2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Merhaba. Kızlar bir aydır hiç yazmıyorum 40haftayj doldurup hala sancim olmayınca 6 Aralık'ta yatış verip suni sancı ile doğumu başlatmaya karar verdik 7 Aralik öğlene kadar hiç açılma olmayınca sezeryan ile doğum yapmak zorunda kaldım çok şükür sağlıklı şekilde kavuştuk sezeryan sonradi beni zorladı kalkarken anı hareketlerden dolayı dikisimin üst kısmı ödem topladi ve Dr m kalkmakta zorlanirsan korse tak dedi iki hafta boyunca korse taktım çok rahatlattı çok şükür şimdi ben iyiyim bebeğimde reflü çıktı ona dikkat ediyoruz bebeklerde 15 günden sonra ortaya çıkarmış bigazinda sürekli birşey varmış da boğazını temizlemeye çalışıyor gibi ses çıkarıyor yarın kontrol var
Hepinizin yazdıklarını okudum benim kızım da düzenli olarak uyuyordu ama son bir kaç gündür gündüz uyuyup gece uyumaz olmuştu sabaha kadar emiyordu dün yattigimiz yeri degistirdik dün gece uyudu bakalım bu gece nasıl olacak sabırlı olmamız lazım duzene girecek hepsi
Süt içinde ben bol su içmeye çalışıyorum ve günde iki kupa kimyon tohumu ısırgan otu rezene anason ıhlamur demyleyip iciyorum tahin pekmez yiyorum sütte bunların çok faydasını görüyorum
Refluden dolayı kizimda tıkanma oluyordu bioaga damla verdi dr
D vitamini olarakta welcare bir fiş kullaniyoruz
Gün aşırı banyo yaptırıyorum
Mutlu bol uykulu huzurlu günler diliyorum güzel anneler

Kızlar rota aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz yaptıracaksınız demi?
Ben yapılması gereken tüm aşıları yaptırıcam canım. Çünkü kendim aşı sayesinde hastalıktan kurtuldum çok önemsiyorum o yüzden

sende benim gibi aynı günde başladın gaz giderici ilacı ben onu fark ettim yani. ilaç bağırsakları çalıştırıyor ya ondandır =) sende fayda etti mi sab simplex merak ettim şimdi
Valla canm pek Bi etkisi olmadi gibi ya. Evet ayni gün başladık senle. Seninki nasil peki

Evi uyuduğu an üstten temizleyiveriyorum ama kendime bakamıyorum bende. Eşim uyurken yanında durursa bi duş alıyorum o kadar. Eşim kardeş gözüyle bakacak diye korkuyorum bende. Kuaföre gitmem lazım ama hiç yardım edenim yok. Kv bi hafta kaldı. Annemde doğum yaptığım gece kaldı sadece. O zamandan beri tek başıma bakıyorum. Aman, ne baksınlar ne kafa şişirsinler. Uykusuz yorgun öleyim ama kimse gelipte bakmasın. Deli ediyolar yaa. Sanki bi tek onlar biliyo doğruyu iyiyi. Bu çocukların anneleri biziz. Herkesten çok iyi olmalarını biz isteriz. Senin mama olayını okumuştum önce, deli olduydum. Bizimkide doğar doğmaz tuzlayacak oldu. Asla vermem dedim. Bi saat inatlaştı. Doğunca yıkarız tuzlarız dedi. Çıkıştım bende ne tuzlaması diye. Göbek düşmeden yıkamam bile dedim. 21 günlük şu an. Göbeğinde sıkıntı vardı tam iyileşemedi bile ve daha yıkamadım. Bide tuzlanacakmış. Aslında bütün iş eşlerde bitiyo. Onların lafı vermesi lazım. Allaha şükür benim eşim hep arkamda. Onunda kafasını karıştırıyo kv görümce ama ben iyice anlatıyorum. Kadın hemşire olduğum halde bana bilmişlik taslıyo iddialaşıyo.

Kizlar sunnet yaptiran yaptircak var mi nasil gecer korkuyorum esimde israr ediyo yaptiralim diye.
Ben yaptiricam haftaya canım. Yarın 40 miz çıkıyor. Hiç korkmana gerek yok yegenimden biliyodum altında bez olduğu için kolay oluyor bakımı.

Valla canm pek Bi etkisi olmadi gibi ya. Evet ayni gün başladık senle. Seninki nasil peki
biz faydasını gördük canım ama bağırsakları tembelleşir diye de korkuyorum. sürekli ıkınıyor ve bu sebepden dolayı kusuyor sanırım sadece akşamları verecem gün içerisinde rezene çayı yaparsam onu veriririm bir çay kaşığı bugün verdim

inşaAllah gerek kalmaz gaz giderici ilaç kullanmayı. evet altını açınca daha güzel gaz çıkartıyor. masaja müsade etmiyor çok ıkınıyor kasıyor kendini. bu günlerde geçecek inşaAllah =)
İnşallah canım. Bizimkisi anne karnında bile gaz sıkıntısı pozisyonundaydı kasılıktı,hala da aynı. Rahatkende aynı :)

İnşallah canım. Bizimkisi anne karnında bile gaz sıkıntısı pozisyonundaydı kasılıktı,hala da aynı. Rahatkende aynı :)
inşaAllah en kısa zamanda geçer gaz sorunu. bir arkadaş büyük çocuğunda 1 yaşına kadar çektiğini söylemişti hatırlayamadım kimdi inşaAllah öyle olmaz bebişlerimiz

Kimse anasının jarninda
Canım lohusayız sonuçta kafaya takman gayet normal. Hormonlar hala alt üst. Uyku yemek yaşam bütün düzen de bozuldu tabi.
Ama güçlü olmak zorundasın. Kaldi ki bak tek başına bakıyormuşsun. Hem kalabalık olsa daha kotu olurdun emin ol. Malesef böyle durumlarda kendi annen bile olsa uzman kesiliyor. O senin bebeğin en iyi sen bakar en iyi sen bakarsın ve tek karar mercii sensin şuan. Ben hem esim8n hem kendi ailemin stresinden onları göndererek kurtuldum. Yoksa depresyonun eziğindeydim. Ya kendime ya bebeğime zarar verecektim. K4ndini düşün. Sen iyi olacaksin ki bebeğine yeteceksin.
Arada 1 saat bile olsa ver eşine. Yaz nasıl çıkarılır bebek nasil sakinlestirilir öğret, onu da dahil et bakıma. Ten teması kurun konuşun şarkılar söyleyin ona. Telden muzik acabilirsin. Beyaz gurultu deneyebilirsin. Gerginlik stres herşeyi hissediyor bebekler. Huzursuz yada var bir sikinti si ki uykuya direniyor. Uykuda büyüyecek sonuçta.
Hiçbirşeye benim de vaktim yok ama şükrediyorum yine de.
Bol dua oku bebeğine. Nazar da olabilir. Ve kontrole gittiğinde hepsini anlat sıkıntılarının. Inşallah biran önce düzelir.

Evde gezmekten mi hoslaniyor bebegin? Kollarım uyuşuyor benim d3. Wc ye zor gidiyorum o esnada ağlayıp herşeye baştan başlıyoruz. emzik kullanıyor musun? 1 ayda 900 gr Canım. Seninkinin kilosu nasıl şuan?

Sen baya kotarmışsın canim. Maşallah hem az kalmışlar ,hem de 50 günü devirmişsin.
Eşinin yanında olmasi ve çalışma günleri de çok büyük sans. Bebeğin psikolojik olarak gelişimine de katkisi var bunun. Benim esim de sagolsun cok destek oluyor bana. Iyiki varlar kocisler.
Sling verdim sipariş. Gelsin yazarım sonuçları.

Evde gezmekten mi hoslaniyor bebegin? Kollarım uyuşuyor benim d3. Wc ye zor gidiyorum o esnada ağlayıp herşeye baştan başlıyoruz. emzik kullanıyor musun? 1 ayda 900 gr Canım. Seninkinin kilosu nasıl şuan?
Benim bebeğim 3040 dogdu 34.gün 4400 gr olmuştu. Evet dolaşmaktan hoşlanıyor asla besikte ya da otururken sallanmak istemiyor ayaga kalktigimda susuyor ben pert oldum artik. Emzik kullanmiyorum henuz esime dedim artik alsak mi bari gece doydugundan emin oldugum zaman versem sussa da uyusa. Esim bekleyelim biraz daha meme reddi olmasin diyor. Bakalim duzelir insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…