- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #49.181
Sende sat canım bitircem diye uğraşmaKızlar bez olayı herkeste farklı demek ki. Primadan çoğunuz memnun kalmışsınız ama bizi fena halde pişik yapmıştı. Geçen fotoğrafını atmıştım buraya. Biz de minies ve sleepyden çok memnun kaldık. Hiç sızdırma yapmıyor. Gece 12-13 saat altında kalıyor sabah açıyorum cildi kupkuru. Ama bez 1 ton ağırlığında:) Pişik de yapmadı. Kesinlikle şunu öğrendim hamileyken depolamamak gerekiyormuş. Ben premium care depolamıştım. Şimdi aralarda tek tek kullanıyorum bitsin diye. Ne zaman taksam bakıyorum kızarmış hemen kremleyip minies yada sleepy takıyorum. Kızarıklık geçiyor.
Anne sütünün ilk aşaması çok sulu zaten gözle görüldüğünde anlaşılıyor renginden sonrası koyu kıvamı ve rengi buyüDe ebeler en son emzirdiğin meme hangisiyse ondan başla bir sonraki emzirmeye diyor o koyu olan kilo aldırırmış rengi açık olan sıvı alımına destekmişSusadığında da ağlar tabiki süt vermek lazım. Sütle gider susuzluğu. Anne sütünden n %87 si su. Hiç denediniz mi öyle. Ben bazan sebepsiz ağladığında hemen emziriyorum iki dakka emmiyor bırakıyor ve sakinliyor. Susadığını düşünüyorum öyle olduğunda. dediğim gibi siz bilirsiniz. Abartıldığını düşünmüyorum bu kadar net bilinen birşeyin.
1 numaraları bitirmiştim zaten canm 2 numarada da son paketi açtım.Eki Görüntüle 2234977
Sende sat canım bitircem diye uğraşma
Canım benim bebeğimde öksük,b urun akıntısı, hafif ateş vardı.Dr soğuk algınlığı dedi yani teşhisi koyan o.ilaç vermedi.B ildiğim çocuklarımda kullandığım ilacı aldım verdim bunun neresi kötü??Ben teşhisi kendinizin koyup ilacı kendinizin vermesine söyledim. Takdir sizin bebekte sizin dilerim ileride bebeğinizle sorunlara yol açmasın......
Canım bizim tüm yüz kafa boyun kısmı kıpkırmızıydı sizde çok fazla değil sanki. coresatini de kullandım bir ay kullanım süresi var coresatinin üç dört kez ancak sürdüm ben çok etki etmedi. Tabi sen bilirsin yine de kullanabilirsin istersen.Tamam canm nemlendirici olarak onu alayım olmazsa. @minik_kelebek de onu önermiş. Tedavi edici krem olarak daMinik bebis in söylediği corasitini alayım evde bulunsun. yarın da doktora gideceğiz bakalım ne dyecek. İnşallah atopik dermatit falan değildir.
Kendini sabırlı hissettiğin bir günde yarım kundağı denemeni tavsiye ederim bizimki kundak şapka takıldımı basıyor çığlığı ama refleksten dolayı uyanması daha çok artıyor ben 1-2 gün zorla ağlasada tabiki katılana kadar değil kundağa alıştırdım hala mızıedanıyor bağladığımda ama kolları sıçraması daha çok uyandırıyor bizimde hiç uyku düzenimiz yok hatta uykusuzluktan eşime sarar oldum ama kundak biraZ daha nefes aldırıyorDaha çok ağlıyor sabah oldu daha uyumadı ağlıyorum artık
Ben 1 bardağa bir tatlı kaşığı şeker asla içemem bal gibi olur bi arkadaşda bebek memeyi tutsun diye emziğini pekmeze bandırıp veriyordu yakıcan çocuğu diyordum ama nafile o verilen mamaları ben hep tatmıştım hiç birinde tat tuz şeker yok ne gerek var bunlaraBu listeyi kim hazırladıysa aklını kaçırmış. Bebekleri şekerden uzak tutun diye yırtıyo doktorlar kendini 1 bardak süte 1 tatlı kaşığı şeker !! Bunu kendine baz alıp onca doktorun uyarılarını hiçe sayman çok tuhaf
Saol cnm Allah razi olsnAllah şifa versin kuzucuklar hasta olmasın
Eki Görüntüle 2235006 Eki Görüntüle 2235006 Eki Görüntüle 2235006Kızlar bu ne sizce ya? Bir hafta 10 gündür geçmedi. Sudocrem, bepanthen, hametan sürdüm hiçbiri işe yaramadı. Yarına doktordan randevu aldım.
canim bizde de boyle oldu.doktor örgü giydirme tahin,cikolata yeme dedi.nivea kullaniyodum bioderma sampuan ve losyon verdi.1hafta icinde gectiKızlar bu ne sizce ya? Bir hafta 10 gündür geçmedi. Sudocrem, bepanthen, hametan sürdüm hiçbiri işe yaramadı. Yarına doktordan randevu aldım.
Zaten eskiden her şey çok iyiydi kafasını anlayamıyorum. Sorsan eskiden herkesin ailesinde bir iki ölü bebek kesin var. Eskiden bizden daha şanslilardi gıdalar gerçekti. Hazır ambalajlı, gdolu gidalar yaygın değildi. Mecburen hareketli bı hayatları vardi. Dolayısıyla özel bı çaba harcamadan. bizden daha sağlıklılar. Yani daha bilgili oldukları, daha doğru uygulamalar yaptıkları için değil. Annemin sırtı jilet izi içinde bebekken kirli kan aksın diye yapmışlar. Nazar değmesin diye kibrit çöpü söndürüyolarmis bebeklerin vücudunda. Kokmasin diye tuzlamalar filan . Kim bilir kaç bebek bunlar yüzünden öldü farkında bile değiller. Ama yine de işte eskiden ek gıda vermişler de nolmus, eskiden doktor mu varmış düşünceleri devam ediyor.Bi yirmi yıl önce kardeşimin zamanlarında inek sütünü bile annem suyla seyreltiyordu mama için falan taa ozamanlarda verilmiyordu bencede yoğurt için biraz erken ağır gelebilir mesela anneme arkadaşları mamalar pahalı yap pirinç unundan mama diye gaza getirmişler kardeşim çok kötü kabız olmuştu 6 aydan küçüktü hemen mamaya geri dönüş yaptı daha çok minikler
Birşey olmuyor canım ben oğlum hastanede yatarken doktor öyle yapmamı söyledi sadece sagdiktan sonra bi 15dakika dışarda beklet sıcağı çıksın sonra birleştir dedi yoksa bozuyormuş birbirini simdi bende öyle yapıyorumSabah sağdığım sütü buzdolabına koydum akşama kadar biriktirip o sütü dondurucuya koyabilir miyim acaba?
Evet canım koyabilirsin sorun olmuyo.Sabah sağdığım sütü buzdolabına koydum akşama kadar biriktirip o sütü dondurucuya koyabilir miyim acaba?
Ayni dogmus kilo olarak benim oglanla bizimkide 2. Ayda 6260dı buraya yazdiktan sonra yapti cok sükur heralde 3-5gunde bi yapcak bizimkide :)Bazen 3 bazen 5. 5 i gecmedi hic ama kilo alimi oldukca iyi 3450 dogmustu 3.ayinda 8 kilo oldu sadece anne sutuyle.
Biz resmen eziyet çekmişiz diğerlerinde canım. Tek pismanligim geç almak oldu.Doğumdan beri premium care kullanıyoruz. 1 paket aktif bebek hediye gelmisti 150li falan sanırım. Ikisindende çok memnun kaldım. Emicilik yumuşaklık aynı. Gösterge ikisindede var. Sadece bende ki aktif bebek beden olarak daha küçük. Kilolar değişiyormuş zaten paketlere göre. Ebebek indiriminden bez aldım baktım fiyatlar aynı premium care aldım. Başka marka hiç denemedim sizleri okuyuncada deneyesim gelmiyor. Biz daha hic kızartılık bile yasamadik.
Canm benziyor benimkine ve ben de nivea baby nemlendirici kullanıyorum. Ondan mı oldu acaba?Eki Görüntüle 2235009
Eki Görüntüle 2235006 Eki Görüntüle 2235006 Eki Görüntüle 2235006
canim bizde de boyle oldu.doktor örgü giydirme tahin,cikolata yeme dedi.nivea kullaniyodum bioderma sampuan ve losyon verdi.1hafta icinde gecti
Canm hepsini aynı ısıya gerdikten sonra birleştirebilirsin. Yani farklı zamanda sağdıklarını ayrı ayrı dolaba koy. Hepsi soğuduğunda birleştirip buzluğa at.Sabah sağdığım sütü buzdolabına koydum akşama kadar biriktirip o sütü dondurucuya koyabilir miyim acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?