2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Kızlar geçen gün burada uyku arkadaşı sormuştum. Fisher price’ın oyuncağını aldım. Hem fiyatı çok uygundu hem de çok memnunuz. Mışıl mışıl uyutuyor:)

Buarada sütüm iyice azalmıştı. Bitti bitecek diye çok korkuyordum. Doktorum süt arttırıcı olarak motilium mide ilacı önermişti. İlacın yan etkisi prolaktin hormonu salgılatıp süt yapmakmış. Bikaç gündür kullanıyorum. Sütümde gözle görülür bir artış var. Emzirirken ilaç kullanmak hiç içime sinmiyor, bir kaç ayrı doktora da sordum. Doktorlar bebeğe hiç bir zararı olmadığını hatta bebeklerde bile bu ilacı kullandıklarını söyledi. Biraz kullanacağım bakalım. Sizinle de paylaşmak istedim. Ama yine de doktorunuza danışmadan kullanmayın.

Canım ne güzel işte seni uğraştırmıyor maşallah nazar değmesin keşke bizimkilerde öyle olsa hiç dokunmam valla benim ki de uyanınca basıyor çığlığı sürekli emmek istiyor aslında normal az duruyordu gözü açık 1 kaçgündür bişeyi mi var anlamadı. Hiç durmuyor

Günaydın kızlar. Gümüş kapaklar gerçekten işe yarıyor mu ? 1 ay oldu hala yaralar geçmedi kremlerde hiç fayda etmiyor resmen emzirmekten soğudum canımın acısından. Kullananlar memnun mu acaba ?
Ben kullanıyorum canım bence çok yara yapmasını önlüyor ben de küçük bir yara var oda ilk aldığında acıtıyor o kadar genelde nemli tutmasını sağlıyor ben iyi ki aldım diyorum yerlisini aldım ben 195 tl ye sen bilirsin al istersen iyice araştırıp

Benimde kizim sacli dogdu suan hala duruyor belkide dokulmez bakalim benimde diger cocuklarimin dokulmustu ama tam olarak ne zaman dokulur hatirlamiyorum

KıZlar kızımın gözü çapaklanıyor ne yapmam gerek bilginiz var mı çayla sildim bir kaç kez ama işe yaramadı

Nasıl bir şey canım emzikli olanlardan mı yoksa sesli titreşimli olanlardan mı?

Kızlar bu arada bizim kıyafetler çok diyordum ama küçük gelmeye başladı ve her gün bir sürü kıyafet çıkıyor. Alışveriş yapmam lazım ama bebekle nasıl olacak bilemedim. Süt sağıp yanıma mı alsam siz nasıl yapıyorsunuz?

Aynen öyle yap canım . Ben de çıkmayı çok istiyorum ama çıkmayacağım demiştim. çıkarsam mama yapıp çıkarım acıkma saatinde veririm dönememiş olursam.

Ohhh ne güzel

bence hiç öyle bişey düşünmez :) ilk zamanlar bende öyle uyutuyorum diye seviniyordum şimdi bacaklarda zor uyutuyorum
Şuan böyle ama 1 ay sonra çok şey değişir eminim. :)))) artık sallayarak mi arabada mi nerde uyuturum bilemem :))))

Uyanık olduğu zamanlarda benimde emmek istiyor hep o pes edene kadar emziriyorum. Gazi çıktıysa karnı toksa uyuyoruz mahsallah. Tek derdim minik ya yalnız uyutmak doğru mu üzmeyim onu diye :/

Eklentiler

• 21B4D57F-F814-4448-9791-E75DC8843D3E.webp
    32,4 KB · Görüntüleme: 31
  • 318C4BB2-F7CD-4FB0-B629-D8CB261EB9D4.webp
    24,8 KB · Görüntüleme: 37
33 günlük olduk canım. Benden ayrı kalmasından korkuyorum ondan bi tereddütte kaldım. Ağlama falan yok guluyo keyifli uyuyo ama.
korkma en kuvvetli bağ emzirmek miş =) emzirirkene konuş şarkı söyle göz teması kur seni tam görmese de =) inşaAllah hep böyle huzurlu olursunuz canım =)
kucağa alıştırdın mı bu sefer işin içinden çıkamazsın. 3 ay deniyorlar bizi 3. ay dan sonra çık çıkabilirsen işin içinden =)
küçük olduklarına bakma sen maşaAllah çok zekiler =)

cnm mama cok gaz yapiyo ondam mamayi alir almaz gaz cikariyolar aslinda mama cidden hic iyi degil daha cok gaz yapiyo.
ve biberonla mama almak daha cazip geliyo bebeklere hemen yutuveriyolar.biz de saniyoruz ki acından cocuk istahla aliyo mamayi saniyoruz.
2 gun onceye kadar bebegim gercekten acti mamayi verince duruyodu uyuyodu.ama son 2 gundur memeyi veriyorum uyuyo mamaya gerek yok diyorum ben de.
ben cozumu durup durmamasina bagliyorum artik.duruyosa mama yok durmuyosa var.dun mesela mamayi vermeme ragmen aksam 6 da yine de agladi.gazi varmis megersem bu bana ders oldu bugun bakalim mama vermicem o saatlerde.bebegimizi gozlemleterek cozucez ancak cnm.
ve mama alinca kesintisiz 2 3 saat uyuyo ama meme alinca 1 saat uyuyo hemen kalkiyo.cunku memede yoruluyo efor sarfediyo mamada heken 60 cc yi aliyo karni birden doyuyo.zaten mamayi alir almaz cok fazla ciş yapiyo.
kilo kaybetmezlerse insallah mamayi birakiriz da yine kilo kaybederse veririm.
benim simdilerde sıkıntım evet memeden vazgecmicem ama 1 saat arayla uyandigi icin hic bisey yiyip icemiyorum.
ve kucagimda uyuyo cok guzel ama besige koyunca basliyo aglamaya.kucagimda gaz sancisini unutuyo ama besige koyunca bacaklarini kendine cekiyo sizlaniyo.sonunda da aglito meme istiyo.
bi yerde okumustum gazli bebekler memeyi daha cok istermis rahatlattigi icin.

Selam kızlar kontrole gittik biz bugün. 34. Günümüz Bebişim 4400 ve 55 cm olmuş. Biraz minik doğmuştuk biz 3040 doğum kilomuz. Çok kilo almamışız ama anne sütüne devam inşallah sütüm olur. Boy kilo artışlarınız nasıldı bir ayı tamamlayanlar ?

evet istiyor memeyi.ama bazen ben ilk emzirip sonra mama veriyorum.o zmn tam doyuyo mamadan sonra uyuyuveriyodu.ama son 2 3 gundur mamayi versem de uyumuyodu.mamayi da artirmak istemedim.
2 gundur mamayi azaltinca da 1 saatte bir uyaniyo o kotu oldu biraz cok yoruluyorum.keske 2 saatte bir emzirsem ya.saat basi cok zor oluyo.yoruluyo memede
memeyi emzik gibi kullanmasa emse bayagi belki 2 saatte bir uyancak da emzik gibi kullanmasi kotu oluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…