- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #49.161
Allah şifa versin kuzucuklar hasta olmasınBugun 47 gunluk olduk oglum 15.gunden sonra cok hzuursuzdu cumartesi ilk kez idrar tahlili verdik ve kulturde enfeksiyon cikti 1 hafta igne verdi dr.kusmasi cok olursa atesi olursa yatis olur dedi ins iyilesir bi an once dua edin kizlar
Bence bu kadar katii bir olayı sen abartı derecede normalleştiriyorsun. Bebek benim hak benim ben veriyorum kardeşim desen bi nebze anlayabilirim ama doğru olan buymuş gibi savunman biraz farklı bir durum.tüm dünyada evrensel bir bilgi var ki İLK 6 AY SADECE ANNE SÜTÜSuda veriyorum çünkü patlıyo ağlamaktan su verince susuyor rahatlıyor.Biraz abartıldı bence
Bu listeyi kim hazırladıysa aklını kaçırmış. Bebekleri şekerden uzak tutun diye yırtıyo doktorlar kendini 1 bardak süte 1 tatlı kaşığı şeker !! Bunu kendine baz alıp onca doktorun uyarılarını hiçe sayman çok tuhafUzman tarafından hazırlanan mönü verilebilir yani öyle çok öcü birşey değil yani
Ben teşhisi kendinizin koyup ilacı kendinizin vermesine söyledim. Takdir sizin bebekte sizin dilerim ileride bebeğinizle sorunlara yol açmasın......İlaç önermedimki ben.Eger burda ilaç ismi söylersemde dra danışmalarınıda söylüyorum.Benim kullandığım ilaç çok güvenilir bi ilaç ben ondan verdim aylarca çocuğumun öksürüp cigerlerinin çıkmasını beklemicem heralde.B iz iyleştik elhamdülillah darısı Dr Dr gezenlere ..
Evet kirpiklerimiz biraz uzunOnları bilmem ama kirpikler beni bitirdi maşallah sana güzel kızGeçmiş olsun canım
Tamam canm nemlendirici olarak onu alayım olmazsa.Canım bizde de oluyor kortizonlu krem bile kullandık ama mustela sletopia öneririm her gün nemlendiriyorum onunla banyodan sonrada bürün vücuduna sürüyorum. Başka kremle uğraşma hiç hemen etkisini gösteriyor mustela üstelik zararı da yok.
Canım benim çok az ya. Bütün gün 60 cc anca birikiyor artık. Aralarda da emziriyorum ama doyumluk olmuyor. Bu erken doğum benim emzirme olayımı çok etkiledi. Bebek çok küçük olduğu için ememedi. Mecbur sağıp vermek zorunda kaldık. Emmediği için de sütüm artmadı. Mamalara mahkum olduk. Hamileyken diyordum 2 yaşına kadar emzireceğim diye. Çok üzülüyorum şuan ama yapacak birşey yok. Sağlıklı olsunlar da.ruhum_mavi sen süt sağımı yapiyordun sanirim. Günde kaç cc biriktiriyorsun?
Boşuna pahalı değil yani :))) molfixde öyle çok çişi sızdırıyor geceden sabaha kadar kalınca maalesef sabah kıyafet değiştiriyoruz ama benim oğlun sık kaka yapıyor geceleri yapmayınca bizde ıslanıyoruz sleepyde molfixde aynı bezde bir kilo oluyor alabilenler için elbette prima tanesi 60-70 kuruşa denk geliyordu sanırım primanın bakmıştık bizde ama sadece baktık :))Kızlar sağlık yönünden konuşmuyorum mühendisinoğlunu bende takip ediyorum ama sleppy bez beni delirtti ilk bir ay süperdi hatta burda savundum sonra acayip sızdırmaya başladı 6 saati bir geçsin çocuk sırılsıklam oluyordu ve azıcık işese ağır bir bez oluyordu hep sızdırdığı için sık sık değiştiyordum bebeğim uykusundan uyanıyordu devamlı numarasını değiştirmekten elimde 100 tane kadar her numaradan karışık bez kaldı dün sabah prima aldım oğlumu primayla büyüttüm sızıntı nedir bilmem sleppy i tercih etmemin sebebi önce sağlık sonra maddi olarak daha iyi olmasıydı primayı bir açtım öptüm bezi incecik aynı afedersiniz orkid gibi oğlumdan dolayı özlemişim taktım güzelce 9 saat sonra bir açtım sanki hiç işememiş ne güzel di gece 12 de taktım öğlen 12 de açtım bez az şişmiş çocuk kupkuru psikolojim bozulmuştu artık hergün çamaşır yıkatıp çocuğumu uykudan uyandırıyordum bence sleppy çok sık kaka yapan bebekler için harika hem uygun hem sağlıklı sık sık değişince zaten sızdırmıyor ama benim kızım kaka yapmadığı için bana göre değil bu Benim tecrübem herkeste aynı şey olacak diye birşey Yok ama primayı elime alınca lastiğinden bariyerine kadar ne kadar kaliteli bebek için nekadar rahat olduğunu anladım bacak kısımlarında lastik izi bile olmamış sleppy de bacaklarını sıkıyordu artık kilosundan büyük kullanıyordum
benim kizimin yüzlerde çok kotu olduTamam canm nemlendirici olarak onu alayım olmazsa.minik_kelebek de onu önermiş. Tedavi edici krem olarak da Minik bebis in söylediği corasitini alayım evde bulunsun. yarın da doktora gideceğiz bakalım ne dyecek. İnşallah atopik dermatit falan değildir.
Hahhh çok komikmiş:) bende dudaklarına değdiriyorum yada azıcık emziğine yoğurt yada meyveleri ama ben tepkisini merakımdan komik surat ifadeleri yapıyor sıpaÇocuk dermiş ki “ Annemin ilki olacağıma dağdaki tilki olaydım”bizim ilkimiz ondan öyle evhamlıyız.. ben armut yesem ağzına sürüyorum elma falan öyle yani
pembe coresatin miCanım ben oğlumu coresatin le büyüttüm azıcık yüzünde bişey olsa sürerdim mesela okulda çok abur cubur yemiş ağzının etrafı komple kızarmış Benim oğlum alerjik bi çocuk kremi sürüyorum sabaha bişey kalmıyor bu kremi bana alerji Profesörü vermişti oğlumun eklem yerlerinde kızarıklık kaşıntı kuruluk oluyordu 3 kullanımda geçti
Çok hassaslar demek ki olabiliyor. 1 hafta 10 gündür geçmeyince meraklandm ben de. Bakalm yarın doktor ne diyecek.benim kizimin yüzlerde çok kotu oldu
Canım premium care bizede pişik yaptı ama diğeri prima aktif bebek bişey yapmadı çok rahat bebeğimin bacaklarında lastik izi görmemek süper 3 gün önce banyo yaptı 3 gündür aynı kıyafeti giyiyor bıkmıştım artık kıyafet değiştirmekten Allah tan oğlumdan kalma bol bol kıyafet varKızlar bez olayı herkeste farklı demek ki. Primadan çoğunuz memnun kalmışsınız ama bizi fena halde pişik yapmıştı. Geçen fotoğrafını atmıştım buraya. Biz de minies ve sleepyden çok memnun kaldık. Hiç sızdırma yapmıyor. Gece 12-13 saat altında kalıyor sabah açıyorum cildi kupkuru. Ama bez 1 ton ağırlığında:) Pişik de yapmadı. Kesinlikle şunu öğrendim hamileyken depolamamak gerekiyormuş. Ben premium care depolamıştım. Şimdi aralarda tek tek kullanıyorum bitsin diye. Ne zaman taksam bakıyorum kızarmış hemen kremleyip minies yada sleepy takıyorum. Kızarıklık geçiyor.
Yok canım derdi olsa hiç susmazmış benimkide öyle mızır mızır başında sohbet et laf at bir saat dinler annem fenalığından yapıyor yoksa hiç durmadan ağlar diyor ama yinede çok emin değilim tabikiKızlar sizin bebekler de çok mıkırdıyor mu? Bana fenalık geliyor artık sürekli mızmız ağlamaklı, ıkınarak geçiyor günler. Bir derdi var biliyorum ama ne olduğunu anlayamıyorum.mızırdamadığı saatler bende depresyon falan kalmıyor.
Evet pembepembe coresatin mi
Canım bişey söylicem olay olcak yineKozlar bebeğim bazen hırıltılı nefes alıyor burnu tıkalı değil aspire ettim bişey gelmedi.neden hırıltı yapıyor sizce
Canım ben şekerli süt vermiyorum bebegime ben yoğurt verdim bi kaşık kadar.Evet altı ay anne sütü deniyo ama ben bunu uygulamiycağımı söylüyorum daha erken başlıycam.Bi nevi günlük gibi yazıyorum kimseye akıl verdiğimde yok herkes kendi bebeğinden mesul sonuçta.Benim 7 8 yaşında kızlarım var onlara bile şekersiz süt içiriyorum çayı bile tek kaşık şeker kullanarak veriyorum.Bu listeyi kim hazırladıysa aklını kaçırmış. Bebekleri şekerden uzak tutun diye yırtıyo doktorlar kendini 1 bardak süte 1 tatlı kaşığı şeker !! Bunu kendine baz alıp onca doktorun uyarılarını hiçe sayman çok tuhaf
Aktif bebeki hiç denemedim canm. Ama şunu duydum premium care ilk çıktığı zaman göre çok bozmuş. Normal prima daha iyi demişlerdi. Biz çiş yüzünden değil kusma yüzünden çok kıyafet değiştiriyoruz yaCanım premium care bizede pişik yaptı ama diğeri prima aktif bebek bişey yapmadı çok rahat bebeğimin bacaklarında lastik izi görmemek süper 3 gün önce banyo yaptı 3 gündür aynı kıyafeti giyiyor bıkmıştım artık kıyafet değiştirmekten Allah tan kalma bol bol kıyafet var
Bi yirmi yıl önce kardeşimin zamanlarında inek sütünü bile annem suyla seyreltiyordu mama için falan taa ozamanlarda verilmiyordu bencede yoğurt için biraz erken ağır gelebilir mesela anneme arkadaşları mamalar pahalı yap pirinç unundan mama diye gaza getirmişler kardeşim çok kötü kabız olmuştu 6 aydan küçüktü hemen mamaya geri dönüş yaptı daha çok miniklerCanım bence de doğru yapmıyorsun. Bir sürü araştırma var ek gıdaya erken geçmek ortalama ömrünü bile azaltıyor. Obezite alerjik hastalıklar, karaciğer hasarı vs bir sürü problemden bahsediliyor araştırmalarda. Ayrıca evde mayaladin diye o yoğurt organik olmuyor. Şu an köylerde otlayan hayvanlara bile bir sürü antibiyotik , GDO'lu yem veriliyor yeri geldiginde. Şu an Türkiye'de hem organik hem UHT olmayan süt yok. He çok üstün çaba harcayıp buldun diyelim gerçekten organik sütü ama yine de inek sütü insan yavrusunun beslenmesine uygun değil. Doğar doğmaz ayağa kalkan bı buzağının ihtiyacına göre çok yoğun protein içeriyor. Formül mamalarda bı ton işlemden geçirip anca uygun hale getiriyorlar ama o bile ne kadar zorluyor bebeklerin bağırsaklarıni. Bence biraz daha düşünüp araştır ek gıda işini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?