2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
cnm tahinin yağınmi kendisinimi suruyosun
bebege yan etkisi olcak doye korkuyorum yoksa surucem de

Çok teşekkür ederim canım eşime söyleyim bari onu alalım çok ıkınıyor üzülüyorum spor yaptırıyorum masaj yapıyorumok faydası yok

ya ben mercimekli kofte yemek istiyorum
ya 1 gununuz bi gununuzu tutmuyo sozde mama vermicektim hic durmadi emzirmekten yoruldum mama verdim uyudu anlayamiyorum cidden yoruldum ya
Benimki zaten emzirme üstüne mama alıyor zaten ama saat 4 ten beri sadece 20 dk uyudu onda da çay demledim biraz salata yaptım biberonları yıka kaynat daha yiyemedim salatayı içemedim çayı uyandı geri

Bebeğin sağlığıyla ilgili endiselerim var. Nasil bekledin sen? Ne sıklıkla takibin yapildi, ikisi de normal dogum muydu?

İkisi de normal oldu evet. 40tan sonra 2-3 günde bir görüşecektik, iki kere kontrole gidebildim sadece:)) yani şöyle söyleyeyim bu arada ben de sağlıkciyim kadın doğumda da calistim o yüzden gönlüm çok rahatti 40 üstüne hemen miad aşımı demek doğru olmaz belikler için 37-42 arası normaldir aslında. Bebeğin plasentasi iyi ise suyu yeterli ise herhangi bir anormallik gorunmuyorsa yakın takiple sürecin sorunsuz geçeceğini bildiğim için panik yapmıyordum. Kötü senaryolar 37-38-39. Haftada da olabilir bunu önceden bilmemiz mümkün değil,bebeği erkenden alalım demiyoruz bu da bence öyle. Eğer ki geçmişte kötü gebelik öyküsü de yoksa hele. Bilmiyorum ben rahattım açıkçası ilk gebeligimde kendimi çok dinlerdim en ufak agriyi en kotu senaryoya yorardim, üçüncüde saldım çayıra yaptim. Çok şükür kolayca,sağlıklı bir şekilde doğan bir tosbigim oldu sonunda. Hatta doğum sonrası epizyom dikilirken "anne ne kadar rahat, anne rahat bebek de rahat"dediler benim için. Tabii ilk doğumda insan bu kadar rahat olamaz,onda da güvendiğin bir Dr la süreci yönetmek en doğru şey olacaktir.

Benim doktorum da 42ye kadar bekleriz bir sorun olmazsa diyor, daha dün kontrolum vardi suyu iyi herşey yolunda su an icin dedi. Çok da güvendiğim bi doktor aslinda ama cevremde ve nette hep miadını aşan 40i gecen gebeliklwrle ilgili olumsuz seyler duydum .Ilk bebegimi de kaybettigim için (3 aylıktı gerci karnimda öldüğünde bu kdr buyumemisti) her an bsy olacakmis korkusu yasiyorum. Plasenta yaşlanması diyw bsy okudum burda mesela ya oyle bsy olduysa doktor dikkat etmediyse vs dye evhamlaniyorum iste...

Kızlar uyumayan kızımı babası trt ninnilerini açıp uyuttu. Birazda salladı. Bu ikinci oldu. Brn bi türlü uyutamıyodum. Memede uyuyoken artık onda da uyumuyodu. Tavsiye ederim. eşim sağolsun rahat bi nefes aldım artık. Alıştırmak istemiyodum ama napayım . İki üç gündür uyumuyo uyutmuyo

Yaslanma görülmeyecek gibi degil. Yani hafif olabilir sonuçta ama onun da dereceleri var. 40 hatfta üzeri baktıkları şeyler suyu, plasentasi ve nst. Çok şey bakıyor olsalar hadi dikkat etmedi gözden kaçtı denir de zaten usgde baktıkları şey iki tane.

Icimi rahatlattin sag ol cnm. Gereksiz kuruntu yapiyorum sanirim bebegimi strese sokuyorum sanirim

Canm ben de ninnilerle yada uyku arkadışının çıkardığı müziklerle seslerle uyutuyorum. Çok da rahat oluyor. Yatağa bırakıyorum kendi kendine uyuyor. Bunda kötü birşey yok bence. Kucakta yada ayakta uyutmaktan çok daha sağlıklı.

Sallama konusuna cokta takilmayin nolucak yani azcik pispislar gibi sallassak kucakta ileri geri nen nen yapsak uyumayan bebegimiz varsa uyutmak icin heryolu deniyoruz bizler ayakta sallanan nesilleriz. Hircin bir sekilde kafasi sarsilmadan sallamanin sakincasi olmaz bence. uyutmak icin neler cektigimizi uyumayan bebegi olan anneler bilir.

Ben alıştırırsam hep mecbur kalırım die istemiyodum ama artık dayanacak gücüm kalmadı. Gaz sıkıntısı da var. Bi türlü uyumuyo 5 dakikaya kalkıyo. Yarım saat oldu bakalım inşallah uyanmaz da rahat rahat dinlenirim.
O uyku arkadaşını bende almayı düşünüyorum herkes memnun. İnşallah zamanla bunlardan da bıkmazlar

cnm tahinin yağınmi kendisinimi suruyosun
bebege yan etkisi olcak doye korkuyorum yoksa surucem de
Canım tahinin kendisini sürdüm yağı yoktu bendeki tahinin üzerine göğüs pedi koyup kestiğim buzdolabı poşeti ile kapattım ve emzirmeden önce yukadım tahin doğal zaten kremler daha zararlı bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…