2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Sen uyuyor musun peki? Mesele bu bence. Ben uyuamıyorum gündüz sútüm olmuyor ne zaman dinlenirsem sútüm oluyor.
Kesinlikle arkadaşlar sütü arttıran şey uyumak. Gün içinde ne yaparsam yapayım 2 saat uyuduğumdaki göğüs şişkinliğim hiçbir şekilde olmuyor. Sütü az olan arkadaşlar bebeğinize mama verdiyseniz ve uyuduysa ya da emip uyuduysa mutlaka uyumaya çalışın dinlenince sütünüz daha çok hissedersiniz eminim

en iyi anne bilir bebeğini ama çok sıcakta da mikrop ürer dikkat et! hergün havalandır bence. evet öyle yelek ike de yapabilirsin tabii. kundaklamıyor musun bebeğini canım

Sağlık ocağında bebeğim de temiz bez bor zıbın alt üst takım vardı 200 gr saydı kıyafetleri. Doktor çıplak net tartmıştı ben de aradaki farkı 200 sayıyorum. Biz de 1200 gr almışız bir ayda. Farksız 1400 çıkıyor

selam kızlar
bugun 19 gunluk olduk dundn berı cok gazlı bebegım bulgur pılavı yemıstım ondan mı kaynaklandı bılmıyorum .. dun saracoglunun gaz ıcın onerdıgı kımyon cayını yaptım ve verdım cok ıyı alttan gaz cıkardı ama ben korktum acıkcası cocuga zarar verırmıyım dıye daha cok kucuk sırt sıvazlama yapıyorum bacaklara hareketler yapıyorum cıkarıyor ama bıtmıyor gazı . geceden berı yenı uyudu dıyebılırım sızın onerdıgınız bısey var mı baska ne yapabılırım nasıl rahatlatabılırım cocugu ? ılk cocugum kolıktı perısan olmustuk buda oyle olma yolunda korktum

Sen uyuyor musun peki? Mesele bu bence. Ben uyuamıyorum gündüz sútüm olmuyor ne zaman dinlenirsem sútüm oluyor.

Dogru düzgün uyuyamiyorum tabi ki stres de cok yasiyorum göğüs çatlakları lohusalik hüznü falan, oğlumda da böyle olmuştu ilk ay kilo alamayınca doktor mamaya başlatmıştı. Kaygılı bir insanim cok kafaya takan bir tipim belki de böyle olmam etkiliyordur. En azından 3 4 ay sadece anne sütü alsaydılar keşke ama yapacak bir şey yok bu konuda elimden gelen her şeyi yaptığımı düşünüyorum. Bebeklerim ememiyor ya da yeterli süt üretemiyorum belki ikisi birden..

Canm hayırlı olsun ben de seni merak ediyordum. Sağlıkla büyüsün oğlun inşallah.

Evet sütüm yetiyor genelde ama benimki memede uyuyor. Memesiz uyutayım desem 5-6 saat uyanık kalıyor, yerine yatırır yatırmaz geri uyanıyor. Bazen bu döngüden çok sıkılıyorum zaten psikolojim bozuk, emzik veya biberonla eşim uyutmaya çalışıyor ben uzaklaşıyorum.
Nasıl olacak blemedim, emziği de pek sevdiği söylenemez çok nadir alıyor ama mrmede uyuması beni çok yoruyor.

Sana nasıl bir güven huzur duyduğunu düşün canım. Onun içinde zor alıştığı her şey yerle bir oldu ve tek bildiği tanıdık kalan şey sen ve senin kokun. Doğal olarak seni istiyor. Bende çoğu gece uykusuzluktan sinirle battaniyeleri tekmelediğimi bilirim. Ama ona dönüp bakınca ve böyle düşününce tüm sinirim gidiyor. Bunlar bir süreç zamanla geçip bitecek. Yeri geliyor nelere kimlere katlanıyoruz. Kendi çocuğumuzun 3-4 aylık zorlu süreçinemi katlanamicaz

Dün emzirme sonrasi 30 cc ile başladık yetmedi 45 cc verdim o da bitti 60 cc ağır gelir diye düşündüm. Emdikleri icin ne kadar süt iciyorlar bilemiyoruz ki, kızım doyduğunu anlayamıyor sanki. Uykusu daha iyi sanki dünden beri ağlaması da cok değil, uykuya dalarken yine sorun yaşadık gece ama kesintisiz uyumaya başladı. Kaşıkla verdim daha önce hep üzerine döküldü. Aventin biberonunu denedim bende kucağıma almadan besledim kokumu almasin meme biberon karmaşası yaşamasın diye. Emerken okşuyorum güzel sözler söylüyorum, biberonla beslerken hic bir şey söylemiyorum. Insallah beni bırakmaz. Kilo alırda inşallah mamayı bırakırız belki.

Canm biraz kalın giydirmişsin sanki. O yüzden terliyor olabilir. Eviniz de sıcakmış. Tek kat giydirmeyi dene. Bizim ev 23-24 derece tek kat giydiriyoruz. Doktor siz nasıl giyiniyorsanız bebeğe de öyle giydirin dedi.

Kızlar ben dün doktora gttm, depresyon dedi lustral başladı sütten geçmez içebilirsin dedi. 1-2 aya geçer bu durum çok yaşanıyor hiç canını sıkma gibi telkinlerde bulundu.
Canım benim şöyle düşün hiç bilmediğin biryere gidiyorsun çok yabancısın tek tanıdığın biri olsa ona yapışırsın korkarsın bebeklerde öyle dış dünyaya alışana kadar tek bildikleri annelerinden destek alıyorlar bizim kokumuzla kalp atış sesimizle rahatlıyorlar tek rahatladıkları yer bizim göğsümüz okadar çaresizlerki benim kızımda ağlar bağırır yemin ediyorum doğdu doğalı ayakta uyuyorum geceleri uyumaz gündüzleri uyur düşün birtanede oğlum var evde tam tırlatıyırorum kızım beni emerken bana bişey oluyor tüm sinirim gidiyor ve ağlayarak onu severek emziriyorum öyle güzel ki rabbim herkese bu güzel duyguyu tattırsın isteyen herkese versin

Sürekli emzir uyut modu insanı yoruyor seni anlayabiliyorum emin ol.
Aslında arkaya doğru uzanarak emzirirsen o arada sen de dinlenebilirsin.
Doktora da gitmişsin sevindim, kullan ilacını, biraz çık hava al, her şey daha iyi olacak.

Canım işte ben o duyguları hissedemiyorum yoğun şekilde, o yüzden çok kıskaçta gbiyim. Sanki bana bir süreliğine iyi bakmam için vermişler de geri alacaklarmış ggibi geliyor. Merhamet hissediyorum yoğun bir şekilde öyle müthiş br aşk ve bağlılık hssedemedim. Annem bizdeyken süt sağıp sıraktım eşimle dışarı çıkmışız. 3 saat falan dışarıdayfık ve hiç arayıp da sorma ihtiyacı hissetmedim, krşkr hiç gitmesek diye düşündüm hatta.
Benim problemim normal lohusalıkta yaşanan, uykusuxluk ve yorgunluğun daha ötesinde bir şey. İnşallah da geçer.

Geçer canım benim annesin sen çok güzel annelik yapacaksın inşallah

Benim iki memeden 60ml çıksa ben sütüm çok deyip başıma koyarım.. kaç çıkması gerekiyor ki çok demek için?
Ama 5 saat falan emzirmessem bu çıkıyor. E bu cocuk 2 saatte bilemedin 3 saatte bir emmek istiyor. Bazen huysuzlanıyor daha sık emmek istiyor ama o zaman yetmiyor işte mecbur mama veriyorum.

Kızlar hangi şekilde korunmayı planlıyorsunuz ben spiral taktırcam ilaç içmem eşimde korunamaz ona güvenemem aklıma başka türlüsü gelmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…