2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
400 gr kadar almış yanlış mı hesapladım doktorlar ayda 500 gr mada yeterli diyorlar bazıları az buluyor ama önemli olan gelişimi boy baş çevresi

Herkeze hayirli cumalar. Benim bebegim 25 günde 350 gram almış sizce cokmu az ? Daha öncede yazmıştım emziremiyorum diye ama ne yaptıysam 5 dakikadan uzun tutamiyorum acaba mama mi vermem gerekiyor
benim bebeğinde maksimum 10 dakka emiyor oda benim zorumla 5 dakkada nasil doyar bi bebe anlamıyorum 21 inde kilomuza bakacaz.ama ben günde 1 yada bazen 2 kez emzirme sonrası 60 cc mama veriyirum

400 gr kadar almış yanlış mı hesapladım doktorlar ayda 500 gr mada yeterli diyorlar bazıları az buluyor ama önemli olan gelişimi boy baş çevresi
Ben yanlış hesaplamisim evet doktoruda öyle söylemisti ama ne biliyim üzüldüm boyu 7 santim uzamış kafasi da normal dedi . Bende kilo almadığı için gelişiminde sıkıntı çıkar diye korktum

Biz 2850 doğmuştuk. 2 ay .bitiminde 4850 olabildik ancak. Günde 60-90ml arası mama ile bu kilo. Doktor sadece anne sütüyle 600 gram alması yeterli demişti. Emme süresi ve sağdığında çıkan miktar da önemli değilmiş. Kimi 5 dakika emer ayda 1 kilo emer kimi 20 dakika emer kilo almaz dedi.
Başını benimki de doğduğundan beri tutuyor ama tam tutuyor dememiz için kucaktayken kafa sırt dik olmalı herhalde. Ben özellikle kanguruya takıp öıkarmak için dört gözle bekliyorum 3 aylık olmayı çünkü yenidoğan aparatını kullanmak baya zahmetli.
Yavaş yavaş alışıyorum galiba bebekli hayata. Kırkı çıksın düzelir diyen kayınvalidem şimfi de 6 aylık olsun 1 yaş olsun demeye başladı. Herhalde bir şey düzelip başka bir problemi başlıyor, hiç bitmeyen bir şey analık

Canim seninkiler çok minik hem rengi de gayet iyi. Benim oğlumun baya fazla olmuştu büyük büyüktü tanecikler ama diyetle hic kalmadı.

ruhum_mavi canim natursutten emzik alacaktin yanilmiyorsam, geldi mi emzik tuttu mu kizin? Benim kizim da kiraz uclu emzik seviyor aventinki agir geliyor dusuruyor aynen. Ben de hafif emzik ariyorum da=)

Cnm ben bi ara çıkardım bi hafta takmadım elini gözüne soktu enfeksiyon kaptı yüzünü çizdi ki tırnağı çok az vardı yeni kesmiştim ben de eldiveni geri taktım
Oyyy bu eldiven işi çok zor ağzına sokuyır ıslanıyor çıkarıp yenisini takıyorum onuda anında ıslatıyor kırutup takıyorum içime sinmiyor makineyi çalıştıracak kıyafeti yok oyy allahım diyorum ne yapacam

Ayda birer kilo almış canım maşallah demekki sütün var aslında mamalık bir durum yok sadece günde çok az mama alıyor diyorsun 60 ml sütünden sağsan bir kerede okadar çıkacak diye bişey yok akşama kadar biriktir gece içir ben olsam mamayı çıkarırım devreden işe başlayana kadar enazından

Minicik eldiven canım elinde yıkasana Petekte yarım saate kurur ben çorapta takıyordum daha iyi oluyor eldivenlerin lastiği iz yapıyordu

ruhum_mavi canim natursutten emzik alacaktin yanilmiyorsam, geldi mi emzik tuttu mu kizin? Benim kizim da kiraz uclu emzik seviyor aventinki agir geliyor dusuruyor aynen. Ben de hafif emzik ariyorum da=)
Canim oioi emzik var aventinki gibi daha hafif ona baktın mi ben onu alicam inşallah

canim standart mi bunlar numarasi var mi

Y sorma büyükler müsaade etmiyor ki bir türlü. Doğduğu günden başladılar aç bu çocuk demeye, emdikten sonra 30ar falan sağıyordum mama olunca bıraktım onu da

Y sorma büyükler müsaade etmiyor ki bir türlü. Doğduğu günden başladılar aç bu çocuk demeye, emdikten sonra 30ar falan sağıyordum mama olunca bıraktım onu da
Büyüklerin aç bu çocuk demesi bitmiyor sen bakma bence onlara benim oğlum sadece anne sutuyle 1ayda 2kilodan fazla aldi ama AC bu çocuk sütun mu yetmiyolar havada ucusuyordu

Canm natursutten çok güzel. Acayip hafif. Ucu da çok güzel. Diğer emziklerden daha uzun tutabiliyor kızım bunu ağzında. Ama bence benimki emzik emmesini bilmiyor ağzını çok açarak emiyor ve düşüyor ağzından. Bence emzikle alakalı değil. Ama alıştırıcam :) natursutten ile alıştırıcam

Büyüklerin aç bu çocuk demesi bitmiyor sen bakma bence onlara benim oğlum sadece anne sutuyle 1ayda 2kilodan fazla aldi ama AC bu çocuk sütun mu yetmiyolar havada ucusuyordu
Evde tek olunca nerdeyse hiç mama vermiyorum ama bi kayınvalidemlerde bi annemde kaldığım için bi mama takviyesi oluyor hep.
Bazen uyutup dışarı çıkıyorum yarım saatr mızırdanıyor, emzik verip uykusunu dağıtmamak yerine hemen kucaklayıp aç bu diye mama veriyorlar. Emziğe alışmasınmış, boş boş emiyormuş. Mama daha sağlıklı çünkü...
Senin maşallah baya iyi almış. Benim sütüm o kadar yok, sağıp atamıyorum mesela buzluğa ama çocuğa yeter gibi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…