- 15 Aralık 2018
- 3.231
- 2.669
- 83
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #49.201
Aynen canım. Bu gunlerim tadını çıkarmak lazım:) hemencecik büyüyorlarkıyamam size.aglıyor mu pekı, yanı sıkıntısı mı vat acaba pişik gıbı gaz gıbı.
bazı geceler bızede oluyor, hoş normal şartlardada gece 1den önce uyumuyor nerdeyse.hep kımıl kımıl mızik mızık uyusada on dakikaya kımıkdanmaktan uyanıyor.çok fazla uyutmaya calıstıgımda hepten kacıyor uykusu bunu keşfettim.biraz deniyorum uyumuyor mu, hemen kalkıyoruz az evi turlayıp altını falan açıyorum rahatlasın diye, biraz hareket az konuşma güldürme falan.yoksa oturup ağlıyor ınsan, uyku özellikle gece uykusu vuruyor ınsanı
aynen katılıyırummm.o koynumda yatısı, hiç bıseye degısememmmbuyuduklerınde zaten sıgmayacaklar kucaga
Evet :) gün değil saat bile saydık:) bebeği büyüyen anneler denk gelince çarşıda falan, bu anın tadını çıkarın bol bol fotoğraf çekin özleyeceksiniz diyolar :)Aynen öyle şimdi kucağımızda duruyorlar sonra durmayacaklar. Tadını çıkarmak lazım :) az beklemedik gelmelerini :)
Cnm aynısı bizde de var bize dr atopik dermatit dedi süt allerjisi var dedi süt ürünlerini kestim tamamen geçmese de kızarıklık gitti zeytin yağı bazen kantaron sürüyorum iyi geliyor geçen gün kortizonlu ilaç yazdı aldıkta içeriğini okudum sürmekten vazgeçtim 1 yaş altı çocuklarda yasakmış dr ne diye yazdıysa inş geçer senin deKızlar bu ne sizce ya? Bir hafta 10 gündür geçmedi. Sudocrem, bepanthen, hametan sürdüm hiçbiri işe yaramadı. Yarına doktordan randevu aldım.
Sorma kuzum :) doğumdan beri stresi var üzerimde:) şimdi adet oldum. Bitince bi an önce olsun istiyorum yoksa stresi öldürecek beni :)Anam nedir bu kadınların çilesi
Herkesin görüşü kuzum boşver. Cogu arkadaşım bende olmak üzere tepkili yaklaştık ama arkadaşımızın pek dinlemeye niyeti yok. Nasıl istiyosa öyle yapsın. :)Canım az önce herşeyi de doktora danışmaya gerek yok demissin 2aylik bebeğe şeker tavsiye eden doktora bence hic guvenipte uygulama
Evet var böyle bir liste. Evet bunu veren uzmanlar da var ama önce bu listenin ne listesi olduğunu öğrenseydiniz Adam köyde yaşıyor, ineği var , mama alacak parası yok ve anne emziremiyor ( hasta veya sütü yok) ozaman çocuk ölmesin diye bu listeleri veriyoruz.Uzman tarafından hazırlanan mönü verilebilir yani öyle çok öcü birşey değil yani
Canm ben çok az emzirebiliyorum genel olarak mama veriyorum. o yüzden benim yediklerimle alakalı değildir muhtemelenCnm aynısı bizde de var bize dr atopik dermatit dedi süt allerjisi var dedi süt ürünlerini kestim tamamen geçmese de kızarıklık gitti zeytin yağı bazen kantaron sürüyorum iyi geliyor geçen gün kortizonlu ilaç yazdı aldıkta içeriğini okudum sürmekten vazgeçtim 1 yaş altı çocuklarda yasakmış dr ne diye yazdıysa inş geçer senin de
Cnm sizin kullandığınız ilacın adı neydi geçen hafta dr yazdı bir kortizonlu krem ama içeriğini okudum 1 yaş altı çocuklar kullanılmamalıdır yazıyor bende sürmedim birde eczaneden hazırlanan şurup şişesi içinde vazelin karışık bir ilaç verdi konakta oldu başında az da olda sürdüm bugün onu yüzünede sür dedi bakalım işe yarayacak mı mustelanın yağı var ben de ama pek işe yaramıyor sanki zeytin yağı daha iyi gibiCanım bizde de oluyor kortizonlu krem bile kullandık ama mustela sletopia öneririm her gün nemlendiriyorum onunla banyodan sonrada bürün vücuduna sürüyorum. Başka kremle uğraşma hiç hemen etkisini gösteriyor mustela üstelik zararı da yok.
Kuzum bebeğinin yüzü kuru sanırsam. Bizde de vardı. Doktorumuz bi krem önerdi. Iki gün kullandım geçti. Nemli tutmak lazımmış, bi de beyaz tenli olanlarda daha çok oluyorKızlar bu ne sizce ya? Bir hafta 10 gündür geçmedi. Sudocrem, bepanthen, hametan sürdüm hiçbiri işe yaramadı. Yarına doktordan randevu aldım.
Biz uyaralimda canım dediğin gibi kendi kararı el kadar bebeklere mama verirken bile insan 50kez düşünüyorHerkesin görüşü kuzum boşver. Cogu arkadaşım bende olmak üzere tepkili yaklaştık ama arkadaşımızın pek dinlemeye niyeti yok. Nasıl istiyosa öyle yapsın. :)
Bende önce sessiz sakin kimseye çıkışmayan biriydim. Hamileligimden beri herkese lafını veriyorum. Kucaklama alışır diyorlar, benim bebeğim alışacak tabii. Onceymis o kucaklama lafları, sevgiyle buyutucem. Bensiz duramasın diyorum :)Ayy banada öyle tutup durma kucağında aliscak gorcen sen diyo. Biblo gibi köşede dursun diye mo doğurdum ben onu. Tabi kucağımda olcak. Artık soyleyenlere lafımı esirgemiyorum. O benim herşeyim onun yeri benim yanım. Zaten istediğinde ana kucağında veya oyun minderinde duruyo. Aman sende dinleme onları. 5 ay sonra istesekte durmak istemicekler emekleme yürüme derken.
EVEEETTTT :) KA-TI-LI-YO-RUM :)Bence bu kadar katii bir olayı sen abartı derecede normalleştiriyorsun. Bebek benim hak benim ben veriyorum kardeşim desen bi nebze anlayabilirim ama doğru olan buymuş gibi savunman biraz farklı bir durum.tüm dünyada evrensel bir bilgi var ki İLK 6 AY SADECE ANNE SÜTÜ
Evet kuru canm. Aslında nemlendirici de sürüyorum ama. Nemlendiriciyi değiştireyim olmazsa.Kuzum bebeğinin yüzü kuru sanırsam. Bizde de vardı. Doktorumuz bi krem önerdi. Iki gün kullandım geçti. Nemli tutmak lazımmış, bi de beyaz tenli olanlarda daha çok oluyor
nefes alısından anlıyorum. anlaşılamıycak gibi değilki.zaten doktor burun delikleri çok minik çabuk tıkanır demişti.şırıngayla 1cc sıkıyorum bıtarafa bide öbür tarafa çok tıkalıysa.sürekli çekme tutsun kusar demişti.öylede oluyorTıkalı oldugunu nerden anladınız
Yine de emzırmekten vazgeçmeyin.cekıslerı çok kuvvetli inşallah gelecektir sütünüzzCanım benim çok az ya. Bütün gün 60 cc anca birikiyor artık. Aralarda da emziriyorum ama doyumluk olmuyor. Bu erken doğum benim emzirme olayımı çok etkiledi. Bebek çok küçük olduğu için ememedi. Mecbur sağıp vermek zorunda kaldık. Emmediği için de sütüm artmadı. Mamalara mahkum olduk. Hamileyken diyordum 2 yaşına kadar emzireceğim diye. Çok üzülüyorum şuan ama yapacak birşey yok. Sağlıklı olsunlar da.
daha fazladır çünkü sleeepy sanırım 68 kurusBoşuna pahalı değil yani :))) molfixde öyle çok çişi sızdırıyor geceden sabaha kadar kalınca maalesef sabah kıyafet değiştiriyoruz ama benim oğlun sık kaka yapıyor geceleri yapmayınca bizde ıslanıyoruz sleepyde molfixde aynı bezde bir kilo oluyor alabilenler için elbette prima tanesi 60-70 kuruşa denk geliyordu sanırım primanın bakmıştık bizde ama sadece baktık :))
Dediğin gibi belki başka birşey ona neden olmuştur aman inş dermatit olmasın da geçici olsun bizim bak aylardır geçmedi hala uğraşıyorum yalnız 4 5 tane çocuk yapan anneleri takdir ediyorum bir çocukta bu kadar pinpinikli olduk 5 çocukta nasıl olur insan çünkü bir yeri bitiyor başka birşey çıkıyor rabbime emanet yavrularımızCanm ben çok az emzirebiliyorum genel olarak mama veriyorum. o yüzden benim yediklerimle alakalı değildir muhtemelen
Hipokort canım kremin adı 2 gün kullandım sadece sonra zararlı diye corasetin ve mustelanın slotepia kremini kullandım. Mustelanın bu kremi çok kuru ciltli bebekler için zaten müsteşardan sonra çok şükür rahatsızlık tekrarlamadıCnm sizin kullandığınız ilacın adı neydi geçen hafta dr yazdı bir kortizonlu krem ama içeriğini okudum 1 yaş altı çocuklar kullanılmamalıdır yazıyor bende sürmedim birde eczaneden hazırlanan şurup şişesi içinde vazelin karışık bir ilaç verdi konakta oldu başında az da olda sürdüm bugün onu yüzünede sür dedi bakalım işe yarayacak mı mustelanın yağı var ben de ama pek işe yaramıyor sanki zeytin yağı daha iyi gibi
Çünkü bunlar ilaç vermek için yeterli sebepler değil. Doktorun iyiymiş ama sana yaranamamış. Bu insanlara illaki bol bol ilaç mı vermek gerekiyo iyi doktor olmak için anlayamiyorumCanım benim bebeğimde öksük,b urun akıntısı, hafif ateş vardı.Dr soğuk algınlığı dedi yani teşhisi koyan o.ilaç vermedi.B ildiğim çocuklarımda kullandığım ilacı aldım verdim bunun neresi kötü??
Canım hemen hemen hergün banyo yapıyor demiştin bebeklerin cildi çok hassas banyo yüzünden olabilir kuruttun galiba her banyodan sonra yağla yüzünü bile ben 3-4 günde bir yıkıyorumKızlar bu ne sizce ya? Bir hafta 10 gündür geçmedi. Sudocrem, bepanthen, hametan sürdüm hiçbiri işe yaramadı. Yarına doktordan randevu aldım.
Yok vazgeçmiyorum emzirmekten zaten. Israrla ve inatla emziriyorum. Bir damla da alsa kâr kârdır diye. Sırf gece prolaktin hormonu daha çok salgılanıyor diye o uyusa da ben kalkıp gece yarısı süt sağıyorum. Hanımefendi gece boyu 2 kere uyanıp gözü kapalı yiyip geri uyuyor. Gece asla emmiyor.nefes alısından anlıyorum. anlaşılamıycak gibi değilki.zaten doktor burun delikleri çok minik çabuk tıkanır demişti.şırıngayla 1cc sıkıyorum bıtarafa bide öbür tarafa çok tıkalıysa.sürekli çekme tutsun kusar demişti.öylede oluyor
Yine de emzırmekten vazgeçmeyin.cekıslerı çok kuvvetli inşallah gelecektir sütünüzz
daha fazladır çünkü sleeepy sanırım 68 kurus
ben yüzüne hic krem surmuyodum kurudu galiba.birde babasinin sakalından da oldu sanirimKuzum bebeğinin yüzü kuru sanırsam. Bizde de vardı. Doktorumuz bi krem önerdi. Iki gün kullandım geçti. Nemli tutmak lazımmış, bi de beyaz tenli olanlarda daha çok oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?