2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    247
Bize doktorumuz o pozisyonda hafif sıcak su dolu kovaya sokmamızı ve karnına saat yönünde masaj yapmamızı söyledi. Yapıyoruz ama fayda etmiyor. Bir de sizin dediğiniz gibi ıkınmaya başladığında deneyeyim bakalım.
 
Tırnak makasını chicco manikür seti olarak aldım. Ama sadece tırnak makasını kullanıyorum. Törpü makas falan kullanmıyorum. Tek tırnak makası almanızı öneririm. Tarak ve fırçayı bebedor aldım. Konak olduğumuz için banyodan önce zeytinyağı ve tarakla tarıyorum. Banyodan sonra da fırçayı kullanıyorum. Memnunum.
 
Ben ağlamaktan ateşini yükseltiyor diye bir defa verdim ya yanlış yaptım ozaman tühh
 
Kızlar bebek bezi firmasında çalışan bir tanıdığım var sleepy can bebe prima molfiks bir çok markayı test ediyolarmış kimyager kendisi birebir kendisi test ediyor. Bebek bezleri arasında en iyisi prima dedi hem kuruluk hem hammadde hem sızdırmazlık olarak açık ara prima önde tüm testlerde dedi. Prima aktif bebekle prima premium care arasında hammadde farkı varmış. Kendisi de ilk iki ay premium care kullanmış şimdi aktif bebeğe geçecekmiş. Primanın kötü bezi yok her türlüsünü gönül rahatlığı ile kullanabilirsin dedi. Prima kesinlikle kullanmıcaksan sleepy diğer bezlerin arasında en iyisiymiş. Fabrikası çok temiz ve sterilmiş ve hammaddesi en masum olan oymuş
 


Zeytinyağını dene gerçekten fayda ettigüni düşünüyorum ben ilk başta kaşıkla direk verdim ama içini yakar dediler sütünle ver dediler sütümü az bişi tatlı kaşıgına sagıp birazda yag koyup verdim. Eşimin iş yeründe birinin çocuguda böyleymiş emmiyormuş kusuyormuş hep kakada yapmıyormuş bagırsaklarında enfeksiyon çıkmış hastaneye yatırmışlar eşimde korktu bizimli de öyle diye ama bizim ki emiyor kusmuyor sıkıntısı yok
 
Ben öok denedim bunu ama yapmıyor, fazla da tutmuyorum malum havalar soğuk
Canım ben her bez değiştirme de önce bi tuvalete tutup sonra suyla yıkıyorum poposunu. Günde 10 kere oluyor bu. Hatta her gün bi iki kere altı hava alsın diye 10 15 dk alt değiştirme üstünde altı açık tutuyorum. Bence gereksiz aman üşümesin takıntısı. Hiç de bı şey olmadı şimdiye kadar benimkine.
 
Primanın üçüncü derece yanık gibi pişik yapmasını ne yapacağız peki
 
Primanın üçüncü derece yanık gibi pişik yapmasını ne yapacağız peki
Evet sana da prima yaramadı sleepy iyi geldi mesela. Bence bütün bezlerin pişik yapma ihtimali vardır ama primadan ihtimali daha azdır. Senin bebeğinin cildine alerji yapmış olabilir. Şöyle düşünüyorum yumurta mesela ne kadar faydalı bir besin şifa niyetine yeniyor yararları saymakla bitmiyor ama bazı insanlar ağzına süremiyor dokunuyor . Yani bence primanın zarar verdiği bebekler azınlık ve yüz kişiden bir kişiye yaramadı diye bu onu kötü yapmaz . Yorumluyorum tabiki bildiğimden değil. :)
 
 
Altını ben de açınca biraz bırakıyorum oynasın diye ama üzerine ince bir şey örtüyorum hemen buz kesiyor bacakları ve teni diken diken oluyor
 
Kızlar bayadır yazamadım inşallah hepinizin bebişi iyidir.
Benim kuzum zatürre olmuş gözümden sakındığım kuzum ağlamaktan gözlerim şişti hastanede yatıyoruz. Nasıl bu kadar ilerledi bilmiyorum bile sadece boğazında hafif hırıltı vardı. Kakası yeşil oldu ama beslenmemden kaynaklı diye düşündüm
 
Lalekiran benim kızda da konak var kaşlarında saçında kulak arkasında yanaklarindaki kızarıklıklar geçti ama kol ve bacak eklem yerlerinde de kuruluk var, bu aralar kusuyor emmek istemiyor mama da yemek istemiyor gaz da çok oluyor. Tanecik olayi mamaya başladığımızdan beri var. Tırstım şimdi.


Geçmiş olsun, nasil ilerlemis o kadar hafif hırıltı ile kontrolde mi anlaşıldı? Kendini suçlama senin beslenmen ile neden alakası olsun bir yerden bir şekilde mikrop kapmış demek ki.
 
Bebeğimin yanağı biraz kızarık gibiydi. Alerjik olabilir dedi doktor. Travocort krem verdi.bu kremi kullanan varmi bebeğinde
 
Aktif bebeği bilmiyorım ama premium care 2-3 arkadaşımın bebeğine daha pişik yaptı. Son dönemde bozduğunu ve içinde petrol olduğunu söylüyorlar.
 
Bende bugün aile hekimimize sordum önermiyormuş kimseye. Ebelerin de hiç birisi önermedi. Alerji özellikle inek sütü alerjisi olana yan etkisi varmış. Alerjiler de 6 aydan önce anlaşılmaz dedi. Yakalanırsa tedavisi var ama yan etkisi daha kötü dediler. Vazgectim bende. Bilinmiyo inek sütü alerjisi var mı çünkü.
 
Aktif bebeği bilmiyorım ama premium care 2-3 arkadaşımın bebeğine daha pişik yaptı. Son dönemde bozduğunu ve içinde petrol olduğunu söylüyorlar.
aynen bende prima hakkında pek iyi duyumlar duymadım pek de masum olduğunu zannetmiyorum. hatta israel malı olanları bebek bezi hasta bezleri deterjanlar vs kısırlığa tetik ettiğini okumuştum.
 
Canım kakası yeşil beyaz tanecikler vardı sümüksüydü. Annem rahatsız diye kontrole götürmedik daha soracaktım doktora. Az emiyordu çok ağlıyordu bende aç diye mama bile aldım yemedi. Dün birden ateşi yükseldi öksürük burun akıntısı bizde getirdik akciğer filmi çekildi iltihap kaplamış işte
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…