- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #41.321
Cnm hayirli olsun .allah anali babali buyutsun. Iyi cok beklememissin saatlerce suni sanci cekip normal olmayanlar var.Hanımlar çok şükür ben de doğum yaptım.Dün sabah 10.30 da suni sancı verildi .14.20 de bebeğimi normal doğumla kucağıma aldım.Rabbim arkada kalan herkese kolay doğum nasip etsin
İyi tabiki canım zaten kayıplar oluyor bizimde 80 gr olmuştu. Toparlıyorlar onlardaMasallah kizina cnm benimkide gecen hafta pazartesi dogdu bir hafta sonra gttm 3000 kg zaten 3020 gram dogmustu 20 gram gitmis 3 gun sonra gttm 3300 olms iyimi sence
Ben anneme diktirdim iki tane. Maliyeti çok az oldu. Biri boyundan bağlamalı biri boyundan geçirmeli. İkisindede cep var ince pamuklu bir kumaş tercih ettikKızlar emzirme önlüğü alıcam tavsiyeniz varmı çok çeşit var bilemedik geçen sağlık ocağında köşe bucak emzirme yeri aradım anladımki emzirme dönemi boyu çok lazım olacak
Cnm hayirli olsun .allah anali babali buyutsun. Iyi cok beklememissin saatlerce suni sanci cekip normal olmayanlar var.
Dere otu semiz otu ye yoğurtla. Ben mastit oldum fazla yedim sanirimAynı sorun benden de var ya nasıl yapıcam bilmiyorum bebek emiyor ama sütün arttığı yok çocuk doymuyor mama veriyorum mecburen
Valla bizimde öyle çıkıyor canm. 38 üzeri degil diye panik olmuyorum.Kızlar oglumun ateşi 2 gündür 37.2 37.4 falan çıkıyor yüksek mi sizce
Aynı şikayetler bizdede var ya. Serum falan kullanıyorum burnu için. Henüz tam anlamiyla düzelmedi.Kızlar iyi geceler öncelikle ... benim gibş bebeğinde hırıltı balgam burun tıkanıklığı olan varmı balgam gelince de öksürük tutuyo oğlumu napsam bilemedim...
bende oldum hemen hastane tipi pompa kirala sürekli emzir pompala o bezeleri yukarıdan aşağıya doğru masaj yaptır eşine ve mutlaka sıcak duş al hergün gögsüne sıcak kompres yapKızlar mastit oldum göğüslerim 40 derece ne yapabilirim
E devletten bakabilirsinBen bilmiyorum yatıp yatmadığını ya nasıl takip edicez?
Kesinlikle doğru söylüyorsun. Benim bebeğimde de gözü çapaklandı ilaç verdi doktor kullandım geçti sonra yine çıktı kadın doğum doktorum bunun gözyaşı kanalının tıkanıklığıyla ilgisi var masaj yap dedi. Hergün bir kere masaj yaptım emdiği sorada ve yüzünü gözlerini özellikle kaynamış ılımış su ve alt silme pamuğuyla temizledim şimdi hiçbir şey yok çok şükürSelam kızlar öğrendiklerimi yazmak istiyorum size. ınstegramda belki takip ediyorsunuzdur. Doc.dr Aydın ERDEMIR'e gidiyoruz bebeğim için kontrollere.
Öncelikle her annenin sütü bebeğine yeter diyor. Süt yapan tek şey bebeğin emmesi. Bebek emdikçe beyin süt salgılarmış. Ekstra fazla su veya hoşaf içmeye gerek yok. Günlük 2.5 3 lt suyumu içiyorum bebeğim her istediğinde emziriyorum. 26 günlük olduk ekstra biseyler yapmayı kestim. Normal yaşıyorum sadece oğlum istedikçe besliyorum. Onceden 70 cc anca cikardi Merak edip 3 saat sonunda sütümü sağdım 170 cc çıktı. Strese girip sütüm yok demeyin sakin.
Gaz için damla ilaç vs. Kullanmamamiz gerektiğini gaza henüz bi ilaç çözüm bulunmadığını kullanılan gaz ilaçlarının aslında bi ise yaramadığını söyledi doktorum. Bebislere boşuna ilaç vermeyin.
Gözde oluşan capaklar için doğum yaptığım hastanenin doktoru ilaç vermişti. Fayda etti gibiydi 1 hafta sonra yine capaklanmaya başladı. Onun içinde yapmanız gereken tek şey gözün kenarında delil var gözyaşı için oraya parmağınızla 2 3 dakika masaj yapmanız yani parmağınızı bastırıp cekiceksiniz. Bizim çapaklanma derdimiz kalmadı şükür.
Burun tıkanıklığı için otribebe burun damlası kullanılabilir ancak aspiratörle kesinlikle çekme yapmayınız. Yine ilk haftalar çekme yaptıkça ben hergün burun daha da dolu olmaya başladı. Şimdi sadece emzirmeden önce damla damlatiyorum. Burun tıkanıklığı sorunumuzda gitti.
Ilk haftadan sonra geceleri emzirmek için kesinlikle uyandirilmayacak. Bebis kendi acıkınca uyanacak. 5 6 saat uyuması çok normal bebislerin.
Kulaklar asla temizlenmez. Kulak dişina kir kendini atarmış onları alabiliriz Sadece.
Bebeği mümkün olduğunca sırt üstü yatırın kusma tehlikesine karşı. Zaten sırt üstü yatırınca bebiş kafasını sağa veya sola döndürüyor kafa yan oluyor yani.
Mama vermeyin bebislerinize. Mama tavsiye eden doktora gitmeyin. Her annenin sütü yeterli bebeğine. Mama anne sütünün yerine asla geçemez.
Bunlar benim tavsiyelerim. Doktorun dediklerini yaptım hepsi doğru çıktı. Nacizane fikirlerim.
Kendim içinde 15 gün sonra korse kullanmaya basladim. 10 günde karnım baya toparlandı. Artık sallanmiyor rahatsız etmiyor. Tavsiye ederim. Ben normal iç çamaşırlı korselerden vardı evde onlardan kullandım.
Ben de oyle oyle yapyorum cnm buzlukta birikiyor sutlerCanım süt sağma makinen varsa eğer onunla goguslerindeki sütü al ki yeni üretsin. Onlar da çok işe yarıyor. Ben emdikten sonra fazlalığı hep sağdım.
Offfff gecmis ololsun canim. Devamli emzir ve emdikten sonra bile makine ile sag gogsunu. Bir de sicak havlu koy isitip isitip koy. İlk oglumda oglumda bende 2 kez olmustum cok zzor bi durumKızlar mastit oldum göğüslerim 40 derece ne yapabilirim
aldim cnm malesef olmuyor onda süt gelmiyo.acısada el pompasindan geliyo birazCanim el pompasi ile cikmaz ki hem de canin acir. Elektrikli almistin sen diye hatirliyorum yyanlis miyim .gazi olunca da kolik olunca da devamli emmek istiyorlar canim
Normaldir cnm arada olur oyle devamli devamli olursa dusun. Bizimde arada burnundan bile geliyo o cok emince oluyorKızlar oglum hep kusuyodu ama sızdırma şekilde az önce fışkırır şekilde kustu burnundan bile geldi normal mi sizce çok kafaya taktım emzirdikten sonra beşigine koydum sonra kustu
Kızlar weewellin elektrikli süt sagma makinesini kullanan var mı? Fiyatı uygun ve elektrikli onu buldum mastit oldum çok acil sağma makinesi almam lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?