- 22 Nisan 2016
- 4.036
- 2.713
- 133
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #41.701
O bende de var ama doktor bişey demedi hiç. Bol bol emzir demişti.bebeklerin doyma refleksi yok ne kadar verirsen o kadar yer demişti.Ağlıyor uyumuyor. Battaniyesini falan yemeye çalışıyor. Sürekli ağzını açıyor.
Canim belki o emme refleksindendir. Benim sutum masallah cok olmasina ragmen illa meme emmek istiyo rahatlamak uyumak istiyo ben o zamanlar emzik vererek uyutuyorum. Arkadasda demis emerek sutun daha cok gelir sagma makinesi daha az sut cikartiyor aklinda olsun.Ağlıyor uyumuyor. Battaniyesini falan yemeye çalışıyor. Sürekli ağzını açıyor.
Benim 500 gram almıştı ama 2100 dün şişlikten sonraki kilosu maalesef bana da mama takviyesi dedi çocuk doktorumuz başta çok üzüldüm canım hala üzülüyorum ara ara. Dün de ağladım mama verirken ama kilo aldığını görmek mutlu ediyor insanı canım. Sen yine de emzir mutlaka sağlık olarak anne sütü başka kesinlikle.Bugün 1.ay aşımızı ve kontrolümüzü olduk, bebeğim kilo almamış malesef. Doktor mama takviyesi yapmamı istedi. Uyumaması da bu yüzdenmiş. Meğer bebeğim açmış. Uyurken huzursuzluğu ağlaması kafasını çevirmesi demek ki bu yüzdenmiş. Moralim cok bozuk, hem bira mayası tableti hem anne sütü arttirici damla kullaniyorum ictigim emzirme rezene çayları kompostular da cabası. Anne sütünü arttiran şeylere hiç inanmıyorum artık. Hani her annenin sütü çocuğuna yetiyordu
İlk sürmede acı hissini yok ediyor hemen hemen benim çok yara olmuştu hala iyileşmedi ama tajinden sonra acı hissetmiyorum emerken.Tahini ilk defa duydum bunuda denicm hemen mi gecrdi
Canım emin ol doyar emdir sen ben bir Aydır emziriyorum nekadar süt geldiğini bilemeyiz ki ben bilmiyorum görmüyorum bazen iki dk çekip bırakır bazen bir saat durur memede bak sağma biryere kadar emmedikçe hergün azalmaya başlıcak süt nerden biliyorum biliyormusun oğlumu iki hafta emzirdim sonra meme ucu acısına dayanamadım sağarak verdim hergün azalmaya başladı 3 Ay sadece anne sütü yetti 4. Ay azalmaya başladı 5. Ay mama ve anne sütü devam ettim 6. Ay anne sütüm bitmişti çok üzülmüştüm Benim yaptığım hatayı yapma oğluma sağıp sağıp verince kendim daha emin oluyordum doyduğuna emzirince hep aç gibi geliyordu kızıma yapmadım bu hatayı devamlı emziriyorum çiş kaka takibi yaparak anlıyorum yetip yetmediğini 24 saat bez biriktiriyorum sonra onları bir poşete koyuyorum diğer elime margarin alıyorum eğer bezler margarin kadarsa tamam demektir benimki margarini geçiyor iki kezde dolu dolu kaka yapıyor maşallah ozaman tamam diyorum işte doymasa kaka ve çiş nasılolsun öyle rahatlıyorum.Emince ne kadar süt geldiğini göremiyorum. Doymuyor. Sağarak biriktiriyorum canm. Sütüm tek başına yetmiyor. Mama vermek zorunda kalıyorum.
Benim kızımda öyle hep aranır ağzını açar ama bence canı emmek istiyor o yüzden ben bazen öyle durumda boş memeyi veriyorum oyalansın diye çünkü bebekler hep emmek ister çok emincede kusarlar bilmiyorlarAğlıyor uyumuyor. Battaniyesini falan yemeye çalışıyor. Sürekli ağzını açıyor.
canım kaç dokotra gittim hatta dün de gittim birşey demedi :/ acaba ben mi söylesem ki bilemedim@4801b kızlar bizde cok kusuyoruz sebebi idrar yolu enfeksiyonuymus. Antibiyotik kullanyoruz ama hala kusuyor
Canım kalça ultrasonu ve göz muayenes ooluyor dediler bana aşı harici. Onun için götürcem 1 aylık olunca.Kizlar 1 aylik olunca dr.a mi goturcez gerekli mi asiya saglik ocagina gidiliyo.
Canım emzirmiyor musun? Ben de çok sorun yaşadım mama konusunda. Emzirme den sonra 30 CC verdim 2 hafta, şimdi 45 yapıyor um . Bazen dolu oluyor göğüslerim uyuya da kalıyorsa mama vermiyorum ama 1saat sonra uyanırsa veriyorumCanm çiş yapmıyorsa doymuyordur evet. Ben mama veriyorum ama bizim doktorumuz mamayla sütü aynı öğünde verme dedi. Sütümü sağıyorum. Sağdığım süt kaç öğüne yeterse o kadar süt veriyorum tekrar sütüm birikene kadar mama veriyorum. Her öğün çocuğunun doyacağı bir miktar belirle ve süt yada mama mutlaka o cc’yi ver. Mesela benimki 2,5 saatte bir 70 cc’yle doyuyor. 140 cc sür biriktirdiysem onu 2 öğünde veriyorum. Tekrar birikene kadar her öğün 70 cc mama veriyorum.
Ben memnundum sleepy den fakat pişik Olunca değiştirdim. Gerçi o mu yapti bilmiyorum bile.Kızlar sleepyden neden memnun kalmadınız pşik mi yaptı?
Ben memnunum pek sızdırma yapmıyor ben de prima pamperstan hiç memnun kalmadım hem sızdırdı hem üst tabakası popoya yapışıyor nedense. Sleepyden daha yumuşak diye hoşuma gitmişti ama devam edemedim.
Şimdi de pişik oldu bakalım nasıl geçircez br kaç gündür hametan ve bepanthen plus kullanıyoruz.
Canm normal öğünlerde sağdığım sütlerle yada mamayla doyuruyorum aralarda da emziriyorum ki sütüm azalmasın, memeyi unutmasın diye. Ama sadece emzirmeyle doymadığına eminim.Canım emzirmiyor musun? Ben de çok sorun yaşadım mama konusunda. Emzirme den sonra 30 CC verdim 2 hafta, şimdi 45 yapıyor um . Bazen dolu oluyor göğüslerim uyuya da kalıyorsa mama vermiyorum ama 1saat sonra uyanırsa veriyorum
Ben de paket bitince başka beze geçeyim bakalım, düzelmezse dönerim. Biz biraz altını açmada geç kaldık uykusu bölünmesin, üşümesin falan diye. Sanırım ondan pişik oldu...Ben memnundum sleepy den fakat pişik Olunca değiştirdim. Gerçi o mu yapti bilmiyorum bile.
Canm dediklerinde çok haklısın keşke sadece emerek doysa da ben de sağmasam. Ama ben sadece emzirmeyle doymadığına eminim. Çok ağlıyor. Normalde hiç ağlamayan bir bebek. O yüzden normal öğünlerde sağarak süt veriyorum yada mama veriyorum. Ama aralarda emziriyorum sütüm azalmasın diye. Azalmıyor ama artmıyor da. Sabit duruyor süt miktarım.Canım emin ol doyar emdir sen ben bir Aydır emziriyorum nekadar süt geldiğini bilemeyiz ki ben bilmiyorum görmüyorum bazen iki dk çekip bırakır bazen bir saat durur memede bak sağma biryere kadar emmedikçe hergün azalmaya başlıcak süt nerden biliyorum biliyormusun oğlumu iki hafta emzirdim sonra meme ucu acısına dayanamadım sağarak verdim hergün azalmaya başladı 3 Ay sadece anne sütü yetti 4. Ay azalmaya başladı 5. Ay mama ve anne sütü devam ettim 6. Ay anne sütüm bitmişti çok üzülmüştüm Benim yaptığım hatayı yapma oğluma sağıp sağıp verince kendim daha emin oluyordum doyduğuna emzirince hep aç gibi geliyordu kızıma yapmadım bu hatayı devamlı emziriyorum çiş kaka takibi yaparak anlıyorum yetip yetmediğini 24 saat bez biriktiriyorum sonra onları bir poşete koyuyorum diğer elime margarin alıyorum eğer bezler margarin kadarsa tamam demektir benimki margarini geçiyor iki kezde dolu dolu kaka yapıyor maşallah ozaman tamam diyorum işte doymasa kaka ve çiş nasılolsun öyle rahatlıyorum.
Biz prima kullanırken pişik olunca yeni bez arayışına girdim. Molfix ve canbebe denedim farklı sebeplerle memnun kalmadım. Sleepy kullanan bir arkadaşım pişik yaptığını söyledi. Sleepy almadım. Minies ve goon’dan çok memnun kalmış arkadaşlarım. Ben de minies denedim. Şuan memnunum baya.Kızlar sleepyden neden memnun kalmadınız pşik mi yaptı?
Ben memnunum pek sızdırma yapmıyor ben de prima pamperstan hiç memnun kalmadım hem sızdırdı hem üst tabakası popoya yapışıyor nedense. Sleepyden daha yumuşak diye hoşuma gitmişti ama devam edemedim.
Şimdi de pişik oldu bakalım nasıl geçircez br kaç gündür hametan ve bepanthen plus kullanıyoruz.
Canim net maasin yatacak. Ancak 149 lira olan emzirme parasini 657e tabi memurlar alamiyormus biz sadece cocuk yardimi ve dogum parasi alacagiz
Evet canım PTT dem çekilecek olan 300 TL idi sadece ona başvurduk .. onun dışında bir yere başvurmadık . 149 TL o zaman başvurmadan yatacak olan ücret .. öğretmenim canım bende okula raporumu verdi eşim . Net maaş mı alacağız yoksa maaş yerine sadece SGK nın yatırdığı ücret mi yatacak maaş olarak . Bu konuda Bilgin var mı canım ?
Benim 500 gram almıştı ama 2100 dün şişlikten sonraki kilosu maalesef bana da mama takviyesi dedi çocuk doktorumuz başta çok üzüldüm canım hala üzülüyorum ara ara. Dün de ağladım mama verirken ama kilo aldığını görmek mutlu ediyor insanı canım. Sen yine de emzir mutlaka sağlık olarak anne sütü başka kesinlikle.
Nasıl başvurdunuz canım? Dilekçe falan mı verdiniz üst yazıyla?
Canım brlki sütün vardır ama ememiyordur olabilir mi? Bende de pek süt yok açıkçası öyle bir sağmada 70-100 cc falan çıkmaz yani. OOyüzden iki meme emziriyorum hep. Mama aldım ve çok aç olduğunu anlarsam ki açsa meme de alsa susup uyumuyor genelde, o zaman mama veriyorum. Şu an benim kullandığım mamada 90ml tek öğünde yemesi lazımmış.
Kalca icin 2 ay dendi bize goz icin 1 ay onun disinda rutin bi cocuk doktoruna goturmeli miCanım kalça ultrasonu ve göz muayenes ooluyor dediler bana aşı harici. Onun için götürcem 1 aylık olunca.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?