Allaha şükür kalkıyotum canım. İnşallah tamamen iyileşirde daha dinç daha iyi oluruzSen ayaga kalkabiliyorsan benden bin kat iyisin bence. Dedigim gibi ben sakatlandim sandim artik. Cok sukur geçiyor
Anlayamadım ki kuzum. İğrenç birşeymiş gibi ittiriyo. Önce kullanmıcam asla diyodum muhtaç kaldım bu seferde bizimki istemiyoEmmesinde sıkıntı yok ozaman maşallah doktora sor yada sağlık ocağına benimde ilk mememi almamıştı hemşireler damağını öyle kontrol ermişti ben emzirememişim ama biberonu neden almıyor acaba
Çok teşekkür ederim kuzum çok sağolOh iyi bari acil şifalar dilerim canım
İnşallah canım güzel bir doğum olur senin içinde.Amin canım çok sağol iyi dikeklerin için baya kisa sürmüş doğumun darısı başıma işallah. Arkadaslarin kvlerle yasadıgı sorunlarin bir çoğunu bende yaşayacağımı düşünüyorum. Çünkü şimdiden lafları değiyor.
Canim seni çok iyi anlıyorum benimde çatım dar degildi ama problemler vardı dr normal olursa riskleri var demisti çok fazla dikişin olcak demisti ben ona razıydım sezeryandansa o kadar arafta kaldimki ama sonra suyum geldi açilma olmadi mecbur sezeryan oldum. Şimdi bana sorarsan hic riske atcak bisey yokmus normal dogum yapip bebegine bakamayan yataktan kalkamayan çok insan var bense uyusukluk gecer gecmez kalktim dahada hiç yatmadım iyiki sezeryan olmusum dedim diğer turlu bir sürü dikişim ve yırtilmam olacaktı ve eminim daha fazla acı cekecektim.Kızlar size danışmam gereken bir şey var ben zayıfım bebek bana göre iri Yani benim fiziki yapılarıma göre. çatı muayenemde Doktor arada kaldı ve ben cokcok ısrar ettım dıye normal dogurmama ızın verecrgnı soyledı binevi şans. ama risklerini söyledı bebek daha şimdiden iri sen zayıfsın vs herseyfen bahsettı daha 17 gün var haftanın dolmasına Bu süre içinde doğum olmazsa zaten Haftaya bile yine bebek çok kilo almış olacak İzin veremem dedi ve ben yaklaşık iki haftadır etrafımda kimse nin çekmediği sancıları çekiyorum tarif ediyorum kimse anlamıyor ya bel ağrısı ve kasık ağrısı tarzında yaşamışlar benim alıştırma sancıların bile berbat tarif edemiyorum yerlere vuruyorum Sanki içime bir şeyler oluyor oyuluyor ağlamaktan helak oluyorum ve bilimum her gece. sürekli sancılanıyorum açılmam olmuyor Bir an önce doğum başlasın istiyorum artık Dün de bir hafta daha vermesini söyledim Doktora Ama o gönülsüz Ayrıca doktorun Normal doğum yanlısı çok arkadaşım ona doğum yaptırdı ama ona göre ben uygun değilim sadece bebeği değil anne ve bebeği beraber düşünüyorum ikisine göre karar veriyorum ben diyor haklı da bir yandan vicdan azabı çekmemek için acaba bekleseydin doğumu gerçekleştirebilecek miydim diye bekliyorum ve sabah üçe dörde kadar yine aynı acıları yaşadım en son dün eşimde ağladı o Halime gel hemen gidip sezeryan günü alalım dedi sadece doğum anında çeksem bu acıları çekerim Doktor hiçbir sorun yok rahatça bekleyebiliriz dese yine beklerim ama bu sancıları çekip sonunda sezarysn olma da sözkonusu Doktor riskli diyor ztn ama ben de Vicdan yapıyorum ne yapmam gerektiğini bilmiyorum benim gibi olanlar var mı şimdi ya da geçmişte ya da beni anlayan
16 çıktı bizim ama yatış verilmedi canım evde atlattık çok şükürCanım sende sarılıkla savaşmışsın sanırım. Kaçtı değerler ve kaç güne düzeldi.
Evet yazıyor canım, ben henüz nane tüketmedim ama kekiği hergün içiyorumMetsili doktor yaziyor mu canim persembe ddoktora gidecegiz de duruma gore isteyim. Kekik ve nane sutu azaltiyor diye duydum bir de maydonoz. Yemiyorum kesinlikle bunlari. Ne yiyorsun sen bana da fikir olsun bir sey yiyemiyorum
Teşekkür ederim canım moral oldun bana dr.um bugün karar verdi kendisi ablamın arkadaşı zaten aldı karsısına uzun uzun konustuk ptesı sabahı sezaryen olacagız nasipse. hayırlısı buymuş beni riske atmak istemiyor ben de dayanamıyorum sancılaraCanim seni çok iyi anlıyorum benimde çatım dar degildi ama problemler vardı dr normal olursa riskleri var demisti çok fazla dikişin olcak demisti ben ona razıydım sezeryandansa o kadar arafta kaldimki ama sonra suyum geldi açilma olmadi mecbur sezeryan oldum. Şimdi bana sorarsan hic riske atcak bisey yokmus normal dogum yapip bebegine bakamayan yataktan kalkamayan çok insan var bense uyusukluk gecer gecmez kalktim dahada hiç yatmadım iyiki sezeryan olmusum dedim diğer turlu bir sürü dikişim ve yırtilmam olacaktı ve eminim daha fazla acı cekecektim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?