2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Evet hatirliyorum seni hayirli olsun Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin:)

Eğer yüksekse şurubu içir yüzünü ılık su ile yıka bezleri ıslat dizlerinin arkasına ve kol el eklemlerinin içine koltuk altlarına koy hemen düşer
Sağol canım teşekkür ederim. Bugün aşı olduk gündüz birşey yoktu huysuzdu biraz akşam ateşi 38.3 oldu üzerini soyduk baktık düşmedi ilaç verdik 1 saate düştü anca şimdi ölçtüm 37 olmuş. Uyutmaya çalışıyorum insallah uyur.

Bizde aşı olduk takipteyim canım geçmiş olsun

Faydası olmasa ne olacak bilmiyorum
Canım denemek zorundasın. Bebeğini sütten kesersen emziremezsen ben söyleyeyim sana olacakları. Mama parası biberon parası sterilizatör parası termos parası.... Bir de adamakıllı bir genel cerrahi dr una git vardır elbet bi çözüm

Ayyyy öyle mi ki. Canım eğer ne olduğunu tespit edersen bize de bilgi verir misin
Yedigim ictigim tek farkli sey oydu ama sebebi o mudur bilemedim. Ben gecende disari cikarken ilk defa emzirme sutyeni takmistim sutyende biraz dar geliyo disarda kac saat durmaktan mastit olmustum. Sutyen sut bezlerini sikistirip tas gibi yapmis sen de istersen dene biraz gogsunu toplar sertlestirir dar sutyen. Benim icin izdirapti ama.

Sizinki maşallah sakin mi geçirdi biz maalesef vermek zorunda kaldık ateşi çok yoktu 37.8 oldu ama okadar çok ağladı ki sanırım ağrı çok yaptı çünkü canı acıyarak bağırdığı belliydi bizde yaklaşık yarım çay kaşığı kadar verdik ağlaya ağlaya çıkaracaktı ateşini hatta daha anca sakinledi allahtan emme sorunumuz olmadı bol bol bende emziriyorum kuzum kıyamam aşılı kolunu hiç kıpırdatmadan dümdüz salıyor yanına ağlarken bile bukadarcık şeyde bile içim koptu ki şimdi hastanelerde yavrusunun başında olanları düşünemiyorum allahım herkese şifa versin. bebecikler hiç hasta olmasın

Oooo Harika haber tebrik ederim canım bizlerden tecrübe fışkırıyor adeta aşılara geçtik artık uykusuz geceler perişan haller bence çok gelme yanımıza korkarsın üstüne basarak söylüyorum ki bana diyenlere çok kızardım hamileliğinin tadını çıkar

Bugün bizim de aşı günümüzdü. 72. Gün 2 ay 10 gün kadar diyelim. 5200gr 57 cm boyu. Kilo alımı 900 gr olmuş geçen ay daha fazlaydı. Normal dediler ama benim aklıma takıldı neden düşüş olduğu. Gün boyunca takipteydik. Gece de sürekli uyanığım çok şükür Ateş yapmadı. İnşaAllah daha da yapmaz. Sabah işe gidicem doğru düzgün uyuyamadım napıcam bilmem Rabbim yardımcım olsun. Sürekli uyanıyor. Bir saattir uyanık bu saatte hala da uyumadı.

Yan etkileri nelermiş peki? Ben bu ay doktora götürmedim sağlık ocağındaki ebelerde durumunuz varsa yaptırın dediler ki bizim ebeler çokdoğalcı hatta ben sezeryan yaptırdım diye bana vıdı vıdı yaptılar şu özel hastanelere gitmeyin devlete gidin vsler ama aşıyı önerdiler bende daha karar veremedim

Allah izin verirse ben rotayı yaptıracağım sizlere de çok çok tavsiye ederim. Doktorumuz yaptırmamızı önerdi. Sağlık ocağındaki Hemşire önceden tavsiye etmiyordum ama doktor arkadaşımın başına geldi çok mahvoldular artık yaptırmayı tavsiye ediyorum onlar da çok pişman oldular dedi. Benim de ablamın başına geldi 2 yaşındaydı yeğenim. Eniştem bir hafta izin kullandı. Sürekli kusma ishal iştahsızlık su içse bile kusmuş çok berbat diyorlar

Benim ilk çocuğumun bağırsak sıkıntısı vardı bebekken üstüne bir de rota milrobu vermeyelim diye yaptırmamıştık.2 sene önce kreşe başlamıştı orada hastaneye yatmıştık.iyileştik hastaneden öıktık bu sefer de hastaneden rota virrüsü kaptı.inanılmaz kötü bir hastalık.sürekli ishal,hiçbirşey yemiyor,kısıyor,serumlarla hayatta kalıyorsun resmen.hatta oğlumdan da bana bulaşmıştı.beni bile çok kötü yaptı ki çocuğunuzı düşünün.yalnız rota aşısı vurulan da hasta oluyormuş ama daha çabuk atlatıyor tabi.misal geçen sene kreşten su çiçeği kaptı ama elinin üzerinde bir kaç pıtırcıkla atlattık onu.

Reactions: 114
Maalesef mama veriyorum ondan dolayı diyorum ya bütçem yetmiyor 50-100 arası olsa alırım ama 200-300 arası veremem sütüm var yok değil ama memelrim beni Per perişan etmiş

Yalniz dönüşümlü ates dusurucuyu de cogu doktor onermez kizlar. Siz yinede kendi doktorlariniza sorun yada arastirin. Ben kizimi donusumlu kullanarak buyutmustum halbuki ama iyi olmadigini duydugumdan beri sadece peditus veriyorum cunku cok iyi bir ilac yada atesi hafifse sadece calpol.

deneyimli annelere bi sorum olucak. temizleme pamuğu olarak baby&me mi yoksa ipek mi tavsiye edersiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…