- 21 Kasım 2012
- 521
- 472
- 103
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #40.801
Amin inşallah canım. İlk bebek cnm kendi sancımla 4 cm le gittim hastaneyeAy masallah cnm gozunaydin olsn gule gule buyut bebegini .kendi sancinla mi yaptın dogumu ilk bebekmi
Kuzum hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün. Sağlığınız yerindedir inş
ilk ay sonunda kaç gr alması lazımmış? Benim ki 10 günlük oldu bugün tarttık hala doğduğu kilosuna ulaşamadı. 35gr kaldıkizlar tavsiyeleriniz icin cok sagolun tek tek alintilayamadim malum bebisle hayat artik daha hizli ve acele
bugun kontrole gittik.profa gittim.basima gelenleri anlattim acildeki doktorun bana soylediklerini.
bana mamadan yana olmadigini acildeki doktorlarin hep mama ver dediklerini soyledi.ve hic bi doktor biberonla mama ver diyemez daha 15 gunluk bebege dedi.sen sakin verme biberob dedi.ben anne memesine yakin olan chicco biberon almistim tek delikliydi benimki de.hem mama verip hem emziriyordum.ama o acildeki lanet doktor yuzunden.yoksa sadece emziriyordum.doktor sakin biberon verme simdi tutsa da ilerde emmesi azalacak sutun de kesilebilir dedi.sen diren sonuna kadar dedi.ve o doktoru da sikayet et dedi.gittim bashekime sikayet ettim uyaricaklarmis onu.
kilo kaybi olmus yogun bakima alinacak kadar dedi bana o doktor dedim.bana oyle bisey yok.biz yeni doganlarda kiloya ilk 1 ay sonunda bakiyoruz eger 500 gr azalma olmussa o zmn sutun yetmiyo deyip mama takviyesi yapmasini soyluuoruz dedi.
yalniz bebegim 2 kere 3 kere emiyor ama hala ona ragmen meme ariyor agziyla kan sekeri dusmez dimi dedim.2 3 damla anne sutu kan sekeri icin yeterli dedi.
sutunu sağ ver dedi.benim sagilacak kadar sutum yok malesef ve damla damla geliyor benim sutum dedim.daha ne olsun gayet iyi o articak dedi
peki yine kakasini yapamazsa dedim.anne sutu alan bebekler 4 5 gun kaka yapmazlar zaten dedi.
kizlar o kadar psikolojimi duzeltti ki anlatamam bayildim doktora.Allah razi olsun ondan.insallah 1.ayimizdan sonra kilo alimimiz olur da mama takviyesine gerek kalmaz tekrardan.hemej mamayi kestim bugun cok sukur
akdigim lansinoh elektrikli sut pompasi benim hic isime yaramadi hic sutumu getirmedi.ama bugun gogus ucum da olmadigi icin weebaby nin 15 tlik gogus ucu cikaricisini aldim elle pompalayarak cikariyor.hem gogus ucumu cikardi.hem de damla damla sutum geldi bebegime kasikla verdim.kesinlikle süt psikolojiyle alakali hersey faso fiso
tabi doktor bol su ic dedi.artik acı macı dinlemiyorum iciyorum.insallah suyu tez zmnda eskisi gibi severek icebilirim ya hamilelikten kaldi bu sudan soğuma durumu.ama iciyorum bugunden itibaren sıkı tutuyorum artik.zira anne sutunun buyuk bolumu su zaten.tavsiyeleriniz icin de cok cok tesekkur ederim kizlar ama bazilarina sut yapan seyler bana yapmadi.bence her sey yenilmeli icilmeli gsz yapicilar haric.ve bol su bol emzirme...hala yerimizde sayiyoruz bakalim ama insallah bugunden sonra articak.kendime guvenim geldi doktorun sayesinde.zira bebegimi ac biraktim diye kendimi kotu annelikle sucladim durdum.ve kv nin de hakli cikmadi da cabası olmustu.
ve yarim saatte bir 1 saatte bir emzir dedi doktor.zaten bebegime mama vermedigim zmnlar het saat basi uyanirdi emzirirdim.neyse ki meme reddi yasamadan biraktik mamayi.
sadece disari ciktigim zmnlar mama hazirlicam cantama koyucam kizlar ya.yoksa benimki hic durmuyor cigligi basiyor.emzirsem de durmuyor.cok aglayinca da korkuyorum göbegi duscek diye.
benim gibi uzulenlere moral olsun kizlar.insallah sutumuz dolup dolup tasicak amiiiinnn
bu arada bebislerinize burun damlamasi kullanmiyosaniz tez zmnda baslayin doktorunuzdan isteyin derim.bize doktor verdi her gun kullanabilirmisiz gunde 3 4 kere falan.bebegimin burnu tikali degil ama kullanmaliymisiz yine de kis ayinda oldugumuz icin
ve d vitaminine de 3.haftadan sonra baslicakmisiz 1 haftamiz kaldi insallah.
@haticeci0606 cnm kv kac gundue gelmiyor bana küsmuş oh iyi kussun umrum degil.lohusa bi kadina hem sutun yok gogus ucun yok diyip canımı sıkıp bi de bana küsüyor yüzsüz.isime gelir aman küssün keske hic gelmese.esim de hic yanimda durmuyor.iyi ki annem gelmis.yoksa beni delirtirdi bunlar.ama malesef yari kirkimiz cikinca gidicek annem.senin adina da sevindim cnm hemencik gitmis kv n insallah bi daha gelmez.
Namaz kıldım dua okudum şimdi bitti canım yatıyorum. 5 saat sonra falan kızım kucağımda olacak inanamıyorum :)
Kaç kardeşsiniz canım siz iyi büyütmüş böyleKaka yapmasına da laf saydı annem. Çok kaka yapıyor diye üşüyor dedi, ishal dedi sarmaladı isilik oldu çocuk. Çok rahat gaz çıkarıyordu karnı ağrıyor dedi. Sadece 2 saatte bir emiyordu, uyanmazsa ben kaldırıyordum ona da fazla dedi. bazen geri uyuması zor oluyor 2 saat uğraşıyordum bir o meme bir bu meme canım sıkılıyordu yorgun oluyordum.
Hayırlı olsun canım rabbim sağlıkla büyütmek nasip etsinSen doğuracaktın Cumartesi sabah 7 de ben doğurdum :) sende Pazartesi çıkarsın eve inşallah
Darısı bana ins erkekti degilmi saglikla buyut cnmAmin inşallah canım. İlk bebek cnm kendi sancımla 4 cm le gittim hastaneye
Hayırlı olsun canım rabbim sağlıkla büyütmek nasip etsin
Darısı bana ins erkekti degilmi saglikla buyut cnm
Ay ne güzel :))) ben çıktım canım bu sabah 9 da geldim eve . Allah analı babalı büyütsün ne alemdesiniz kuzumSen doğuracaktın Cumartesi sabah 7 de ben doğurdum :) sende Pazartesi çıkarsın eve inşallah
cnm kilo alimi degil de ilk ay sonunda 500 gramdan fazka verirse mama takviyesi yapilmasi gerekiyormus.o zmn sutun yetmiyor deniyormus.ilk 1 ay zaten bebekler pek kilo almazmis verirmis bak seninki yine aliyor yavas yavas.İ
ilk ay sonunda kaç gr alması lazımmış? Benim ki 10 günlük oldu bugün tarttık hala doğduğu kilosuna ulaşamadı. 35gr kaldı
Spinal i oldunuz epidural miBen ameliyathaneye girerken titriyodum. Daha kesmediler diye dusunurken bebek cikti :) hic merak etme oyle cekistirme falan hissetmiosun
Senin sezeryan olmadı mı ne çabuk çıktın ?Ay ne güzel :))) ben çıktım canım bu sabah 9 da geldim eve . Allah analı babalı büyütsün ne alemdesiniz kuzum
Sezeryan oldu ama iyiyim geziyorum tuvaletimi yaptım gazımı çıkardım eve gelmek istedim. Benimki de öyle hep emmek istiyo. Bugün 10 kere bez değiştirdik galiba. Meme uçlarım çok acıyo Benim özellikle ilk aldığında. Şimdilik iyi bakalım nasıl devam edicekSenin sezeryan olmadı mı ne çabuk çıktın ?
Sütümde var ama paşa sürekli acıkıyor. Babası kaka yapmasından şikayetçi :)
Saat başı kalkıyoruz emmeye sanki hiç emmemiş gibi. Sizde durumlar nasıl
Sen normal doğurduğun demi canımSenin sezeryan olmadı mı ne çabuk çıktın ?
Sütümde var ama paşa sürekli acıkıyor. Babası kaka yapmasından şikayetçi :)
Saat başı kalkıyoruz emmeye sanki hiç emmemiş gibi. Sizde durumlar nasıl
Ya belden uyuşturma iğne yapınca bacaklarımı hissedemeyince korkudan panik oldum tansiyonum düştü.Sen niye panikledin canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?