- 26 Eylül 2010
- 17.562
- 32.880
- 798
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #41.081
Kaka miktarı belrleyici değil dedi bana gelen hemşire. Bizim her bez kakalı, çişli çişli beze bakılacakmış.Cisli beze mi kakali beze mi bakiliyor acaba?
Danemediğim birşey kalmadı 4 kilo doğup 3700 e indiği için yatoracam diyor.ya ben anlamıyorum herkes birşey diyor.mecbur mamaya başladım.birzhafta süre verdiBizde 19 gün oldu kilo alamadık Hastane de neden yatacaksınız canım bize birşey demediler. Şerbetli tatlılar ve yaş hurma çık güzel süt yapıyor canım dene istersen.
Kekik de gaz sorunumuz yok oldu.valla her yolu deniyorum ne yapücağımı şaşırdım.çok zor yeni nesil annesi olmak.doktorlarda bizden daha pinpirik bizide telaşlandırıyorlar.ben bugün çok üzüldüm bir haftada kilo almazsa yatırırım diyeKekik ve nane sutu azaltiyor diye okudum bir arastir istersen canim. Rezenenin uzun fazla kullanimi da sut kanallarini tikiyormus. Ben bir gun rezene bir gun isirgan iciyorum. Semizotu dere otu da ise yariyor
4 kilo doğup 3700 e inmesi normal değil mi ????? Benimde bebeğim 3865 doğdu 3555 e indi. Ama sonra toparladı kendini. Mama vermeni gerektircek bişey yok bunda emin ol. Neden doktorlar hemen mama derler anlam veremiyorum.Danemediğim birşey kalmadı 4 kilo doğup 3700 e indiği için yatoracam diyor.ya ben anlamıyorum herkes birşey diyor.mecbur mamaya başladım.birzhafta süre verdi
Capaklanma icin damla kullaniyodum dedigin masaj yontemini uyguliycam insallah iyi gelir. Birde bende cekiyorum burnunu rahatladigini dusunuyorum obur turlu nefes alamiyo ama bilemedim.Selam kızlar öğrendiklerimi yazmak istiyorum size. ınstegramda belki takip ediyorsunuzdur. Doc.dr Aydın ERDEMIR'e gidiyoruz bebeğim için kontrollere.
Öncelikle her annenin sütü bebeğine yeter diyor. Süt yapan tek şey bebeğin emmesi. Bebek emdikçe beyin süt salgılarmış. Ekstra fazla su veya hoşaf içmeye gerek yok. Günlük 2.5 3 lt suyumu içiyorum bebeğim her istediğinde emziriyorum. 26 günlük olduk ekstra biseyler yapmayı kestim. Normal yaşıyorum sadece oğlum istedikçe besliyorum. Onceden 70 cc anca cikardi Merak edip 3 saat sonunda sütümü sağdım 170 cc çıktı. Strese girip sütüm yok demeyin sakin.
Gaz için damla ilaç vs. Kullanmamamiz gerektiğini gaza henüz bi ilaç çözüm bulunmadığını kullanılan gaz ilaçlarının aslında bi ise yaramadığını söyledi doktorum. Bebislere boşuna ilaç vermeyin.
Gözde oluşan capaklar için doğum yaptığım hastanenin doktoru ilaç vermişti. Fayda etti gibiydi 1 hafta sonra yine capaklanmaya başladı. Onun içinde yapmanız gereken tek şey gözün kenarında delil var gözyaşı için oraya parmağınızla 2 3 dakika masaj yapmanız yani parmağınızı bastırıp cekiceksiniz. Bizim çapaklanma derdimiz kalmadı şükür.
Burun tıkanıklığı için otribebe burun damlası kullanılabilir ancak aspiratörle kesinlikle çekme yapmayınız. Yine ilk haftalar çekme yaptıkça ben hergün burun daha da dolu olmaya başladı. Şimdi sadece emzirmeden önce damla damlatiyorum. Burun tıkanıklığı sorunumuzda gitti.
Ilk haftadan sonra geceleri emzirmek için kesinlikle uyandirilmayacak. Bebis kendi acıkınca uyanacak. 5 6 saat uyuması çok normal bebislerin.
Kulaklar asla temizlenmez. Kulak dişina kir kendini atarmış onları alabiliriz Sadece.
Bebeği mümkün olduğunca sırt üstü yatırın kusma tehlikesine karşı. Zaten sırt üstü yatırınca bebiş kafasını sağa veya sola döndürüyor kafa yan oluyor yani.
Mama vermeyin bebislerinize. Mama tavsiye eden doktora gitmeyin. Her annenin sütü yeterli bebeğine. Mama anne sütünün yerine asla geçemez.
Bunlar benim tavsiyelerim. Doktorun dediklerini yaptım hepsi doğru çıktı. Nacizane fikirlerim.
Kendim içinde 15 gün sonra korse kullanmaya basladim. 10 günde karnım baya toparlandı. Artık sallanmiyor rahatsız etmiyor. Tavsiye ederim. Ben normal iç çamaşırlı korselerden vardı evde onlardan kullandım.
Canım çok sağol tavsiyelerin için. 21 günlüğüz bizde korse kullanmaya çekiniyorum sezaryen olduğum için. Senin normalmiydi. Sezaryense korse sıkıntı yaptı mı dikişlerineSelam kızlar öğrendiklerimi yazmak istiyorum size. ınstegramda belki takip ediyorsunuzdur. Doc.dr Aydın ERDEMIR'e gidiyoruz bebeğim için kontrollere.
Öncelikle her annenin sütü bebeğine yeter diyor. Süt yapan tek şey bebeğin emmesi. Bebek emdikçe beyin süt salgılarmış. Ekstra fazla su veya hoşaf içmeye gerek yok. Günlük 2.5 3 lt suyumu içiyorum bebeğim her istediğinde emziriyorum. 26 günlük olduk ekstra biseyler yapmayı kestim. Normal yaşıyorum sadece oğlum istedikçe besliyorum. Onceden 70 cc anca cikardi Merak edip 3 saat sonunda sütümü sağdım 170 cc çıktı. Strese girip sütüm yok demeyin sakin.
Gaz için damla ilaç vs. Kullanmamamiz gerektiğini gaza henüz bi ilaç çözüm bulunmadığını kullanılan gaz ilaçlarının aslında bi ise yaramadığını söyledi doktorum. Bebislere boşuna ilaç vermeyin.
Gözde oluşan capaklar için doğum yaptığım hastanenin doktoru ilaç vermişti. Fayda etti gibiydi 1 hafta sonra yine capaklanmaya başladı. Onun içinde yapmanız gereken tek şey gözün kenarında delil var gözyaşı için oraya parmağınızla 2 3 dakika masaj yapmanız yani parmağınızı bastırıp cekiceksiniz. Bizim çapaklanma derdimiz kalmadı şükür.
Burun tıkanıklığı için otribebe burun damlası kullanılabilir ancak aspiratörle kesinlikle çekme yapmayınız. Yine ilk haftalar çekme yaptıkça ben hergün burun daha da dolu olmaya başladı. Şimdi sadece emzirmeden önce damla damlatiyorum. Burun tıkanıklığı sorunumuzda gitti.
Ilk haftadan sonra geceleri emzirmek için kesinlikle uyandirilmayacak. Bebis kendi acıkınca uyanacak. 5 6 saat uyuması çok normal bebislerin.
Kulaklar asla temizlenmez. Kulak dişina kir kendini atarmış onları alabiliriz Sadece.
Bebeği mümkün olduğunca sırt üstü yatırın kusma tehlikesine karşı. Zaten sırt üstü yatırınca bebiş kafasını sağa veya sola döndürüyor kafa yan oluyor yani.
Mama vermeyin bebislerinize. Mama tavsiye eden doktora gitmeyin. Her annenin sütü yeterli bebeğine. Mama anne sütünün yerine asla geçemez.
Bunlar benim tavsiyelerim. Doktorun dediklerini yaptım hepsi doğru çıktı. Nacizane fikirlerim.
Kendim içinde 15 gün sonra korse kullanmaya basladim. 10 günde karnım baya toparlandı. Artık sallanmiyor rahatsız etmiyor. Tavsiye ederim. Ben normal iç çamaşırlı korselerden vardı evde onlardan kullandım.
Ilaci bırak masaj yap ben emzirirken yapıyorum o zaman izin veriyor bebeğim. Yoksa durmuyor pek :) bastırdıkça elin islanicak göz yaşı gelicek o zaman doğru yapıyorsun demektir.Capaklanma icin damla kullaniyodum dedigin masaj yontemini uyguliycam insallah iyi gelir. Birde bende cekiyorum burnunu rahatladigini dusunuyorum obur turlu nefes alamiyo ama bilemedim.
Canım zaten doğan bebeklerin hepsi veriyor kilo ilk bir hafta 2960 doğdu bizim ufaklık sonra 2750 ye düştü. Senin Bebişinde gayet kilolu doğmuş maşallah ama doktorun bilir tabi ki en iyisini.Danemediğim birşey kalmadı 4 kilo doğup 3700 e indiği için yatoracam diyor.ya ben anlamıyorum herkes birşey diyor.mecbur mamaya başladım.birzhafta süre verdi
Sezeryan benim de canım. Dikiş ağrılarım geçti korse sayesinde. Yataktan kalkarken gun icinde agrım olurdu. Şimdi hiç sezeryan olmamış gibiyim. Karnımız aşağıya sarktığı için dikişler ağrıyo ama korse karnı yukarı kaldırdığı için ağrılarımız geciyo ben hiç çıkartmıyorum.Canım çok sağol tavsiyelerin için. 21 günlüğüz bizde korse kullanmaya çekiniyorum sezaryen olduğum için. Senin normalmiydi. Sezaryense korse sıkıntı yaptı mı dikişlerine
Canım biz senle aynı kremi kullanıyorum şükür şimdi sürmüyorum hatta sürekli. Yanlış kullanmış olabilirmisin yanlıştan kastım az kullanmış olabilirmisin. Bizimki saat başı emiyor bende her emzirmeden sonra sürdüm. İlk emmeye başlarken acıyor Evet ams kuruluğu yarası yok şükürOlmaz mı. Berbat bi haldeyim.galiba gümüş kapak alıcam
Ağlasın annesi azıcık sesi acilsin. Bizimki resmen yağsız kapı gibi gıcırdıyor çok güldürüyor beni.Benmkide bazen sevyr altni degstrlmesni bazen cgligi kopartyor agladgnda kiz icim gidiyor yadayanmyrm biran once memeyi dayiyrm
Canım kilosu gayet güzel ilerliyor maşallah. Sen doktorunu dinle hem bebeğin kilo alması gerilerse mama vs arttırabilirsin diğer türlü gerek yok. Ben buara mamayı vermeyeceğim bakalım nolacakAnladim canim bebegine sifa olsun yediklerin benim ilk dogdugunda 500 gr kilo verdi cok fazla kilo verdi ben de gunde sadece iki defa mama veriyorum cogunluk anne sutu veriyorum bugun asimizi olduk kilosuna bakti iyi dedi ama bana az geldi 3300 dogum kilosu ondan sonra 2800 oldu simdi ise 3900 olmus mamayi arttirayim dedim hemsire hayir boyle iyi dedi bilemiyorum ne yapacagimi
Anladım canım bende takayım o zamanSezeryan benim de canım. Dikiş ağrılarım geçti korse sayesinde. Yataktan kalkarken gun icinde agrım olurdu. Şimdi hiç sezeryan olmamış gibiyim. Karnımız aşağıya sarktığı için dikişler ağrıyo ama korse karnı yukarı kaldırdığı için ağrılarımız geciyo ben hiç çıkartmıyorum.
Nasil bi korse aldin cnm ben karar veremedim henuzAnladım canım bende takayım o zaman
Gecmis olsun cnm bizde de durumlar benzer doktor ne diycek buraya da yazar misin ben goturmedim.kızlar bugün bir aylık olduk biz... ancak 3 yaşındaki oğlum grip oldu sonra bronşite çevirdi haliyle bebeğime de geçti.. bugün oda öksürüyor ve ateşi var 37 -38 derece... çok korkuyorum yarın sabah ilk isim doktora götürmek ..
Gün-de 4 5 kez yap göz masajını canım yazmayı unuttum. :)Capaklanma icin damla kullaniyodum dedigin masaj yontemini uyguliycam insallah iyi gelir. Birde bende cekiyorum burnunu rahatladigini dusunuyorum obur turlu nefes alamiyo ama bilemedim.
Internette buldum nasil yapıldığını sende gozden burna dogru mu indiriyosun cnm parmaginiGün-de 4 5 kez yap göz masajını canım yazmayı unuttum. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?