- 12 Ocak 2015
- 1.388
- 3.057
- 133
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #41.101
Hepsini aynen uyguluyorum sadece yan yatiriyorum çunku sırt üstü yatirdigimda kafasini tepeye dikiyo kusunca tehlikeli olur diye mecbur yan yatiriyorum. Birde korse kullanmiyorum 21 günlügüz hala pofidik pofidik karnim ama gitgide gelisme gosteriyor doktorum gerek olmadigini söyledi korse kisiyi sadece psikolojik olarak rahatlatir dedi bide ustümdeki kiyafete bile tahammul edemiyorum korseyi düsünemiyorum bile :)Selam kızlar öğrendiklerimi yazmak istiyorum size. ınstegramda belki takip ediyorsunuzdur. Doc.dr Aydın ERDEMIR'e gidiyoruz bebeğim için kontrollere.
Öncelikle her annenin sütü bebeğine yeter diyor. Süt yapan tek şey bebeğin emmesi. Bebek emdikçe beyin süt salgılarmış. Ekstra fazla su veya hoşaf içmeye gerek yok. Günlük 2.5 3 lt suyumu içiyorum bebeğim her istediğinde emziriyorum. 26 günlük olduk ekstra biseyler yapmayı kestim. Normal yaşıyorum sadece oğlum istedikçe besliyorum. Onceden 70 cc anca cikardi Merak edip 3 saat sonunda sütümü sağdım 170 cc çıktı. Strese girip sütüm yok demeyin sakin.
Gaz için damla ilaç vs. Kullanmamamiz gerektiğini gaza henüz bi ilaç çözüm bulunmadığını kullanılan gaz ilaçlarının aslında bi ise yaramadığını söyledi doktorum. Bebislere boşuna ilaç vermeyin.
Gözde oluşan capaklar için doğum yaptığım hastanenin doktoru ilaç vermişti. Fayda etti gibiydi 1 hafta sonra yine capaklanmaya başladı. Onun içinde yapmanız gereken tek şey gözün kenarında delil var gözyaşı için oraya parmağınızla 2 3 dakika masaj yapmanız yani parmağınızı bastırıp cekiceksiniz. Bizim çapaklanma derdimiz kalmadı şükür.
Burun tıkanıklığı için otribebe burun damlası kullanılabilir ancak aspiratörle kesinlikle çekme yapmayınız. Yine ilk haftalar çekme yaptıkça ben hergün burun daha da dolu olmaya başladı. Şimdi sadece emzirmeden önce damla damlatiyorum. Burun tıkanıklığı sorunumuzda gitti.
Ilk haftadan sonra geceleri emzirmek için kesinlikle uyandirilmayacak. Bebis kendi acıkınca uyanacak. 5 6 saat uyuması çok normal bebislerin.
Kulaklar asla temizlenmez. Kulak dişina kir kendini atarmış onları alabiliriz Sadece.
Bebeği mümkün olduğunca sırt üstü yatırın kusma tehlikesine karşı. Zaten sırt üstü yatırınca bebiş kafasını sağa veya sola döndürüyor kafa yan oluyor yani.
Mama vermeyin bebislerinize. Mama tavsiye eden doktora gitmeyin. Her annenin sütü yeterli bebeğine. Mama anne sütünün yerine asla geçemez.
Bunlar benim tavsiyelerim. Doktorun dediklerini yaptım hepsi doğru çıktı. Nacizane fikirlerim.
Kendim içinde 15 gün sonra korse kullanmaya basladim. 10 günde karnım baya toparlandı. Artık sallanmiyor rahatsız etmiyor. Tavsiye ederim. Ben normal iç çamaşırlı korselerden vardı evde onlardan kullandım.
Aynen kardeşim sabahtan beri üzüntüden maf ettim kendimi bebekte bende ödemliydik.ben bile bir haftada 10 kilo verdim.çünkü çok ödemliydim.zaten mama verdim burnundan geldi bebğin ve mamayı red ediyor zaten.ama zorla tıkıyorum çoğunu çıkarıyor ağzından.şu günleri bi atlatabilsek.doymayan çocuk ağlar benimki öyle ortalğı ayağa kaldırmıyor günde 4 kere kaka yapıyor.bilmiyorum allah yardımcımız olsun hepimizin4 kilo doğup 3700 e inmesi normal değil mi ????? Benimde bebeğim 3865 doğdu 3555 e indi. Ama sonra toparladı kendini. Mama vermeni gerektircek bişey yok bunda emin ol. Neden doktorlar hemen mama derler anlam veremiyorum.
Gitmeyeceğim o doktora kafamı bulandırdı .bebeğe mamayı dayayacam beni unutcak.ikimizde ödemliydik.ödemini oda attı bende bir haftada bende 10 kilo verdim.çünkü baya ödem toplamıştık .verdiriyorlar mamayı sonra ilerde allah muhafaza şeker hastalığından obeziteye kadar gidiyoz önemli olan sağlıklı olması değilmi.evet çaresiz zamanlarda sütü olmayan anneler mama vermek zorunda kalıyoruz ama daha çok minikler.Canım zaten doğan bebeklerin hepsi veriyor kilo ilk bir hafta 2960 doğdu bizim ufaklık sonra 2750 ye düştü. Senin Bebişinde gayet kilolu doğmuş maşallah ama doktorun bilir tabi ki en iyisini.
Evet canım iyi yapmışsın internetten bakarak burdan anlatamadım ben :)Internette buldum nasil yapıldığını sende gozden burna dogru mu indiriyosun cnm parmagini
Teşekkür ederim canım. Çok kafaya takıyorum ememiyo doyuyo mu diyeCanım o hç belli olmaz, doktor emme süresi süt miktarı belrleyici değildir dedi. Kilo alıyorsa yetiyor, çişli beze bakılıyor bir de o kadar.
Kızlar uyku durumlariniz nasil. Biz 21 gunluk olduk oglum sadece misafirler varken ve bi yere giderken uyuyor o zaman hiç uyanmiyor ama sonra sabahlar olmasin tabi bu yüzden bende dinlenemiyorum. Gaz sorunu yok henüz Allaha şukur ama bakınıp duruyor ve tabiki memede duruyor devamli
O cok iyimis gerçi misafirlerde suç aksam saat 9 da evim doluyo 12yi buluyo gitmeleri ondan sonra bi uyaniyo bizimki bidaha 3u buluyo uyumasi 6 gibi tekrar ayakta sonra 10 da uyuyo o saattede benim uyuyasim gelmiyo 3-6 arasi uyuyorum bende. Küçük bebek var ikindide gel aksamda git ama düsüncesiz insan cok maalesefBenim oglumda aynen öylw misafiri hiç istemiyor gibi biri gelince gözünü kapatıyor onlar evden çıkar çıkmaz gözler cin gibi açılıyor ☺☺☺ ama bizim gece uykumuz iyi 2 kere uyanıyor sabit degişmiyor
İçimi rahatlattın canım çok teşekkür ederim. Kafama takılan şeyleri hep anlatmışsınSelam kızlar öğrendiklerimi yazmak istiyorum size. ınstegramda belki takip ediyorsunuzdur. Doc.dr Aydın ERDEMIR'e gidiyoruz bebeğim için kontrollere.
Öncelikle her annenin sütü bebeğine yeter diyor. Süt yapan tek şey bebeğin emmesi. Bebek emdikçe beyin süt salgılarmış. Ekstra fazla su veya hoşaf içmeye gerek yok. Günlük 2.5 3 lt suyumu içiyorum bebeğim her istediğinde emziriyorum. 26 günlük olduk ekstra biseyler yapmayı kestim. Normal yaşıyorum sadece oğlum istedikçe besliyorum. Onceden 70 cc anca cikardi Merak edip 3 saat sonunda sütümü sağdım 170 cc çıktı. Strese girip sütüm yok demeyin sakin.
Gaz için damla ilaç vs. Kullanmamamiz gerektiğini gaza henüz bi ilaç çözüm bulunmadığını kullanılan gaz ilaçlarının aslında bi ise yaramadığını söyledi doktorum. Bebislere boşuna ilaç vermeyin.
Gözde oluşan capaklar için doğum yaptığım hastanenin doktoru ilaç vermişti. Fayda etti gibiydi 1 hafta sonra yine capaklanmaya başladı. Onun içinde yapmanız gereken tek şey gözün kenarında delil var gözyaşı için oraya parmağınızla 2 3 dakika masaj yapmanız yani parmağınızı bastırıp cekiceksiniz. Bizim çapaklanma derdimiz kalmadı şükür.
Burun tıkanıklığı için otribebe burun damlası kullanılabilir ancak aspiratörle kesinlikle çekme yapmayınız. Yine ilk haftalar çekme yaptıkça ben hergün burun daha da dolu olmaya başladı. Şimdi sadece emzirmeden önce damla damlatiyorum. Burun tıkanıklığı sorunumuzda gitti.
Ilk haftadan sonra geceleri emzirmek için kesinlikle uyandirilmayacak. Bebis kendi acıkınca uyanacak. 5 6 saat uyuması çok normal bebislerin.
Kulaklar asla temizlenmez. Kulak dişina kir kendini atarmış onları alabiliriz Sadece.
Bebeği mümkün olduğunca sırt üstü yatırın kusma tehlikesine karşı. Zaten sırt üstü yatırınca bebiş kafasını sağa veya sola döndürüyor kafa yan oluyor yani.
Mama vermeyin bebislerinize. Mama tavsiye eden doktora gitmeyin. Her annenin sütü yeterli bebeğine. Mama anne sütünün yerine asla geçemez.
Bunlar benim tavsiyelerim. Doktorun dediklerini yaptım hepsi doğru çıktı. Nacizane fikirlerim.
Kendim içinde 15 gün sonra korse kullanmaya basladim. 10 günde karnım baya toparlandı. Artık sallanmiyor rahatsız etmiyor. Tavsiye ederim. Ben normal iç çamaşırlı korselerden vardı evde onlardan kullandım.
Kızlar sling kullanan var mı hangi marka ve memnun musunuz?
Cok sagol canim o zanan iki defa vermeye devam edeyim aslinda sutum az geliyor bana sen hic mi vermiyecen mama insallahh gerek kalmaz mama vermeneCanım kilosu gayet güzel ilerliyor maşallah. Sen doktorunu dinle hem bebeğin kilo alması gerilerse mama vs arttırabilirsin diğer türlü gerek yok. Ben buara mamayı vermeyeceğim bakalım nolacak
O cok iyimis gerçi misafirlerde suç aksam saat 9 da evim doluyo 12yi buluyo gitmeleri ondan sonra bi uyaniyo bizimki bidaha 3u buluyo uyumasi 6 gibi tekrar ayakta sonra 10 da uyuyo o saattede benim uyuyasim gelmiyo 3-6 arasi uyuyorum bende. Küçük bebek var ikindide gel aksamda git ama düsüncesiz insan cok maalesef
Ayy ayni durumlar :) Allahtan annem vardi ama yarin gidiyo napcam bilmiyorumÇok düşüncesizler hemde çok. Lohusa kadın yeni bebek gelsinler ama geldikleri zaöan kalkmıyor insanlar üstüne üstlük bana yemekli bile gelen var kayınvalidem sagolsun. Ona göre hiç dogurmadım ben çocıgu marketten aldım.
Ayy ayni durumlar :) Allahtan annem vardi ama yarin gidiyo napcam bilmiyorum
Bence verme ve o doktoru değiştir. Doğumdan sonra ilk 10 gün %10 a kadar kilo kaybı yaşar bebisler. Aciktikca seni emcek ki sütün gelsin. Çocuğa zorla verme mama bence. Sonrasında seni emmez. Anne sütü kadar değerli ne olabilir. Senin sütünün yetip yetmediğini 1 aylık olunca anlarsın. Bu da yeterli sonucu vermez. Mama veren doktordan uzak dur derim. Sinir oldum akşam akşam.Aynen kardeşim sabahtan beri üzüntüden maf ettim kendimi bebekte bende ödemliydik.ben bile bir haftada 10 kilo verdim.çünkü çok ödemliydim.zaten mama verdim burnundan geldi bebğin ve mamayı red ediyor zaten.ama zorla tıkıyorum çoğunu çıkarıyor ağzından.şu günleri bi atlatabilsek.doymayan çocuk ağlar benimki öyle ortalğı ayağa kaldırmıyor günde 4 kere kaka yapıyor.bilmiyorum allah yardımcımız olsun hepimizin
hic sorma ben usuttum bile kemiklerim agriyor bugun iyiyim yine.sallamadan olmuyor napim sallamaya basladim ben de insallah ayakata sallamak hic istemiyorum umarim onu basarabilirimBizimde öyle. Özellikle gece 4ten sonra başliyo. Gece 2 ye kadar ev dolu oluyo hergun sadece 2 ile 4 arasi uyuyabiliyorum hasta olcam diye cok korkuyorum daha minnacıklar cunku
Allah rahmet eylesin canim çok üzgünum keşke kayinvaliden eksiklik hissettirmeseymis ama maalesef halden anlamiyorlarÇok şanslısın o zaman ben annemi kaybedeli 4 yıl oldı çok arıyorum eksikligini heleki bu durumlatda yanlızım hep
onu ben de deniyim cnm.ya bugun kac saattir emziriyorum inat ettim mama vermicem dedim.ama durmadi 5 6 kere uzun uzun emzirdim artik cok acıktim tansiyonum duscek gibi oldu da mama verdim 60 cc.Ah canım ben de 2. Gün mama takviyesine başladım hastanede.. çocuk hiç susmuyordu krize giriyordu. Benim de göğüs ucum yara olmuştu. Eve geldik, hem mama verdim, mamayı emzirme destek ünitesi ile verdim, hem süt sağdım az da olsa onu verdim.. sonra artık mamayı azaltmaya karar verdim ve 2 gündür sadece anne sütü vererek idare etmeye çalışıyorum. Mama verirken 3 günde 260gr almıştı. Şimdi 5 günde 30 gr alınca moralim bozuldu. Ama sanırım kaybetmiş olmasındansa az da olsa almış olması bile bir nebze iyi geldi bana.. şimdi bol bol emzirmeye çalışıyorum herkesin dediği o. Bir de emzirme bittikten sonra mutlaka sütünü sağ dedi bir arkadaşım, onu deneyeceğim şimdi.
hic sorma ya hic istemiyordum.bari insallah ayakta sallamam umarim ilerde diyorumBizde aynıyuz canım bize alışıyorlar. O yüzden kokumuzu istiyolar. Herşeyi anlıyorlar. Bende sallamaya başlıcam sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?