2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Biriktiriyor musun yoksa tek bir bez için çalıştırıyor musun makineyi. Anlamıyorum zıbınına bazen çok az kaka deyiyo onun bile lekesi çıkmıyor

Benim annem mama karşıtı ama sürekli aç diyordu sağolsun bütün piskolojimi bozuyor ben atiyordum azaldı benimde gündüz sahip aksam takviye yapıyorum mili tea diye bir cay var denemeni tavsiye ederim çok güzel sut yapıyor

Canım benim oğlumda aynı 75 günlüğüz yaklaşık bir aydır bu şekilde ben vermem mama sütüm var sütüm var sütüm var. Sadece bebeğim atak döneminde emecek benim oğlum 2yaşına kadar

Valla ben de senin gibiyim sürekli ıslatıyor salyası çoğaldı zaten ama bu haftadan sonra yine açacam elini ya yüzünü çizmese sıkıntı olmazdı da benim bebeğim sinirlendiğin de ağladığın da eliyle yüzüne sürekli vuruyor

Y sorma büyükler müsaade etmiyor ki bir türlü. Doğduğu günden başladılar aç bu çocuk demeye, emdikten sonra 30ar falan sağıyordum mama olunca bıraktım onu da
Boşver milleti sen içinden geleni yap mis gibi anne sütü varken ne gerek var Amerika'da sütü olmayanlar anne sütü bankası varmış ordan parayla alıyormuş okadar önemli yani bizim Türk milleti de mama diyor ancak çocuk şişsin fosur fosur anannenin babannenin eline et gelsin sanki iş kiloda sağlıklı olsun da büyüyünce diyet yapacam diye canları çıkacak ben anlamıyorum ki bu büyükleri annem bana hiç karışmadı zamanında ananemde anneme emzirme bırak çocuğa yaramıyor demiş 3 aylıkken vermişler bana sulu pirinç ununu mama yokmuş ozamanlar çok kiloluymuşum herkes beni çok severmiş annem çok pişman cahillik işte sonra gitmiş sütü

Ruhen iyi olsam da kimsenin yanında kalmasam istediğimi yapardım da açıkçası gözüm görmedi pek mama mı anne sütü mü diye. Daha yeni yeni düzelmeye başlıyorum o da 2 gün iyiysem 3 gün kötü hissediyorum her gün kötü hissetmek yerine. Kalabalık ruhen iyi geliyor bana muhabbet ediyorsun, düşünmüyorsub, gün boyu yalnız değilsin, ağlama krizlerine girmiyorsun.

Valla benimkide böyle yapıyor ve gayet normaldir her seferinde böyle yapıyor çünkü

Ben hiç takmıyorum uzun zamandır hep açık . Bir iki kez burnunu çizdi ama çok değildi. Seninki aşırı çiziyor ise tak bence emzirirken kucağındayken çıkartırsın
Emzirirken işk uynadığında oyun halısında çıkarıyorum çok ağzına sokarsa takıyorum ve uyurken ve uyutacağım zaman mutlaka takıyorum. Ama o kadar minik ve güzelki elleri hep açık kalsın istiyorum güvenemiyorum

Ben hiç eldiven kullanmadım. Sıcağa alıştırmak istemedim. Bir de ellerini de keşfetsin istedim. Tırnaklarını haftada 2 kere falan kesiyorum hızlı uzuyor. Hiç çizmedi yüzünü.
Nasıl ve neyle kesiyorsun canım ben tırnak makası ile kesiyorum ama kprktuğum için yine uzun kalıyorlar. Törpülemeye çalışıyorum onada izin vermiyor çpk zor oluypr

Canım eşin destek olmaz mı. Büyükler gerçekten çok eski kafalılar çok çatışıyoruz Benim annem genç aslında 71 li ama onunla bile anlaşamıyorum. Hamileyken anneme 40 ım çıkana kadar bende kalacaksın diyodum. Yarı kırk çıktı ben kovaladım

Biriktiriyor musun yoksa tek bir bez için çalıştırıyor musun makineyi. Anlamıyorum zıbınına bazen çok az kaka deyiyo onun bile lekesi çıkmıyor
Sirkeli su dolu bi kovada biriktiriyorum 3 günde bir yıkıyorum. Derece düşük yikadigin icin çıkmıyordur. 95 derece 2 saatlik programda yıkıyorum. Hatta bazen geceden çalıştırıp durduruyorum deterjanli suda bekletip sabah devam ettiriyorum. Hiç leke kalmıyor

Eşim zaten 7 gibi geliyor en erken, günün çoğu yok. Gelince de genelde bilgisayarda işleri oluyor onları yapıyor yine de olabildiğince destek olmaya çalışıyor ama benim bakım konusunda değil de moral olarak desteğe ihtiyacım var. Birilerinin neşeli olması, hepsi geçecek sen yaparsın, bunlar zor zmaanlar falan demesi lazım. Ama biri geliyor diyor ki bunlar iyi günlerin daha, o zaman bana afakanlar basıyor ben bu duruma bile alışamamışım daha nasıl kötü olabilir diye.
Veya çok ağladığında ellerim uyuşuyor derdini anlamıyorum, nasıl susturacağımı bilmiyorum. Birinin çıkıp bebek bu ağlar, çok normal, büyüdükçe her şey güzelleşiyor falan demesi lazım.
Anneler işte çocuk kilo alsın yeter hiç kas gelişimi, bakışı, sosyal faaliyetleri önemli değil klasik.

Ben yanlış hesaplamisim evet doktoruda öyle söylemisti ama ne biliyim üzüldüm boyu 7 santim uzamış kafasi da normal dedi . Bende kilo almadığı için gelişiminde sıkıntı çıkar diye korktum
Canım bence o kadar gramlari kafana takma. Benim aynı gün doktorda ve sağlık ocağında 200 Gr fark çikti. Karnı aç mı yok mu, tuvaletini yaptı mı , bezi ne kadar dolu hepsi fark ettirir. 500 Gr normal diyorlar. 100 Gr için başlama mamaya bence. Zaten kilosu da iyiymiş. Bir hafta kadar takip et istersen yine almazsa o zaman başlarsınız

Canim oioi emzik var aventinki gibi daha hafif ona baktın mi ben onu alicam inşallah
Bakayim ona da canim saol.
Benim kizim basta tutuyordu sonra birkac yazi okudum soyle zararli boyle kotu bilmem ne vermedim pek, o da unuttu.. ama emziksiz olmuyor beni emzik gibi kullaniyor :) disariya cikamiyorum aglayinca memesiz susmuyor. Vereyim dedim simdi de agzindan dusuruyor. Avent air aldim hic sevmedi. Natursutten alayim ben de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…