- 5 Aralık 2015
- 5.125
- 2.976
- 173
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #40.681
amin cnm insallah benimki de bugun hic ama hic durmadi sinir krizi gecircektim artik uykusuzluktan taaa geceden bugun aksam 6 ya kadar uyumadi.emzirdikten sonra gogsumde 3 4 dk bekletiyorum yatiriyorum normalde.ama bugun yatagija yatirir yatirmaz basliyodu yaygaraya.banyo yaptircam bakslim belki iyi gelir.Yok cnm damla filan vermedi dr ben kendim alacam burun açıcı eczaneden benimki gibi sürekli ağlıyor ayağını çekiyor dün gece den beridir iki dk uyuyup uyanıyor açlıktan bayılacaktım kalktım birşeyler hazırladım yedim yeni bu saate kadar durmadı hiç yerken de uyandı yarı bıraktım geldim anne olmak gerçekten çok zor ama şükür rabbim başka dert vermesin ben razıyım uyumamaya yeterki yavrum sağlıklı olsun hepimizin sağlıklı hayırlı evlatları olur inş
Alır alır inş sen üzme kendini inş sorunsuz geçerKuzum ne memeyi ne biberonu kabul ediyo. Ağlaya ağlaya bittim. Sütüm çok ama yavrum aç. Hiiç almıyo nasıl olacak bilmiyorum.
Yok ya sanmıyorum zaten gazdan uyumuyorlar ben de aynı durumdayım üstüne sütüm yetmiyor gibi ben de mama verdim bugün öyle uyudu sanırım açtı ama işin tuhaf kısmı bir hafta içinde kilo alımı iyiydi ozman şadece anne sütü veriyordum şimdi ne oldu anlamdım yetmiyor kv geldi gitti olan oldu hayır birde diyecek ki ben demiştim sütün gidecek geç kalkıyorsun geç kahvaltı yapıyorsun diye en çokta buna sinir oluyorum napayım cnm bana bir akıl ver kimse yok yanımda yavrum sabaha kadar uyumuyor sabah 11 gibi uyuyor ozman ben de uyuyordum 1 2 gibi uyanıp kahvaltı yapıyorum napayım kalkamıyorum gözüm açılmıyor günde iki öğün yiyiyorum iyi beslenemiyorum yemek yapmaya halim kalmıyor bana bir fikir verin ne oluramin cnm insallah benimki de bugun hic ama hic durmadi sinir krizi gecircektim artik uykusuzluktan taaa geceden bugun aksam 6 ya kadar uyumadi.emzirdikten sonra gogsumde 3 4 dk bekletiyorum yatiriyorum normalde.ama bugun yatagija yatirir yatirmaz basliyodu yaygaraya.banyo yaptircam bakslim belki iyi gelir.
gogus ucuma zeytinyagi surmeye baslamistim dokundumu napti anlamadim.biraktim hemen.gaz sancisi cok yasadik bugun insallah uyurum ya 2 saat falsn uyusam sanki 7 8 saat uyumus gibi oluyorum.ama bugun hic uyutmadi
hatta mamayi birden kestim diye mi boyle oldu diye dusundum sabaha karsi mama verdim 2 kere.
Canim sariligi gecsin alacak. Senin sütun azalmasin gunde 3 5 defa sag at buzluga ben oyle yapiyorum. Annesi sariliktan ememiyor bir de tabsiyem tsh ve ts4 baktir guatr olunca da ememiyorlarKuzum ne memeyi ne biberonu kabul ediyo. Ağlaya ağlaya bittim. Sütüm çok ama yavrum aç. Hiiç almıyo nasıl olacak bilmiyorum.
Koalina canim sen sezeryan mi olmustun. Benim de bebegimin midesini yikadilar amniyon sivisi yutmus olabilir diye. Anlamadim ki sezeryani yapan sensin bebegi cikaran sen cocuk yuttuysa o siviyi sen gordun zaten nniye bana yutmus olabilir diyorsun. Anlamadim bu dr lari ben. Benim beb3gim de ilk gun hic ememedi onlarin yuzundenCanım hastnede misin? Benm dde 2 gün çok zor emdi. Hemşire çağıra çağıra bir hal olmuştum. En son bir hemşire götürdü midesinde amniyon sıvısı çok varmış. Tokluk hissi verir 2 gün daha emmeyebilirdi demişti. O sıvıyı aldılar ve hemen emmeye başladı.
Normal baharat olarak evde kullandigimiz kekigi mi kullaniyorsun yoksa aktardan mi aldin? Paketli olanlar islenmis ise yarar mi acaba. Buarada kekigi cook severim ben normaldeEvet yazıyor canım, ben henüz nane tüketmedim ama kekiği hergün içiyorum
Bi sakinlik veriyor banada bebeğimede, stres azaltıyor malum lohusayız ihtiyacımız varrahmi temizliyor parça falan kalmasını engelliyor normal doğum benimki bunada ihtiyacım var gaz sancısını ve gazı gideriyo hem annenin hem bebeğin süte geçiyo malûm,drlarıda pek dinlemem ben bana faydası oluyormu ona bakarım ben.Sende al çayını yap iç bak sana iyi geliyomu gelmiyomu dene ne kaybedersinki hiç bir zararı olmayan mucize bir bitki
Pirasa yapar sanirim taze fasulye yapmaz diye biliyorum. Bezelyeyi ben de cok severim ama gaz yapiyormus malesef. Bulgura da kimyon atiyorum ben artik hic dde sevmem kimyonuDoktor bana bulgur gaz yapar deyince hic yapip yemedim. Protein agirlikli beslen dedi bende eti daha cok yiyorum. Sebze olarak ispanak pirasa aldim ama gaz yapar mi bilmiyorum. Patates taze fasulye gaz yapmaz heralde buzluga fasulye atmistim. Bezelyede gaz yapar diye okumustum. Bol kimyon atiyorum emin olamadiklarima.
Benimki de aynen oyle oldu yalniz aannem dedigin gibi demiyor tam tersi sutun yetmiyor diyor cunku ablamla bir ay arayla dogum yaptik onun bebegi bir ayda 2 kilo aldi gayet de kaka ciş ortaligi goturuyor benim kizim minik kalmis onun yaninda ben yemek yemiyormusum... Filan falan... Hakli da istahsizim gaz olacak diye de bir sey yiyesim yok artik yemeye calisiyorumKızlar kızım 22 günlük oldu 2 gün öncesine kadar günde 3-4 defa kaka yapıyordu nezaman 20 günü doldu günde 1 kez yapmaya başladı annem normal diyor büyüdükçe böyle olur bazı günler artık yapmazda diyor sizinkiler ne durumda ya canım sıkıldı
Canim neden agliyorsun tabiki sutunu kacirir aglamak sut prolaktin icin relax rahat olmannve bol sivi alman lazim. Aglamasam bile sutum gidecek ya da sutum yok mu diye endiselenince bile sutum gidiyor.Bugün ağladıkç aynı memeyi verdm sağmaya çalıştım bir şey çıkmadı mlesef. Diğer memeyi sonraya sklıyorum. Mama da alsın bakalım. 4 gün önce tarttığım kkiloyla aynı. Son bir kaç gündür çok ağlıyorum sütüm mü azaldı acaba bu yüzden.
Yok canım normal doğum oldu benim, suyumu da doktor patlattı erkenden. Sennki deilginçmiş hepi topu kaç dakika sürüyor oradan çıkarmaları sanki.Koalina canim sen sezeryan mi olmustun. Benim de bebegimin midesini yikadilar amniyon sivisi yutmus olabilir diye. Anlamadim ki sezeryani yapan sensin bebegi cikaran sen cocuk yuttuysa o siviyi sen gordun zaten nniye bana yutmus olabilir diyorsun. Anlamadim bu dr lari ben. Benim beb3gim de ilk gun hic ememedi onlarin yuzunden
Sıvo çok alıyorum ama pek iştahım yok ve bebekli hayata alışamadım, zor geldi. Bugün iyiyim mesela bu sefer de sütüm niye yok, çocuğuma mama verdim diye endişeliyim...Canim neden agliyorsun tabiki sutunu kacirir aglamak sut prolaktin icin relax rahat olmannve bol sivi alman lazim. Aglamasam bile sutum gidecek ya da sutum yok mu diye endiselenince bile sutum gidiyor.
Benim gibi olan biri daha ben de yemiyorum pek birşey iştahım da yok aslında uykusuzluk iştahsızlık yapıyor belki bundan dolayı sütümüz az ama akşamları rezene humana çayı bol su içiyorum tahin pekmez günde iki kez yiyiyorum annem sütün doluyor mu diyo da o nasıl birşey diyorum dolma hissi yok hatta dolup sertleşmedi de hiç akmadı da göğsümden kendiliğinden inş gelecek sütümüz direnmeliyiz bu durumaYok canım normal doğum oldu benim, suyumu da doktor patlattı erkenden. Sennki deilginçmiş hepi topu kaç dakika sürüyor oradan çıkarmaları sanki.
Sıvo çok alıyorum ama pek iştahım yok ve bebekli hayata alışamadım, zor geldi. Bugün iyiyim mesela bu sefer de sütüm niye yok, çocuğuma mama verdim diye endişeliyim...
cnm ben de hic bisey yiyemedim bugun.sozde su icicektim 3 litre ama bebek hic durmadi.su bile icemedim.Ay iyi fikir ben de yapayim menume bir sey eklensin ne yiyorsunuz Allah askina ben bir sey yiyemiyorum. Bir liste yapip onlari yemek lazim
Bebek hemşiresine sordum cnm genel olarak hepsi ağlar altı açılınca dedi hep aklıma acaba göbek bağından dolayı mı böyle diye geliyor açıkcası. Acıyor mu ki diyorum. Saolsun ablam geldi de bugün gün icerisinde 2 kere 2 şer saat uyudum, kendime geldim.Hayırlı olsun canım ilk 5 gün sadece toplam 3 saat uyumuştum uykusuzluktan ölünmeyeceğini ispatladım sonra düzene girdi bizim merak etme geçecek alt açınca feryat figan birtek sende yok benim kızımda alt açınca çok ağlar burda birçok kişi aynıyız napcaz bilmiyorum
Bize hiç böyle bir şey yapmadılar sağlık ocağındakilere sorayım bir de ya bende o zaman.Evet eğer parmağınıda tutmasaydı bebekte bir sorun var demekmiş ama parmağını emdi sonra hemşireler emzirtti birkaç defa alıştı şuan sorunumuz yok emziktede memedede damağını uyarması değmesi gerekiyormuş
valla cnm ayni durumdayiz inan ki benim de vok ihtiyacim var yemek yemeye bir ogunle durdum bugun.su bile icemedim.gogus yaralarim olmasa bi elimde su bi elimde bebek idare ederim de goguslerim cok acıyor mecbur bir elimle gogsumu tutuyorumYok ya sanmıyorum zaten gazdan uyumuyorlar ben de aynı durumdayım üstüne sütüm yetmiyor gibi ben de mama verdim bugün öyle uyudu sanırım açtı ama işin tuhaf kısmı bir hafta içinde kilo alımı iyiydi ozman şadece anne sütü veriyordum şimdi ne oldu anlamdım yetmiyor kv geldi gitti olan oldu hayır birde diyecek ki ben demiştim sütün gidecek geç kalkıyorsun geç kahvaltı yapıyorsun diye en çokta buna sinir oluyorum napayım cnm bana bir akıl ver kimse yok yanımda yavrum sabaha kadar uyumuyor sabah 11 gibi uyuyor ozman ben de uyuyordum 1 2 gibi uyanıp kahvaltı yapıyorum napayım kalkamıyorum gözüm açılmıyor günde iki öğün yiyiyorum iyi beslenemiyorum yemek yapmaya halim kalmıyor bana bir fikir verin ne olur
Tamam canım bende bir onu deneyeyim çok sağolBize ilk önce hastaneden kocaman birşey aldırdılar çığlık çığlığa alıyordu ağzına .Bugun aventin göğüs ucu koruyucusunu aldım çok güzel emiyor 2 boyutu var 15 mm ve 21 mm ben küçük olanını aldım istersen bi dene canım
24 saat oldu kaka yapmadı ya sütüm var emiyorda anlamadım yaBenimki de aynen oyle oldu yalniz aannem dedigin gibi demiyor tam tersi sutun yetmiyor diyor cunku ablamla bir ay arayla dogum yaptik onun bebegi bir ayda 2 kilo aldi gayet de kaka ciş ortaligi goturuyor benim kizim minik kalmis onun yaninda ben yemek yemiyormusum... Filan falan... Hakli da istahsizim gaz olacak diye de bir sey yiyesim yok artik yemeye calisiyorum
Doktorum sütün yiyecelerle hiç alakası olmadığını sadece suyla alakalı olduğunu söylüyor. Özel bişey yemiyorum sadece günde 4-5 lt su içiyorum.Bende sagip baktim anca o kadar geliyor benimde. Peki ozel bisey yiyor yada iciyormusun sut icin tavsiye edebilecegin birsey varmi? Cok korkuyorum biberona alisir meme reddeder diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?