- 8 Kasım 2018
- 1.348
- 935
- 53
- 37
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #42.701
Yani sayısını bilmyorum ama emziriyorum ama sanki bu aralar ben de şişmediğinin farkındayım bebek gece emmek istemiyor aç olabilir mi geçen hafta dr gittik kilosu için normal dedi mamaya gerek yok dedi ama sanki bebek zayıflamış geliyor bana bu gece yapıp vereyim diyorum belki uyur senin nasıl benim dediğim gibi değil dimi?Sık emziriyor musun canım. Bide bi göğüs bitmeden diğerine geçiyorsan tam şişmesini oda engelliyor olabilir.
Çok sık emzirince sönük oluyor ama 1 buçuk iki saatte bir emzirince vermediğim göğsüm taş gibi oluyor çok sert oluyor açıkçası. Gece beslenmesi çok önemliymiş ilk zamanlar ama bebek büyüdükçe mide büyüdüğü için geç acıkır uyku saati artar. İlk haftalar gece saat başı uyanırdı yavaş yavaş artıyor canım.Yani sayısını bilmyorum ama emziriyorum ama sanki bu aralar ben de şişmediğinin farkındayım bebek gece emmek istemiyor aç olabilir mi geçen hafta dr gittik kilosu için normal dedi mamaya gerek yok dedi ama sanki bebek zayıflamış geliyor bana bu gece yapıp vereyim diyorum belki uyur senin nasıl benim dediğim gibi değil dimi?
Kenardan bezine bakıp ona göre mi karar veriyorsun canım. Bizimki belindeki lastiği az oynatsam bile hemen uyanıyorİdrarını yapmışsa değiştirmiyorum ama illaki bit kere de olsa yapıyor kakasını. Onu da bırakamam altında
Varsa da Şimdiye erimiştir canım. Benim de görünür de yok şuan eridiler ama dediğim gibi yanma var. 40 gün dolunca gel demişti doktor bakalım ne diyecek. Dediğin gibi enfeksiyon olsa normalde de acıtırIltihap olmadığı sürece normal yanması canım da dışında mi dikiş var bende hiç yok yapıştırma hep. Ya da vardı ben mi farketmedim ama şimdi baktım da yok. Bisey olmuş olsa terlemeden de ağrı olurdu mutlaka.
Bencede esin iyi yapmış hiç gerek yok öyle şeylere. :)) hep adettendir diye neler var hepsini yapmaya kalksak ohoo. Çok teşekkür ederiz canım. Sizinde musmutlu beraber bir ömrünüz olsun inşallah. Mutlu olsun hep bebislerimizBizde içinde dua yazan minik tas var eski işlemeli falan onunla bebişi normal yıkadıktan sonra su döker büyüklerimiz. Yıkadık dökeyim dedim eşim kesinlikle bırakmam şaman adeti bu diye tutturdu bende normal yıkamış oldum :) darısı size 40 günler aylar yıllarımız olsun hep birlikte sağlıkla inşallah.
Profiline maşallah yaa nazarlardan korusun kuzumuu ❤
Yok cnm vermesem bile sönük gece zaten sabaha kadar uyumuyor memeyi de almıyor şimdi mama verdim bakalım dr kontrolü var belli olur bu hattaÇok sık emzirince sönük oluyor ama 1 buçuk iki saatte bir emzirince vermediğim göğsüm taş gibi oluyor çok sert oluyor açıkçası. Gece beslenmesi çok önemliymiş ilk zamanlar ama bebek büyüdükçe mide büyüdüğü için geç acıkır uyku saati artar. İlk haftalar gece saat başı uyanırdı yavaş yavaş artıyor canım.
Yok canım aylık hapErtesi gün hapı mı? Ona rağmen hamile kalanlar var diye biliyorum kesin çözüm olsa kullanırım onun da baya yan etkileri varmış :/
Bişi sorucam kompostodaki meyveleri de yiyor musun? Sadece suyunu mu içiyorsun?Kizlar bizimde gaz problemimiz coktu cocuk ikinmaktan perisan oluyirdu. Dun bi arkadasim bana bi komposto tarifi verdi bebegim dunden beri gazini guzel yapiyor. Sizede yaziyim belki sizdede ise yarar.
Kuru kayisi gun kurusu kuru dut kuru uzum hurma cubuk tarcin incir bunlari kaynatip komposto yaptim. Gazina iyi geldi sutude arttiriyormus bunlar. Aklinizda olsin
Mete hoca bu.. biz gitmeyi düşünmedik hiç pahalı diye ama videoyu izletken hem kalp krizi geçirdim hem de beğendim. Ben yapabilir miyim acabaKızlar, bi video buldu eşim youtube da yenidoğan bebek diye bi video. 3 hafta önce yüklenmiş. Çok şey öğrendik. Mutlaka izlemelisiniz.
canım geçmiş olsun. bende iki bacağımdan ağrı kesici vurulmuştum ve hemşire bol bol hareket et yoksa topaklanır beze olur ağrı yapar demişti. Ben zaten o gece uyumamıştım sürekli kahve ve lactamil içmiştim ve bol bol yürümüştüm. ama 1 hafta boyunca yere diz üstü oturmaktan zorlanıyordum bacaklarım böyle çekiyordu yani nasıl desem sanki kramp girdikten sonrası gibi oluyordu. ama hep hareket halindeydim ilk 20 gün anca uyuyorum dinleniyorum gündüzleri bazen oda.İyi geceler kızlar hastanede kalçamdan iğne vurmuşlardı ağrı kesici ve baya morarmıştı sonra küçük beze gibi sertlik vardı ve geçer sandım ama 3 4 gündür ağrıyor kızarmış biraz ve daha da büyümüş yatın genel cerrahiye gideceğim antibiyotik verirlermiş ya da oradaki iltihabı biraz kesip çekerlermiş baya korktum o yüzden hemşirelerin yüzünden zaten mahvetmişlerdi iki tarafı da bilgisi olan ya da yaşayan var mı
aynen canım katılıyorum. ilk 10 gün babam vardı diğer 10 gün annem ve kardeşim ve inan çok yorulmuştum ve doğum yorgunluğumu onlar gittikten sonra atlattım ve daga rahatım. insanın kendi düzeni var evde başka biri oldumu olmuyor o düzen malesef.Ben şunu anladım eğer bebisinle evde tek kalırsan çok çabuk toparlaniyosun. Ben yanimda birileri olunca bunalıma giriyorum. Tek başıma çocuğa bakmak inan çok daha güzel ve toparlanman çok daha hızlı oluyor. Umut var merak etme. :))
canım benim kızım da kundağı sevmiyor elleri sürekli hareketli halde. bebekler için uyku tulumu var kalın olandan değil altı ayaksız çuval gibi üstü giydirmeli kollu. ben ya bunu giydiriyorum yada yarım kunak yapıyorum kollarını bağlamadan. üstüne yorganını örtüyorum elyaftan. oda sıcaklığınız nedir bilemem ama bizimki genelde 22 derecede. üstüne mendil koyma canım ya elleri de dışardaymış Allah korusun sen uyurkene fark edemezsin yüzüne gelir. hırka giydirebilirsin penye türü ve sadece göğüsten aşağı örtebilirsin bebeğini.Park beşik alan anneler yatak olarak ne aldınız içine. Çok farklı yorumlar bar. Kimi pamuk demiş kimi yarı ortopedik yatak demiş karar veremedim. Şimdilik yorgan battaniye ile doldurduk altını ama yatak sipariş etcem tavsiyeleriniz neler.
Bir de uyurken bebekleriniz üstünü ne ile örtüyorsunuz. Yorgan mı üst üste battaniye mi. Bizim oğlanın elleri illaki dışarda olacak. Sıkı örtsem bile mutlaka çıkartıyor. Dolayısıyla göğüs kısmı açık kalıyor hep. Üstü kalın ön tarafına da mendil koyuyorum üşütmesin diye ama bunun bir çaresi olmalı. Nasıl çözüm bulabilirim
Canım yatak olarak ebebekte Kraft visco alacaktım ama görümcem jokerde indirimden bı yatak almıştı onu koyduk . Henüz içinde yatırmadım hala reflü yatağında yatıyor. Penye battaniye ile polar battaniye örtüyorum. Kollarını hiç battaniye içine koymuyorum. Hareket Edip yüzünü falan kapama olabilir diye Allah korusun.Park beşik alan anneler yatak olarak ne aldınız içine. Çok farklı yorumlar bar. Kimi pamuk demiş kimi yarı ortopedik yatak demiş karar veremedim. Şimdilik yorgan battaniye ile doldurduk altını ama yatak sipariş etcem tavsiyeleriniz neler.
Bir de uyurken bebekleriniz üstünü ne ile örtüyorsunuz. Yorgan mı üst üste battaniye mi. Bizim oğlanın elleri illaki dışarda olacak. Sıkı örtsem bile mutlaka çıkartıyor. Dolayısıyla göğüs kısmı açık kalıyor hep. Üstü kalın ön tarafına da mendil koyuyorum üşütmesin diye ama bunun bir çaresi olmalı. Nasıl çözüm bulabilirim
Dediğin nasıl birşey canım fotoğraf atar mısın. Penye battaniye ile yarım kundak yapıyorum ben de üstüne kalın battaniye örtüyorum ama göğüs kısmının açık olması içime sinmiyor. Oda sıcaklığı bizde de 21-22 dem aşağı olmuyor. Mendili içten koyuyorum canım hem terlerse terini alsın diye hem de açık kaldığı için orası sıcak tutsun diyecanım benim kızım da kundağı sevmiyor elleri sürekli hareketli halde. bebekler için uyku tulumu var kalın olandan değil altı ayaksız çuval gibi üstü giydirmeli kollu. ben ya bunu giydiriyorum yada yarım kunak yapıyorum kollarını bağlamadan. üstüne yorganını örtüyorum elyaftan. oda sıcaklığınız nedir bilemem ama bizimki genelde 22 derecede. üstüne mendil koyma canım ya elleri de dışardaymış Allah korusun sen uyurkene fark edemezsin yüzüne gelir. hırka giydirebilirsin penye türü ve sadece göğüsten aşağı örtebilirsin bebeğini.
Visco önermemişler. Polar battaniye kullanmayın dedi doktor öksürük vardı biraz. Kollar dışarda olunca da göğüs kısmı açık kalıyor işte hırıltısı var zaten daha da üşütür artar hırıltısı diye korkuyorumCanım yatak olarak ebebekte Kraft visco alacaktım ama görümcem jokerde indirimden bı yatak almıştı onu koyduk . Henüz içinde yatırmadım hala reflü yatağında yatıyor. Penye battaniye ile polar battaniye örtüyorum. Kollarını hiç battaniye içine koymuyorum. Hareket Edip yüzünü falan kapama olabilir diye Allah korusun.
Aslında English home.dan aldık pamuklu battaniye diye ama bana Polarli gibi geliyor yapısı yelek giydirmek mantıklı o zaman canım Uyku tulumu kullanmayacaksan.Dediğin nasıl birşey canım fotoğraf atar mısın. Penye battaniye ile yarım kundak yapıyorum ben de üstüne kalın battaniye örtüyorum ama göğüs kısmının açık olması içime sinmiyor. Oda sıcaklığı bizde de 21-22 dem aşağı olmuyor. Mendili içten koyuyorum canım hem terlerse terini alsın diye hem de açık kaldığı için orası sıcak tutsun diye
Visco önermemişler. Polar battaniye kullanmayın dedi doktor öksürük vardı biraz. Kollar dışarda olunca da göğüs kısmı açık kalıyor işte hırıltısı var zaten daha da üşütür artar hırıltısı diye korkuyorum
Ben telefona hatırlatıcı ayarlamıştım kolay oluyodu canımHap ben çok unuturum o yüzden düşünmedim hiç canım. Bide aynı saatte imkansız bir şey:)) ay ne bilim ya kafam karıştı.
Ben suyunu ictim ama yersende bi sakincasi olmazBişi sorucam kompostodaki meyveleri de yiyor musun? Sadece suyunu mu içiyorsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?