- 26 Eylül 2010
- 17.562
- 32.880
- 798
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #40.661
Pirasa gaz yapiyo. Bende fena yapti cocuguda etkilediDoktor bana bulgur gaz yapar deyince hic yapip yemedim. Protein agirlikli beslen dedi bende eti daha cok yiyorum. Sebze olarak ispanak pirasa aldim ama gaz yapar mi bilmiyorum. Patates taze fasulye gaz yapmaz heralde buzluga fasulye atmistim. Bezelyede gaz yapar diye okumustum. Bol kimyon atiyorum emin olamadiklarima.
Allah allah bize niye verdi ki acaba16 çıktı bizim ama yatış verilmedi canım evde atlattık çok şükür
Canım çok yeni daha inşallah emecek içine kötü şeyler getirme...5 canım bugün.salı günü doğum yaptım
Canım yazmıştım sınır 17, eğer sen evde çok iyi ilgilenip besleyebilirim diyorsan yatışa izin vermeyebiliyorsun.Allah allah bize niye verdi ki acaba
Canım doğumun nasıl olacağıyla ilgili şartlama kendini doktoruna güveniyorsan beraber ortak bir karar alın derim. İlla bormal veya illa sezaryen demek doğru değil bence. Bende normal çok istedim neler yaptık normal olsun diye ama sezaryen oldu mecburen ve iyikide olmuş diyorum belden uyuşturmayla sezaryene başladık çok panik oldum ve genele döndü anestezi. Normal olsaydı asla yapamazmışım onu anladım. Hastanedeki bi ebe şu cünleyi kurdu bana ve çok hoşuma gitmişti, normal doğum bebek ve anne için en sağlıklı olan doğumdur gerek sezaryen gerek vajinal. Gerçekten öyle hayırlısı ve sağlıklısı için dua etKızlar size danışmam gereken bir şey var ben zayıfım bebek bana göre iri Yani benim fiziki yapılarıma göre. çatı muayenemde Doktor arada kaldı ve ben cokcok ısrar ettım dıye normal dogurmama ızın verecrgnı soyledı binevi şans. ama risklerini söyledı bebek daha şimdiden iri sen zayıfsın vs herseyfen bahsettı daha 17 gün var haftanın dolmasına Bu süre içinde doğum olmazsa zaten Haftaya bile yine bebek çok kilo almış olacak İzin veremem dedi ve ben yaklaşık iki haftadır etrafımda kimse nin çekmediği sancıları çekiyorum tarif ediyorum kimse anlamıyor ya bel ağrısı ve kasık ağrısı tarzında yaşamışlar benim alıştırma sancıların bile berbat tarif edemiyorum yerlere vuruyorum Sanki içime bir şeyler oluyor oyuluyor ağlamaktan helak oluyorum ve bilimum her gece. sürekli sancılanıyorum açılmam olmuyor Bir an önce doğum başlasın istiyorum artık Dün de bir hafta daha vermesini söyledim Doktora Ama o gönülsüz Ayrıca doktorun Normal doğum yanlısı çok arkadaşım ona doğum yaptırdı ama ona göre ben uygun değilim sadece bebeği değil anne ve bebeği beraber düşünüyorum ikisine göre karar veriyorum ben diyor haklı da bir yandan vicdan azabı çekmemek için acaba bekleseydin doğumu gerçekleştirebilecek miydim diye bekliyorum ve sabah üçe dörde kadar yine aynı acıları yaşadım en son dün eşimde ağladı o Halime gel hemen gidip sezeryan günü alalım dedi sadece doğum anında çeksem bu acıları çekerim Doktor hiçbir sorun yok rahatça bekleyebiliriz dese yine beklerim ama bu sancıları çekip sonunda sezarysn olma da sözkonusu Doktor riskli diyor ztn ama ben de Vicdan yapıyorum ne yapmam gerektiğini bilmiyorum benim gibi olanlar var mı şimdi ya da geçmişte ya da beni anlayan
Amin canım inşallah. Biraz emme sıkıntımız var onu da atlatıyoruz. İnşallah sizin gibi tez zamanda geçer. Çok teşekkür ederim moral oluyo sizlerinde yaşayıp rahat bi şekilde atlatmış olması. Allah razı olsunCkolatakahve Canım geçmiş olsun, benimde bebegimde sarılık vardı 13 .9 du sapsarı oldu çocuk gözünün beyazı bile sarardı korktum daha önce sarılık olan bi çocuk görmemiştim çünkü.Dr iki gün sonra yine gel dedi annem izin vermedi bol bol emdir bol banyo yaptır ışıkta beklet dedi eskiden her çocukta olurdu böyle çıkması atlatması daha iyi dedi öyle yaptım bir haftada çocuk normal rengine döndü dra götürdük geçmiş dedi çok şükür atlattık biz darısı senin bebeğine inşallah.
Canım anne sütü çabuk sindiriliyor, bebekler de minik olduğu için çekmeye uğraşırken kalori kaybediyor emerken sindiriyor o an yine acıkmış oluyor ve emmeye devam etmek istiyor. Benim oğlum da aşırı emiyordu tuvalete bile gidememiştim kaç kez, agresifleştim hatta. Çok emmek de gaz yaparmış bu arada, sindirilmiş ile sindirilmemiş süt karışımına neden oluyormuş sanırım. her emzirmeden sonra 30 verince uyumaya başladı benimki.bence sütün fazlaysa sağıp saklamayı dene.Ben bu gece mama denicem kızlar sürekli meme istyor benimki daha sütüm dolmadan. Aslında yeteri kadar da var ama bilemedim. Emzrdkten sonra 30ml vericem bakalım...
Canım hastnede misin? Benm dde 2 gün çok zor emdi. Hemşire çağıra çağıra bir hal olmuştum. En son bir hemşire götürdü midesinde amniyon sıvısı çok varmış. Tokluk hissi verir 2 gün daha emmeyebilirdi demişti. O sıvıyı aldılar ve hemen emmeye başladı.Anladım kuzum. Bizimki hiçbişey almıyor hemşirelere söylüyorum 5 saattir aç diye. Emzirme eğitimi verelim diyolar gelen giden yok. Boğmamak için zor tutuyorum kendimi. Ağlıyorum dayanamayıp. Sonra ağladığım için sütüm kesilecek diye daha çok ağlıyorum
Neden panikledin spinal anestezi deCanım doğumun nasıl olacağıyla ilgili şartlama kendini doktoruna güveniyorsan beraber ortak bir karar alın derim. İlla bormal veya illa sezaryen demek doğru değil bence. Bende normal çok istedim neler yaptık normal olsun diye ama sezaryen oldu mecburen ve iyikide olmuş diyorum belden uyuşturmayla sezaryene başladık çok panik oldum ve genele döndü anestezi. Normal olsaydı asla yapamazmışım onu anladım. Hastanedeki bi ebe şu cünleyi kurdu bana ve çok hoşuma gitmişti, normal doğum bebek ve anne için en sağlıklı olan doğumdur gerek sezaryen gerek vajinal. Gerçekten öyle hayırlısı ve sağlıklısı için dua et
Bugün ağladıkç aynı memeyi verdm sağmaya çalıştım bir şey çıkmadı mlesef. Diğer memeyi sonraya sklıyorum. Mama da alsın bakalım. 4 gün önce tarttığım kkiloyla aynı. Son bir kaç gündür çok ağlıyorum sütüm mü azaldı acaba bu yüzden.Canım anne sütü çabuk sindiriliyor, bebekler de minik olduğu için çekmeye uğraşırken kalori kaybediyor emerken sindiriyor o an yine acıkmış oluyor ve emmeye devam etmek istiyor. Benim oğlum da aşırı emiyordu tuvalete bile gidememiştim kaç kez, agresifleştim hatta. Çok emmek de gaz yaparmış bu arada, sindirilmiş ile sindirilmemiş süt karışımına neden oluyormuş sanırım. her emzirmeden sonra 30 verince uyumaya başladı benimki.bence sütün fazlaysa sağıp saklamayı dene.
Bize ilk önce hastaneden kocaman birşey aldırdılar çığlık çığlığa alıyordu ağzına .Bugun aventin göğüs ucu koruyucusunu aldım çok güzel emiyor 2 boyutu var 15 mm ve 21 mm ben küçük olanını aldım istersen bi dene canımAlmıyor canım. İlk zaman aldı ama şimdi asla almıyor onu napcam bilmiyorum
Canm sukur duzeldi kendine geldi kizim ya ama alicam o rezene cayindan icicem bebegede etki ederGecen kuzenim de doğum yaptı onun bebekte surekli kasıyormuş kendini. Günde 1 cay kaşığı rezene veriyordu rahatladi baya çocuk verir misin bilmem ama aklında bulunsun
Evet eğer parmağınıda tutmasaydı bebekte bir sorun var demekmiş ama parmağını emdi sonra hemşireler emzirtti birkaç defa alıştı şuan sorunumuz yok emziktede memedede damağını uyarması değmesi gerekiyormuşRuya Naz0 bebeğiniz memeyi almadığında hemşireler kontrol mü ettiler damağını?
Telefonundan alarm kur tatlimKızlar ben yine uyuya kalmışım bu hece tam 5 saat daha önce de yazdım bu 3.kez oluyor. Acaba artık hep eşimle mi uyusak belki ses çıkartıyor ama ben yorgunluktan duyamıyorumdur
Ben biraz açık sözlü bir insanım kırmak istemem saygısızlıkta yapmak istemem ama cok canıma tak ederse soylemektende geri durmam. Onlarda biliyor bu huyumu:) çeneleri durmuyor iste büyükler ya hersey kendileri gibi olsun istiyorlar. Amin insallah herseh güzel olurİnşallah canım güzel bir doğum olur senin içinde.
Kvye gelince ben kv saygısızlık yapma tarafı değilim ama hakkınıda savuncan kendini ezdirenlerdende pek haz etmembana bak msla biz bir yıldır görüşmüyoruz daha uzun sürer inşallah sağlığına bebeğine odaklan herşey gönlünüzce olsun inşallah
Aman iyi olunda canım. Aliversin eşin canım bebeğinide rahatlatir senide. Bu arada dikislerin falan nasıl oldu toparladın mi biraz kendiniCanm sukur duzeldi kendine geldi kizim ya ama alicam o rezene cayindan icicem bebegede etki eder
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?