- 15 Aralık 2018
- 3.231
- 2.669
- 83
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #42.681
8. Günümden beri tek bakıyorum canım ve farkediyorum gelişme olduğunu. Kayınvalidem varken tam bunalımdaydım, çıldıracak gibiydim. O gidince bebeğimle başbaşa kaldım ve sanki iyileşiverdi ruhum. Kimseyi istemedim. Başkası varken insan ne olduğunu anlayamıyo, daralıyo. Bu günlerimize şükür :) kendimize bakamıyoruz ama bebeğimize bakabiliyoruz, mutluyuzBen şunu anladım eğer bebisinle evde tek kalırsan çok çabuk toparlaniyosun. Ben yanimda birileri olunca bunalıma giriyorum. Tek başıma çocuğa bakmak inan çok daha güzel ve toparlanman çok daha hızlı oluyor. Umut var merak etme. :))
Aynı duyguları yaşıyoruz o zaman. Şimdi 1 2 hafta sonra bebişini daha iyi tanican dinlenmeye de vaktin kalcak kendine zamam ayırmaya da inşallah. Yanında biri olunca sıkıntı gerçekten. Benimde kayinvalidem vardı ben çocuğu uçururken geliyodu başımıza kuzum kuzum diyodu çocuk uyaniyodu sanki uyumasın diye yapiyo gibi. Çocuk uyaniyodu hoop başa dönüyoduk . Çok şükür şimdi kimse yok uyku sorunu yaşamıyoruz . O zaman yemek yemeğe vaktim yoktu şimdi evimin isini bile yapıyorum.8. Günümden beri tek bakıyorum canım ve farkediyorum gelişme olduğunu. Kayınvalidem varken tam bunalımdaydım, çıldıracak gibiydim. O gidince bebeğimle başbaşa kaldım ve sanki iyileşiverdi ruhum. Kimseyi istemedim. Başkası varken insan ne olduğunu anlayamıyo, daralıyo. Bu günlerimize şükür :) kendimize bakamıyoruz ama bebeğimize bakabiliyoruz, mutluyuz
Aynen canım bende bilmiyorum nasıl korunacağımızı :/ en zararsızı kondom ama ona da eşlere ne kadar güvenilir bilmiyorum. 3 aylık iğne iyi ama adet düzensizliği yapıyormuşBebisler doğdu çok şükür hepsi sağlıkla büyüsün inşallah. Korunma yöntemi olarak ne düşünüyorsunuz? Sağlık ocagindaki ebe 3 Aylık iğne önerdi ama yan etkilerini okuyunca korktum açıkçası. Hormonlu spinal varmış kullanan bilgisi olan var mı acaba. Kafam çok karıştı bu konuda.
Canım beni hiç uyarmadılar maalesef ben de geçer diye ihmal ettim peki alırken acı hissedermiyim baya korktumBende hemşireyim canım, bilgim var. Bende iğne yaptırınca beze oluyor ve 2-3 hafta oturamıyordum. 3 kere falan oldu bu ama zamanla geçti. Kolanyalı pamuk koydum. Hastalara da önerirdik, beze olursa koyun diye. Halamdada beze oldu ama geçmemişti. Senin anlattığın gibiydi. Doktor alalım dedi aldılar bezeyi. Başkalarında da duyduğum kadarıyla yenileyebiliyomuş. Herkeste yenilemiyo ama. Sanırım bakımıyla falan alakalı yeniliyo.
Gece uykusunda ne zaman alt değiştirme yapsam uyanıp zor uyuyordu. Kakasını yapmadığı sürece alt değiştirme yapmıyorum canım. Zaten kaka pişik yapıyorBir ay ımız doldu çok şükür. Gece uyanmalarında şimdiye kadar emzirme + alt değiştirme yapıyordum. Alt değiştirmeyi artık yapmasam mı acaba uykusu dağılmasın diye. Siz neler yapıyorsunuz
Oyy ne güzel kendi kendine yetebilmen. Allah yardımcı oluyo kimseye ihtiyaç yok şükür. Gelmesin hiç öyle bi kv yaa. Uzak kalsın mümknse. Çıldırtıyolar insanıAynı duyguları yaşıyoruz o zaman. Şimdi 1 2 hafta sonra bebişini daha iyi tanican dinlenmeye de vaktin kalcak kendine zamam ayırmaya da inşallah. Yanında biri olunca sıkıntı gerçekten. Benimde kayinvalidem vardı ben çocuğu uçururken geliyodu başımıza kuzum kuzum diyodu çocuk uyaniyodu sanki uyumasın diye yapiyo gibi. Çocuk uyaniyodu hoop başa dönüyoduk . Çok şükür şimdi kimse yok uyku sorunu yaşamıyoruz . O zaman yemek yemeğe vaktim yoktu şimdi evimin isini bile yapıyorum.
Ya bana ebe 1 yıl adet olmucan iğne tavsiye ederim dedi. Adet olmadigin için hamile kalırsan anlamazsın dedi. Eşime güveni geçtim bende kaşıntı yapiyo. Iğne denicem bi kere galiba. Spinal taktırmak daha zor. Düzensizlik yaparsa başka yol bakcam. 40 cikiyo az kaldı bian önce karar vermem lazım ama çok tecrubesizim bu konuda. Seninde yokmu aklında bişey. Sana daha yakın gelen.Aynen canım bende bilmiyorum nasıl korunacağımızı :/ en zararsızı kondom ama ona da eşlere ne kadar güvenilir bilmiyorum. 3 aylık iğne iyi ama adet düzensizliği yapıyormuş
İdrarını yapmışsa değiştirmiyorum ama illaki bit kere de olsa yapıyor kakasını. Onu da bırakamam altındaBir ay ımız doldu çok şükür. Gece uyanmalarında şimdiye kadar emzirme + alt değiştirme yapıyordum. Alt değiştirmeyi artık yapmasam mı acaba uykusu dağılmasın diye. Siz neler yapıyorsunuz
Canım uyuşturmadan almazlar sanırım. Belki de almalarına gerek kalmadan iyileşir. Sen stres yapma. Korkulacak bişey yok. Allaha şükür neleri atlattık. Sende bi denesene kolanyalı pamuğu. Koy bayağı dursun. Üstüne oturmamaya çalış.C
Canım beni hiç uyarmadılar maalesef ben de geçer diye ihmal ettim peki alırken acı hissedermiyim baya korktum
Canım sabah erken gideceğim doktora bakalım ne diyecek çok saol bu arada bilgilerin için inş dediğin gibi gerek kalmazCanım uyuşturmadan almazlar sanırım. Belki de almalarına gerek kalmadan iyileşir. Sen stres yapma. Korkulacak bişey yok. Allaha şükür neleri atlattık. Sende bi denesene kolanyalı pamuğu. Koy bayağı dursun. Üstüne oturmamaya çalış.
İnşallah canım geçmiş olsun. Allah yardımcın olsunCan
Canım sabah erken gideceğim doktora bakalım ne diyecek çok saol bu arada bilgilerin için inş dediğin gibi gerek kalmaz
Diyorum ya iğne mantıklı geliyor ama düzensizlik stres vs yapar diye korkuyorum zaten bebişler yeterince zorluyor bizi :)) hala gaz sancılarıyla uğraşıyorum kuzum ya cuma 40 ımız çıktı buarada uykularımız da arttı çok şükür :) tulumlarını alt değiştirme kolay olsun diye giydirmiyordum. Etiketlerini çıkarıp yıkadığıma pişman oldum hepsi küçük oluyor artık :) 3 ay güya . Ne çabuk büyüyorlar yaaYa bana ebe 1 yıl adet olmucan iğne tavsiye ederim dedi. Adet olmadigin için hamile kalırsan anlamazsın dedi. Eşime güveni geçtim bende kaşıntı yapiyo. Iğne denicem bi kere galiba. Spinal taktırmak daha zor. Düzensizlik yaparsa başka yol bakcam. 40 cikiyo az kaldı bian önce karar vermem lazım ama çok tecrubesizim bu konuda. Seninde yokmu aklında bişey. Sana daha yakın gelen.
Ertesi gün hapı mı? Ona rağmen hamile kalanlar var diye biliyorum kesin çözüm olsa kullanırım onun da baya yan etkileri varmış :/Kızlar korunma yöntemi olarak hap niye düşünmüyosunuz. Ben önce onu kullanıyodum şimdi de onu kullanmayı düşünüyorum. En kolayı en mantıklısı o gibi geliyor
En mantiklisi igne gibi 1 kere deneriz olmadı napalim. Beraberlik olmadan yaptirman lazimmis iğneyi bu arada canim.Mahsallah size uyusun buyusun minnak bol bol. Ay sorma bizde 3 6 ay kıyafetler e geçtik şaka gibi elimde kıyafet kalmadı walla bilseydik 3 6 ay alırdım hep. Mahsallah bebisler çabuk büyüdüler. Bende bol bol tulum giydiriyoeum. Alt açma zor ama beli güzel kapaniyo diye iyi geliyo. Küçük kalmasın diye hergun 2 kez degistiriyorum kıyafet napalim :)))) sizin 40 cıktı darısı bize son 3 gün bakalim :)) meşhur 40ta çıksın rahat edelim. Hiç inanmam o tur şeylere de işte büyükler :)Diyorum ya iğne mantıklı geliyor ama düzensizlik stres vs yapar diye korkuyorum zaten bebişler yeterince zorluyor bizi :)) hala gaz sancılarıyla uğraşıyorum kuzum ya cuma 40 ımız çıktı buarada uykularımız da arttı çok şükür :) tulumlarını alt değiştirme kolay olsun diye giydirmiyordum. Etiketlerini çıkarıp yıkadığıma pişman oldum hepsi küçük oluyor artık :) 3 ay güya . Ne çabuk büyüyorlar yaa
Hap ben çok unuturum o yüzden düşünmedim hiç canım. Bide aynı saatte imkansız bir şey:)) ay ne bilim ya kafam karıştı.Kızlar korunma yöntemi olarak hap niye düşünmüyosunuz. Ben önce onu kullanıyodum şimdi de onu kullanmayı düşünüyorum. En kolayı en mantıklısı o gibi geliyor
Biz de
ben bugün vermedim ıkınması var ama eskisi gibi aşırı değil şurup yapıyor bence dr sormadan bıraktım ama gidince soracam ıkınmakta iyi değil ki sen de dene istersen bakalım ıkınması kesilecek mi işte gazı olmasın diye nelere mecbur kalıyoruz napalımBizde onu kullanıyoruz bende farkettim çocuk bir ayrı ıkınıyor onu içince ya
Bizde içinde dua yazan minik tas var eski işlemeli falan onunla bebişi normal yıkadıktan sonra su döker büyüklerimiz. Yıkadık dökeyim dedim eşim kesinlikle bırakmam şaman adeti bu diye tutturdu bende normal yıkamış oldum :) darısı size 40 günler aylar yıllarımız olsun hep birlikte sağlıkla inşallah.En mantiklisi igne gibi 1 kere deneriz olmadı napalim. Beraberlik olmadan yaptirman lazimmis iğneyi bu arada canim.Mahsallah size uyusun buyusun minnak bol bol. Ay sorma bizde 3 6 ay kıyafetler e geçtik şaka gibi elimde kıyafet kalmadı walla bilseydik 3 6 ay alırdım hep. Mahsallah bebisler çabuk büyüdüler. Bende bol bol tulum giydiriyoeum. Alt açma zor ama beli güzel kapaniyo diye iyi geliyo. Küçük kalmasın diye hergun 2 kez degistiriyorum kıyafet napalim :)))) sizin 40 cıktı darısı bize son 3 gün bakalim :)) meşhur 40ta çıksın rahat edelim. Hiç inanmam o tur şeylere de işte büyükler :)
Sık emziriyor musun canım. Bide bi göğüs bitmeden diğerine geçiyorsan tam şişmesini oda engelliyor olabilir.Kızlar benim göğsüm hamilelik Öncesi gibi sönük ve yumuşak geçen bi yakınım böyle olmamalı daha dolgun olmalı dedi sütüm nasıl bilmyorum sağma makinam yok sizin nasıl merak ediyorum ben de sıkıntı mı var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?