- 25 Ağustos 2008
- 647
- 449
- 303
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #40.841
Canım üzülme bu normal bir durum normal bir durum çünkü anladığım kadarıyla kadarıyla lohusa depresyonu yaşıyor olabilirsin hepsi geçecek sakin ol anormal kendini yıpratma istersen bir yardım almanı tavsiye ederim14 gün oldu hala rüyada gibiyim. Sabah uyanınca bir kaç saniye rüya görmüşüm gibi hissedip seviniyorum sonra bir bakıyorum her şey gerçek. Niye kabullenemiyorum ve mutsuzum anlamıyorum.
Niye gunah canim hic duymadim ilk cocugumda da boyattim sutume bisey olmadi bunda da 40 cikinca boyatirim psikolojime iyi geliyor sutumde kesilmiyor benim.kizkar lohusayken saç boyatilir mi
günah olur mu ?
sütü keser mi ?
Reflu yatagi yerine yatagina egim verdik biz dr. Da oyle demisti.Kizlar bebisler icin reflu yastigi/ kusma yastığı kullanan var mi? Memnun musunuz? Cok geniş bi fiyat skalası var hangisinden alsam bilemedim.
Ben anakucagi aldim ev tipi oto koltugundan daha kullanisli titresimli muzik sesli yatma pozisyonlari var en azindan uyanikken ne kadar dursa kardir yemek yememe bi seyler yapmama zaman taniyor.Kizlar reflu yastığı alan var mi, hangisini tercih ettiniz?
Bir de, oto koltuğu pusetini evde de kullanırım diye dusundum ama ekstradan bi de ana kucağı alsam mi acaba?
14 gün oldu hala rüyada gibiyim. Sabah uyanınca bir kaç saniye rüya görmüşüm gibi hissedip seviniyorum sonra bir bakıyorum her şey gerçek. Niye kabullenemiyorum ve mutsuzum anlamıyorum.
Canim lohusa depresyonuna girmissin anliyorum seni. Ben 40imi beklemeden dun disari ciktik 2 cocukla yemek yedik markete ugradik iyi geldi dışarı cikmak sende bi cik istersen.gerci ben cocuklu hayata o kadar alismisim ki yeni bir bebek sevmeyi ozlemisiz ve cok mutluyum iyi ki olmus diyorum. Sende alisacaksin belki 2.yi bile istiyceksin yaz olsun bi ele avuca gelsin bak degisecek hersey.14 gün oldu hala rüyada gibiyim. Sabah uyanınca bir kaç saniye rüya görmüşüm gibi hissedip seviniyorum sonra bir bakıyorum her şey gerçek. Niye kabullenemiyorum ve mutsuzum anlamıyorum.
Benimde tansiyonum düştü nabzım fırladı doktoru beklerken doktora haber vermişler ışınlanarak gelmişti bende ayak parmaklarımı neden oynatıyorum bütün ameliyatı hissedecekmiyim diye diye panikledim birde midem çok bulandı anesteziden sonra bulantı için ilaç yaptılar hemşirelerde sakinleştirdi geri kalanını şakalaşarak bitirdik şükürYa belden uyuşturma iğne yapınca bacaklarımı hissedemeyince korkudan panik oldum tansiyonum düştü.
Benimde tansiyonum düştü nabzım fırladı doktoru beklerken doktora haber vermişler ışınlanarak gelmişti bende ayak parmaklarımı neden oynatıyorum bütün ameliyatı hissedecekmiyim diye diye panikledim birde midem çok bulandı anesteziden sonra bulantı için ilaç yaptılar hemşirelerde sakinleştirdi geri kalanını şakalaşarak bitirdik şükürYa belden uyuşturma iğne yapınca bacaklarımı hissedemeyince korkudan panik oldum tansiyonum düştü.
Canim aci elma yagini iyi arastir derim artik hic tavsiye edilmiyor bebeklerde Allah korusun.Günaydın kızlar,
Maalesef pek giremiyorum doğrumayan kimler kaldı merak ediyorum. Aklıma gelmişken hepimizin yaşadığı zorlukları bildiğim için birkaç bir şeysin ya tavsiye etmek istiyorum özellikle sütü gelmeyen annelere ve kolik bebeklerle ilgili yaşayıp deneyim yaptım birkaç bir şey size söyliyim inşallah sizde yararlanın.
kolik bebekler için acı elma yağı kullanıyorum faydasını gördüm sabah akşam masaj yapıyorum birtık daha rahatladı bebek. Doktorum süt yapsın diye mide bulantı ilacı başlamıştı ben de süt yapsın diye soğan kavurması yiyordum sabahları bunun gaz yaptığını tespit ettim çünkü ne zaman soğan yemediğim gün bebeğin daha gazsız olduğunu anladım pişmişte olsa soğan gaz yapıyor muş benim bebeğimin azından. Bir de dereotu çok tüketmeye başladım günlük üçte üç demet halan dere otu tüketiyorum sabahları bir tarifim var onu sizle paylaşmak istiyorum sabah sekizde her gün yapıyorum ve inanılmaz sütüne faydası oldu yani.
iki yumurta, iki yemek kaşığı yulaf, Bir demet dereotu, yarım demet maydanoz. Yarım çay bardağı süt. Sütle sütle yulafı iki 3 dakika bekletiyorum sütün içinde iki yumurtayı kırıyorum çırpıyorum dereotu ve maydanozları da ince ince doğruyoruz hepsini boca karıştırıyorum karıştırıyorum omlet yapıyorum sabah sırf bunu yiyorum ve ondan sonraki sana da sütünde inanılmaz bir artış oluyor deme denemenizi tavsiye ederim bir de dereotuı Çiğ tüketiyorum çok açık tüketiyorum onların da inanılmaz faydası var hepinizi öpüyorum bebeklerinizi öpüyorum sevgiler.
Gazı olunca huysuzlanıyor diğer türlü normal canım. Çişini sürekli yapıyor oda doyduğuna işaret değil mi?Benimki de öyle.. muhtemelen doymuyor diye düşünüyorum. Doktoruna sordum, genel durumu huysuz değilse sıkıntı yok dedi. Ben de mamayı kestim, kaka da kesildi.
Ben kullanıyorum canm çok memnunum. Yastık kullanmadığınız için dümdüz yatırmak çok rahatsız oluyor bebek için. Ayrıca yan desteklerini koyup bir sağa bir sola yan yatıyorum. Kafası çok güzel şekil aldı :) Evin içinde de odalar arası onunla taşıyorum. E-bebekten almıştım ben 80 küsürdü galiba. Ama aynısının daha ucuzları da vardır internette.Kizlar bebisler icin reflu yastigi/ kusma yastığı kullanan var mi? Memnun musunuz? Cok geniş bi fiyat skalası var hangisinden alsam bilemedim.
Bebeğin kız mı canım? Doktorumuz bize bebeğin bezinde kan görürsen korkma bazı kız bebekler anne karnın bünyelerine yüklenen hormonları adet olarak atarlar dedi. Ve bu çok iyi bişeydir dedi. Bizde olmadı ama sizde olmuş olabilir.Kızlar bezde cok ufak kan var daha üçüncü günümüz bunu yasayan oldu mu acık kırmızı cok korktum
Evet bebeğin kız mı? Annenin hormonlarından ve doğumda yuttuğu şeylerden olabiliyormuş doktora sordum. Kız benim bebegimKızlar bezde cok ufak kan var daha üçüncü günümüz bunu yasayan oldu mu acık kırmızı cok korktum
Bebek henüz kendi odamızda bebeğe gece ikimiz bakıyoruz.Kızlar biz şimdi eşimle odamızda uyuyamayacak mıyız, 36 gündür ben oğlumla onun odasında uyuduk. Ogkumu odada yalnız bırakma düşüncem yok park yatağını yatak odasına koysam üçümüz bir yatsak olur mu, en azından eşim izinliyken.
Sizler nasil yaptınız bu durumu?
Ben yaza kadar odamızda yatırıp dduruma göre ayırırım. Benimki uyanıpEşim yorgunsa işi varsa hstysa falan çocuk odasına geçeriz diye düşündüm.Kızlar biz şimdi eşimle odamızda uyuyamayacak mıyız, 36 gündür ben oğlumla onun odasında uyuduk. Ogkumu odada yalnız bırakma düşüncem yok park yatağını yatak odasına koysam üçümüz bir yatsak olur mu, en azından eşim izinliyken.
İlk bir kaç gün eşim ayrı yattı ameliyat yerimden tedirgin oldum ama şimdi birlikte yatıyoruz park yatağım var zaten yatak odasında oğlan çok huysuzlaşırsa altını falan oturma odamda alıp uyutup yatağına yatırıyorum neden ayrı yatıyorsunuz ?Kızlar biz şimdi eşimle odamızda uyuyamayacak mıyız, 36 gündür ben oğlumla onun odasında uyuduk. Ogkumu odada yalnız bırakma düşüncem yok park yatağını yatak odasına koysam üçümüz bir yatsak olur mu, en azından eşim izinliyken.
Ya işe gidiyor uykusu bölünmesin demiştim ilk günler geceleri çok uyanık kaldik çünkü. Şimdi daha sakin oğlum.İlk bir kaç gün eşim ayrı yattı ameliyat yerimden tedirgin oldum ama şimdi birlikte yatıyoruz park yatağım var zaten yatak odasında oğlan çok huysuzlaşırsa altını falan oturma odamda alıp uyutup yatağına yatırıyorum neden ayrı yatıyorsunuz ?
Anladım ona bende hassas davranmaya çalışıyorum çok huysuzlandığında oda dışında halledip geri yatağımıza dönüyoruz ayrı yatmaya karşıyım ben birlikte yaptık sonuçta :))Ya işe gidiyor uykusu bölünmesin demiştim ilk günler geceleri çok uyanık kaldik çünkü. Şimdi daha sakin oğlum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?