- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #42.141
Maşallah canım bence gayet güzel kilo almışSelam kızlar kontrole gittik biz bugün. 34. Günümüz Bebişim 4400 ve 55 cm olmuş. Biraz minik doğmuştuk biz 3040 doğum kilomuz. Çok kilo almamışız ama anne sütüne devam inşallah sütüm olur. Boy kilo artışlarınız nasıldı bir ayı tamamlayanlar ?
Ben de masaj yapayım en iyisi saol canımCanım bn damla kullanıyorum geçirdi gibi. Bide masaj yapıyorum iç kısmına
Ablamın da bebegi dogdu aralarında bir ay var. O ilk ay iki kilo aldi hem bizden kilolu dogmustu. O suan 7 kilo iki aylik kizim cok cok minik kaliyor yaninda annemler de habire buyumedi bu kiz diyor. Kardesimin kizi 55 cm dogdu ayrica en minik benimki. Oyuzden biraz kucuk geliyor banaCanm 1 ayda 1400 gram almışsınız neresi az bunun:) biz 1 ayda 1300 gram aldık doktorumuz çok hızlı almışsınız dedi.
Tamam canım yapayım masajİ
Ilık suyla silip goz pınarina serçe parmağınla masaj yap 24 saate geçiyor
Mamayla mı besleniyor maşallah baya almış kiloAblamın da bebegi dogdu aralarında bir ay var. O ilk ay iki kilo aldi hem bizden kilolu dogmustu. O suan 7 kilo iki aylik kizim cok cok minik kaliyor yaninda annemler de habire buyumedi bu kiz diyor. Kardesimin kizi 55 cm dogdu ayrica en minik benimki. Oyuzden biraz kucuk geliyor bana
Hayır hic mama almadı sadece anne sütü. O da sütüm yok aslında sıkıp bekleyince geliyor. Bazılarının şıp şıp kendiliginden akıyor ne güzel öyle olsak keşke ama sütüm olsun diye uğraşıyorum. Her gün bal kabağı sütlacı yiyorum. Bir gün rezene bir gün ısırgan çayı iciyorum. En çok süt artıran yoğurtlu dere otu semiz otu salatası bence. Kayisi uzum kompostosu arada filan. Yine anneme yaranamiyorum bakamiyorsun kendine bebegin kucuk kaldi diyor bana haftalik rapor aliyor :) ablamin da bebegi yeni dogunca ve o tosuncuk gibi olunca bizimki kus gibi gorunuyorMamayla mı besleniyor maşallah baya almış kilo
Aynen öyle canım bizimki de gazlı ve kucağımda uyuya kalıyor yatırınca uyanıyor. Doğru düzgün yemek yiyrkiyyiye ben de. Şu 1 buçuk ay geçsin 3 aylık olacağız hemen kuru fasulye yiyeceğim vallahicnm mama cok gaz yapiyo ondam mamayi alir almaz gaz cikariyolar aslinda mama cidden hic iyi degil daha cok gaz yapiyo.
ve biberonla mama almak daha cazip geliyo bebeklere hemen yutuveriyolar.biz de saniyoruz ki acından cocuk istahla aliyo mamayi saniyoruz.
2 gun onceye kadar bebegim gercekten acti mamayi verince duruyodu uyuyodu.ama son 2 gundur memeyi veriyorum uyuyo mamaya gerek yok diyorum ben de.
ben cozumu durup durmamasina bagliyorum artik.duruyosa mama yok durmuyosa var.dun mesela mamayi vermeme ragmen aksam 6 da yine de agladi.gazi varmis megersem bu bana ders oldu bugun bakalim mama vermicem o saatlerde.bebegimizi gozlemleterek cozucez ancak cnm.
ve mama alinca kesintisiz 2 3 saat uyuyo ama meme alinca 1 saat uyuyo hemen kalkiyo.cunku memede yoruluyo efor sarfediyo mamada heken 60 cc yi aliyo karni birden doyuyo.zaten mamayi alir almaz cok fazla ciş yapiyo.
kilo kaybetmezlerse insallah mamayi birakiriz da yine kilo kaybederse veririm.
benim simdilerde sıkıntım evet memeden vazgecmicem ama 1 saat arayla uyandigi icin hic bisey yiyip icemiyorum.
ve kucagimda uyuyo cok guzel ama besige koyunca basliyo aglamaya.kucagimda gaz sancisini unutuyo ama besige koyunca bacaklarini kendine cekiyo sizlaniyo.sonunda da aglito meme istiyo.
bi yerde okumustum gazli bebekler memeyi daha cok istermis rahatlattigi icin.
Aynen canim gerekli nemi falan ordan kontrol ediyoruz. Termostatla aynı ölçüm yapıyor doğru ölçüm yapıyor yani. Gül e güle kullan inşallah:))Teşekkür ederim canım gerekli olduğunu düşünüyorum bende edineyim biran önce
Emzirirken gözler hep bende zaten. Icimi rahatlattin canım çok sagol :)korkma en kuvvetli bağ emzirmek miş =) emzirirkene konuş şarkı söyle göz teması kur seni tam görmese de =) inşaAllah hep böyle huzurlu olursunuz canım =)
kucağa alıştırdın mı bu sefer işin içinden çıkamazsın. 3 ay deniyorlar bizi 3. ay dan sonra çık çıkabilirsen işin içinden =)
küçük olduklarına bakma sen maşaAllah çok zekiler =)
Canım işe yarıyormuş kimden duyduysam. Bence ikinci el al. Tutumlu annede var 175 liraya kargo da bedava steril eder kullanırsınGünaydın kızlar. Gümüş kapaklar gerçekten işe yarıyor mu ? 1 ay oldu hala yaralar geçmedi kremlerde hiç fayda etmiyor resmen emzirmekten soğudum canımın acısından. Kullananlar memnun mu acaba ?
Sezeryan oldum 2.günü hastaneden taburcu olduk çıkınca bebegin kilosuna bakmadılr eve geldik 8 saat bebegimi uyandıramadm aç kalfı baygın gibiydi tekrar hastaneye gittil 280 gram vermiş doktor çok dedi bide uyanmayınca küveze aldılar sütümde azdı mama verdiler 2.günü öglen taburcu olduk eve geldik burnu akıyo tıkalı ateşi yüksek poposunda leke vardı tekrar kilo kontrolü yapılcaktı hastaneye gittik sonra saglık ocagına gittik topuk kanı verdik dünde acile gittik göbegi kanıyodu ondan öncede sarılık ölçümü için çagırmşlardı yani çok gidip geldik hep dışarıdaydıkNe oldu canım hayırdır ya
Benim oğlum 2100 dü yaAblamın da bebegi dogdu aralarında bir ay var. O ilk ay iki kilo aldi hem bizden kilolu dogmustu. O suan 7 kilo iki aylik kizim cok cok minik kaliyor yaninda annemler de habire buyumedi bu kiz diyor. Kardesimin kizi 55 cm dogdu ayrica en minik benimki. Oyuzden biraz kucuk geliyor bana
Canım yüzüstü yatırmayı denedin mi? Ben gazı çok olunca kendi yastığıma yüzüstü yatırıyorum Ayakları aşağıda kalıyor çok hoşuna gidiyor ve rahtlıyor.Aynen öyle canım bizimki de gazlı ve kucağımda uyuya kalıyor yatırınca uyanıyor. Doğru düzgün yemek yiyrkiyyiye ben de. Şu 1 buçuk ay geçsin 3 aylık olacağız hemen kuru fasulye yiyeceğim vallahi
Bence gayet iyi kilosu sen annene bakma diğeri fazla kilo alıyor istisnaHayır hic mama almadı sadece anne sütü. O da sütüm yok aslında sıkıp bekleyince geliyor. Bazılarının şıp şıp kendiliginden akıyor ne güzel öyle olsak keşke ama sütüm olsun diye uğraşıyorum. Her gün bal kabağı sütlacı yiyorum. Bir gün rezene bir gün ısırgan çayı iciyorum. En çok süt artıran yoğurtlu dere otu semiz otu salatası bence. Kayisi uzum kompostosu arada filan. Yine anneme yaranamiyorum bakamiyorsun kendine bebegin kucuk kaldi diyor bana haftalik rapor aliyor :) ablamin da bebegi yeni dogunca ve o tosuncuk gibi olunca bizimki kus gibi gorunuyor
Teşekkür ederim canım nem ve sıcaklık değerinin kaç olmasına dikkat ediyorsun . Sıcaklık 25 i geçmemeli nem değeri %50 diye biliyorumAynen canim gerekli nemi falan ordan kontrol ediyoruz. Termostatla aynı ölçüm yapıyor doğru ölçüm yapıyor yani. Gül e güle kullan inşallah:))
Denedim canım yaş 2.dakikadan sonra ağlamaya başlıyor geçmiyor bir de genelde beslenme ardına oluyor ağızdan çıkarıyor ama alttan da gazı oluyor öyle olunca yatıramıyorum midesindeki ağzına gelmesin diyeCanım yüzüstü yatırmayı denedin mi? Ben gazı çok olunca kendi yastığıma yüzüstü yatırıyorum Ayakları aşağıda kalıyor çok hoşuna gidiyor ve rahtlıyor.
E nasıl uyutacağımı bilemiyorum basıyor çığlığı bizimkinin sesi çok açıldı :) bacakta pişpişle anca uyuyor yada memede çok aşırı yorulup ve uykusu denk gelirse beşiğine yatırırken daha uyuyorRuya Naz0
cnm durumumuz birebir ayni.
bende basta salladim annemin etkisiyle ama sonra biraktim.aman diyim sallamayi birak beni mahvetti sallamak.
sallamak bebegi uyusturuyo uyutmyo kisa sure sonra kalkiyo.ellerim acidi benim de sallamaktan besigi.en son biraktim aglarsa memeyi veririm dedim.aglayinca ac demektir zaten birak acligini belirtsin cnm sallama hic
Ben 40+5te dogurdum. Bir önceki gebeliğim de 41+0da kendi sancisiyla geldiKizlar içinizde 40 haftayı doldurup normal dogum yapan oldu mu? Ben bugün 39+6 yim hicbir dogum belirtim yok. Doktorum 41 42. haftalara kadar beklemekten bahsediyor herşey yolunda giderse.normal dogumdan yana kendisi hep ssvd suda dogum vs yaptırıyor .aslinda ben de normal dogum istediğim icin seçtim kendisini ama şimdi zaman geçtikçe endişeleniyorum ya bebegime bsy olursa vs diye. Son 2 haftada 200 gr almis mesela karnimda acaba ii beslsnemiyo mu vs soruları var. Doktora fazla evhamlı bi tıp gibi gözüküyorum o herşey yolunda bekleyelim vs deyip duruyor neden en negatifini düşünüyorsun diyor ama tuhaflık bende mi??
Tamam canım merak ettim bende..Cok sagol yarin icin randevu aldik bakalim insallahhh degildir ama bence egzema haber veririm canim
Göğüs ucu yarası olan arkadaşlar hep yazıyorum yine yazayım benim artık göğüs ucum kopma noktasındaydı kanıyordu herşeyi denedim ama tahin mucize oldu resmen ısrarla söylüyorum kimse bu acıyı çeksin istemiyorum. deneyin bence birkaç sürmede acı yok oldu 3 günde de tamamen iyileşti.Benim de yarıklar oluşmuş cankm , kızımı emzirmeye korkar oldum . Fiyatı 295 tl imiş bende faydası varsa almak istedim . Yorumun için teşekkür ederim .. kafamda soru işareti bardı . Alacağım çünkü emzirmek benim için işkenceye döndü.. lansinoh kullanıyordum ama çok bir faydası olmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?