- 21 Nisan 2018
- 2.201
- 1.729
- 63
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #45.801
canım şimdiden böyle deme annelik kolay değil. daha diş çıkarması hastalanması var gece boyu hep başında duracağız. tek çocuk birşey değilmiş asıl ikinci olunca nanayı yiyorsun heleki arası fazla olmayınca ikisine kalkıyorsun gece. sabret canım ve misafir kabul etme. bebeğin ağladığında hemen kucağa mı alıyorsun? ben almıyorum hemen. bakıyorum sesi daha çok yükseliyor konuşuyorum bazen uyuyor bazen de bilerek nefesini kesiyor almak zorunda kalıyorum çok akıllılar minnak olduklarına bakma sen =) kızıyorum ve anlıyor beşiğinde sallıyorum veya kucağımda o zaman uyuyor. yani demek istediğim bizi deniyorlar ve bu 3 ay önemli. biraz da ağlasın sonra biz ağlarızGerçekten çok merak ediyorum eski hayatımıza dönebilecek miyiz bi gün diye. Çok özledim pervasız günlerimi. Tek derdimin akşama ne pişirsem olduğu günleri. Evet evlat çok güzel ama hep eziyet anlatımı yaşıyoruz tadını çıkartamıyoruz ki. Ev aldı başını gitti ütüler yığıldı tarhana çorbası pişirsem iyi bari yemek yaptım diyorum uyku zaten yok ben de kocalargibi işten gelince en tatlı zamanlarında sevsem 12 deyince uyusam uykumu alsam fikrim çok farklı olur ama gerçekten yoruldum çok yıprandım((
Bende diyorum aa evet çok zor ama ne yapcan annelik diyolar oturmaya devamBebeğimin çok huysuz olduğunu sabaha kadar uyumadığımı bitkin olduğumu açıkça söylüyorum
Hay maşallah.. biz hala 1 numara kullanıyoruz.. bizimki 44 günlük benim kız yavaştan gelişecek galibaBiz 33 günlükken geçtik 3 no ya. Sizin bebeğiniz kaç kilo şu an? Bi de molfix in kalıpları küçük
Sümüksü yapıyı bilmiyorum ama beyaz parçalar bizde de var, mama alıyorsa normal demiştiKızlar bebeğimin kakası sümüksü ve beyaz parçacıklar var bikaç arkadaşla bu konuyu konuşmuştuk. Süt alerjisi olabilir mi diye 3 gün diyet yaptım bugün düzelmiş. Doktoruna söyleyeceğim inşallah alerji değildir ya :/ belirtileri benziyor diyet sonucuna göre de var gibi. Bu durumda olanlar naptınız
Canım allahtan benimki ağlamıyo durduk yere. Yani ağlıyorsa ya karnı aç ya altı pis. Gazı olduğunda sadece mızırdanıyo ağlamak gibi değil o. Öyle olunca bi süre almıyorum kendi hareketleriyle çıkartıyor zaten. Çıkartamazsa en son çare o zaman alıyorum. Ama ağlıyorsa zaten almak zorundayım ya meme istiyo ya da kakadan rahatsız o zaman da ne yaparsan yap susmuyo zaten. Allah dağına göre kış veriyo ya kolik olsaydı o zaman napcakmışım acabacanım şimdiden böyle deme annelik kolay değil. daha diş çıkarması hastalanması var gece boyu hep başında duracağız. tek çocuk birşey değilmiş asıl ikinci olunca nanayı yiyorsun heleki arası fazla olmayınca ikisine kalkıyorsun gece. sabret canım ve misafir kabul etme. bebeğin ağladığında hemen kucağa mı alıyorsun? ben almıyorum hemen. bakıyorum sesi daha çok yükseliyor konuşuyorum bazen uyuyor bazen de bilerek nefesini kesiyor almak zorunda kalıyorum çok akıllılar minnak olduklarına bakma sen =) kızıyorum ve anlıyor beşiğinde sallıyorum veya kucağımda o zaman uyuyor. yani demek istediğim bizi deniyorlar ve bu 3 ay önemli. biraz da ağlasın sonra biz ağlarız
Biz de aynıydık. Ki ben düzensiz şekilde mama verdiğim halde bu kadar aldık. Türkiyeye dönümce doktorla konuştum. 3535gr doğdu benimki, 30günlükkrn gittik 4500gr beklerdim ama genel sağlık durumu iyi dedi. Günde iki kere 90cc mama ver dedi, sen rahatla diye veriyorum dedi yoksa çok yorar dedi. Gerçekten de 2 gün vermedim hiç uyumadı. Ama kilo almaya devam etti. Şimdi çok huysuzlanırsa mama veriyorum. Günde 2 kere bile olmuyor çoğu zaman.. ya da ev işi yapmam gerekiyorsa veriyorum. Evet keşke mama vermesek, ben kendimi çok hırpaladım ama şimdi iyiyim. Geçti. Genel sağlığı iyi olsun da müthiş kilolar alması gerekmiyor. Keyfi yerindeyse, oynuyorsa, sürekli huysuzluğu yoksa bence normal.. normalde biz türkiyeye geldik herkeste nasıl bir hayal kırıklığı bu çok küçükmüş yaa sözleri.. canım sıkıldı ama doktor normal deyince üzerinde durmadım hiç..Aynıyız cnm hastaneden çıktığımız kilonun üstüne 500 gr almış doğum kilosunun üstünede 200 gr aldı napcam bilmiuorum mama basla dedi mi doktor
Ayyy cnm ya ağlayınca morarıyor ya hiç birşey duymuyor ben kulağına güzel şeyler bile söylüyorum duymuyor sadece ağlamaya odaklanmış biraz önce kıyafetini değişeyim dedim bir saat sürdü morardı susturdum yatırdım yine aynı aradım eşimi gel bizi al bursan bu çocuk durmuyor ben zaptedemiyorum dedim ilk günler yine bir şekilde susuyordu şimdi çığlık çığlığa ve bu saatlerce sürüyor bi 5 10 dk dalıyor yine uyanıp yine aynı şey hayır okadar ağrı kesici fitil koydular ağrısı varsa kessin diye yok durmuyor bunu huy mu edindi ne ye yemek yiyebiliyorum ne kahvaltı ne tuvalet ne uyku sürekli başınsayım burda okadar çocuk var hiç biri bunun gibi değil ki dr bile allah yardımcın olsun dedi düşün halimi ailem uzakta geldiler ama kimsede durmuyor ki baksınlar ben azıcık uyuyayım dün bıraktım gittim eve girmemle tel çaldı geri gel patladı bu diye döndüm oda uyumuyor meme emmek istemiyor ben de şaştım kaldım bir yanım durma eve git diyor bir yanım da tedavi yarım kalacak yavrun için dayan diyor ama görsen halimi üzülürsünsakin ol canım hepsi geçecek inşaAllah. ağladığında Orhan buzuki yi aç dene bi istersen inşaAllah işe yarar sizde. bir arkadaş tavsiye etmişti bizde yaradı Allah razı olsun ondan. ailen yanında mı canım?
maşaAllah ne güzelCanım allahtan benimki ağlamıyo durduk yere. Yani ağlıyorsa ya karnı aç ya altı pis. Gazı olduğunda sadece mızırdanıyo ağlamak gibi değil o. Öyle olunca bi süre almıyorum kendi hareketleriyle çıkartıyor zaten. Çıkartamazsa en son çare o zaman alıyorum. Ama ağlıyorsa zaten almak zorundayım ya meme istiyo ya da kakadan rahatsız o zaman da ne yaparsan yap susmuyo zaten. Allah dağına göre kış veriyo ya kolik olsaydı o zaman napcakmışım acaba
Canm dün banyo yaptırmış mıydınız? Benimki banyo yaptığında öyle oluyor. Resmen güçsüz düşüyor uyanmaya gücü bile olmuyor. Pelte gibi uyuyor. Biz hergün yada 2 günde bir banyo yaptırıyoruz.Kızlar benim bebeğim her akşam 10 da uyuyor, dünde uyudu. Bizde 12-1 gibi yattık. Normalde mızmızlanmaya başlayınca ben hemen kalkarım ama gece hiç mızmızlanmamış. Saat 5 te eşimin haberi olmuş, bizimki emdi mı diye kaldırdı beni bi baktım saat 5.25üzüle üzüle baktım hala kalkmaya niyeti yok altını açtım uyandırdım. Biraz emip uyudu. niye böyle oluyor. Bunu yasayaniniz var mı saat kurma gereği duymuyordum çünkü 2.30 da alarmli gibi kalkıyordu
Eski hayata dönemeyiz ama bu durum geçip dh eğlenceli bir hal alacaktır. Ben en çok eşimle başbaşa kalmayı özlüyorum şimdi yatağa kafayı koysak mızıldayan bir canlı, süt akan göğüsler, pörsümüş bir karın, mor gözler ve pijamaGerçekten çok merak ediyorum eski hayatımıza dönebilecek miyiz bi gün diye. Çok özledim pervasız günlerimi. Tek derdimin akşama ne pişirsem olduğu günleri. Evet evlat çok güzel ama hep eziyet anlatımı yaşıyoruz tadını çıkartamıyoruz ki. Ev aldı başını gitti ütüler yığıldı tarhana çorbası pişirsem iyi bari yemek yaptım diyorum uyku zaten yok ben de kocalargibi işten gelince en tatlı zamanlarında sevsem 12 deyince uyusam uykumu alsam fikrim çok farklı olur ama gerçekten yoruldum çok yıprandım((
Ya benimki de avent soothie’yi seviyor. 6-7 tane emzik denedim. Ama onu da ağzında tutamıyor düşüyor. Bir de senin dediğini mi denesem acaba?Kızlar benimki emzik pek tutamıyordu kkaç tane aldım. En son Philips avent ultra air aaldım onu tuttu, çok rahatım şimdi. Ucu hafif pütürlü gibi olunca daha rahat oldu isteyenler bakabilir.
Benimki de aynen en son onu sevdi ama ağır geliyor galiba sürekli düşürüyordu. Bunu bayağı tuttu çok rahatladım bence dene ben de tavsiye üzerine aldım.Ya benimki de avent soothie’yi seviyor. 6-7 tane emzik denedim. Ama onu da ağzında tutamıyor düşüyor. Bir de senin dediğini mi denesem acaba?
Cnm benim okuduklarim hep aglatarakti dedigin yontemi de okucam cnmCanım uyku eğitimi deyince neden hemen ağlatmayı düşünüyorsun öyle bir şey yok yazık gözlerinin içine bakıyoruz canı acımasın üzülmesin ağlamasın diye. Kim west var netten arsştır ben kitabını alıp okudum onunkini doğru buluyorum ağlatmadan eğitim diyor o da. Ve bende kucağında uyutuyorum sobra yavaşça yatağına koyuyorum. Eğer ağlarsa yada çok kıpırdanırsa önce eee diye sesler çıkarıyorum baktım ağlıyor pışpışlıyorum hala devam ederse susmayacak gibiyse kucağıma alıp poposuna vurup pışpışlıyorum uyuyunca biraz bekletip yine yatırıyorum kısır döngü devam ediyor böyle. Ama ben 4-5 aylıkken odasına geçirip uyku eğitimine başlıcam yavaştan. Olmazsa ertelerim ama denicem çünkü uzun uyuduğunda o kadar keyifli mutluki uyusun diye herşeyi yaparım
Kaliplari biraz kucuk bezin lastik izi yapiyordu 2 numara bizde.Bizde 4450yiz 2 numara küçük geliyo acaba normal mi diyordum normalmiş demekki. 38 günlüğüz 3180 doğmuştuk bizde
Genelde yagi ustte toplaniyor ben dr sordum bi problem yok olmasi gereken o dedi.Iyice calkala demistiKizlar bugun sutumu sagdim 30 luk kadar.cam biberona koydum kapagini kapadim.arada veririm dedim buzdolabina koydum aradan bayagi bi saat gecti baktim sutun yagi uste cikmis gibi olmus.pek tarif edemedim ama umarim anlasilmistir.ben de guvemedim doktum gitti guzelim süt.hani 24 saat kalirdi dolapta nerde yanlis yaotim
Öyle oluyo zaten canım, sonra çıkartıp sıcak suya koyuyorsun normale dönüyoKizlar bugun sutumu sagdim 30 luk kadar.cam biberona koydum kapagini kapadim.arada veririm dedim buzdolabina koydum aradan bayagi bi saat gecti baktim sutun yagi uste cikmis gibi olmus.pek tarif edemedim ama umarim anlasilmistir.ben de guvemedim doktum gitti guzelim süt.hani 24 saat kalirdi dolapta nerde yanlis yaotim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?