- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #41.681
Canım inanki üzüldüm hiçmi anlamadın sütün olmadığını emerken yutkunma sesi olur bide kakalı bez çişli bez olur bezini boşmu alıyorsun sıkınca göğsünü süt çıkıyormu bazen bebeklerde dil dudak bağı olurmuş oyüzden kavrayıp ememezlermiş minicik bir işlemle o bağdan kurtulurmuş bi baktır istersen
emzirirkene fazla örtme birde öyle dene istersen çünkü emmek onlara baya güç sarf ediyor canımKuzumun emerken kafası su gibi terliyor açıyorum terli terli yel alır üşür diye korkuyorum kapatıyorum çok fazla terliyor hatta kafası açıkken emiyorsa da koluma denk gelen kısmı su gibi yine sizde de oluyo mu
canım biz 21 günlüğüz ben elimle ovalıyorum. henüz ter bezleri yok kirli değiller. yumuşak lifler var henüz almadım onunla keselerim ilerdeKeselerken bebeği ne kullanıyorsun canım
Azıcık dolsa yeter canım mama içir bakalım biBakalım idrar tahlili de istedi veremedik örnek daha idrar torbası kayıp duruyor.
Merhaba;Yakin zamanda doguma girecek olan herkese Allahim yardim etsin saglikla bebislere kavusalim insallah.
Evlatlarini dunyaya getirenlerin de gozuaydin olsunn:)
Canm çiş yapmıyorsa doymuyordur evet. Ben mama veriyorum ama bizim doktorumuz mamayla sütü aynı öğünde verme dedi. Sütümü sağıyorum. Sağdığım süt kaç öğüne yeterse o kadar süt veriyorum tekrar sütüm birikene kadar mama veriyorum. Her öğün çocuğunun doyacağı bir miktar belirle ve süt yada mama mutlaka o cc’yi ver. Mesela benimki 2,5 saatte bir 70 cc’yle doyuyor. 140 cc sür biriktirdiysem onu 2 öğünde veriyorum. Tekrar birikene kadar her öğün 70 cc mama veriyorum.Evet. 3300 gr doğmuştu 3400 gr çıktı. Doktor hiç beğenmedi kilo almamış muhtemelen açlıktan uyumuyor dedi. Saglik ocağındaki hemsire de ölçtü o da kilo almamış dedi. Doktor idrar tahlili istedi. Idrar torbası taktılar 3 saat oldu iki damla çiş yapmış. Canım sen mama veriyorsun sanırım kaç cc veriyorsun? Emzirdikten sonra mi veriyorsun. Doktor emzirme sonrasi ver dedi 30 cc ile başla durumuna göre arttır dedi.
Prima pişik yapınca Canbebe denedim ben. Sızdırma yaptı canm. Şuan minies kullanıyorum çok memnunum.Canbebe bez kullanan varmı kızlar?
Benim bir kaç kere krize girdi ne yapsam susmadıen son gidip banyoya fön makinesini çalıştırdım 20-25 saniye sonra sustu. Aklında olsun durduramazsan ağlamasını fön makinesini çalıştır sakinleşir. Ama telefon uygulamalatı falan o kadar etkili olmuyorAğlamasına bende dayanamıyorum. Allaha şükür hiç öyle normal bebekler gibi şiddetli ağlamıyo. Kan alınınca bile hemencick susuyo maşallah bebeğim. Şiddetli ağlasa herhalde kafayı yerim. Zamanla alışcam canım napalım. İnsan dayanamıyo ağlamasına. Ağlıcak diye lavaboya bile gitmiyorum. Eşim bugün başladı işe. Odadan hiç çıkmadım daha.
Benimde perşembe 1 ay oluyor arkanda ben varım ve sen kontrolden sonra ya bakalım neler yapıldı nelere bakıldı boyu kilosu iyidir inşallahKızlar aralığın ilk annesi benim biliyorum çarşamba günü ilk bir aylık kontrol ve aşı var kilosunu çok merak ediyorum sizlerin birinci ay kilosu kaç çıktı
Canım neden emzirerek vermiyorsun ne güzel sütünde var ne gerek var mamaya emzirdikçe daha çok sütün olur bebeğin damağı sağmadan daha güçlü nekadar emse okadar sütün artıyor senin yerinde olsam sağmayı mamayı bir kenara koyup sadece emzirerek devam ederim hem bebek için daha sağlıklı senin için daha kolaylıkCanm çiş yapmıyorsa doymuyordur evet. Ben mama veriyorum ama bizim doktorumuz mamayla sütü aynı öğünde verme dedi. Sütümü sağıyorum. Sağdığım süt kaç öğüne yeterse o kadar süt veriyorum tekrar sütüm birikene kadar mama veriyorum. Her öğün çocuğunun doyacağı bir miktar belirle ve süt yada mama mutlaka o cc’yi ver. Mesela benimki 2,5 saatte bir 70 cc’yle doyuyor. 140 cc sür biriktirdiysem onu 2 öğünde veriyorum. Tekrar birikene kadar her öğün 70 cc mama veriyorum.
Nasıl başvurdunuz canım? Dilekçe falan mı verdiniz üst yazıyla?
Evet canım PTT dem çekilecek olan 300 TL idi sadece ona başvurduk .. onun dışında bir yere başvurmadık . 149 TL o zaman başvurmadan yatacak olan ücret .. öğretmenim canım bende okula raporumu verdi eşim . Net maaş mı alacağız yoksa maaş yerine sadece SGK nın yatırdığı ücret mi yatacak maaş olarak . Bu konuda Bilgin var mı canım ?
Canım brlki sütün vardır ama ememiyordur olabilir mi? Bende de pek süt yok açıkçası öyle bir sağmada 70-100 cc falan çıkmaz yani. OOyüzden iki meme emziriyorum hep. Mama aldım ve çok aç olduğunu anlarsam ki açsa meme de alsa susup uyumuyor genelde, o zaman mama veriyorum. Şu an benim kullandığım mamada 90ml tek öğünde yemesi lazımmış.Bugün 1.ay aşımızı ve kontrolümüzü olduk, bebeğim kilo almamış malesef. Doktor mama takviyesi yapmamı istedi. Uyumaması da bu yüzdenmiş. Meğer bebeğim açmış. Uyurken huzursuzluğu ağlaması kafasını çevirmesi demek ki bu yüzdenmiş. Moralim cok bozuk, hem bira mayası tableti hem anne sütü arttirici damla kullaniyorum ictigim emzirme rezene çayları kompostular da cabası. Anne sütünü arttiran şeylere hiç inanmıyorum artık. Hani her annenin sütü çocuğuna yetiyordu
Bende sleepy den canbebe ye geçtim dün. Şimdilik iyi gibi bakalım. Minies sadece migrosta mı satılıyor acabaPrima pişik yapınca Canbebe denedim ben. Sızdırma yaptı canm. Şuan minies kullanıyorum çok memnunum.
Emince ne kadar süt geldiğini göremiyorum. Doymuyor. Sağarak biriktiriyorum canm. Sütüm tek başına yetmiyor. Mama vermek zorunda kalıyorum.Canım neden emzirerek vermiyorsun ne güzel sütünde var ne gerek var mamaya emzirdikçe daha çok sütün olur bebeğin damağı sağmadan daha güçlü nekadar emse okadar sütün artıyor senin yerinde olsam sağmayı mamayı bir kenara koyup sadece emzirerek devam ederim hem bebek için daha sağlıklı senin için daha kolaylık
Evet minies migrosun kendi markası canım.Bende sleepy den canbebe ye geçtim dün. Şimdilik iyi gibi bakalım. Minies sadece migrosta mı satılıyor acaba
Sütün yetmediğini nasıl anlıyorsunuz. Ben hiç sağmadım. Mama falanda vermiyorum.Emince ne kadar süt geldiğini göremiyorum. Doymuyor. Sağarak biriktiriyorum canm. Sütüm tek başına yetmiyor. Mama vermek zorunda kalıyorum.
Yok cnm. zaten gazi olan bebek yattiktan biraz sonra huzursuzlanip uyaniyo. Rahat derin uyuyosa sorun yokGaz çıkarmayınca huzursuzluk yaşamıyor mu bebek canm?
Ağlıyor uyumuyor. Battaniyesini falan yemeye çalışıyor. Sürekli ağzını açıyor.Sütün yetmediğini nasıl anlıyorsunuz. Ben hiç sağmadım. Mama falanda vermiyorum.
@4801b kızlar bizde cok kusuyoruz sebebi idrar yolu enfeksiyonuymus. Antibiyotik kullanyoruz ama hala kusuyorbiz 10 gündür yaşıyoruz ve kaç doktora götürdüm geniz akıntısı diyorlar ilaç verdi en son dün gittiğim hastanede. korkma balgamı fazlalığı atıyor bebişler ama için rahat edecekse götür doktora tabii
Bende dün netten actım sesini dinlettim aglayan cocuk bi anda uyuyakaldı gercekten mucizevi iyi mi yaptim bilmiyorum insallah rahatladigi icin uyuyakalmistirBenim bir kaç kere krize girdi ne yapsam susmadıen son gidip banyoya fön makinesini çalıştırdım 20-25 saniye sonra sustu. Aklında olsun durduramazsan ağlamasını fön makinesini çalıştır sakinleşir. Ama telefon uygulamalatı falan o kadar etkili olmuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?