- 21 Nisan 2018
- 2.201
- 1.729
- 63
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #41.761
annelik zor =)Canım zaten emerken örtmüyorum. Ama emerken kafası su gibi oluyo bu sefer örtmesem kafa terli üşür mü diyorum örtsem daha da terlicek napcam bilemedim
Ne biliyim birden bire uykuya daldi o aglayan cocuk sasirdim acaba iyi biseymi diye tereddütte kaldimEvet rahatlatıyor ve iyi yaptın tabi belli bir süreden sonra zaten işe yaramıyor o ses yoruldukça kullan
Çok geçmiş olsun canımMerhaba hanımlar benim oğlum 29günlük oldu oğlumun hırıltısı vardı ve öksürmeye başladı balgamlı cumartesi acile götürdük ve ciğerleri dolmuş bronşit ve zature olmuş eğer hırıltı varsa öksürüyorsa sakin ihmal etmeyin doktorun demesine gore en iyi ihtimal 10gün kuvezde kalacak daha da fazla olabilirmiş sizler ihmal etmeyin hayırlı akşamlar hepinize
Canım ben kısa kollu zıbın üstüne ince alt üst kıyafeti giydiriyorum. Başka bir şey yok. Biraz kalın kıyafet i var onu giydirince hafif terliyor.25 derece falan. Giydirdiklerim de hani böyle incecik kruvaze içkililer oluyo ya bebek için en alta ondan onun üstüne uzun kollu çıtçıtlı zıbın onun üstüne normal alt üst kıyafeti. Altına da iki kat patikli pijama bir tane de ayakları çıkmasın diye çorap
hayır canımAllah allah yaa. Doktor söylemedi mi şu zaman geçer diye
1. evin çok sıcak bebek için!25 derece falan. Giydirdiklerim de hani böyle incecik kruvaze içkililer oluyo ya bebek için en alta ondan onun üstüne uzun kollu çıtçıtlı zıbın onun üstüne normal alt üst kıyafeti. Altına da iki kat patikli pijama bir tane de ayakları çıkmasın diye çorap
Süt olayı pskolojik birşey haklısın canım ama ben azdı çoktu falan diye düşünüp üzülmüyorum . elimden geleni yapıyorum ama demek ki olacağı bu kadarmış. mama vermek dünyanın sonu değil bizde yetersiz değiliz . Ben sadece takibi iyi yapabilmek icin 2-3 gün-de bir sağıyorum.Canım bence böyle bir durum varsa taktığın için oluyo. Süt yapan şeyler yiyosan sütü azaltan şeylerden uzak duruyorsan ve emziriyosan bunu ölçüp De şu ml çıktı bu ml çıktı diye kendini üzme.Bebeğin doyuyorsa boşver kaç ml çıktığını. Benim ilk 3 gün sütüm az geldi ve resmen bebeğim aç kalıyormuş ben bebek bu ağlar diyodum da meğer açlıktan ağlıyomuş çocuk. Hiç mama vermedim ve eme eme arttı süt. Bebek emdiği sürece süt artcak ama böyle tüm dikkatini ona verdikçe daha olumsuz etkiler misin acaba diye düşündüm .
Canım ben kısa kollu zıbın üstüne ince alt üst kıyafeti giydiriyorum. Başka bir şey yok. Biraz kalın kıyafet i var onu giydirince hafif terliyor.
İsilik olcakmış çocuk sormasam. Bi kat incelttim üstünü hemen hapşırmaya başladı kuzum. Çok sıcağa alıştırdığım için olabilir1. evin çok sıcak bebek için!
2. çok giydiyorsun üstüne sıcak evde!
bebeklerin durduğu oda da 23-24 derece yi geçmemek gerekir. üstüne ben kısa kol body uzun kol body patikli alt ve.çorap giydiriyorum ve penye kundak veya normal kalınlıkta uyku tulumu. benim ev 21-23 derece arada havalandırıyorum.
Tek kata indir bebek rahatlasin cnm yelegi varsa battaniyeyle gezdirme uyurken yelegi cikar yine terler.İsilik olcakmış çocuk sormasam. Bi kat incelttim üstünü hemen hapşırmaya başladı kuzum. Çok sıcağa alıştırdığım için olabilirbi kat penye yelek giydireyim yavaş yavaş azaltayım diye düşündüm sizce napayım
Koalina ayıp ediyorsun :)Canım brlki sütün vardır ama ememiyordur olabilir mi? Bende de pek süt yok açıkçası öyle bir sağmada 70-100 cc falan çıkmaz yani. OOyüzden iki meme emziriyorum hep. Mama aldım ve çok aç olduğunu anlarsam ki açsa meme de alsa susup uyumuyor genelde, o zaman mama veriyorum. Şu an benim kullandığım mamada 90ml tek öğünde yemesi lazımmış.
Aynen öyle o süt artırıcı şeyler komple yalan.Bugün 1.ay aşımızı ve kontrolümüzü olduk, bebeğim kilo almamış malesef. Doktor mama takviyesi yapmamı istedi. Uyumaması da bu yüzdenmiş. Meğer bebeğim açmış. Uyurken huzursuzluğu ağlaması kafasını çevirmesi demek ki bu yüzdenmiş. Moralim cok bozuk, hem bira mayası tableti hem anne sütü arttirici damla kullaniyorum ictigim emzirme rezene çayları kompostular da cabası. Anne sütünü arttiran şeylere hiç inanmıyorum artık. Hani her annenin sütü çocuğuna yetiyordu
Sağım memedeki süt miktarını asla göstermez, bebe daha fazla çeker.3300 gr dogdu 1 hafta sonra 3190gr di 1 ay sonunda 3400 gr bir de bu 1 ay boyunca dogru düzgün uyumadı çocuğum açlıktan uyuyayamis demek ki hangisine yanayım bilmem aç kalmasına mı sütümün yeterli gelmemesine mi...
Ilk zamanlar göğüsler cok doluyor ya o zaman 50 cc çıkmıştı sonrasında emiyor diye pek sağmadım, bir kere emdikten sonra sağdım süt çıkmamıştı pek o zaman da yine durmamıştı kaka yaptığında doymadığını hissediyordum bir kac kez mama verdim, ama sürekli vermek istemedim doktora danışmadan. Kilosundan ortaya çıktı zaten yetmediği emmeye düşkün falan diyorduk bir de. Silikon uçla emziriyorum ağzı cok küçük memeyi zor kavrıyor ve cok yoruluyor emerken ondan mı bilmem.
bizim ev 23 24 derece cnmİsilik olcakmış çocuk sormasam. Bi kat incelttim üstünü hemen hapşırmaya başladı kuzum. Çok sıcağa alıştırdığım için olabilirbi kat penye yelek giydireyim yavaş yavaş azaltayım diye düşündüm sizce napayım
Sen uyuyor musun peki? Mesele bu bence. Ben uyuamıyorum gündüz sútüm olmuyor ne zaman dinlenirsem sútüm oluyor.Bugün 1.ay aşımızı ve kontrolümüzü olduk, bebeğim kilo almamış malesef. Doktor mama takviyesi yapmamı istedi. Uyumaması da bu yüzdenmiş. Meğer bebeğim açmış. Uyurken huzursuzluğu ağlaması kafasını çevirmesi demek ki bu yüzdenmiş. Moralim cok bozuk, hem bira mayası tableti hem anne sütü arttirici damla kullaniyorum ictigim emzirme rezene çayları kompostular da cabası. Anne sütünü arttiran şeylere hiç inanmıyorum artık. Hani her annenin sütü çocuğuna yetiyordu
Ben kullandım bir paket içi sleepye göre daha yumuşak ama tabi daha çok kimyasaldan büyük ihtimalle. Şuan yine sleepy kullanıyoruz. Pişik vs yapmadı ikisi de.Canbebe bez kullanan varmı kızlar?
Benim iki memeden 60ml çıksa ben sütüm çok deyip başıma koyarım.. kaç çıkması gerekiyor ki çok demek için?Bizim doktorumuz ilk ay bebeğin 500gram alması bizim için yeterli demişti. Hastane çıkış kilosu üzerine hesap yapıyorlar. Biz 16.gün doktora gittik gaz için 3000gram doğmuştu. 2850 hastane çıkış 3350 16.gün kilosu. Doktor ayın geri kalanında almasada olur dedi. Ama ac bırakma bebeği emip doymuyorsa mama ver dedi . benim sütüm malesef hala çok az. Sürekli emziriyorum ama hala artmadı. 4-5 saat emmezse 2 meme anca 60ml oluyor.
Anne karnında duyduğu sese en yakını fön makinesi sesi birde elektrik süpürgesi var o yüzden duyduğunda kendini güvende hissedip rahatlıyorNe biliyim birden bire uykuya daldi o aglayan cocuk sasirdim acaba iyi biseymi diye tereddütte kaldim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?