2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Aslinda iyi almis canim ayda 600 gram iyi diolar niye mamaya baslatti acaba

Kizlar geceleri kac kez emziriyosunuz ben 3 saate bi emiyo ama kisa 7 8 dk anca uyuyo h2mn 20 gunluguz bu arada

insallah insallah.
ben dün elimle sagdim biraz.elektrikli lansinoh gogus pompasi almistim 2 el.damla damla geliyo ben mi beceremiyorum makinayi bize bozuk mu sattilar yoksa sutummu az anlamadim.elimle saginca daha iyi cikiyo 30 cc ancz cikti ama makinayla asla o ladar bile cikmiyo.1.ayin sonunda kontrolumuz var hastaneden kiralicam sagma makinasini.cidden saginca süt artiyo sanki.ve suyu biraz artirdim faydasini gordum kesinlikle ne yersek yiyelim sütu artiran tek sey dinlenmek ve bolca su.
mesela bugun bu saate kadar 1 kere 60 lik verdim.gece de veririm buyuk ihtimal.
boyle giderse 1 hafta kilo takibi yaptircam saglik ocaginda hemsireye 1 hafta sonunda bakicam kilo vermisse mamaya devam edicem.ama ayni yerinde sayiyosa ya da azcik da olsa kilo aldiysa hemen birakicam.
cunlu bazen anlamiyorum bebek gazindan mi agliyo acligindan mi agliyo.biraz da benim kizim bence ememiyo tam 2 3 dk emiyo sonra memeyle oynuyo emzik gibi cekistiriyo falan.yavas yavas cozucez insallah huylarini bebeklerin.
baktim bugun memeden sonra uyuyo hic mama takviyesi yapmadim.aksam 6 da verdim tek durmadi agladi diye.ama mamadan sonra bile agladi demekki gazindan aglamis.
tabi bi gunumuz bi gunumuzu tutmuyo insallah temelli keseriz mamadan
saglik ocaginda sut sagma makinalari oluyomu kiralanabiliyo mu

cnm bu arada mamalari arkalarinda olcege gore hazirlamaliymisiz.mesela 45 tam geliyo diye 45 lik degil de 60 lik hazirlamaliymisiz geri kalanini dokmeliymisiz.cunku mamanin icindeki olcekle ayarlayamazmisiz istedigimiz kadarini.istemeden fazla verirsek kabiz olurmus az verisek ishal olurmus.ve mamayi koyarken olcek kabindan bicakla fazlasini alarak koymaliymisiz ki kabizlik ishzllik durumlari olmasin diye.nette okumustum cnm oyle aktariyim dedim

Cok saol canim denicem bunu.

Aslinda iyi almis canim ayda 600 gram iyi diolar niye mamaya baslatti acaba
Ya prematüre bebekler ilk ay 1 kilo almalıydı dedi, çabuk toparlanması gerekiyor dedi. Sarılığı bedeninde hala devam ediyordu değer 12 deydi.
Hakikatten de mamaya başlayınca bebeğim uyumaya da başladı. Ve hızla kilo aldı. 1 haftada sarılığı bedeninden kayboldu. Yoruluyordur çok çekememiştir demişti . Çok emzirme yorulmasın dedi ama bu dediğini dinlemedim. Hala da önce emzirip sonra mama veriyorum. Emmesine de karışmıyorum. Canı ne zaman isterse ne kadar süre isterse emziriyorum canım.

Son düzenleme:
Bizde günde bire düşmüştü kaka en son dün akşam yaptı bugün yapmadı anne sütü alanlarda 10 gün normal diyorlar ama seninki mamada alıyor canım bende şimdi kantaron yağı ile poposunun deliğine masaj yaptım çokça gaz çıkardı kaka Yok ama napsak bilmiyorum

Ben de hep aç mı ikilemi yüzünden mamayı sevmiyorum kafam karışıyor gazdan ağlıyor diyorum ama sonra acaba aç mı diyorum mamayı veriyorum yerken gaz çıkarıyor demek ki gazdan diye oturup ağlıyorum derdini anlayamadım diye. Kaç kez mama döktüm böyle . Çünkü gazı çıkınca uykuya dalıyor benimki karnı da toksa tabi.

Kizlar geceleri kac kez emziriyosunuz ben 3 saate bi emiyo ama kisa 7 8 dk anca uyuyo h2mn 20 gunluguz bu arada
Benimkide aynı canım. Uyuduğu günler öyle oluyo. Bugün kontrole gittik14 günlüğüz 350 gr almış maşallah doğum kilosu üzerine. Gece yetiyo demkki .Benim sütümde iyi maşallah.

Yorgunluk ve uykusuzluktan ölücem artık 20 günlük olduk saat başı emiyor sütüm var hatta akıyor ped koydum emerken sürekli hava yutuyor o da gaz yapıyor hangi şekilde emzirsemde hava yutmasını engelleyemedim 15-20 dakika emiyor kendi kendine gaz çıkartıyor ama yeterli olmuyor galiba saat başı ağlayarak kalkıyor emmek istiyor ayaklarını çekerek ağlıyor bacaklarım koptu sallamaktan hamileyken ne rahatmışım ne yapacağımı şaşırdım evde durmaktan bunaldım galiba lohusa depresyonuna girmeye ramak kaldı

Canım sadece aç olduğu için emmiyorlar, uyumak için gazı için hatta korkunca bile emmek isterlermiş bir de yeni doğan oldukları için tek tanıdıkları biziz bizimle kalmak için de emiyorlar. Sabırla geçecek inşallah. Bir de gaz problemi 3.haftada başlıyor muş tabi sürekli emmesi de gaz yapıyor maalesef

Öyle yapiyorum zaten 60 lik hazırlayıp 40cc veriyorum. Mamadan bir muddet sonra seni emiyor mu? Benim kızım meme istiyor yine. Sağlık ocaklarında sağım makinesi yok malesef sadece kilo ölçümü yapiyorlar ve emzirme ile ilgili bilgi veriyorlar.

Ya sabır gerçekten

Gaz damlasi verdi mi doktorunuz?

Ben de ilk dogumumda oyleydim uzakta okutamadim ve oylede kaldi okutmadim yani. Mecburi bir sey yok dini gereklilik degil manevi huzur icin yapiliyo. Simdi oglumada okutamiycam gurbetteyiz. Kurbanlarini kestim ama.
Anladm cnm bende mecburi sanyrdm dinen ogrenms oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…