- 19 Mayıs 2018
- 3.249
- 10.316
- 208
- 34
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #41.781
Kesinlikle arkadaşlar sütü arttıran şey uyumak. Gün içinde ne yaparsam yapayım 2 saat uyuduğumdaki göğüs şişkinliğim hiçbir şekilde olmuyor. Sütü az olan arkadaşlar bebeğinize mama verdiyseniz ve uyuduysa ya da emip uyuduysa mutlaka uyumaya çalışın dinlenince sütünüz daha çok hissedersiniz eminimSen uyuyor musun peki? Mesele bu bence. Ben uyuamıyorum gündüz sútüm olmuyor ne zaman dinlenirsem sútüm oluyor.
en iyi anne bilir bebeğini ama çok sıcakta da mikrop ürer dikkat et! hergün havalandır bence. evet öyle yelek ike de yapabilirsin tabii. kundaklamıyor musun bebeğini canımİsilik olcakmış çocuk sormasam. Bi kat incelttim üstünü hemen hapşırmaya başladı kuzum. Çok sıcağa alıştırdığım için olabilirbi kat penye yelek giydireyim yavaş yavaş azaltayım diye düşündüm sizce napayım
Sağlık ocağında bebeğim de temiz bez bor zıbın alt üst takım vardı 200 gr saydı kıyafetleri. Doktor çıplak net tartmıştı ben de aradaki farkı 200 sayıyorum. Biz de 1200 gr almışız bir ayda. Farksız 1400 çıkıyorOlabilir canım tam çekemiyor olabilir, yanlış emmede de olabiliyormuş beslenememe. Evde baskül varsa biz önce kendimiz tartılıyoruz sonra kucağımıza alıp çıkıp tartılıyoruz. 50 ya da 100gr fark oluyor en fazla. Öyle yaparsan 1 ay beklrmeden de öğrenirsin kilosunu.
Bize hepsi tek seferde dendi. Sağlık ocağı da kontrol ediyor. Biz bir haftalıkken ikisinr de götürmüştük, aynı muayeneler yapıldı. Tartıyorlar, kulağına gözüne falan bakıyorlar. Onun dışında bence rutin kontrolrie ggerek yok.
Sen uyuyor musun peki? Mesele bu bence. Ben uyuamıyorum gündüz sútüm olmuyor ne zaman dinlenirsem sútüm oluyor.
Canm hayırlı olsun ben de seni merak ediyordum. Sağlıkla büyüsün oğlun inşallah.Slm kizlar carsamba 40 hafta dolmustu suji denedik nstde kalp atisi dusuk cikinca suni sancida cekmedim acil sezeryanla oglusuma kavustum .sutum yetmedi dr hip mama enjektorle ver dedi taburcu olduktsn sonra sutum daha iyi mama da vermeyu dusunmuyirum.3395 dogdu 4.gunde 3145 olmistu dr kilosu düşmüş dedi.ins artar kilosu kuzunun
Evet sütüm yetiyor genelde ama benimki memede uyuyor. Memesiz uyutayım desem 5-6 saat uyanık kalıyor, yerine yatırır yatırmaz geri uyanıyor. Bazen bu döngüden çok sıkılıyorum zaten psikolojim bozuk, emzik veya biberonla eşim uyutmaya çalışıyor ben uzaklaşıyorum.Koalina ayıp ediyorsun :)
Sana sütünün olduğunu ve yettiğini çok defa söyledim.
Beben 1 aylık olduysa çişli bezlerine bakabilirsin ek gıdaya kadar.
24 saat toplamında bir paket margarin ağırlığında oluyorsa doyuyordur.
Zaten sağımda asla bebenin emdiği kadar çıkmaz, daha az çıkar ve memeler sağıma alışkın değilse hiç çıkmayabilir bile.
Ayrıca o mamaların üstünde yazanlar hiç emmeyen bebeler için.
Uyumaması da açlıktan değil. Mama verince uyuması da mama zor sindirildiği için ağır geliyor
Bir an önce çık mama-biberon-emzik döngüsünden.
Mis gibi emen bebende meme reddi yaşayacaksın sonra.
Eki Görüntüle 2220786 Eki Görüntüle 2220787 Eki Görüntüle 2220788
Sana nasıl bir güven huzur duyduğunu düşün canım. Onun içinde zor alıştığı her şey yerle bir oldu ve tek bildiği tanıdık kalan şey sen ve senin kokun. Doğal olarak seni istiyor. Bende çoğu gece uykusuzluktan sinirle battaniyeleri tekmelediğimi bilirim. Ama ona dönüp bakınca ve böyle düşününce tüm sinirim gidiyor. Bunlar bir süreç zamanla geçip bitecek. Yeri geliyor nelere kimlere katlanıyoruz. Kendi çocuğumuzun 3-4 aylık zorlu süreçinemi katlanamicazEvet sütüm yetiyor genelde ama benimki memede uyuyor. Memesiz uyutayım desem 5-6 saat uyanık kalıyor, yerine yatırır yatırmaz geri uyanıyor. Bazen bu döngüden çok sıkılıyorum zaten psikolojim bozuk, emzik veya biberonla eşim uyutmaya çalışıyor ben uzaklaşıyorum.
Nasıl olacak blemedim, emziği de pek sevdiği söylenemez çok nadir alıyor ama mrmede uyuması beni çok yoruyor.
DepresifPolyanna
seninle ayni durumdayiz hatta daha beteri malesef.benim bebegim de asiri kilo kaybi old.icin doktor mama takviyesi yap demisti ve kendini o kadar eksik kotu hissetmistim ki aglamistim oyle deyince ya meme reddi yasarsak diye.
ama yapacak biseu yok elden bisey gelmeyince tek mamayla beslenecek olan benim bebegim degil emziriyorum da zsten dogal antibiyotik gorevi gorsun diyerek kendimi teselli ettim.mama da öcü degil.sıkma canını canımızi sıktikca temelli sütten kesiliriz yoksa
ben basta silikon mama kasigiyla mama veriyodum o zmnlar 30 cc yetiyordu ama 60 cc ye gecince kasikla hem ben ugrasmadim ozellikle uykuluyken cok zor oluyo kasik yaroso dokuluyo falan hem de bebegim sinirlendi.chicconun anne memesine benzeyen biberonunu kullaniyorum memnunum simdilik ama tabiki hala korkuyorum meme reddi yasicak diye.
ben gunde 4 5 ogun 60 cc lik mama veriyorum.bu konuda endisem var cok veriyorum sanki ama durmuyor uyumuyor mamayi alinca uyuyo.
ve oncesinde saatlerce emzriyorum.hani diyorlarya 2 saatte bir enzirin falan.o bizde islemiyo bebegim memeden inmiyo.keske 2 saatte bir 1 saatte bir olsa da memeler dolsa.ama dolmasina firsat vermiyor
Canm biraz kalın giydirmişsin sanki. O yüzden terliyor olabilir. Eviniz de sıcakmış. Tek kat giydirmeyi dene. Bizim ev 23-24 derece tek kat giydiriyoruz. Doktor siz nasıl giyiniyorsanız bebeğe de öyle giydirin dedi.25 derece falan. Giydirdiklerim de hani böyle incecik kruvaze içkililer oluyo ya bebek için en alta ondan onun üstüne uzun kollu çıtçıtlı zıbın onun üstüne normal alt üst kıyafeti. Altına da iki kat patikli pijama bir tane de ayakları çıkmasın diye çorap
Canım benim şöyle düşün hiç bilmediğin biryere gidiyorsun çok yabancısın tek tanıdığın biri olsa ona yapışırsın korkarsın bebeklerde öyle dış dünyaya alışana kadar tek bildikleri annelerinden destek alıyorlar bizim kokumuzla kalp atış sesimizle rahatlıyorlar tek rahatladıkları yer bizim göğsümüz okadar çaresizlerki benim kızımda ağlar bağırır yemin ediyorum doğdu doğalı ayakta uyuyorum geceleri uyumaz gündüzleri uyur düşün birtanede oğlum var evde tam tırlatıyırorum kızım beni emerken bana bişey oluyor tüm sinirim gidiyor ve ağlayarak onu severek emziriyorum öyle güzel ki rabbim herkese bu güzel duyguyu tattırsın isteyen herkese versinKızlar ben dün doktora gttm, depresyon dedi lustral başladı sütten geçmez içebilirsin dedi. 1-2 aya geçer bu durum çok yaşanıyor hiç canını sıkma gibi telkinlerde bulundu.
Sürekli emzir uyut modu insanı yoruyor seni anlayabiliyorum emin ol.Evet sütüm yetiyor genelde ama benimki memede uyuyor. Memesiz uyutayım desem 5-6 saat uyanık kalıyor, yerine yatırır yatırmaz geri uyanıyor. Bazen bu döngüden çok sıkılıyorum zaten psikolojim bozuk, emzik veya biberonla eşim uyutmaya çalışıyor ben uzaklaşıyorum.
Nasıl olacak blemedim, emziği de pek sevdiği söylenemez çok nadir alıyor ama mrmede uyuması beni çok yoruyor.
Yenidoğan uyumlu ergonomik kanguruları Doğumdan itibaren kullanabilirsiniz.Kızlar kanguru ne kadarlıkken kullanılabilir?
Canım işte ben o duyguları hissedemiyorum yoğun şekilde, o yüzden çok kıskaçta gbiyim. Sanki bana bir süreliğine iyi bakmam için vermişler de geri alacaklarmış ggibi geliyor. Merhamet hissediyorum yoğun bir şekilde öyle müthiş br aşk ve bağlılık hssedemedim. Annem bizdeyken süt sağıp sıraktım eşimle dışarı çıkmışız. 3 saat falan dışarıdayfık ve hiç arayıp da sorma ihtiyacı hissetmedim, krşkr hiç gitmesek diye düşündüm hatta.Canım benim şöyle düşün hiç bilmediğin biryere gidiyorsun çok yabancısın tek tanıdığın biri olsa ona yapışırsın korkarsın bebeklerde öyle dış dünyaya alışana kadar tek bildikleri annelerinden destek alıyorlar bizim kokumuzla kalp atış sesimizle rahatlıyorlar tek rahatladıkları yer bizim göğsümüz okadar çaresizlerki benim kızımda ağlar bağırır yemin ediyorum doğdu doğalı ayakta uyuyorum geceleri uyumaz gündüzleri uyur düşün birtanede oğlum var evde tam tırlatıyırorum kızım beni emerken bana bişey oluyor tüm sinirim gidiyor ve ağlayarak onu severek emziriyorum öyle güzel ki rabbim herkese bu güzel duyguyu tattırsın isteyen herkese versin
Geçer canım benim annesin sen çok güzel annelik yapacaksın inşallahCanım işte ben o duyguları hissedemiyorum yoğun şekilde, o yüzden çok kıskaçta gbiyim. Sanki bana bir süreliğine iyi bakmam için vermişler de geri alacaklarmış ggibi geliyor. Merhamet hissediyorum yoğun bir şekilde öyle müthiş br aşk ve bağlılık hssedemedim. Annem bizdeyken süt sağıp sıraktım eşimle dışarı çıkmışız. 3 saat falan dışarıdayfık ve hiç arayıp da sorma ihtiyacı hissetmedim, krşkr hiç gitmesek diye düşündüm hatta.
Benim problemim normal lohusalıkta yaşanan, uykusuxluk ve yorgunluğun daha ötesinde bir şey. İnşallah da geçer.
Ama 5 saat falan emzirmessem bu çıkıyor. E bu cocuk 2 saatte bilemedin 3 saatte bir emmek istiyor. Bazen huysuzlanıyor daha sık emmek istiyor ama o zaman yetmiyor işte mecbur mama veriyorum.Benim iki memeden 60ml çıksa ben sütüm çok deyip başıma koyarım.. kaç çıkması gerekiyor ki çok demek için?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?