- 8 Kasım 2018
- 1.348
- 935
- 53
- 37
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #50.421
Cnm ilk zamanlar sıvı sümüktü bununa serum fizyolojik sıkınca iniyordu şimdi yapışkan sümük oluşmuş gitmiyor hatta aspiratörle aldığım halde hala tıkalı oluyor ben de anlamadımBenim kızında burnu hep tıkalı.instagramda hekimanne diye bı çocuk doktoru var onu takıp edıyorım. Serum fızyolojıgınn gerçek serum boyutunda olanı var.onu alın diyor şırıngayla 2cc çekin, iğnesini çıkartıp 1cc bir buruna 1 cc diğer deliğe sıkın ama aspıre etmeye gerek yok diyor.yutuyor bebek sonra kusuyo zaten.ne çok eziyet ediyormuşum bebegede kendımede burnunu temizleyeceğim diye.sende bu şekilde bir dene istersen
Bende hep olursa yaşları arasında 3 yas olsun istemiştim ama ilk çocuktan sonra arayı baya açtım, rahatkıga alıstıkca süreç uzadı sonuç itibariyle 9bucuk yas var aralarında :) evet baya fazla oldu yaş ama bana çok yardımcı.annecim bezini getırırmısın çok acil işim varsa onun ayağına koyuyorum sallıyor. yarım saat olsun bana çok yarıyor vs.eskiye dönsem belki bu kadar uzatmazdım arayı fakat yine ilk çocuğun kendini kurtarması lazım diye düşünüyorum.pespese olan bebekler buyuyunce rahat edılıyo derler ama o büyüyene kadar anne aradan çıkıyor ve büyük olan biraz eziliyor.farkında olmadan sen abısın sen ablasın deniyor ne kadar küçük de olsa.birde yakınlarda yardımcı olacak anne abla vs yoksa iyi düşünmelisin :)
Hiç takma cnm kilosu da boyu da çok iyi maşallah bırak desinler nazar etmesinler de küçük desinler sen takılma boş insan dolu etrafımız her kafadan bir ses illa ki çıkacak takmaKızlar bebegime her gören minicik, aa ne kadar küçük filan diyor sinir oluyorum. 82 günlük boyu 62 kilosu 6. Ortalamanın üzerinde bile boyu kilosu ama sürekli bunları duyuyorum etrafimdan. Zaten 2700 doğdu ondan bı takintim var bi de böyle şeyler duydum mu canım sıkılıyor. Kilosu iyi olmasına rağmen niye minik gözüküyor sizce?
Ay olarak küçğk olduğu içindir bence, bize büyük geliyorlar ama minicikler aslında :)Kızlar bebegime her gören minicik, aa ne kadar küçük filan diyor sinir oluyorum. 82 günlük boyu 62 kilosu 6. Ortalamanın üzerinde bile boyu kilosu ama sürekli bunları duyuyorum etrafimdan. Zaten 2700 doğdu ondan bı takintim var bi de böyle şeyler duydum mu canım sıkılıyor. Kilosu iyi olmasına rağmen niye minik gözüküyor sizce?
Evet canım bildiğimden panikledim biraz.ama dediğim gibi iki kat kıyafet artı kundak battaniye bide biraz hapsuruk vs sıcaklamaya yatkınlık oldu galiba.suandada 37 altında şükür.Canım 3 aya kadar 37 buçuk yüksek kabul ediliyor . iyi takip edip inceltiver üstünü. Panikleme ama, hemen dusuverir
Geçmiş olsun basınsaolsun canım.doğuma kadar kaybettiğin bebek seninle kaldımı neysekı bebekle size bir şey olmamısSagol canim cift yumurta ikizi oldugu icin ayri keselerdeydi zarar vermedi cok sukur normalde bebek karninda olurse anneyide zehirler ama yani kendi tahminim icinde birtane canli oldugu icin hic bir sorun olmadi cok sukur tabi her hafta kontroldeydim
onlar hepp derlerrr.kulak tıkamak lazım.2700 doğmuş ve 6 ay olmadan kendi kilosunu ikiye katlamıs.insanlar hep konuşur. takmamak gerek ama ıste insan sınır oluyor.Kızlar bebegime her gören minicik, aa ne kadar küçük filan diyor sinir oluyorum. 82 günlük boyu 62 kilosu 6. Ortalamanın üzerinde bile boyu kilosu ama sürekli bunları duyuyorum etrafimdan. Zaten 2700 doğdu ondan bı takintim var bi de böyle şeyler duydum mu canım sıkılıyor. Kilosu iyi olmasına rağmen niye minik gözüküyor sizce?
Ne güzel kuzum işte desinler. Nazar olmaz. Bizimki 60 cm olduğu halde 3 4 aylık sanıyolar. 2 aylik olmadık daha. Ne kadar büyümüş deyip duruyorlar sinirim bozuluyo. Boşver millet desin varsın mis gibi maşallah boyu kilosu. Sen bunu bil ve hee küçük de :) nazar olmasın yavrucakKızlar bebegime her gören minicik, aa ne kadar küçük filan diyor sinir oluyorum. 82 günlük boyu 62 kilosu 6. Ortalamanın üzerinde bile boyu kilosu ama sürekli bunları duyuyorum etrafimdan. Zaten 2700 doğdu ondan bı takintim var bi de böyle şeyler duydum mu canım sıkılıyor. Kilosu iyi olmasına rağmen niye minik gözüküyor sizce?
Yok canım hiç kusmaz benim kızım zeytinyağı midesini kaldırdıReflü olabilir mi sizde acaba bizim ki hiç kusuyor göğsümün ucundan onuda emip bitiriyor
Canım benim oğlum yaz bebeğiydi tek parça askılı şortlu tulum yada yarım kollu tulum acayip kullanışlı oluyor haberin olsun zaten onlar 2 li yada 3 lü satılıyorKızlar trendyolda koton kids indirimde yazlık ürünlerde. Çok tatlı erkek tshirtleri falan var ama ben almaya çekindim hangi bedeni giyer o zaman kestiremiyorum.
Herkes birşey diyor insan üzülüyor sinirleniyor.. benimkine çok zayıf diyorlar.. küçük yani ne bekliyorlar bende anlamıyorum kiKızlar bebegime her gören minicik, aa ne kadar küçük filan diyor sinir oluyorum. 82 günlük boyu 62 kilosu 6. Ortalamanın üzerinde bile boyu kilosu ama sürekli bunları duyuyorum etrafimdan. Zaten 2700 doğdu ondan bı takintim var bi de böyle şeyler duydum mu canım sıkılıyor. Kilosu iyi olmasına rağmen niye minik gözüküyor sizce?
Yaa ben de gördüm onları canim bayıldım ama çoğunda hep küçükler kalmış. 3_6 ay asla kurtarmaz beni. Ben de çekindim almadım. Bedenini kestiremiyorum 9 aydan aşağı almamak lazım.. Mağazasına gidicem bugün yakalarsam indirimli alicam haber veririm.Kızlar trendyolda koton kids indirimde yazlık ürünlerde. Çok tatlı erkek tshirtleri falan var ama ben almaya çekindim hangi bedeni giyer o zaman kestiremiyorum.
Benim kMaalesef aynı durumdayız benim kızım zayıf içim gidiyor 2 hafta önce oda meme içmiyordu yürüyerek veriyorum şarkı söylüyorum zorla ver biberonda bende veriyorum bilmiyorum ya ne olacak annem de ben böyle bebek görmedim diyor
tazyikli ikende alamıyorlar canım sen sağıp göğsünü yumuşatarak ver . Buzluğa atarsın biberona alıştırınca verirsin ..Anladım canım. Benim sütümde azalma yok hatta bir tanesi çok tazyikli belki de ondan ememiyor bilmiyorum. Benimki biberon alsa sağarak verecem bir iki kere yeter ki içsin diye ama biberon ve emzik de almıyor.
Emmemesi çok sıkıntı çok iyi anlıyorum seni , kucağında gezerek vermeyi denedim yanında uzandım o şekilde verdim . En fazla beş dakika emdi. Doyuyor mu bilmiyorum aç kalıcak diye korkuyorum . Pes edip biberon versem iyice alışıyor. Benim kisi biberon ve emziğe fena alıştıMaalesef aynı durumdayız benim kızım zayıf içim gidiyor 2 hafta önce oda meme içmiyordu yürüyerek veriyorum şarkı söylüyorum zorla ver biberonda bende veriyorum bilmiyorum ya ne olacak annem de ben böyle bebek görmedim diyor
Bende inanmıyorum canım ama annem karşı bıraksam çocuğu söylenecek . Normalde de saçınızı boyattık mahvediyorsunuz düşüncesinde olduğu için şimdi kızımı öne sürüyorHem dogumdan 1 gun once hemde 40im cikinca hemen boyattim ben inanmiyorum boyanin bisey yaptigina ama herkesin kendi karari tabi
İyi yapmışsın benbde Bırakabilirsem anneme işe başlamadan boyatacağım havam değişsinBen doktorumuza dün sormuştum. Boyatabilirsin süte geçmez dedi. Zaten az bişey emzirebiliyorum:) ben de boyattım valla.
Çok zorlanıyorum çok üzülüyorum . Yanında uzanıp deniyorum yürüyorum en fazla beş dakika emiyor . Doyup doymadığını da anlamıyorum ama arkasından biberon ve emzik verince şapıs şupur emiyor. Alışsın da istemiyorum ama diğer türlü aç kalıyor muhtemelen. Çok fena bunlar herşryi anlıyorlar uyku serserimi biraz saha iyi emiyorA Ayisima şu meme almama olayının aynısı bende de var. Aç gibi saldırıp 2 saniye sonra yırtınarak ağlıyor sanki diken batmış gibiAyağa kalkıp azıcık dolaşarak veya yukarı aşağı hafif hafif sallayarak tutturuyorum. Niye öyle anlamadım, emzik veya biberon verince alıyor,memeyi de öyle türlü oyunlarla tutuyor;belki meme reddidir. Küçüklerdi bir şey anlamıyorlardı artık algıları açılıyor tabi, biberonla meme ayrımı yapmaya başladı cingözler
Olabilir canım ama birinci ayında 53 ölçtüler bu ay 55 ölçtüler . İlk değer yanlış olsada bu ay iki cm almış görünüyorBenimki 47 ssntim dogdu ama 5.gun topuk kani icin gittigimizde hemsire olctu 45 santim cikti hatta ben tardim ettim kesin yanlisin vardir dedim ama gercekten 45 ti yani belki seninde 50 den daha azmistir o yuzden sana az uzamis gibi geliyor
Ben dün ordan 7-8 parça şort tshirt elbise aldım kıza. 6-9 ay aldım. Haziranda 7 aylık oluyor. Büyük gelmez diye düşünüyorum. Çok hesaplı bir alışveriş oldu:)Kızlar trendyolda koton kids indirimde yazlık ürünlerde. Çok tatlı erkek tshirtleri falan var ama ben almaya çekindim hangi bedeni giyer o zaman kestiremiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?