- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #43.161
Ben yapılması gereken tüm aşıları yaptırıcam canım. Çünkü kendim aşı sayesinde hastalıktan kurtuldum çok önemsiyorum o yüzdenKızlar rota aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz yaptıracaksınız demi?
Valla canm pek Bi etkisi olmadi gibi ya. Evet ayni gün başladık senle. Seninki nasil pekisende benim gibi aynı günde başladın gaz giderici ilacı ben onu fark ettim yani. ilaç bağırsakları çalıştırıyor ya ondandır =) sende fayda etti mi sab simplex merak ettim şimdi
Yani canım karnına ayşe onerin gaz masajini yapıyorum patır patır çıkarıyorTeşekkür ederim canım. O zaman çok zorlamadıkça almayayım
30 günlüğüz teyzesi =)Bugun bızde dr ye gıttık bıogaıa yazmıs dr . Senın bebegın nekadarlık
Evi uyuduğu an üstten temizleyiveriyorum ama kendime bakamıyorum bende. Eşim uyurken yanında durursa bi duş alıyorum o kadar. Eşim kardeş gözüyle bakacak diye korkuyorum bende. Kuaföre gitmem lazım ama hiç yardım edenim yok. Kv bi hafta kaldı. Annemde doğum yaptığım gece kaldı sadece. O zamandan beri tek başıma bakıyorum. Aman, ne baksınlar ne kafa şişirsinler. Uykusuz yorgun öleyim ama kimse gelipte bakmasın. Deli ediyolar yaa. Sanki bi tek onlar biliyo doğruyu iyiyi. Bu çocukların anneleri biziz. Herkesten çok iyi olmalarını biz isteriz. Senin mama olayını okumuştum önce, deli olduydum. Bizimkide doğar doğmaz tuzlayacak oldu. Asla vermem dedim. Bi saat inatlaştı. Doğunca yıkarız tuzlarız dedi. Çıkıştım bende ne tuzlaması diye. Göbek düşmeden yıkamam bile dedim. 21 günlük şu an. Göbeğinde sıkıntı vardı tam iyileşemedi bile ve daha yıkamadım. Bide tuzlanacakmış. Aslında bütün iş eşlerde bitiyo. Onların lafı vermesi lazım. Allaha şükür benim eşim hep arkamda. Onunda kafasını karıştırıyo kv görümce ama ben iyice anlatıyorum. Kadın hemşire olduğum halde bana bilmişlik taslıyo iddialaşıyo.Ben hic oyle dusunmiyorum lohusa depresyonu doye bisey yok bence.insanlar cok fena her gelen soyle yap boyle yapma derse kv ler sutun az deyip bizi eksik hissettirirlerse haliyle moralimiz bozulur
Zaten gogus yaralari bi yandan dikisler bi yandan uykusuzluk bi yandan..
yeni bebekli hayata alismak kolay mi cok zor.
Benim kv hastanede beni deli etti.mamayi cocuga tikistirir gibi veriyodu dikislerimden benim elimden bisey gelmiyordu.ben de yeter artik verme mama dedim aldim elinden.bana kusmus.defolsun.oh iyi oldu.bana ilk gunden kucaga alistirma diye kadin 2 3 yasina kadar kiziyla yatmis.
Daha sonra annem gitti hemen geldi.hic bisey olmamis gibi davrandi.oglu anne kal dedi agzimi acmadim.kalmadi.kal desem kalacak.ama beceriksiz bi kadin yemek yapsa yemekleri guzel degil.bebegome daha mama yediremeyen bi kadina bebegimi asla birakmam ben bakarom.e kalmasina da gerek yok haliyle.anca benim sutumu azaltir.
Buyukse buyuklulerini bilcekler bu kadin lohusa az lafima sozume dikkat edik.dicekler demiceklerse cevaplarini alirlar.
bi de bana her gelen ye ye zayiflamissin diyo.e oyle demekle olmuyo getir de yiyim.tavalete gitmeyi unuttum.kangiruya takiypeum bebegimi oyle hazirliyorum yemek.bulasik camasir hic bitmiyo.evi b.k goturuyo supuremiyorum hic vakit yoo bebegi kicaktsn indirdigim an basiyo cigligi.
Dik supurge alicam slingimi takip evimi supurcem.
Valla canm ya 2 ve 4.aylarda ya da 3 ve 5. Aylarda diye biliyorum.Ablam hemşire kendi oğluna yaptırmadi ama sonra rota olunca çok zor geçti, keşke yaptırsaydım dedi. Bana da yaptir mutlaka demisti. Ne zaman yapılıyor canım?
Teşekkür ederim canım hemen bakıp uygulıcam :)Yani canım karnına ayşe onerin gaz masajini yapıyorum patır patır çıkarıyor
Ben yaptiricam haftaya canım. Yarın 40 miz çıkıyor. Hiç korkmana gerek yok yegenimden biliyodum altında bez olduğu için kolay oluyor bakımı.Kizlar sunnet yaptiran yaptircak var mi nasil gecer korkuyorum esimde israr ediyo yaptiralim diye.
biz faydasını gördük canım ama bağırsakları tembelleşir diye de korkuyorum. sürekli ıkınıyor ve bu sebepden dolayı kusuyor sanırım sadece akşamları verecem gün içerisinde rezene çayı yaparsam onu veriririm bir çay kaşığı bugün verdimValla canm pek Bi etkisi olmadi gibi ya. Evet ayni gün başladık senle. Seninki nasil peki
İnşallah canım. Bizimkisi anne karnında bile gaz sıkıntısı pozisyonundaydı kasılıktı,hala da aynı. Rahatkende aynı :)inşaAllah gerek kalmaz gaz giderici ilaç kullanmayı. evet altını açınca daha güzel gaz çıkartıyor. masaja müsade etmiyor çok ıkınıyor kasıyor kendini. bu günlerde geçecek inşaAllah =)
inşaAllah en kısa zamanda geçer gaz sorunu. bir arkadaş büyük çocuğunda 1 yaşına kadar çektiğini söylemişti hatırlayamadım kimdi inşaAllah öyle olmaz bebişlerimizİnşallah canım. Bizimkisi anne karnında bile gaz sıkıntısı pozisyonundaydı kasılıktı,hala da aynı. Rahatkende aynı :)
Amin inşallah. Düşüncesi bile kötüinşaAllah en kısa zamanda geçer gaz sorunu. bir arkadaş büyük çocuğunda 1 yaşına kadar çektiğini söylemişti hatırlayamadım kimdi inşaAllah öyle olmaz bebişlerimiz
Kimse anasının jarnindaCnm allah razı olsun valla çok güzel anlatmışsın eline yüreğine sağlık
Ya ben öyle insanları pek dinlemezdim eskiden her nedense anne olduktan sonra kafaya takar oldum geçen halam göğsün boş dedi kafaya taktım bi başkası çocuk aç dedi taktım ne bileyim zaten yeterince gerginim eşim pek yardımcı olamıyor ailelerden uzakta yaşıyoruz tek başına gerçekten çok zor uyuyan bir çocuk olsa ben her türlü bakarım arada bir uyumasa yine dert etmem ama bir aydır geceleri hiç uyumayıp üstüne son bir kaç gündür meme reddi yapınca aşırı üzüldüm ona da üzülüyorum sancısı var elimden geleni yapıyorum ama işe yatamıyor ya akşam ayağıma aldım salladım inanır mısın bir saaatte 10 kere uyandı yeri daldı yani çok huzursuz korkuyor gibi de geliyor bana ama daha çok ayağını çekip ağlıyor deliksiz uyumuyor ben çok şaşırıyorum benim bildiğim 40 lı bebekler sürekli uyur bi benim çocukta gördüm uyumayanı ne bileyim allahım başka dert vermesin ben uykusuzluğa razıyım yeterki onlar iyi olsun
Canım lohusayız sonuçta kafaya takman gayet normal. Hormonlar hala alt üst. Uyku yemek yaşam bütün düzen de bozuldu tabi.Cnm allah razı olsun valla çok güzel anlatmışsın eline yüreğine sağlık
Ya ben öyle insanları pek dinlemezdim eskiden her nedense anne olduktan sonra kafaya takar oldum geçen halam göğsün boş dedi kafaya taktım bi başkası çocuk aç dedi taktım ne bileyim zaten yeterince gerginim eşim pek yardımcı olamıyor ailelerden uzakta yaşıyoruz tek başına gerçekten çok zor uyuyan bir çocuk olsa ben her türlü bakarım arada bir uyumasa yine dert etmem ama bir aydır geceleri hiç uyumayıp üstüne son bir kaç gündür meme reddi yapınca aşırı üzüldüm ona da üzülüyorum sancısı var elimden geleni yapıyorum ama işe yatamıyor ya akşam ayağıma aldım salladım inanır mısın bir saaatte 10 kere uyandı yeri daldı yani çok huzursuz korkuyor gibi de geliyor bana ama daha çok ayağını çekip ağlıyor deliksiz uyumuyor ben çok şaşırıyorum benim bildiğim 40 lı bebekler sürekli uyur bi benim çocukta gördüm uyumayanı ne bileyim allahım başka dert vermesin ben uykusuzluğa razıyım yeterki onlar iyi olsun
Evde gezmekten mi hoslaniyor bebegin? Kollarım uyuşuyor benim d3. Wc ye zor gidiyorum o esnada ağlayıp herşeye baştan başlıyoruz. emzik kullanıyor musun? 1 ayda 900 gr Canım. Seninkinin kilosu nasıl şuan?Ne kadar kilo almış canım? Benimki de memede durmak istiyor durmayınca uyumuyor akşam 6-12 arası. İki gündür ayaklarım ağrıdı evde yürümekten. Artık memede uyusun ben de kıpırdamadan durayım diyorum. Belki kilo alımı da artar
Sen baya kotarmışsın canim. Maşallah hem az kalmışlar ,hem de 50 günü devirmişsin.Evet çok zormuş canım ben de tekim annemle ablam 1hafta kaldı ilk 2 gün de kaynanam vardi, şimdi 50 günlüğüz. Tek şansım eşim 1 gün çalışıyor 1 gün izinli ve cok yardımcı oluyor. Bugünler gelip geçici inşallah
Inat ettim mama yok. Cok haklisin canim.Ne kadar almış s4ninki?Aynıyız canım memede durmak istiyor açlıktan değil rahatlıyor kilo alımı bizimde iyi milleti boşver emzir
Benim bebeğim 3040 dogdu 34.gün 4400 gr olmuştu. Evet dolaşmaktan hoşlanıyor asla besikte ya da otururken sallanmak istemiyor ayaga kalktigimda susuyor ben pert oldum artik. Emzik kullanmiyorum henuz esime dedim artik alsak mi bari gece doydugundan emin oldugum zaman versem sussa da uyusa. Esim bekleyelim biraz daha meme reddi olmasin diyor. Bakalim duzelir insallahEvde gezmekten mi hoslaniyor bebegin? Kollarım uyuşuyor benim d3. Wc ye zor gidiyorum o esnada ağlayıp herşeye baştan başlıyoruz. emzik kullanıyor musun? 1 ayda 900 gr Canım. Seninkinin kilosu nasıl şuan?
MasaAllah hayırlı evlat olsun InsaAllah ❣30 günlüğüz teyzesi =)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?