- 5 Şubat 2019
- 3.000
- 12.183
- 138
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #47.921
Nacizane tavsiyem çift durulama yapın ben çok çektim deterjan alerjisinden ancak böyle çözüm buldum.alerji olmasa bile içim rahat ediyor.Sasirdim bnde n kullanacagimi. Tavsiyelere acigim
Merhaba ben kaşar peyniri yediğimde bebeğimin daha çok kaka yaptığını gözlemledim. Her bebek aynı değil ama belki sizde de işe yarar.Bebegi kabiz olanlar napiosnz bebek sabaha kadar kivraniyi bugun 3.gun kaka yapmadi
Emzik almadı çok istedim ama olmadı. Biberon da aynı almıyor sadece elini emiyor omzumdayken omzumu ama memeye gelince savaşıyor anlayamadım gitti inşallah atak tir ve çabuk geçer. Bide benim bebegim çok sinirli sürekli vuruyor bana kim öpmek istese kolunu kaldırıyor nerelerine denk gelirse bunu doktora sormam gerekirmi acaba.Aynı durum bendede var bu hafta ben ortam degistirdim ona bagliyorum biraz bide atak haftasinda olabilirmi acaba o zamanda meme reddi olabiliyor ya da emzik biberon silikon uç kullaniyosan oda yapabiliyor. Bide bazen bebekler cevresine bakinmak istiyolar o zamanda emmemek icin direniyo agliyo mesela
Canm ilk ay 1100 gram ikinci ay 750 gram almıştı. Bu ay bizim ölçümümüze göre 20 günde 1300 gram falan aldı. 10 gün sonra kontrolümüz var bakalım. Günde yüzde 70 mama yüzde 30 anne sütü veriyorum. Mama verdiğim zamanlarda 2 saatte bir 90 cc yiyor.Benim kizimda 3gunde bir yapmaya başladı bazen çok ıkınıyor. Karnına masaj yapıyorum. Sabahları 10-15 dakika bezsiz bırakıyorum cok daha rahat gaz çıkartıyor. Poposuna zeytinyağı sürüyorum. Çok sancisi varsa mamasina bir iki damla zeytinyağı damlatiyorum. Bende kayısı kompostosu içiyorum.
Canım senin kızın kilo alımı nasıl ne kadar mama veriyorsun? Benim kızım sanki bu ay daha az yiyor gibi geliyor. 6gun sonra 2 ay bitecek kilosunu o zaman öğrenicem.
Bu ara ben de mama azaltmaya çalışıyorum yine alerji yüzünden rapor çıkartılacak gastroenteroloji ye götürdüm mamayı kes dedi eve geldim 1 saat emzirdikten sonra yerine koydum ellerini ağzına almaya çalışıyor anlamıyorum ben deYani benimki gözünğ de açmıyor, gözü kapalı mıkır mıkır. Aç diyorım mama veriyorum yok, pıtır pıtır gaz da çıkardı dün. Kaka yapmadı 2 gündür ondan herhalde dedim ama gerildim yani uyumayınca ister istemez. Sabah 7 buçukta mama verdi annem sustu uyudu sanki gece hiç beslemedim.
Emdikten sonra kalan sütü sağıp biriktirip versen nasıl olur?Bu ara ben de mama azaltmaya çalışıyorum yine alerji yüzünden rapor çıkartılacak gastroenteroloji ye götürdüm mamayı kes dedi eve geldim 1 saat emzirdikten sonra yerine koydum ellerini ağzına almaya çalışıyor anlamıyorum ben deacaba manaya alışkanlık mi yaptı yoksa gerçekten doymuyor mu . Canım sıkıldı kalktım yaptım yine 60 CC mama
Ben memleketteyken biraz kıyafet alırken bu sabun tozunu da almışlar işte doğal falan . Ben sıvı kullanmak istiyordum. Neyse eşime deterjan al diyorum bı türlü almadı annesinden sabun tozunu getirdi . Onu bitirdim işte daha yeni kullanmaya başladım.Kaynana niye karışıyo ki. Bende bayağı memnunum uniden
Ben memleketteyken biraz kıyafet alırken bu sabun tozunu da almışlar işte doğal falan . Ben sıvı kullanmak istiyordum. Neyse eşime deterjan al diyorum bı türlü almadı annesinden sabun tozunu getirdi . Onu bitirdim işte daha yeni kullanmaya başladım.Kaynana niye karışıyo ki. Bende bayağı memnunum uniden
Alerji çok zorBu ara ben de mama azaltmaya çalışıyorum yine alerji yüzünden rapor çıkartılacak gastroenteroloji ye götürdüm mamayı kes dedi eve geldim 1 saat emzirdikten sonra yerine koydum ellerini ağzına almaya çalışıyor anlamıyorum ben deacaba manaya alışkanlık mi yaptı yoksa gerçekten doymuyor mu . Canım sıkıldı kalktım yaptım yine 60 CC mama
Canım ben de erken doğum ama ek gıdaya 7.ayda başlayacağım zaten başta tadımlık olacak öyle diye biliyorum. mama çok iyi olmasa da gelişimi için gerekli olduğunu söylüyor bazı doktorlar. Yani hemen kesmeyin yazmıştı Ali Fuat Serpen.Kızlar ek gıdayı düşünmek için biraz erken ama yarın e bebekte avent buharda pişirici ve blender 530’dan 380’e falan düşüyor. Ben almayı düşünüyorum. 3 ayımız kaldı bizim ek gıdaya. Hatta mama da verdiğimiz için doktorumuz 4-5.ayda bile başlayabileceğimizi söyledi. 4.ay çok erken ama 5.ayda başlatabilirim ben. Çünkü doyuramıyorum kızımı:) ne süt ne mama yetiyor. Pişiriciyle çok kısa sürede çok pratik gıdalar hazırlayabilirim diye düşnüyorum. İşe başlayacağım için çok vaktim olmayacak. Daha önceki bebeklerinde kullanan var mı bu ürünü. Yoksa gereksiz bir ürün mü? alırım da çöp mü olur :)
Kızlar idrar tahlilinde lökosit gozuktu fakat kültürde üreme yok temiz . İdrar yolu enfeksiyonu geçirenler kültürünüz nasıl cıkmıstı bosuna mı antibiyotik kullanıyoruz
Kilo alımı çok iyiymiş canım ama mamayı fazla veriyormuşsun benim oğluma günde 4veya 5 kez 60 CC mama veriyorum mama bitince sinirleniyor ağlama sesi çıkarıyorCanm ilk ay 1100 gram ikinci ay 750 gram almıştı. Bu ay bizim ölçümümüze göre 20 günde 1300 gram falan aldı. 10 gün sonra kontrolümüz var bakalım. Günde yüzde 70 mama yüzde 30 anne sütü veriyorum. Mama verdiğim zamanlarda 2 saatte bir 90 cc yiyor.
benim bebek de 3 gundur yapmiyo yag ile masaj hareket falan yaptiriyoruz ama ise yaramadiBebegi kabiz olanlar napiosnz bebek sabaha kadar kivraniyi bugun 3.gun kaka yapmadi
Gündüz uykusu gece uykusu gibi olmuyor bana40ı çıkınca dediler bir şey değişmedi. 3 aylık olunca diyorlar bakalım onu bekliyorum. Sonra da 6 aylık olunca diyecekler böyle böyle büyüyecekler galiba :)
Canım pek denemedim ama.sağılacak süt kalmıyor gibi çok uzun emiyor hatta bazen sinirleniyor bakıyorum cidden o kadar az akıyor süt. Bugün denemeye çalışırım.Emdikten sonra kalan sütü sağıp biriktirip versen nasıl olur?
Canm mamayı ve sütü kesmeyeceğim zaten. Dediğin gibi tadımlık olacak ek gıda. Bizim doktor düzeltilmiş yaş hesabı yapmıyor. Senin kızının gelişimi normal zamanında doğmuş bir bebek gibi diyor. Normalde sadece anne aütü verseydim 6.ayda başlayacaktık. Ama mama vererek zaten bir şekilde başlamış olmuşuz ek gıdaya. Dolayısıyla 6. Ayı beklememize gerek yok dedi.Canım ben de erken doğum ama ek gıdaya 7.ayda başlayacağım zaten başta tadımlık olacak öyle diye biliyorum. mama çok iyi olmasa da gelişimi için gerekli olduğunu söylüyor bazı doktorlar. Yani hemen kesmeyin yazmıştı Ali Fuat Serpen.
Dün doktor yememem gerekenlerin listesini verdi. Hiçbir şey yiyemiyorum resmen eşim dedi ne yiyebilirsin onu verseler daha iyiydi. Zeytin yumurta helva tahin pekmez kuru meyveler fındık fıstık tabi bunlardan da birine alerjisi olmayacak .Alerji çok zorAllah yardımcınız olsun. Bende sürekli doymuyor mu acaba demekten kafayı yedim benimki bu aralar zor alıyor memeyi savaşıyor resmen ama emdikten sonra kalanı sagiyorum ne kadar çıkarsa onu veriyorum kaşıkla seviniyor. O elini ağzına alma sanırım bu aralar tüm bebeklerde var bence aç oldukları için değil galiba
10 daha beklim sonra alırımIstersen biraz daha alma agdayla. Bende guvenemezdim
Aynen masaj felan yapiyorum popoyu da uyarmak istemiyorm ama mecbur yapiom zeytinyagibenim bebek de 3 gundur yapmiyo yag ile masaj hareket falan yaptiriyoruz ama ise yaramadi
Tabi doktorun daha iyi bilir canım. Bizim de gelişimsel sorunumuz yok çok şükür. Sadece ilk ay kilo alımı azdı onun dışında şimdi iyiyiz :)Canm mamayı ve sütü kesmeyeceğim zaten. Dediğin gibi tadımlık olacak ek gıda. Bizim doktor düzeltilmiş yaş hesabı yapmıyor. Senin kızının gelişimi normal zamanında doğmuş bir bebek gibi diyor. Normalde sadece anne aütü verseydim 6.ayda başlayacaktık. Ama mama vererek zaten bir şekilde başlamış olmuşuz ek gıdaya. Dolayısıyla 6. Ayı beklememize gerek yok dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?