2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Benim annem hamileliğimin yarısından çoğu bende kaldı düşük tehlikem vardı hep bide 13 yıl sonra zorla bulduk bebeği bişey olmasın diye üzerime çok titredi sağolsun 40 ım çıktı 3 gün sonra gitti annem gidince akşama kadar ağladım annemin bana çok faydası oldu kompostoma kadar rezenemi bile ayağıma getiriyordu gece ben bakıyordum bebeğe öğlene kadar annem yemeğimi çamaşırımı ev işi ne varsa o yaptı sen bebeğine bak kızım sadece o uyuyunca uyu diyordu hep öyleydi oğluma kızıma baktım başka hiçbirşeye elletmedi annem Ankara'da babam Yok Benim orda abimlerede çok destek oluyor yengem çok şanslı valla annemi çok özlüyorum hergün saatlerce konuşuyoruz canım benim

hepimizi aynı durumdayız kizla r.ben bi banyoya girebilsem kârdır diyorum yalnız değilsiniz geçecek bu günler diyip kendimi teselli ediyorum bende.
Ben uyutuyorum eşime bırakıp banyoya gidiyorum. Uyansa eşim bakar hiç sıkıntı olmaz ama ben duramıyorum yok uyandı işte ağlıyor sesi geliyor galan derken nasıl kendimi dışarı attığımı bilmiyorum salona geliyorum bir bakıyprım oğlum uyuyor eşim bilgisayarda oyun oynuyor şakamı diyorum ama her defasında aynı valla ben kendi kendimi yiyorum başka bir şey değil

Kizlar bende 2 cocukla evi ne topluyorum ne temizlik aldi basini gitti kac gundur banyo bile yapamadim ki ben ciddi anlamda sabahtan aksama temizlik yapan biriyimdir. Ama biliyorum tecrubeyle sabit surda bi kac sene belki daha az zamanda hersey yoluna girecek varsin evlerimiz pis olsun mutlu cocuklar yetistirelim.

Ev kirli benimde ve ben çok sıkıntı yapıyorum elimde değil. Kaynanam gelip bazen temizliyor ama yok insanın kendi işini kendi yaptığı gibi olmuyor

Ev kirli benimde ve ben çok sıkıntı yapıyorum elimde değil. Kaynanam gelip bazen temizliyor ama yok insanın kendi işini kendi yaptığı gibi olmuyor
Evet elde degil insan takiyo ama bebeginle ilgilenmek isten daha onemli hic olmadi esin evdeyken ver sen temizligini yap. Sirf baskasinin temizligini begenmiyorum diye eve temizlikci almiyorum ben pis oturmayi tercih ediyorum yeterki başkası ellemesin evime benimimkide sacma bir huy

Benim iyi anlaştığım insanlar nadirdir aslında, bir iki tane var böyle çok düşünceli ama çok yakın değil. Bir gün geldiler kek falan yapıp o bile duygulandırmıştı beni. Akşamına da arayıp istediğin zaman bize bırak dedi ikisi de sağolsunlar.
Ben evin halini hiç sallamıyorum, çocuk daha bir düzen kattı desem yeridir aslında. Her zaman aynı olmuyor ama sabah biraz uyuduğunda hemen yapabildiğim yemeği yapıyorum iki gün falan yeniyor zaten. Biraz uzun uyumuşsa hemen bir süpürüp silme, lavabo ovma gibi işleri yapıyorum. Çamaşırı ben bir rengi makinede biriktiriyorum, dolunca çalıştırıyorum. Asma işini de çocuk yeni uyanınca onu kanguruya takıp asıyorum, o da bakınmış gezmiş oluyor mızırdayana kadar. Zaman geçtikçe daha bir yönetiriz zamanı bence.

Bende fiziken bir problem yok ama ruhen bitiğim, ailem Sivasta ben İstanbulda. Kayınvalidemler alakasız bir semtte, gün içinde bir çay içebileceğim biri olsa eminim bu kadar daralmazdım ama kayınvalideme gelip kalıyoruz, bu sefer dğzen bozuluyor ben memlekete gidiyorum eşimi evimi özlüyorum derken geçti 2 ay.

Çoook teşekkür ederim. Bakamıyor değilim ama ruhen yalnız ve çaresiz hissettiğim çok oluyor. Bir de çocuk yetiştirmenin ağırlığı var üzerimde. Anneme gidince tek derdi kundak yapsın, yesin içsin yatsın. Eve geçince çok daha iyi ilgileniyorum her şeyle ama yalnız hissediyorum. Bana çocuk bakmasınlar da benimle bir kahve içsinler, kriz anlarında sakinleştirsinler yeter.
Umarım daha iyi olurum,mutlu olmak istiyorum. Tabi daha iyiyim ama...

Şimdi 3.ay kontrolünden çıktık. 1 ayda 800 gram almışız 6 cm uzamışız. Çok uzamış dedi doktor:) rota aşımızı yaptı. Minik bebis rotarix canım aşının adı. 215 TL aldı. Atopik dermatit için cildiyeye götürmüş olmamıza ve kortizonlu merhem kullanmamıza kızdı. Sadece bol bol nemlendirmeniz ve şampuan ve deterjana dikkat etmeniz yeterli dedi. Kendi kıyafetlerinizi de onun deterjanıyla yukayın dedi. İnek sütü alerjisi olabileceğinin üzerinde hiç durmadı. Hastaneye acike falan asla götürmemizi oraların milrop yuvası olduğunu aöyledi. Acile götüreceğiniz 3 durum var havale geçirmesi, kafasının üstüne düşmesi ve durdurulamayan şekilde biyerinin kanaması dedi. Onun dışında her şey için bana getirin dedi.
Ek gıdayı yine hatırlattı. Mama verdiğin için 6.ayı beklemene gerek yok geçebilirsin dedi. Kayısı suyu verirsen kabızlığına da çözüm olur dedi. Ben de 6.ayda geçmek istediğimi söyledim. Buarada güneş olduğu günlerde bol bol güneşe çıkarmamı söyledi. Ben zaten çıkarıyordum. Durumlar böyle yani.

Son düzenleme:
Pazartesi goturuyum diyorum artık bi sıkıntısimi var ne anlayamadim sabah baya kararsızdim ne yapmam konusunda ama sayenizde mama vermemeye karar verdim çok teşekkür ederim :)

Bize de önerdi doktor rota aşısını ama bilemedim hiç araştırma fırsatım olmadı

Kızlar tiny love gymini tekmele oyna halıdan kullanan var mı? Değer mi acaba çok pahalı çünkü

Bize de önerdi doktor rota aşısını ama bilemedim hiç araştırma fırsatım olmadı
Bize geçen ay bahsetmişti 1 aydır araştırıyorum canm. Doktor arkadaşlarım kendi çocuklarına da yaptırmış. Yapılmazsa bu virüs ölümlerden döndürüyormuş. Çok ağır geçiyormuş hastalık. Doktorumuza da çok güveniyorum. Siz yapalım diyorsanız yapalım dedim. Tereddütsüz yapalım dedi.

Asi nasil yapiliyor cnm evde kendimiz yapabilir miyiz

Asi nasil yapiliyor cnm evde kendimiz yapabilir miyiz
Canm bir şırıngayla azar azar ve dura dura dilinin altına akıttı. Biraz akıttı çekti yutmasını bekledi. Sonra tekrar akıttı falan. Ağzının kenarından akanları alıp geri ağzına koydu. Bence yapılabilir evde.

Bende oyun halisi araştırıyorum ve hic fikir edinemedim tutumluanneden alsam mi neyi alsam kafam karisti
Ben araştırdım en kapsamlısı gymini gbii geldi. Hem sesli hem hışırtılı, aynası ve sallanan oyuncakları da var ama ikinci eli ne kadar mantıklı bilemedim. O oyuncakları ağızlarına falan sokmuşlardır diyor eşim, yıkansa problem olur mu ki çok kararsız kaldım. Sıfıro 300 civarı, ikinci eli de 120-150 civarı hatta 200e kadar çıkıyor.

Kızlar tiny love gymini tekmele oyna halıdan kullanan var mı? Değer mi acaba çok pahalı çünkü
Bence oyun halısının olmazsa olmazı ayna. Aynaya bakarak çok eğleniyorlar. Yoksa üzerindeki oyıncaklar hepsinde hemen hemen aynı. Bana 3 ayrı yerden oyun halısı gelmişti. Ama hepsinin parçaları eksikti. Ben onları birleştirdim. birinin aynasını aldım. Diğerine taktım. Şuan küçük olan halıyı kullanıyoruz biraz büyüyünce büyüğe geçeceğiz. Oyuncak olarak da kendi oyuncaklarımızdan değişik değişik asıyoruz üzerine. Sıkılınca oyuncağı değiştiriyoruz. Şuan kullandığımız bu. Oyuncak asılmamış hali.

Eklentiler

• C3D1F33C-DF86-437A-95CD-F51A01EA6EBD.webp
    68,9 KB · Görüntüleme: 57
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…