2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Canım rapor alacaksan devamında maaşın tam yatar ücretsiz izne ayrılırsan 7 gün kesilir.
Canım çok sağol biz eşimle hiç alamayacağını sanıyorduk sonradan maaşlar 15 inden 15ine yapıldığı geldi aklıma . Peki rapor için okuluma başlama yapmam gerekiyor mu yoksa bitimin ertesi gün direk doktora gidip rapor mu almam gerekir

Bence sende kendini suçlama ilkinde tecrübesiz oluyor insan. Benim de oğlum da çok acımıştı. O yuzden bu hamileligimde doktora soyledim o da lansinohu başlatmıştı. Keşke senin yazını da okusaymışım. Ilk haftalar çok kötüydü ağlaya aglaya emzirdim, doktor 3 tane krem verdi karıştırıp sürdüm iyi geldi. Şimdi de catlaklar var bazen de aciyor ama ilk zamanlar gibi değil.

Memur olan arkadaşlar ya benim izin 8 Şubat'ta bitiyor . Bana 15 Şubat'ta kaç günlük maaş yatacak acaba? Bu konularda hiç bilgim yok

Memuriyette maaşlar önden yatar yani 15 Şubat'ta alınacak olan maas 15 subat-15 Mart arasında çalışmayı gerektirir eğer ücretsiz izne ayrılacaksan maalesef 15 Şubat'ta maaş alamazsın hatta 8 Şubat'ta izne ayrılacaksan(yani 15ine kadar yıllık izin rapor vs almayacaksan) o 7 gün için de maaş geri iadesi yapman gerekir benim bildiğim bu şekilde.

Kizlar bi arkadas sutumu sagdigimda 160 170 cikio demisti bulamadim simdi kim oldugunu. Sut sagma makinasi ne marka bilgilendirirse sevinirim
canım ben yazmamıştım ama yardımcı olacaksa marka açısından avent elektrikli pompayla iki göğüsten 130-140 sağıyorum 2 -3 saatte 1 biberon doluyor

Süt sağan arkadaşlar sütünüzü hangi ara sağıyorsunuz. Bebeğiniz emdikten sonra mi? Bebeğinize gore zaman ayarlamasını nasil yapıyorsunuz? Artırıyorsa bende sağmaya başlayayım. Belki mamadan kurtuluruz.

Canım Benim bebeğim bi tanesini emiyo bi öğünde sadece. Emdikten sonra bakımını yapıp uyutuyorum o ara sağıyorum. Diğer öğünde kalan memeyi veriyorum. Diğer öğüne zaten yenileniyo süt. Ben günde 2-3 defa sağıyorum. Anca böyle oluyor

Dün akşamdan bu yana 3 kere kustu bebeğim neden oldu acaba yarında devam ederse Pazartesi götürcem doktora annem bazı bebekler kusar diyor amA 35 gündür kusmamıştı normal mi acaba

Dün akşamdan bu yana 3 kere kustu bebeğim neden oldu acaba yarında devam ederse Pazartesi götürcem doktora annem bazı bebekler kusar diyor amA 35 gündür kusmamıştı normal mi acaba
Bizimki günde 3-5 kere kusuyo ama her gün oluyo canım. Hasta mı oldu ki acaba. Üşütmüş veya yediği fazla gelmiş olabilir mi? Nasıldı kustuğu

Saol canim heralde makinayla alajali deil benim sutum az
canım ben sezeryan oldum ilk gün bebek boş çekmekten yara oldu kanadı göğüslerim akşamına eşim pompayı aldı. saatlerce zorla sağdım 3 damla kolostrum geldi anca. sonra eve çıktık yine boş boş sağdım 3. gün sağ göğsümde bi ağrı oldu bi baktım süt çıkıyo sıkınca. sevinmeye kalmadan akşam göğüslerde ateş ağrıyla acile gittik mastit olmuşum. bol bol sağ bebeği emzirme biberonla ver dedi doktor. 1 hafta 2-3 saat uyudum ama hep sağdım. ilk günler 40 cc çıkarsa mutlu oluyordum bak şimdi 18 günlüğüz 130 cc çıkıyor.
o yüzden sütüm az deme ben her artışında ilk günkü 3 damlayla kıyaslayıp aa sütüm daha çok çıktı diye sevindim.
sağınca gerçekten çoğalıyor sakın pes etme.

Arkadaşlar benim bebeğimin ağzı pamukçuk oldu karbonatlı su ile sildim dahada arttı. Ebe bazıları böyle karbonatlısu işe yaramadıysa ilaç kullanacaksın dedi ve mikostatin verdi buhün başladım kullanmaya. Kullanan var mı. Doktor nasıl kullanacağımı ya da ne kadar kullanacağımı söylemedi sinir oldum. Geçimce bırak dedi kullanımınıda eczane anlatırmış başından savdı yani. Bilgisi recrübesi olanlar anlatabilir mi

Bizimki günde 3-5 kere kusuyo ama her gün oluyo canım. Hasta mı oldu ki acaba. Üşütmüş veya yediği fazla gelmiş olabilir mi? Nasıldı kustuğu
İçtiği süt renginde canım bazılarıda kesilmiş süt gibi altını değiştirirken kusmuş hiç görmedim kulağı ve saçları öyle ıslamışki

Senin normal doğum mu sezaryen miydi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…