- 26 Eylül 2010
- 17.562
- 32.880
- 798
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #40.821
Benim oyle olunca gazi olmus oluyor ayilmadan cikartamazsam basa donuyoruzkizlar ya emzirdikten sonra uykuya dalan minik yerine yatirinca mızıklanıp agliyor tekrar basa sariyoruz sizde de boyle mi.ben de cok yoruldum uykusuz kaliyorum o sekilde diye besigini sallamaya basladim.
Bizimde öyle. Özellikle gece 4ten sonra başliyo. Gece 2 ye kadar ev dolu oluyo hergun sadece 2 ile 4 arasi uyuyabiliyorum hasta olcam diye cok korkuyorum daha minnacıklar cunkukizlar ya emzirdikten sonra uykuya dalan minik yerine yatirinca mızıklanıp agliyor tekrar basa sariyoruz sizde de boyle mi.ben de cok yoruldum uykusuz kaliyorum o sekilde diye besigini sallamaya basladim.
O krem bnde hic ise yaramadi. Emzirmeden once ve sonra ingiliz karbonatli suyla sildim. Emdikten sonrada bepanyene kremle.Kızlar ben de dün Kavuştum yavruma çok şükür. Spinal oldum herşey yolunda şimdilik. Tek sıkıntımız meme yaraları. Ağlayarak emziriyorum memenin tamamını alamıyo yara oldu uçları. Lansinoh sürüyorum iyi geliyo gibi.emzirmeden önce siliyormusunuz kremleri yoksa direk emziriyomusunuz.
Mektubu okurken ne ağladım ya.. ne iyi geldi..Hayır canım uyumaması doymadığını göstermez ki
Yenidoğan o, annesini arıyor tabi ki.
Emzik biberon meme reddi sebebidir.
Yenidoğan döneminde doyma kriteri kakasıdır. 24 saatte 3 kere 1 lira büyüklüğünde kaka yapıyorsa tamam.
Sonra çişli bezleri olacak.
Linkleri okur musun?
http://www.lllturkiye.org/2016/04/yenidogann-mektubu.html?m=1
http://www.lllturkiye.org/2015/12/memeyi-emzik-gibi-kullanmak-ne-anlama.html?m=1
Keşke bir yolu olsa da ulaşabilseniz.. bana mucize gibi geldi..Medela ninki burada satılmıyor ne yazık ki, ben avent marka kullaniyorum ama çok kayıyor.
Cok emiyorsa da olabilir.Bana dr Gelen kusmuk kesik tarzindaysa yani lor gibi korkma dedi.Fazlasini atiyor dedi.hayır reflü yastığı almadım. emdikten sonra gazını alırkene kusuyor sonra yine aranıyor :/ çok emiyor sanki ondan olabilir mi ki? sütüm mü yaramıyor bilemedim üzülüyorum. midesini mi üşüttü? bir çok soru aklımda ama doktorlar baktılar bilemedim bende :/
Benimki de öyle.. muhtemelen doymuyor diye düşünüyorum. Doktoruna sordum, genel durumu huysuz değilse sıkıntı yok dedi. Ben de mamayı kestim, kaka da kesildi.Bebeğim 2-4 günde bir kaka yapıyor yapınca da baya dolduruyor katı da değil. yaptığı gün iki defa yaptığı da oluyor normal mi acaba. Kilo alımı da gayet güzel mamayı da azalttım günde 60 CC bazen 30 CC oda isteyince.
Ah canım ben de 2. Gün mama takviyesine başladım hastanede.. çocuk hiç susmuyordu krize giriyordu. Benim de göğüs ucum yara olmuştu. Eve geldik, hem mama verdim, mamayı emzirme destek ünitesi ile verdim, hem süt sağdım az da olsa onu verdim.. sonra artık mamayı azaltmaya karar verdim ve 2 gündür sadece anne sütü vererek idare etmeye çalışıyorum. Mama verirken 3 günde 260gr almıştı. Şimdi 5 günde 30 gr alınca moralim bozuldu. Ama sanırım kaybetmiş olmasındansa az da olsa almış olması bile bir nebze iyi geldi bana.. şimdi bol bol emzirmeye çalışıyorum herkesin dediği o. Bir de emzirme bittikten sonra mutlaka sütünü sağ dedi bir arkadaşım, onu deneyeceğim şimdi.cnm kilo alimi degil de ilk ay sonunda 500 gramdan fazka verirse mama takviyesi yapilmasi gerekiyormus.o zmn sutun yetmiyor deniyormus.ilk 1 ay zaten bebekler pek kilo almazmis verirmis bak seninki yine aliyor yavas yavas.
ben malesef mama takviyesi yapmistim acildeki doktorun yogun bakima aliriz mama ver dedigi icin malesef korkudan vermistim simdi azaltmaya calisiyorum mamayi birden kesemedim.midesini mi genisletti mamaya mi alisti anlamadim birden kesince hic uyutmadi o gun cunku.bende yavas yavas kesmeye caliscam.sutum de damla damla.keske artsa hemen kesicem.
Benimki de öyle.. hele geceleri daha da uyumuyor.. gazı çocuğu uyandırıyor.. o nedenle emdikten sonra gaz çıkartmak lazım ama uyuyor diye kıyamıyorum ama o bize kıyıyorkizlar ya emzirdikten sonra uykuya dalan minik yerine yatirinca mızıklanıp agliyor tekrar basa sariyoruz sizde de boyle mi.ben de cok yoruldum uykusuz kaliyorum o sekilde diye besigini sallamaya basladim.
Şükür kuzum hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün. Bende yaşadım lansinoh sürüp yıkamıyodum. Bide emzirdikten sonra sürdüm. Üzerine göğüs kalkanı kapat. Kremden çok kalkan fayda etti bana. Hiç çıkarmadım. Zamanla geçiyo kuzum. Sokabildiğin kadarını ağzına soktur. İlk zamanlar çok zor ama gün geçtikçe değişiyo. Allahım kokaylık ve sabır versinKızlar ben de dün Kavuştum yavruma çok şükür. Spinal oldum herşey yolunda şimdilik. Tek sıkıntımız meme yaraları. Ağlayarak emziriyorum memenin tamamını alamıyo yara oldu uçları. Lansinoh sürüyorum iyi geliyo gibi.emzirmeden önce siliyormusunuz kremleri yoksa direk emziriyomusunuz.
Bizde aynıyuz canım bize alışıyorlar. O yüzden kokumuzu istiyolar. Herşeyi anlıyorlar. Bende sallamaya başlıcam sanırımkizlar ya emzirdikten sonra uykuya dalan minik yerine yatirinca mızıklanıp agliyor tekrar basa sariyoruz sizde de boyle mi.ben de cok yoruldum uykusuz kaliyorum o sekilde diye besigini sallamaya basladim.
14 gün oldu hala rüyada gibiyim. Sabah uyanınca bir kaç saniye rüya görmüşüm gibi hissedip seviniyorum sonra bir bakıyorum her şey gerçek. Niye kabullenemiyorum ve mutsuzum anlamıyorum.
sürekli aranıyor. emzik veriyorum anlıyor kızıyor =)Cok emiyorsa da olabilir.Bana dr Gelen kusmuk kesik tarzindaysa yani lor gibi korkma dedi.Fazlasini atiyor dedi.
Biz de dün akşam eşimle bebege bakıp şaka gibi di mi dedik. Onun çamaşırlarından bizimkilere sıra gelmiyor nerdeyse, sürekli onu besle temizle yıka eksiğini al. Aslında mutsuz değilsin bu duygu gelip geçici kesinlikle. ben de geçen gün ağladım. Eşimle eski fotoğraflarımıza gittiğimiz şehirlere baktım. Şimdi daha bi cafeye gidemedi doğru duzgun.14 gün oldu hala rüyada gibiyim. Sabah uyanınca bir kaç saniye rüya görmüşüm gibi hissedip seviniyorum sonra bir bakıyorum her şey gerçek. Niye kabullenemiyorum ve mutsuzum anlamıyorum.
Tedaviyle hamile kalan biri olarak benim de digunca acaba bakabilirmiyim onu huzurlu saglikla buyutevilirmiyim gibi acabalarim oluyor cok istediğim sevdigim.halde14 gün oldu hala rüyada gibiyim. Sabah uyanınca bir kaç saniye rüya görmüşüm gibi hissedip seviniyorum sonra bir bakıyorum her şey gerçek. Niye kabullenemiyorum ve mutsuzum anlamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?