- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #49.601
Ipegi kullanmadim babyme kullaniyorum gayet iyi memnunumdeneyimli annelere bi sorum olucak. temizleme pamuğu olarak baby&me mi yoksa ipek mi tavsiye edersiniz?
Evet canm bu paylaştığım yazıyı yazan doktor da hiç önermiyor. Bakalım bizim doktorlar ne diyecek.Yalniz dönüşümlü ates dusurucuyu de cogu doktor onermez kizlar. Siz yinede kendi doktorlariniza sorun yada arastirin. Ben kizimi donusumlu kullanarak buyutmustum halbuki ama iyi olmadigini duydugumdan beri sadece peditus veriyorum cunku cok iyi bir ilac yada atesi hafifse sadece calpol.
İpek kullanmadım ama baby me çok iyideneyimli annelere bi sorum olucak. temizleme pamuğu olarak baby&me mi yoksa ipek mi tavsiye edersiniz?
Canm piş pişleyip poposuna hafif hafif vurmayı denedin mi? Benimki de bazen kucakta uyuyor yerine bıraktığım anda uyanıyor. Ya öncesinde youtubeden pişpiş videosu açıyorum yada kendim poposuna vurup pişpişliyorum geri uyuyor.Kizlar allah askina gece uykusunda memede uyurken yataga nasil koyucaz uyuyan bebe yataga yatinca uyaniyo. Nedeni nedir anlamadim zaten huyu degisti ne guzel gece uyurken devamli kalkip uyumak bilmiyo en son da sabaha karsi misil misil uyuyo bu seferde ben uyuyamiyorum.
O bazen ise yariyor cnm gorsen geriniyor geriniyor gozleri aciyor hic pispisla uyuyacak tipi yok yani cokda tatli oluyo ya :))Canm piş pişleyip poposuna hafif hafif vurmayı denedin mi? Benimki de bazen kucakta uyuyor yerine bıraktığım anda uyanıyor. Ya öncesinde youtubeden pişpiş videosu açıyorum yada kendim poposuna vurup pişpişliyorum geri uyuyor.
Evet yaa geriniyor bi de kızarıyor :)O bazen ise yariyor cnm gorsen geriniyor geriniyor gozleri aciyor hic pispisla uyuyacak tipi yok yani cokda tatli oluyo ya :))
Peditus degil pardon pedifen olucaktiYalniz dönüşümlü ates dusurucuyu de cogu doktor onermez kizlar. Siz yinede kendi doktorlariniza sorun yada arastirin. Ben kizimi donusumlu kullanarak buyutmustum halbuki ama iyi olmadigini duydugumdan beri sadece peditus veriyorum cunku cok iyi bir ilac yada atesi hafifse sadece calpol.
Evet canım güvenle kullanabilirsin. Mühendisin oğlu incelrmiş yıldızlar listesinde mevcut. Ben kullanıyorumBebek kıyafetlerinde etimatik kullanilabilirmi acaba?
Amin amin. Aa sakin olur mu eve geldikten bi kaç saat sonra bir başladı ağlamaya tam iki saat. Hep kucakta hoplata hoplata bi babası bi ben susana kadar oturmadık. Ememedi de ağlamaktan. Ama ağrısı geçince yavrum kendiliğinden uyuya kaldı. Azıcık uyudu uyanırken hemen verdim ağzına memeyi yavaş yavaş emdi halsizdi çünkü. Öyle öyle geçti. Doktorum vermeyin demişti ısrarla çok yükselmedikçe. Aşılarda böyle olması gerekiyor zaten vücut direnmeli kendi savaşmalı demişti. Sağlık ocağındaki hemşire akşam iiçirin demişti ama dinlemedik :) zaten çokçok yükselmedi hamdolsunSizinki maşallah sakin mi geçirdi biz maalesef vermek zorunda kaldık ateşi çok yoktu 37.8 oldu ama okadar çok ağladı ki sanırım ağrı çok yaptı çünkü canı acıyarak bağırdığı belliydi bizde yaklaşık yarım çay kaşığı kadar verdik ağlaya ağlaya çıkaracaktı ateşini hatta daha anca sakinledi allahtan emme sorunumuz olmadı bol bol bende emziriyorum kuzum kıyamam aşılı kolunu hiç kıpırdatmadan dümdüz salıyor yanına ağlarken bile bukadarcık şeyde bile içim koptu ki şimdi hastanelerde yavrusunun başında olanları düşünemiyorum allahım herkese şifa versin. bebecikler hiç hasta olmasın
Her aşının yan etkileri var nerdeyse hepsi aynı. Zaten ağrı ateş oluyor hmen hemen hepsinde. Ciddi yan etkisi görülmüş mü ona bakmak lazım. Bexsero ağır bir aşıdır. ama yaptırın demişti doktorum. Onun bile 20 milyon uygulanmış hiç ciddi yan etkisi görülmemiş. Allahın izniyle bişey olmaz diye dua edip yaptırıyorum ben herkesin kendi kararı tabiki :)Yan etkileri nelermiş peki? Ben bu ay doktora götürmedim sağlık ocağındaki ebelerde durumunuz varsa yaptırın dediler ki bizim ebeler çokdoğalcı hatta ben sezeryan yaptırdım diye bana vıdı vıdı yaptılar şu özel hastanelere gitmeyin devlete gidin vsler ama aşıyı önerdiler bende daha karar veremedim
İpek kullandım hep memnunum canım. Çok farkedeceğini düşünmyorum pamukta markanın. Kalitesiz bişey olmasın yeterli bencedeneyimli annelere bi sorum olucak. temizleme pamuğu olarak baby&me mi yoksa ipek mi tavsiye edersiniz?
Çok geçmiş olsun canım. Bizde yaptıracağız. Küçük çocuklarda daha çok görülüyormuş. Tabiki öyle aşı %100 korumaz ama dediğin gibi hafif hasarsız atlatmamıza yardımcı olur. Gerçi ben hepatit B geçirmişim. Geçirmişim diyorum çünkü ruhum duymadı aşım çok iyi etkisini göstermiş çok şükür :) evlenirken verdiğim kanda antikorlarım yüksek çıkınca öğrendim tesadüfen. Aslında aşılarda ki bu ağrı ateş aşının güzel tuttuğunun işaretiBenim ilk çocuğumun bağırsak sıkıntısı vardı bebekken üstüne bir de rota milrobu vermeyelim diye yaptırmamıştık.2 sene önce kreşe başlamıştı orada hastaneye yatmıştık.iyileştik hastaneden öıktık bu sefer de hastaneden rota virrüsü kaptı.inanılmaz kötü bir hastalık.sürekli ishal,hiçbirşey yemiyor,kısıyor,serumlarla hayatta kalıyorsun resmen.hatta oğlumdan da bana bulaşmıştı.beni bile çok kötü yaptı ki çocuğunuzı düşünün.yalnız rota aşısı vurulan da hasta oluyormuş ama daha çabuk atlatıyor tabi.misal geçen sene kreşten su çiçeği kaptı ama elinin üzerinde bir kaç pıtırcıkla atlattık onu.
Ügeçer canım canını sıkma. bak 9 ay nasılda geçti =) iyi bari huzursuz değilse maşaAllah.
Bizimkide yine tıkandı 5 gün oldu yapmadı
Ben baby&me kullaniyorum canım çok memnunumdeneyimli annelere bi sorum olucak. temizleme pamuğu olarak baby&me mi yoksa ipek mi tavsiye edersiniz?
Ben de çok kararsızım normalde yaptıracaktım ama inek sütü alerjisi olunca rotadan sonra alerjisi daha da kötü olan bebekler olmuş. Kilo alımı duran bebekler. İki arada bir derede kaldım. Çocuk doktorumuz yaptırın demişti . Alerji doktoruna randevu alamadım henüz onun da fikrini almayı isterdim ama bakalım önümüzdeki hafta kesin karar vermem lazım.Benim ilk çocuğumun bağırsak sıkıntısı vardı bebekken üstüne bir de rota milrobu vermeyelim diye yaptırmamıştık.2 sene önce kreşe başlamıştı orada hastaneye yatmıştık.iyileştik hastaneden öıktık bu sefer de hastaneden rota virrüsü kaptı.inanılmaz kötü bir hastalık.sürekli ishal,hiçbirşey yemiyor,kısıyor,serumlarla hayatta kalıyorsun resmen.hatta oğlumdan da bana bulaşmıştı.beni bile çok kötü yaptı ki çocuğunuzı düşünün.yalnız rota aşısı vurulan da hasta oluyormuş ama daha çabuk atlatıyor tabi.misal geçen sene kreşten su çiçeği kaptı ama elinin üzerinde bir kaç pıtırcıkla atlattık onu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?