2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Ya ben simdiki bebeğime senin gibi hamile kaldim yani esime guvenmistim ama benim tam ogun yumurtlama gunumdu. Keske doktorun yumurtlamanla ilgili yorum yapsaydi benim doktor hamile kalabilirsin yumurtalarin calisiyo dedi ve hemen hapa basladik. Gerci hala birlesme yok bizde 2 cocuktan uyursak kar sayiyoruz.

valla akşam yakınlaştık ama çok kötü geçti yanımızda bebek hamakta tülbent bağlı oturduğumuz yerden sallayalım diye elimde tülbent ben bebeği salladım eşim devam etti ayrıca çok kavga ettik lütfen yavaş saygılı ol dedikçe adam beni öldürecekti ne alakası var sezeryan oldun niye acısın diyor doktorlar boşunamı diyor sezeryan olunca 50 günden sonra serbest diye dedim devamlı söylendim adam bişey anlamadı bende bebek salladım zaten bence bir sene daha denemez yüzüme bakmıyor

Kızlar ben bebeğin odasını ayırdım ve telsiz kullanıyoruz. Gerçi ayırmamın sebebi bizim odada küf oluşmasıydı, orada yatınca çocuğun burnu tıkanıyor. Bu şekilde daha rahat oldu hem en ufak mıkırdamasına uyanmıyorum hem de ağlayınca duyuyoruz telsizle.
3 gündür kaka yapmıyordu bizimki, şimdi görümcemlerde söyleyince hemen müdahale ettiler. Çocuk 1 kilo kaka yaptı resmen, ben de diyorum niye sürekli mızırdayıp ağlıyor. 3. Günde bayağı dolmuş artık...

Kızlar süt yapıcı neler biliyorsanız tarifleri yazar mısınız
Çok klasik olacak ama gerçekten bool su, süt yapıyor.
Ya bende bilmiyorum canım ama çökelek gibiyse üşütüyor süt yada sarıysa süt yada verdiğin birşey onun midesine iyi gelmemiştir
Yanlış biliyorsun canım kesik süt yada çökelek gibi kusması, emdiği süt yarıyor fazlasını kusuyor derler. eger süt gibi kusarsa gaz çıkarmadan yatırmaktan yada mıde kapağı gevseklıgı veya refluden süphelenılıyor.çünkü süt mıdede kalamadan çıkarmış oluyor
Regli ne zaman olunuyordu arkadaşlar 2 aylık olduk 38.günümde kanamam tamamen bitti hala regli olmadım
valla ilk kızımda 8.ayda olmuştum.bunda nasıl olacak bakalım henüz 2aylıgız kırkımdan sonra olmadım bende

Bende aventın damaksızını kullanıyorum çok memnunum.adı avent ultra air olması lazım. sık vermiyorum emzıgı gerçi, zaten cokda zor alıstı ama çok ağladığı yada sıkıstıgım anlarda on dakika emmesi bile kurtarıcı oluyor
evet ilk gelen süt bebeğin susuzlıgunuda gıdıren en sulu süt.yağlı yogun kilo aldıran süt en sonda gelen.doktor da bebek hemsirelelrıde eğer az emıyorsa bir dahaki emmeyi mutlaka son bıraktığın göğüsten devam et yaglı kısmıda emmıs olsun demişlerdi.üzülme kısa emıyorsada, kalan göğüsten devam edersen onuda emmiş olur

Herhalde yemeyen çocuk ne yaparsan yap yemiyor. Ben öncelikli kendi yesin ama arada en azından kendim kaşıkla da vereyim ki öyle bı sıkıntı yaşarsak tamamen reddetmesin diye düşünüyorum. Aslında en eski ve en doğal yöntem bu bence. Son yüzyılın icadı annelerin çocuklara zorla herşeyi püre yedirmesi.

aynen öyle hem maddi hem manevi sıkıntı sürekli. ben doktor ilaç desede ilaçsız yolunu arıyorum baktım yok o zaman ilaç kullanıyorum.şimdi hemen alışmışlar ilaç iç diye.ben 2. ay aşısına götürücem ebe diyorki gelmeden önce calpol ver ateşi çıkmasın. nereden biliyorsun ateşi olacağını ki hiç ateşi çıkmadı çok şükür. senin bebişte haklı yavrum ne geliyor bilmiyor önce o minnak diliyle baksınmış oyyy yerim ben onu yaaa Allhım esirgesin sağlık mutluluk bebişlerimizle olsun her zaman

Ben bahsettiğim soothie de avent canm. Sen hangisini diyorsun?

Canım ne probleminiz var ki neden o kadar çok ilaç verdi?

Kızlar bir haftadır bu çocuk uyumuyor gazi var muhtemelen emerken iki saniye emiyor sonra yaygarayı koparıyor tam uyutuyorum üç 4 dakika sonra yine başlıyor ağlamaya muhtemelen gazı var anlayamadım . Sabaha karşı 7 de anca uyuttum. Sinirlenip memeyi de almalı biberonla Sağdım verdim 100 Cc süt içti . Biberonu alışacak diye de korkuyorum ama gazı olduğu için beni emmiyor herhalde biberon istediği için değil gibi geliyor . Siz hangi gaz ilaçları kullanıyorsunuz hangisini tavsiye dersiniz artık çaresiz kaldım

Çok kötü geçmiş gerçekten canım

Ben de 6.ayda ayıracağım inşallah:) kakasına nasıl müdahale ettiler canm fitil mi yaptılar. Bizim de bugün 4.gün. Akşama kadar yapmazsa fitil yapacağım galiba

canım kusura bakma ama çok güldüm o sahneyi hayal edince. Niye böyle bu erkekler ya. Olsun da ne olursa olsun. Ben çocuktan önce yok be bizi etkilemez çocuk diyordum ama öyle olmuyormuş. Bundan sonra bı 5 sene filan çocugun keyfine göre ayarlayacağiz mecbur kendimizi galiba. Çok tuhaf geliyor bana da öyle doğaçlama olmadı mı alalacele bi şey yetiştirirmis gibi.

Bana da fitil ver gel dedi. Ne kadar basit olmuş artık onlar için böyle şeyler. Hiç güvenmiyorum saglikcilara artık. Hep anı kurtarma pesindeler hiç uzun vadeli bu körpecik bedenlere ne zararlar veriyoruz demiyorlar. Geçen gün bi doktor diyordu artık yeni bir hastalık girdi literatüre, çocuklarda fazla atesdusurucu kullanımına bağlı karaciğer yetmezliği diye.

Ben de 6.ayda ayıracağım inşallah:) kakasına nasıl müdahale ettiler canm fitil mi yaptılar. Bizim de bugün 4.gün. Akşama kadar yapmazsa fitil yapacağım galiba
Fitil değil canım zeytinyağına gazeteyi batırıp ucunu sivriltip popoya koydular.

İkisi de oluyor
Oluyo canim dert etme benim bebegimde dogdugundan beri oluyor iki türlude kusiyor bazen bayağı kusuyor doktora sordum kilo alimi aylık 600 gramdan fazlaysa problem yok 6 aya kadar devam eder dedi. Sadece dikkat et yan yatır genzine kacmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…