- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #45.841
Molfixten baya memnunum ilk gunden beri hic sizinti yapmadi pisik vs yok.Tabi arada az fark bile olsa totale vurunca cep yakiyor fiyatlar.Insallah iyi gelir sizede.Biz 4900 su anBen de prima kullaniyordum molfix siparis verdim bir de onu deneyelim gerci cok fiyat farki yok ama olsun. İyiyse 3 5 krs daha ucuzu makbuldür tabiki. Bebegini kac kilo ben de 3 numara siparis verdim bilemedim tam da ama buguk gelirse bir ay sonra denerim diyerekten
Canim kendiliginden gecer umarim bebisslerimizinki.Bize de üfürüm dediler ama çok net duyuluyor dediler. Çocuk kardiyoloji ye gittik. Delik var orta büyüklükteymiş masum üfürüm değilmiş bizdeki. EKG eko çekildi gördüler deliği. Bir de pulmoner stenoz mu ne darlıkmış. Onu bana eşim söylememiş üzülmeyeyim diye dün öğrendim daha. 3 ay dolunca çağırdılar. Onda kendiliğinden geçiyormuş ya da sabit kalıyormuş sıkıntı olmuyormuş o zaman. Ama ilerleme yaparsa anjio yapılıyormuş öyle geçiyormuş. Çok üzüldüm ağladım hep ama Rabbim tedavisi olmayan hastalık vermesin tüm hasta yavrularımıza şifa versin
Ah bu misafirler, hıç kendini suçlama canım yeni doğum yapmısız ve uykususuz cinnet durumları.. Annecıgıne sağlık ne güzel bakmış uyumuşsun.çok darda kalınca en yakınlardan yardım talep etmek en akıllıca davranış bemceŞu an bunu okudum ve çok mutlu oldum. Çarşamba günü 10:00-12:00 arası 2 saat uyudum Perşembe günü misafirim gelcekti temizlik yaptım tam işim bitti kızım uyandı emzir altını al gazını çıkar derken eşim geldi ona bebeği teslim ettim anca mutfağa girdim 12 ye kadar kızım uyudu 12 de uyandı ve sabaha kadar hep kucağımda uyumak istedi. Yatağına yatırdığım an Boğazı parçalanacak gibi ağladı ve sabaha kadar uyuyamadım dolayısıyla.sabah bi uyudu prenses gibi . Hazır uyumuşken akşamki misafirler için mutfağa gireyim dedim tam işim bitti uyucam arkadaşım geldi bebeği görmeye o gitti kızım uyandı tam uykuya daldı misafirler geldi misafirler gitti kızım uyandı ve yine sabaha kadar 10 ar dakika ancak gözümü daldırabildim kucağımdayken korkudan uyuyamıyorum. 50 saatte sadece 2 saat uyumuş oldum. Saat 11 de artık kızıma kötü davranmaya başladım kucağıma alırken sertçe almaya yattığı yerde ağlarken ağlasın almıcam diye düşünmeye başladım bi anlık. Sonra aynaya bi baktım yüzümdeki ifade canavar gibiydi nefret dolu ve ağlaya ağlaya annemi aradım çıldırcam artık gel diye. Kadın can havliyle geldi resmen attım annemin kucağına bebeği. Onların kapısını kapattım kendi kapımı kapattım bu sefer de ağlamaktan uyuyamıcaktım nerdeyse. Kendimi o kadar çok suçladım ki çok üzüldüm kızıma öyle yaptığım için ben kötü bi anneyim el kadar bebeğe böyle yapar mı insan diye. Ama aynı cinnet anını herkes yaşabiliyo demekki. Annem buzluktaki sağdığım sütlerden vermiş beni uyandırmamak için ve taammmm 6 saat deliksiz uyudum. Bi uyandım yeniden doğmuş gibiydim ve yataktan fırladım kızımı kucağıma aldım özür dileye dileye öptüm sevdim ama çok üzgünüm öyle davrandığım için
Üç gece oyleydı geç gündüz hep ya memede ya kucakta yatırsam uyanıyodu.nurse haveys aldık çocuğum bı rahatladı.hoş hala uzun uykular ve yok ama en azından gece 3 saat uyuyor uyanıp emiyor gerı uuyutmak bazen iki saati alıyor ama 3saat tekrar uyuyo.bi kendıme geldımBu gece 12den 1e, 1bucuktan 3e toplam 2.5saat uyuduk. Hala ayaktayız neyi yanlış yapıyorum ya neden uyutamıyoruz bu çocuğu. Bu kadar saat nasıl dayanır ufacik bebek.
Tekrar tekrar çok geçmiş olsun Hatice.bu konuda uzman bı doktor mu arastırsanız acaba.hersey özel demekde değil.doktor çok önemli.hatta üniv hastanelerin de prof.ların ücretli muayenelerı oluyor.iyi bir uzman prof bulursan en azından tedavi hızlanır belki. Rabbim işinizi kolaylaştırsın bebegınede acil şifalarCnm çıkış işlemleri yapıldığında verecekler tanı verilen ilaç isimleri vs onları alırım sorun değil de monitör aldılar açıklama şu dr onu baza almıyormuş ozmaan ne diye tanıyorsunuz baza almıyorsa hafta sonu da kaldık bu çocuk aşırı huzursuz oldu ve artık başa çıkamıyorum sabah kendimi aşağı atasım vardı sinirden saatlerce ağladı morarmaya devam etti susmadı gazını çıkardım altını aldım doyurdum ağrı kesici fitil takıldı yok bu çocuk susmuyor delirecem ya üzülüyorum onu öyle görünce elimden birşey gelmiyor zaten burda ki asistan dr bi halta yaramıyorlar gelip 2 sn gögsünü dinleyip hemen kaçıyorlar soru soruyorum bölük pörçük cvp veriyorlar morarması solunum sıkıntısından diyorlar açılırsa geçermiş valla ne uyku var ne yemek ne dinlenme yeterki yavrum iyi olsun diyorum sütüm bile azaldı ama takmıyorum olsun diyorum mama veririm bebeğim iyi olsun da
Sütün mu az acaba.önden sıkıp sütü getirsen öyle versen belki devam eder emmeye.gazı olan bebek memeyle kavga edermiş ememezmıs, olabilir mı acabaBomboş bez alıyorum delircem emmiyor zorla ağzına mememi sokuyorum iki çekiyor kavga ediyor
Nefretlık bu insanlar ya.nasıl gelip oturabılıyolar.Bende diyorum aa evet çok zor ama ne yapcan annelik diyolar oturmaya devam:*
Tüh ziyan oldu süt.öyle olur dolapta duran çalkalayıp ısınınca normale dönüyor. Buarada oda sıcaklığında da 3saat, buzdolabında 3gun derin dondurucuda 3ay saklanıyorKizlar bugun sutumu sagdim 30 luk kadar.cam biberona koydum kapagini kapadim.arada veririm dedim buzdolabina koydum aradan bayagi bi saat gecti baktim sutun yagi uste cikmis gibi olmus.pek tarif edemedim ama umarim anlasilmistir.ben de guvemedim doktum gitti guzelim süt.hani 24 saat kalirdi dolapta nerde yanlis yaotim
Ne demek iyi degıl haftalık 150 gr aylık 600-700 gr normal kabul ediliyor.bence sizin yavru biraz fazla almış.İyi degil canim bence ilk ay 1500 almistik
Atak haftasinda mi ki canim. Ben ona bagliyorum eger haftaya da ayni oolursa soyunacam cibil cibil aksaksama kadar yataktayiz onunla. O meme emilecek baska yolu yok. Mevlam yardim etsin ina hepimizeBomboş bez alıyorum delircem emmiyor zorla ağzına mememi sokuyorum iki çekiyor kavga ediyor
Ayyy canim niye doktun sallayinca karisir o sutun ssuku kismi ve yagli kismi ayrismis sadece olan bbuKizlar bugun sutumu sagdim 30 luk kadar.cam biberona koydum kapagini kapadim.arada veririm dedim buzdolabina koydum aradan bayagi bi saat gecti baktim sutun yagi uste cikmis gibi olmus.pek tarif edemedim ama umarim anlasilmistir.ben de guvemedim doktum gitti guzelim süt.hani 24 saat kalirdi dolapta nerde yanlis yaotim
Aynen öyle benimkide 1400 aldı doktor fazla dedi herşeyin fazlasıda zarar ama allahtan ben mama kullanmıyorum doktor emme saatlerini arttır dedi ben sarılığı düşürmek için hep emzirmiştimDrlar gunde 25 30gr almasi aylikta 800 900 gayet iyi diyorlar.Neden iyi olmasinki her bebek 1500 kg mu almasi gerekiyor.
Sizinki fazla bence. Biz ilk ay 1300 gram aldik doktor fazla dedi.İyi degil canim bence ilk ay 1500 almistik
Bilmiyorum canım valla ne yapacağımı şaşırdım poposuna vura vura şarkı söyleye söyleye zorla memeyi soktum ağzına biberon ve emzikte hiç kullanmadım anlamadım gitti Pazartesi ye doktordan randevu aldım bakalım hayırlısı bizim kaka yapamama sorunumuzda var akşam yatarken fitil attık sabah yaptı işte ne olacak bilmiyorum amin canım hepimize yardım etsin vallaAtak haftasinda mi ki canim. Ben ona bagliyorum eger haftaya da ayni oolursa soyunacam cibil cibil aksaksama kadar yataktayiz onunla. O meme emilecek baska yolu yok. Mevlam yardim etsin ina hepimize
Ben demiştim ya canım sıcak çok iyi geliyor diye inşallah yine uyur annesiKızlar ben aileme geldim, ilk gece gündüz çok iyi uyudu. Annrm bna inanmadı nasıl uyumuyo bu çocuk diye. Sonra gece 1de başladı ağlamaya saatlerce susmadı. Dün annem yanında yatırdı, sadece emzirmeye getirdi bana o kadar iyi geldi ki. Sıcak su torbası koymuş ve kundak yapmış, hiç ağlamadı dedi şaşırdım. Gazını da iki ıkınıpıçıkarttı. Sıcak mı tutmak lazım acaba bugün de deniycez bakalım derdi bu muymuş.
Normalde inek sütü de öyle olur canım ısınınca düzelir tüh gitmiş mis gibi sütKizlar bugun sutumu sagdim 30 luk kadar.cam biberona koydum kapagini kapadim.arada veririm dedim buzdolabina koydum aradan bayagi bi saat gecti baktim sutun yagi uste cikmis gibi olmus.pek tarif edemedim ama umarim anlasilmistir.ben de guvemedim doktum gitti guzelim süt.hani 24 saat kalirdi dolapta nerde yanlis yaotim
Yaptirmamistik canım yaaCanm dün banyo yaptırmış mıydınız? Benimki banyo yaptığında öyle oluyor. Resmen güçsüz düşüyor uyanmaya gücü bile olmuyor. Pelte gibi uyuyor. Biz hergün yada 2 günde bir banyo yaptırıyoruz.
Evet bizde de iz yapiyoKaliplari biraz kucuk bezin lastik izi yapiyordu 2 numara bizde.
Maşallah çok güzel almışİyi degil canim bence ilk ay 1500 almistik
Sabah öğle akşam ve gece yatmadan önce yapıyor günde 4 kez bazen istisna 5 oluyorBebekleriniz kaç günde bir kaka yapıyor?
Yok canım sadece anne sütü. Çarşamba aşı günü bakalım kilo almış mı. 3-6 aylık kıyafetlerinin hiçbiri olmuyorSümüksü yapıyı bilmiyorum ama beyaz parçalar bizde de var, mama alıyorsa normal demişti
Bazen çok ağlıyor canım ya. Çokta gazı var zaten. 3 gün diyet yaptım 2 gün 10 gibi uyudu sabah 7 ye kadar inanır mısın. Arada uyanıp emip yatıyordubiz perşembe gittik doktora gösterdim de kakasını hiç birşeyi yok dedi normal kaka dedi. susturamicak kadar ağlıyır mu dedi yok dedim tamam dedi kaka da kan var mı dedi yok dedim ye iç dedi =) bende diyet yapmıştım da. sen yinede görün doktora için rahat etmeyecekse.
Benim bebeğiminde kafası hep önde gitti çok şükür bi sıkıntı yok :) annem çok güzel kafası var diyor :)) sıkıntı yapmayın olabiliyor bu durum yapısal genetik de olabilirMerhaba doğum yapmış olmalısınız. Bende de aynı durum var bpd ölçümü 3-4 hafta önde doktor sorun yok diyor ama anlıyorsunuzdur beni hiç rahat değilimbebeğiniz umarım sağlıklı sıhhatli doğmuştur. Doğunca herhangi bir büyüklük var mıydı acaba ya da bir sorun ? Benimde doğumuma 3 hafta kaldı çok korkuyorum
maşaAllahBazen çok ağlıyor canım ya. Çokta gazı var zaten. 3 gün diyet yaptım 2 gün 10 gibi uyudu sabah 7 ye kadar inanır mısın. Arada uyanıp emip yatıyordu
Kaç günlük bebişin canm?Sabah öğle akşam ve gece yatmadan önce yapıyor günde 4 kez bazen istisna 5 oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?