- 11 Mayıs 2013
- 411
- 435
- 103
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #42.021
Aynen canim sen goturdun mu kontrole doktr be dediCanım biz 21 günde 300 gr aldık sadece anne sütü veriyorum seninki gayet iyi bence sağlıklı olması önemli zaten.
Aslinda iyi almis canim ayda 600 gram iyi diolar niye mamaya baslatti acabaCanım sık emzir ve yapabilirsen aralarda ekstra sağıp verirsen daha çabuk toparlar. Benim oğlum da mamasiz 20 günde 500 gram almıştı ama doktor mamaya başlattı ve ben hem üzüldüm hem de karmaşa yaşıyorum.emiyor doymadı diyorum bazen .mama yapıyorum ardına . Sadece emzirme olsa daha iyi hem anne sütünden daha değerli bir şey yok .
Ben de izmirdeyim ama şuan yurtdışındayım. 10unda dönücem.Sezerbusra21 canım hayırlısı olsun Izmıre gelmişsin. Biseye ihtiyacın olursa yardımcı olurum seve seve :))
insallah insallah.Dün emzirme sonrasi 30 cc ile başladık yetmedi 45 cc verdim o da bitti 60 cc ağır gelir diye düşündüm. Emdikleri icin ne kadar süt iciyorlar bilemiyoruz ki, kızım doyduğunu anlayamıyor sanki. Uykusu daha iyi sanki dünden beri ağlaması da cok değil, uykuya dalarken yine sorun yaşadık gece ama kesintisiz uyumaya başladı. Kaşıkla verdim daha önce hep üzerine döküldü. Aventin biberonunu denedim bende kucağıma almadan besledim kokumu almasin meme biberon karmaşası yaşamasın diye. Emerken okşuyorum güzel sözler söylüyorum, biberonla beslerken hic bir şey söylemiyorum. Insallah beni bırakmaz. Kilo alırda inşallah mamayı bırakırız belki.
cnm bu arada mamalari arkalarinda olcege gore hazirlamaliymisiz.mesela 45 tam geliyo diye 45 lik degil de 60 lik hazirlamaliymisiz geri kalanini dokmeliymisiz.cunku mamanin icindeki olcekle ayarlayamazmisiz istedigimiz kadarini.istemeden fazla verirsek kabiz olurmus az verisek ishal olurmus.ve mamayi koyarken olcek kabindan bicakla fazlasini alarak koymaliymisiz ki kabizlik ishzllik durumlari olmasin diye.nette okumustum cnm oyle aktariyim dedimDün emzirme sonrasi 30 cc ile başladık yetmedi 45 cc verdim o da bitti 60 cc ağır gelir diye düşündüm. Emdikleri icin ne kadar süt iciyorlar bilemiyoruz ki, kızım doyduğunu anlayamıyor sanki. Uykusu daha iyi sanki dünden beri ağlaması da cok değil, uykuya dalarken yine sorun yaşadık gece ama kesintisiz uyumaya başladı. Kaşıkla verdim daha önce hep üzerine döküldü. Aventin biberonunu denedim bende kucağıma almadan besledim kokumu almasin meme biberon karmaşası yaşamasın diye. Emerken okşuyorum güzel sözler söylüyorum, biberonla beslerken hic bir şey söylemiyorum. Insallah beni bırakmaz. Kilo alırda inşallah mamayı bırakırız belki.
Cok saol canim denicem bunu.Canım parmak uclarinla kasık bölgesine hafif hafif bastır piyano çalar gibi yani. Bağırsakları harekete geçiriyor 2 dk öyle yap daha sonra bisiklet çevirir gibi ayaklarını yine hafif hafif hareket ettir. Benim çocuğum mest oluyor kahkahalar atıyor tabi gazi da çıkıyor. Biz hiç gaz problemi yaşamadık bu zamana kadar. Ikınmaya başlayınca öyle yapıyorum mahsallah büyük insandan fazla gaz çıkartıyor. Istersen video çekip atabilirim sana anlamadıysan. Gerçekten çok iyi geliyor. Herkese tavsiye ederim.
Ya prematüre bebekler ilk ay 1 kilo almalıydı dedi, çabuk toparlanması gerekiyor dedi. Sarılığı bedeninde hala devam ediyordu değer 12 deydi.Aslinda iyi almis canim ayda 600 gram iyi diolar niye mamaya baslatti acaba
Evet 1 ayda 500 gr alması lazımmış en az çünkü sadece anne sütü alıyor ve bizimki emerken alttan çıkarıyor metabolizması çok hızlı galiba fit kalıyorAynen canim sen goturdun mu kontrole doktr be dedi
Bizde günde bire düşmüştü kaka en son dün akşam yaptı bugün yapmadı anne sütü alanlarda 10 gün normal diyorlar ama seninki mamada alıyor canım bende şimdi kantaron yağı ile poposunun deliğine masaj yaptım çokça gaz çıkardı kaka Yok ama napsak bilmiyorumKızlar bebeğim 3 gündür kaka yapmıyor. Yapmadığım kalmadı. Sütüne zeytinyağı damlattım, sıcak suda karnına masaj yaptım, bacaklarına bisiklet sürme hareketi yaptırdım, poposuna zeytinyağı sürdüm. Yok yine yapamadı. Sürekli ıkınıyor ve yapamadığı için ağlıyor. Yarın doktorumuzu arayacağım ama sizin başka öneriniz var mı
Ben de hep aç mı ikilemi yüzünden mamayı sevmiyoruminsallah insallah.
ben dün elimle sagdim biraz.elektrikli lansinoh gogus pompasi almistim 2 el.damla damla geliyo ben mi beceremiyorum makinayi bize bozuk mu sattilar yoksa sutummu az anlamadim.elimle saginca daha iyi cikiyo 30 cc ancz cikti ama makinayla asla o ladar bile cikmiyo.1.ayin sonunda kontrolumuz var hastaneden kiralicam sagma makinasini.cidden saginca süt artiyo sanki.ve suyu biraz artirdim faydasini gordum kesinlikle ne yersek yiyelim sütu artiran tek sey dinlenmek ve bolca su.
mesela bugun bu saate kadar 1 kere 60 lik verdim.gece de veririm buyuk ihtimal.
boyle giderse 1 hafta kilo takibi yaptircam saglik ocaginda hemsireye 1 hafta sonunda bakicam kilo vermisse mamaya devam edicem.ama ayni yerinde sayiyosa ya da azcik da olsa kilo aldiysa hemen birakicam.
cunlu bazen anlamiyorum bebek gazindan mi agliyo acligindan mi agliyo.biraz da benim kizim bence ememiyo tam 2 3 dk emiyo sonra memeyle oynuyo emzik gibi cekistiriyo falan.yavas yavas cozucez insallah huylarini bebeklerin.
baktim bugun memeden sonra uyuyo hic mama takviyesi yapmadim.aksam 6 da verdim tek durmadi agladi diye.ama mamadan sonra bile agladi demekki gazindan aglamis.
tabi bi gunumuz bi gunumuzu tutmuyo insallah temelli keseriz mamadan
saglik ocaginda sut sagma makinalari oluyomu kiralanabiliyo mu
Benimkide aynı canım. Uyuduğu günler öyle oluyo. Bugün kontrole gittik14 günlüğüz 350 gr almış maşallah doğum kilosu üzerine. Gece yetiyo demkki .Benim sütümde iyi maşallah.Kizlar geceleri kac kez emziriyosunuz ben 3 saate bi emiyo ama kisa 7 8 dk anca uyuyo h2mn 20 gunluguz bu arada
Canım sadece aç olduğu için emmiyorlar, uyumak için gazı için hatta korkunca bile emmek isterlermiş bir de yeni doğan oldukları için tek tanıdıkları biziz bizimle kalmak için de emiyorlar. Sabırla geçecek inşallah. Bir de gaz problemi 3.haftada başlıyor muş tabi sürekli emmesi de gaz yapıyor maalesefYorgunluk ve uykusuzluktan ölücem artık 20 günlük olduk saat başı emiyor sütüm var hatta akıyor ped koydum emerken sürekli hava yutuyor o da gaz yapıyor hangi şekilde emzirsemde hava yutmasını engelleyemedim 15-20 dakika emiyor kendi kendine gaz çıkartıyor ama yeterli olmuyor galiba saat başı ağlayarak kalkıyor emmek istiyor ayaklarını çekerek ağlıyor bacaklarım koptu sallamaktan hamileyken ne rahatmışım ne yapacağımı şaşırdım evde durmaktan bunaldım galiba lohusa depresyonuna girmeye ramak kaldı
cnm bu arada mamalari arkalarinda olcege gore hazirlamaliymisiz.mesela 45 tam geliyo diye 45 lik degil de 60 lik hazirlamaliymisiz geri kalanini dokmeliymisiz.cunku mamanin icindeki olcekle ayarlayamazmisiz istedigimiz kadarini.istemeden fazla verirsek kabiz olurmus az verisek ishal olurmus.ve mamayi koyarken olcek kabindan bicakla fazlasini alarak koymaliymisiz ki kabizlik ishzllik durumlari olmasin diye.nette okumustum cnm oyle aktariyim dedim
Ya sabır gerçektenCanım sadece aç olduğu için emmiyorlar, uyumak için gazı için hatta korkunca bile emmek isterlermiş bir de yeni doğan oldukları için tek tanıdıkları biziz bizimle kalmak için de emiyorlar. Sabırla geçecek inşallah. Bir de gaz problemi 3.haftada başlıyor muş tabi sürekli emmesi de gaz yapıyor maalesef
Niyetm var cnm olmadi esime soliym ole oluyrsa bizde okutlm cocgmz icinBiz kuran kursunda iki tane kurban kestirip oradaki talebelere hatim okutturcaz canım inşallah önemli olan niyet nerde nasıl olduğu önemli değil
Sagol cnm evet geldm sukur :)Sezerbusra21 canım hayırlısı olsun Izmıre gelmişsin. Biseye ihtiyacın olursa yardımcı olurum seve seve :))
Yorgunluk ve uykusuzluktan ölücem artık 20 günlük olduk saat başı emiyor sütüm var hatta akıyor ped koydum emerken sürekli hava yutuyor o da gaz yapıyor hangi şekilde emzirsemde hava yutmasını engelleyemedim 15-20 dakika emiyor kendi kendine gaz çıkartıyor ama yeterli olmuyor galiba saat başı ağlayarak kalkıyor emmek istiyor ayaklarını çekerek ağlıyor bacaklarım koptu sallamaktan hamileyken ne rahatmışım ne yapacağımı şaşırdım evde durmaktan bunaldım galiba lohusa depresyonuna girmeye ramak kaldı
Anladm cnm bende mecburi sanyrdm dinen ogrenms oldumBen de ilk dogumumda oyleydim uzakta okutamadim ve oylede kaldi okutmadim yani. Mecburi bir sey yok dini gereklilik degil manevi huzur icin yapiliyo. Simdi oglumada okutamiycam gurbetteyiz. Kurbanlarini kestim ama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?